Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hoffenheim.de
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 11 > Liga > Hoffenheim
Witu
Menedżer TSG 1899 Hoffenheim przed zbliżającym się sezonem :

Po pierwszych treningach mogę powiedzieć krótko drużyna Hoffenheim ma bardzo duży potencjał. Zdecydowanie najlepszą formacją wydaje się być atak i tu raczej nie będę nic zmieniał przed sezonem, niestety gorzej jest z pomocą i obroną. Jeżeli chodzi chodzi o pomoc to brakuje kogoś od "czarnej roboty", a w obronie solidnego OŚ, dlatego zapewne będę głównie szukał na pozycje DP i OŚ wzmocnień. Od razu mogę wyjawić że mam na oku 7 piłkarzy z czego przynajmniej z trójką będę chciał podpisać kontrakt. Bardzo mnie cieszy to, że mam dwóch doskonałych wykonawców stałych fragmentów Sigurdssona i Salihovicia. Na treningach będę się głównie skupiał nad grą w obronie i poruszaniem się w ataku moich piłkarzy, co do formacji to nie wiem jeszcze jaką będę grał. Zwrócić uwagę muszę też na grę piłką bo wydaje mi się w tej drużynie gra piłką może być kluczem do sukcesu. Co do sprzedaży piłkarzy to raczej nikogo nie będę sprzedawał (możliwe że tylko Schipplocka sprzedam albo rozwiąże z nim kontrakt ) bo po prostu nie chce osłabiać swojej ekipy, a wręcz przeciwnie chce ją wzmocnić.
Cóż pozostaje mi tylko życzyć sobie i swoim piłkarzom dużo szczęścia i udanego sezonu.
Witu
Czas rozpocząć zakupy !

Dzisiaj o godzinie 12 zostało otwarte okienko transferowe, wielu ekspertów zastanawia się jakie ruchy poczynią kluby. Wiele ofert już dzisiaj wpłynęło do agentów piłkarzy i można się spodziewać sporych zmian. Szczególnie doświadczeni piłkarze cieszą się dużo popularnością w pierwszym dniu okienka, ale też i nie brakuje młodych i spragnionych gry kopaczy. W mediach krążą już plotki że łakomymi kąskami będą piłkarze którzy nie mieszczą się nawet do 18-stki meczowej w swoich klubach.

Kto odejdzie ?

Zwolnieni zostali już Vestergaard, Thomalla i Kaiser nie pewny jest także los Weisa i Haasa których szkoleniowiec Witu zdecydował się wystawić na listę transferową. Innych osłabień klub nie przewiduje.

Kto wzmocni klub ?

Klub w chwili obecnej prowadzi negocjacje z Ledleyem Kingiem i mamy nadzieje że on podpisze z nami kontrakt. Z byłym piłkarzem Lyonu a obecnie Vasco Da Gama czyli Juninho także prowadzimy rozmowy. Trzecim piłkarzem z którym negocjujemy jest Ribeiro, rozmowy z tym piłkarzem już dobiegają końca tak więc możliwe, że za nie długo złoży on podpis pod kontraktem. W tym okienku planujemy także wzmocnić naszą ekipę solidnym defensywnym pomocnikiem i Bramkarzem lecz nie wiadomo jak się wszystko potoczy.
Witu
Pierwsze Wzmocnienia!

Ledley King oraz Thiago Ribeiro to są pierwsze wzmocnienia klubu TSG Hoffenhein. King trafił do naszego klubu za nieco ponad 10 mln natomiast Ribeiro za 3,8 mln Euro. Poniżej prezentujemy wypowiedzi trenera oraz piłkarzy świeżo po podpisaniu kontraktu :

Witu - Jestem zadowolony że udało nam się pozyskać tak doskonałego obrońce jakim jest King, od początku mówiłem że zależy mi na wzmocnieniu obrony i ten cel wykonałem. Ribeiro został kupiony z myślą o ataku i mam nadzieje że to będzie trafiony zakup ja ze swoimi skautami oglądałem bo bardzo krótko, ale stwierdziliśmy że warto go kupić i obyśmy się nie mylili. Miejmy nadzieje że piłkarze się szybko zaaklimatyzują i będą czołowymi postaciami mojej drużyny.

Ledley King - Cóż jestem zadowolony że udało mi się osiągnąć porozumienie z trenerem i klubem. Powodem zmiany mojego klubu było po prostu to że nie dogadywałem się z trenerem Redknampem i stwierdziliśmy że lepiej będzie jak mnie sprzeda. Rozważałem kilka ofert m.in. z Twente czy z Toulouse ale ta z Hoffenheim wydawała się najatrakcyjniejsza i zdecydowałem się tu przejść.

