Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2008 - Talenty
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4
PES34
Wiem,że ten temat powstanie więc postanowiłem go założyć.
Opisywać chyba nikomu o co chodzi nie trzeba wink.gif

Więc zacznę od swojego :
Dotan
narodowość : USA
pozycja : Napastnik
kupiony za ok 6000, wynagrodzenie ok 500 za sezon,statysytki godne polecenia;)

Pierwszy zawdonik,który trafił dla mnie tyle bramek;) gram na poziomie top player,wczesniej mój rekord to 2 w jednym meczu tongue.gif

Mortin
mialem chec stworzenia tego tematu, ale sie wstrzymalem i mnie wyprzedziles wink.gif

mysle, ze co do talentow, to jak w kazdym poprzednim pesie powtarzaja sie, ale jak cos znajdziecie to piszcie

HATEM BEN ARFA - lewy pomocnik, 2napastnik, mysle ze nie trzeba go nikomu przedstawiac.. na poczatku dobre staty, ale po paru sezonach jeden z najlepszych
KARIM BENZEMA - napastnik, to samo co wyzej
KOMPANY- chyba kazdy go zna
ANTON FERDINAND- mlodszy brat RIO, na poczatku bdb staty, pozniej wzorowe.. bardzo szybki srodkowy obronca

reszta zawodnikow, ktorych kupilem/mam zamiar kupic to raczej znani goscie typu: nani, quaresma, van den vaart itd

pozdro
rahh
Nie wiem czy taki typ istnieje biggrin.gif Chyba gra go stworzyla ale dziwne bo od razu w pierwszym sezonie w pierwszym oknie trasferowym MasterLigi był do zakontraktowania taki czołg biggrin.gif Na wszelki wypadek sprawdzcie u siebie czy go macie xD Narazie wszedl z lawki i strzelil w debiucie =] lukajcie ma 17 lat, 190 wzrostu i takie staty LOL:

EbonH4wK
Schwarza miałem w 6. części PESa ;] Potwierdzam, czołgiem to on jest smile.gif
Koziou
No w moim PESie takiego czolgu jak SCHWARZ nie mam. Mam Schwarzera ale raczej to nie ten sam gosciu tongue.gif
Dawidi
Ja też nie mam schwarza :/ (mam oryginał)
JuveR
Nom, ja też nie mam go.
A z talentów to polecam:
- Mavuba,
- Joao Moutinho,
- Chiellini,
- Criscito,
- Palladino,
biggrin.gif

PS. Mógłby ktoś mnie oświecić i powiedzieć gdzie w nowym PESie jest sklepik (pes shop) ???
PS2. I wie ktoś skąd można pobrać kawałek o tytule "Go to the goal" ??? Jest on oczywiście z PESa.
Ujmeny
W tej wersji gry zrezygnowano z opcji sklep, na rzecz galerii osiągnięć.
Dawidi
Ja polecam Davidsa niezłe staty i kupiłem go za 10k ale przy 7k nie odrzucili tylko przedłużali więc pewnie można za taniej wyciągnąć, pensje mu dałem 800 (chyba troche dużo ale co tam)

(poziom trudności ML średni)
EbonH4wK
czy masz danego zawodnika czy nie zależo od tego z jakiego OFa korzystasz. Ja korzystam z OFa by alexdino i Schwarz ma numerek ID 4642
MATH3V
Cytat
W tej wersji gry zrezygnowano z opcji sklep, na rzecz galerii osiągnięć.

Jak nie ma pes shop'u? Jest, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać...
kostek
A nie macie problemu z pozyskaniem graczy, którzy są już zakontraktowani w innych klubach? Bo mi w 90% odmawiają... Chyba, że o czymś nie wiem i źle robie. biggrin.gif
Orange_91
Cytat(MATH3V @ Oct 29 2007, 17:41:06) [snapback]193688[/snapback]
Jak nie ma pes shop'u? Jest, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać...

