Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mgs 1 - 2 - Spolszczenie!
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
Stron: 1, 2
Hal
Witam! Mam dobrą wiadomośc dla fanów Metal Gear Solid PC! Razem z kolegą kulem rozpoczeliśmy polonizację MGS!
Ostatnio nauczyłem się wiele, jeśli chodzi o spolszczanie gier, a przynajmniej jeśli chodzi o spolszczanie Metal Gear Solid. Dzisiaj pierwsze skriny, pierwsze - Rozmowy w Codecu.

Niestety dialogi w MGS, nie pozwalają na polskie znaki .
Pozdrawiam. smile.gif
qazwsx
Super inicjatywa, niektórzy mogą nie rozumieć wszystkich dialogów. Mam sugestię co do pierwszego screena, wg mnie powinno być "głośno i wyraźnie", a nie "głośno i czysto". Czasem nie możecie tłumaczyć dosłownie, tak jak tu w przypadku "loud and clear". Pozdro i trzymam kciuki, żeby wszystko wypaliło wink.gif
Hal
Widzisz. Słowa Polskie MUSZĄ miec tyle samo liter co angielskie. Więc nie mogłem dac "Wyraźnie". Bardzo ciężko się tą gre tłumaczy w CodePadzie.
Dzięki.

--- >DOKI SKOŃCZONE<----
Hal
Sorki, że post pod postem. Kolejne skriny :

Kubbas
Brawo za pomysł ; )
Hal

Hal

Bardock
Dajesz rade k10 smile.gif
Hal
Cytat(Bardock @ Mar 29 2008, 10:52:00) *
Dajesz rade k10 smile.gif

Ktoś musi.

DOKI + HELIPORT + 1.ROZMOWA Z MASTEREM - PRZETŁUMACZONE!
Hal
NOWE SKRINY
http://xs226.xs.to/xs226/08152/mgsi_2008-0...56-20-18362.png
http://xs226.xs.to/xs226/08152/mgsi_2008-0...56-29-25578.png
http://xs226.xs.to/xs226/08152/mgsi_2008-0...56-33-75393.png
W linkach, bo rozdz. 1024x768, a nie chce rozwalac forum biggrin.gif

PO NINJY

PO MANTISIE

Prace caly czas ida naprzod, panowie ph34r.gif
Rafal USSJ
No gratki Panowie. Kula znam z Zanzibaru, i z tamtego forum. A MGS przechodziłem razem z dialogami przetłumaczonymi przez niego wink.gif, wydrukowałem sobie i czytałem jak leciały cut-scenki wink.gif. Więc macie dużo roboty, bo z tego co pamiętam dialogi to około 100 stron kartek A4, ale macie już przetłumaczone, więc wystarczy tylko wklepać do gry... Pozdrawiam. Z chęcią przejdę kolejny raz ( hmm... 10 ? ) MGS ze spolszczeniem jak już będzie gotowe.
Hal
Dzięki to motywuje wink.gif
Hal
Po 2 dawce tortur. Cela. Tak, tak, to juz tutaj rolleyes.gif Normalnie, sam nie wiem, czy je przechodzic, zaraz mi reka odpadnie ph34r.gif ph34r.gif

snake
Dobrze Ci idzie. trzymam kciuki.
Pozdrawiam!
Hal
Dzięki.
Oto lista...dla większej informacji dla Was :
PRZETŁUMACZONE:

- Doki
- Heliport
- 1 rozmowa z Masterem
- po śmierci " Darpa Chief"
- 1 pojawienie Mantisa
- Śmierc prezesa ArmsTech
- 1 rozmowa z Meryl ( Dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga rozmowa ph34r.gif )
- Przed placem z głowicami
- 1 i 2 kontakt z Deepthroatem
- Po walce z Gray'em Foxem
- Przed i po Mantisie
- Po postrzeleniu
- Po znalezieniu PSG - 1
- Po 1 torturach (dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga rozmowa.. koszmar )
- Po 2 torturach - j.w

Czyli wszystko, do rozmowy po 2 torturach.

Notice :

Czasem możecie zauważyc, ze interpunkcja w niektorych kwestiach jest, a raczej jej nie ma. Związane jest to z tym, iż w pliku :
- 1. Nie moze byc polskich znakow ( Gra nie wyswietla)
- 2 - Najwazniejsze - Liczba polskich liter nie moze przekraczac liczby liter w wersji oryginalnej. Wyrazy nie moga byc dluzsze, ewentualnie krotsze, ale nie dluzsze, poniewaz gra sie rozwala. Gdy napisze literke wiecej od wersji oryginalnej - Gra sie rozwala.
Tlumaczenie jest bardzo trudne, prosze o wyrozumialosc.

Redaktor i Administrator Forum, serwisu metalgearsolid.us, kul tlumaczy filmiki w grze. Ja zajmuje sie Codeciem. Musze przetlumaczyc wszystkie dialogi w pliku. WSZYSTKIE, nawet te, ktore sie powtarzaja. Prosze o wyrozumialosc i cierpliwosc. I tak pracujemy na pelnych obrotach.

Pozdrawiam i licze na wsparcie.
hetm4n
Witam!!! kiedy mniej więcej bedzie spolszczenie gotowe??? Pozdrawiam wszystkich fanów MGS!!
Hal
Hmm... Bardzo dużo pracy jeszcze wink.gif
1-2 miesiące na oko.