Thiago Ribeiro - Ciężko mi było podjąć decyzje o opuszczeniu Cagliari, ale cóż takie jest życie sportowca, że czasami po prostu przychodzi czas na zmiany. Mój czas nadszedł teraz i podjąłem taką a nie inna decyzje. Przed podpisaniem kontraktu rozmawiałem ze swoim rodakiem Firmino który gra w tym klubie i mam nadzieje że jest dokładnie tak jak on mi opisywał. Na koniec chciałbym dodać że mam nadzieje że kibice Hoffenhiem zapamiętają mnie na długie lata jako jednego z najlepszych piłkarzy tego klubu.
Witu
Trwa wietrzenie szatni w Hoffenheim !

Dzisiaj klub poinformował o zwolnieniu kolejnych dwóch piłkarzy Svena Schipplocka oraz Daniela Haasa . Los obu piłkarzy był raczej od dawna już przesądzony, ale mimo wszystko spodziewaliśmy się transferu do innego klubu a nie zwolnienia. W między czasie w ciągu dwóch dni okienka kontrakty z klubem podpisało aż 3 piłkarzy :

Marco Estrada - 28 letni pomocnik z Chile były już piłkarz Montpellier. Do klubu TSG Hoffenheim trafił za 4.6 mln Euro

Juan Pablo Carrizo - 27 letni Argentyński bramkarz, który w Lazio był zaledwie rezerwowym. Do klubu TSG Hoffenheim trafił za 1.6 mln Euro

Andy Johnson - 30 letni Angielski napastnik który w Fulham był kluczową postacią, lecz mimo wszystko zgodził się przenieść do Hoffenheim. Do klubu TSG Hoffenheim trafił za 10.1 mln Euro.

Witu stawia na Amerykę Południową ?

Nasz menedżer widać że od początku stara się szukać piłkarzy którzy pochodzą z Ameryki Południowej czyżby miał słabość do tego typu piłkarzy ? Poniżej przedstawiamy wywiad z naszym szkoleniowcem :

Redaktor : Witam mam do pana kilka pytań.
Witu : Dzień Dobry, proszę zadawać postaram się odpowiedź na każde pytanie.
R: Zdecydował się pan na zwolnienie aż 5 piłkarzy było to konieczne ?
W: Powiem tak konieczne nie było, ale lepiej zwolnić tych 5 piłkarzy niż pozwolić im zostać w klubie w którym nie zagrali by a ni jednego meczu.
R: Na chwile obecną klub poinformował o tym że zakupił 5 piłkarzy z czego aż 3 jest z Ameryki Południowej czy chce pan w tym kierunku budować klub ?
W: Nie, nie chce po prostu nasi skauci znaleźli tych piłkarzy i stwierdziliśmy, że warto ich kupić pochodzenie nie ma tu dla mnie znaczenia.
R: W takim razie czy rozważał pan kupienie graczy z innych kontynentów ?
W: Oczywiście że tak, ale po prostu Ci piłkarze których zakupiliśmy są lepsi od reszty i dlatego to oni trafili do naszego klubu.
R: Dobrze, a czy może pan nam zdradzić jak bardzo ucierpiały finanse klubu po tych transferach ?
W: Powiem tak finanse są w dobrym stanie i nie martwiłbym bym się o brak pieniędzy.
R: Ok, dziękuje panu za wywiad do widzenia.
W: Do widzenia.
Witu
6 Transfer stał się faktem !

Dzisiaj klub poinformował o 6 już transferze w czasie tego okienka a mowa tu o byłym już piłkarz Manchesteru United Tom'ie Cleverley'u. Nasz menedżer nie ukrywał radości po tym jak kontrakt z naszym klubem podpisal Cleverley. Poniżej przedstawiamy profil naszego nowego nabytku :

Tom Cleverley - 22 letni piłkarz Angielski urodzony Basingstoke grający na pozycji środkowego pomocnika. W ekipie Manchesteru jeszcze jako junior był określany jako "Young Star" jednak po ostatnich wybrykach Sir Alex Ferguson zgodził się go sprzedać. Do klubu TSG Hoffenheim trafił za 4.6 mln Euro.

Jednocześnie pragniemy poinformować że jest to prawdopodobnie ostatni transfer naszego klubu więc w najbliższych dniach proszę się nie spodziewać nowych newsów dotyczących nowych piłkarzy.
Witu
Hoffenheim osiąga upragniony awans !

Po niesamowitym sezonie piłkarze TSG Hoffenheim uplasowali się na najniższym stopniu podium zapewniając sobie awans do 1 ligi! Zarząd klubu TSG Hoffenheim gratuluje także innym drużynom którym udało się w tym sezonie awansować i z tego miejsca życzy im udanego sezonu w 1 lidze. Poniżej przedstawiamy podsumowanie tego jakże udanego dla "wieśniaków" sezonu :

Trójka najlepszych strzelców drużyny :

1. Vagner Love - 29 bramek
2. Vedad Ibisević - 26 bramek
3. Ryan Babel - 16 bramek

Najwyższe zwycięstwo :

WituBartihnio

Najwięcej bramek w meczu z udziałem Hoffenheim :

12 w meczu Hoffenheim - Trabzonspor

Statystyki ligowe :

Jedenastka sezonu :

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.