Klika słów od siebie na temat GS6 i PES6j.
W ubiegłym sezonie, ligi PES'a nie mogłem wbijać na PES6j (stary net) większość osób lamentowało gdy prosiłem je, aby zagrać na GS6 z powodu niemożliwości wejścia przeze mnie na PES6j server. Większość wychwalała ten serwer, iż jaki to super serwer, super niesamowicie się tam gra, ultra płynność. Po zmuszeniu się i rozegraniu spotkania na GS6 i ewentualnym niepowodzeniu wszystko zganiali na ten właśnie serwer, że lagi to to, to tamo...
W chwili obecnej mogę wchodzić na PES6j, po rozegraniu kilkunastu meczy (łącze Netia 8Mb) nie zauważyłem żadnej, ale to żadnej różnicy w płynności gry. Tak jak zdarzają się czasami lagi na GS6, tak samo na PES6j.
Dlatego Panowie, uszanujcie to, że nie każdy ma możliwość gry na PES6j, a regulamin zezwala na granie na wszystkich serwerach oraz łączenie się wszelkimi sposobami (tj. klasyczny GS6, GS6, PES6j czy hamachi).
Mi osobiście nie robi to różnicy gdzie mam grać.
Pozdrawiam
P.S. Koledzy powyżej siwers99 i ufo1987... któryś z was używa router zapewne i z tego powodu nie ma połączenia na GS6, gdyż GS6 nie chce łączyć 'routerowego' gracza z graczem łączącym się bezpośrednio do sieci.