Pozdro wink.gif
T-Mac
bardzo dobra robota do gry dla ktorej dal bym sobie wymazac pamiec by modz jeszcze raz zagrac smile.gif (wpsaniale czasy psx)
oczywiscie mam ja na dysku i czekam na spolszczenie smile.gif
pozdro
Hal
Cytat
bardzo dobra robota do gry dla ktorej dal bym sobie wymazac pamiec by modz jeszcze raz zagrac smile.gif

No, wiesz, grając w tę grę, dowiadujesz się cały czas czegoś nowego smile.gif

Dziękuję.
hetm4n
no to czekam z niecierpliwośćia pozdrawiam!!;d
Hal

Co to za scena? tongue.gif
Siarek
a kij go wi xD nie mam pojęcia xd
T-Mac
chyba po walce z Sniper Wolf ale nie jestem pewien smile.gif
Hal
No, dokładnie to po torturach, kiedy to wracamy w miejsce postrzelenia. Najpierw sobie przypominamy scene, a później dzwoni Codec.

Panowie, niedługo wszystkie obowiązkowe rozmowy w Codecu zostaną przetłumaczone. Później te, których odbierac nie musimy. Filmikami zajmuje sie kul .

Hal

Pelas
świetna robota;)biggrin.gif
pozostaje trzymać kciuki, żeby wszyscy fani dzieła Konami ... mogli zagrać w wersji PL( niby nic a cieszy... pograć w spolszczonego Snake'a )biggrin.gif
Jacmen
Spolszczenie zapowiada się, że będzie świetne. Czekam na owoce pracy wink.gif
polop
no czekam na spolszczenie napewno sie przyda bo to fantastycznie dobra gra smile.gif
Hal
Taa...Jak dobrze licze zostało mi :

- Rozmowy z Masterem o Naomi.
- Rozmowa z Naomi
- Gadka z Otaconem nt. karty i tricku.
- Gadka z Masterem w Cntr.Room
- Rozmowa z Campbellem na szczycie Rexa
- Rozmowa z Otaconem (Ucieczka)
- Końcowa Rozmowa.

Mało
polop
dasz rade smile.gif
hetm4n
świetnie wam idzie;d a jak tam jest z filmikami?? ile do konca??;d;d;d
polop
jak bedzie spolszczenie to sobie specjalnie zainstaluje gre i ja przejde smile.gif
Hal
Spolszczenie cały czas idzie do przodu wink.gif Żeby ktoś sobie nie pomyślał, że się nam znudziło ;D
Hal
Panowie. Kodek w MGS1 ukończony. Teraz tylko filmiki.
Nudziło mi się, więc zacząłem projekt, za który weźmiemy się niedługo.
Muszę powiedzieć, że MGS2 tłumaczy się o wiele przyjemniej. Nie wiem, może to kwestia pliku.

Hal
Spolszczenie MGS1 już prawie gotowe do wydania!
Jeszcze tylko testy wink.gif
hetm4n
gdzie bedzie dostępne spolszczenie MGS1 do sciagniecia? już sie niemoge doczekac;d
hetm4n
Ponawiam swoje pytanie z postu powyżej. Może ktoś odpowie??
Orange_91
CYTAT(hetm4n @ pią, 23 maj 2008 - 15:04) *
gdzie bedzie dostępne spolszczenie MGS1 do sciagniecia? już sie niemoge doczekac;d

Zapewne w tym temacie. smile.gif
k-ten
Tu Hal. Ponieważ zapomniałem hasła do swojego starego konta, a opcja " Zapomniałem hasła " u mnie nie działa, założyłem nowe konto. Poprzednie można usunąc.

-----

Jeśli chodzi o spolszczenie. Prace NIE siadły, wręcz idą pełną parą. W wakacje będzie premiera.

Dziękuję i pozdrawiam.
k-ten
Premiera będzie 27 lipca.
hetm4n
dlaczego tak późno???
Rafal USSJ
Panowie jak tam pracę na spolszczeniem ? Projekt zawieszony czy Work in Progres ? Pozdrawiam.
Ps. MGS już zainstalowany, czeka tylko na polonizację smile.gif.
Liquid Snake
jutro 27 lipiec premiera biggrin.gif zobaczymy jak sie zda spolszczenie laugh.gif

Liquid Snake
Dziś premiera?biggrin.gif
CYTAT(Jack @ Jun 9 2008, 11:40) *
Premiera będzie 27 lipca.
hetm4n
coś nie tak albo sciema z tym sad.gif
Liquid Snake
gdzie ta premiera ohmy.gif sad.gif
snake
sad.gif
IronTiga
http://ja.gram.pl/blog_wpis.asp?id=648102&n=8

to najnowszy wpis na blogu k10 (Hal) na gram.pl
nie macie sie co martwić już niedługo sobie pogracie na polskiej wersji smile.gif

Pozdro wink.gif
hetm4n
taaa najnowszy wpis z czerwca a mamy teraz sierpien ;/;/
Tomak
Proponuje wyciszyc sie wszystkim szczekaczom i byc cierpliwym, zycie czlowieka to nie tylko sleczenie przed komputerem.

Hal prosil mnie zebym przekazal kilka slow od Niego:

"Nie martwcie się. Jesteśmy po ostatecznych testach. Ostatnie poprawki, prezentacja i premiera. Prace cały czas trwają. Niedługo na moim blogu : ja.gram.pl/Snakedot - Kilka artykułów opowiadających i podsumowujących spolszczenie. Cześć!"

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.