To moze napiszesz gdzie ja jakos szukam i nie moge znalezc. dry.gif
MakssPl
Zależy jaki sobie poziom trudności ML wziąłeś!! jak na REGULAR to będzie łatwiej ich pozyskać...
Mortin
Cytat(kostek @ Oct 29 2007, 19:51:00) [snapback]193730[/snapback]
A nie macie problemu z pozyskaniem graczy, którzy są już zakontraktowani w innych klubach? Bo mi w 90% odmawiają... Chyba, że o czymś nie wiem i źle robie. biggrin.gif

wszystko dobrze robisz, tylko nie wiem czy zwrociles uwage na nowa opcje w grze jaka jest team i player popularity.. Im nizszy masz team popularity tym ciezej bedzie Ci sciagnac jakiegos dobrego zawodnika
pozdro
Rand
Racja ściągnąć zawodników jest ciężej ale właśnie na to składa sie popularność zespołu i poziom trudności. Ja dopiero po 40 meczu dostałem literke "D" w popularności wczesniej nie miałem nic. Po za tym gram na 4 poziomie trudności, nie pamietam jak tam sie nazywa, chodzi oczywiście o poziom gry, a nie meczu tongue.gif

Co do młodzików, to potwierdzam Dotan i Schwarz są świetni zwłaszcza na początek kiedy nikt nie chce sie przyłaczyc, a- o sile zepołu decyduje Castolo, Macco i Minanda smile.gif

Mi oprócz tych dwóch w pierwszym okienku udało się sciągnąć Schimizu jest jako nowy zawodnik i wygląda chyba najlepiej z tych 17 latków, tylko strasznie niski jest.

Polecam jeszcze Baretto, świetny skrzydłowy, pamiętam go jeszcze z PES 6 ale nic się nie zmienił wciąż dobry i szybko się uczy....
owenik
Bardzo dobry jest 17-letni Palmieri na środek obrony, Shimizu tez dobry. Polecam również Kaisera, typowo uniwersalny, solidny pomocnik. Jeśli komuś zależy na szybkości napastników, godny polecenia jest Mitea - żwawy, ale beznadziejnie strzela.

Pozdro
MATH3V
Nie ma pes shopu, tylko jest coś jak unlock w BF2, po prostu jak wygrasz np: internacional to masz classik team, wejdź w gallery i tam poszukaj, jest.
MakssPl
A ja kupiłem Quaresme do Realu... na prawdę polecam!! Bardzo tani i bardzo dobry... z Portugalii oczywiście!!
Damian.
Cytat(mexx @ Nov 1 2007, 11:03:20) [snapback]194263[/snapback]
A ja kupiłem Quaresme do Realu... na prawdę polecam!! Bardzo tani i bardzo dobry... z Portugalii oczywiście!!

Zgadzam się, kosztuje chyba coś około 9000.
Ja ostatnio kupiłem Emanuelsona. Polecam.
Silent Killer
Ja polecam Rosales'a , świetny pomocnik. Nawet nie wiem czy nie lepszy od Quaresmy !
dj_adamus
Z młodzików polecam:
Ninis - świetny potencjał, idealny ofensywny pomocnik
Agbonlahor - super szybki napastnik;
Lennon - wiadomo;
Micah Richards - szybki śr obrońca;
Marcelo - wiadomo;
Ramon - najlepszy bramkarz w grze i to jeszcze nastolatek!!;
Kaboul - solidny obrońca;
Huddlestone - obrońca;
Bojan Krkic - super potencjał,
Higuain - wiadomo.

Z nieco starszych talentów polecam:
Quaresma, Martins, Kompany, Drenthe, Gago, Diego, Nasri, Aissati, Adu.
adison88
Ja polecam:

Leroy Lita [Reading]
Kevin Prince Boateng [Tottenham]
MakssPl
@dj_adamus... jak piszesz zawodników to pisz też drużyny skąd są... łatwiej będzie ich sobie kupić itp.
Kempu
Na bramke polecam Fabiańskiego...
Nani jest dobry.
Dopiero zaczolem grać wiec jak bede miał więcej zawodników to napisze.
bobik6
Ja proponuje wszystkim takich zawodnikow jak:

Daniel ALves-boczny obrońca(Sevilla)
A.Ferdinand-środkowy obrońca(West Ham United)
Lee chun soo-pomocnik
Rosina-jest włochem ale nie wiem gdzie gra
Benzema-Napastnik(Olimpique Lyon)
Petric-Dobry napastnik
Daniel Alves-Pomocnik(Sevilla)
Baretto-Fajny pomocnik defensywny
M.Taylor-boczny obrońca
Fred-Napastnik(Olimpique Lyon)

