Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Livebox - neostrada tp w nowym wcieleniu
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
kristo2323
Mam pytanie do wszystkich którzy mają, spotkali się z Liveboxem - neostrady lub coś wiedzą z praktyki. Bo mi dzwonią codziennie dzwonią i chcą to wcisnąć na siłę. Niby koszt tylko 5zł więcej ale ja już miałem przeboje z nimi jak zwiększałem prędkość neo to 2 miechy walki były . Proszę wszystkich o rade, nie chodzi mi o suche fakty bo takowe już wyczytałem i oni mi naględzili ostro.

Konkretnie czy to cudo jest takie git, aaa i ta ich TV i Video to mnie nie interesuje. Warto na to przejść czy lepiej trzymać się z daleka bo na ten zwykły prostacki modem jak nazwał go ten z tepsy nie narzekam i nie chce mieć znowu wojny z nimi.

Niby bezpieczniejszy net, nowszy system czegoś tam, mocniejszy sygnał, jakoś nie wierze w to cudo.

Kto ma i nie narzeka? Kto ma i już go trafia!
bartek-brt
W moim przypadku decyzja zapadła dość szybko bo livebox był potrzebny do konsoli ps3 ale mimo to i tak bym sie na niego zdecydował. Wcześniej net mi padał bardzo często a teraz nawet tego nie zauważam. Na liveboxie troche trudniej jest zmienic IP niz na zwykłym modemie dlatego jak cos sciągamz rapida to wole sie w to nie bawić i poczekac te 15 minut... Ogolnie to jest bardzo wygodne w szczególności gdy sie ma kilka komputerów w domu.
kristo2323
CYTAT(bartek-brt @ Feb 25 2009, 21:52) *
W moim przypadku decyzja zapadła dość szybko bo livebox był potrzebny do konsoli ps3 ale mimo to i tak bym sie na niego zdecydował. Wcześniej net mi padał bardzo często a teraz nawet tego nie zauważam. Na liveboxie troche trudniej jest zmienic IP niz na zwykłym modemie dlatego jak cos sciągamz rapida to wole sie w to nie bawić i poczekac te 15 minut... Ogolnie to jest bardzo wygodne w szczególności gdy sie ma kilka komputerów w domu.

shearer14 napisał na innym forum:
"Ja mam liveboxa i średnio jestem zadowolony. Jest jednak jeden plus liveboxa. Łatwo można go zresetować, żeby uzyskać nowe IP. Livebox ma ogrom minusów. Przynajmniej u mnie często się zawiesza. Trudno się go instaluje i łatwo coś zepsuć. Nie można wchodzić do panelu konfiguracyjnego przez google chrome bo się zawiesza livebox szczęśliwy"

Trochę nie kumam, czy są różne modele tego cuda że jeden z was mówi że jest łatwo a drugi że trudno? ohmy.gif
bartek-brt
Da sie go zresetowac bo nie raz mój kolega tak robił ale poprostu nie chce mi sie w to bawic. Co do instalacji to z godzinke sie pobawiłem i działał juz dobrze. To normalnie że niektórym działa dobrze a niektórym źle. Np u mnie modem sie rozłączał a w pracy starszych wogóle nie działał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.