Z bardziej znanych radze kupic:C.Ronaldo,Kaka,K.Toure,XAvi,

Mam prośbe szukam dobrego bramkarza lepszego od Valdesa jak mozecie podeślijcie kogoś i ofensywnego pomocnika
Bartolek
Cytat(bobik6 @ Nov 4 2007, 00:22:40) *
Mam prośbe szukam dobrego bramkarza lepszego od Valdesa jak mozecie podeślijcie kogoś i ofensywnego pomocnika

hmm...
Bramkarza moge ci polecic, np. z juve novembre (młody, szybko sie rozwija)
Pomocnika to moze, np. z Tottenhamu Lennon (młdy, szybki, dobry technicznie).

wink.gif
Sadzio
Od valdesa co drugi jest lepszy więc nie powinieneś mieć kłopotów smile.gif Ustari na przykład (Getafe), a jeśli chodzi o pomocnika to Nasri, Anderson, Sno, Kranjcar (niedoceniony talent hehe), albo po prostu Fabregas biggrin.gif
michalind
Valzzak
Aissati
Cuevas
Mitea

Mogłem przekręcić nazwiska, za co z góry przepraszam ;P Valzzak - ma straszne kopyto, Aissati - świetny pomocnik, Cuevas i Mitea - szybcy jak skurwczybyk wink.gif

EDIT:
Mam tego Schwarza! Kozak jakich mało..
Makerz
sorki za głupie pytanie ale w jakim trybie kupuję się zawodników??smile.gif
palx
W master ligue xD
miggoni
Z poleconych przez was graczy większość znam. Jedynie nie znałem chyba Dotana i postanowiłem go ściągnąć do swojego klubu i.... sprawdza się. Przy okazji odradzam kupno Shimizu... Jest dobry to fakt, ale jest strasznie słaby fizycznie i niski przez co często traci piłki.
AFC
Ja polecam Krikicia,Dos Santosa z Barcy Wallcott'a,Denilsona z Arsenalu ale przede wszystkim Ryana Babela (w każdym sezonie jest u mnie Królem Strzelców)a poza tym Aguero,Dotan,Bendtner.Fabregas i messi są strasznie drodzy.
bobik6
Nastepna dawka talentow ode mnie:

proponuje zawodnikow takich jak:
GAgo oczywiscie wiadomo defensywny pomocnik z realu
Higuarin także pomocnik lub napastnik z realu
Obraniak pomocnik z lille taki nawet nawet
Agger Środkowy obrońca z Liverpool
Agbonlahor Naprawde dobry napastnik z Aston Villa
Emanuelson niezly obronca z ajax

ZYcze powodzenia i milej zabawy wszystkim graczom jak macie kogos fajnego nieznanego.....bo na takich mi bardziej zalezy to prosze o podpowiedz.....
MakssPl
Cytat(bobik6 @ Nov 10 2007, 23:32:24) *
(...)
proponuje zawodników takich jak:
Gago oczywiście wiadomo defensywny pomocnik z realu
Higuain także pomocnik lub napastnik z realu
Obraniak pomocnik z lille taki nawet nawet
Agger Środkowy obrońca z Liverpool
(...)

Barto
Jest taki koleś do kupienia....... a zwie się MATUIDI.........jednym słowem motorek w dupie:) Ma 22 lata chyba i ciągle się rozwija:) Polecam:)
EbonH4wK
Panowie, POMOCY !!

Mam pewien problem z transferami :| Mianowicie status mojej drużyny (popularność) to "S" (było po "A" więc chyba to jest SUPER ; o )

Problem polega na tym żę ni cholery żaden zawodnik którego chcę kupić nie chce do mnie przyjść (nawet jak dopłacam dość sporo i do transferu i do pensji) Nie wiem o co biega :| Heitinga, Ramos, Buffon... Wszystkie negocjacje kończą się fiaskiem.

Proszę Was więc o podanie mi nazwisk jakiegoś super bramkarza (najlepiej talenciora) i kilku obrońców godnych uwagi (żebym miał jakiekolwiek szanse na ich sprowadzenie) + DMFa wysokiej klasy.
cypress.amaru
GK - Fabiański
CB - Squilaci(nie wiem jak sie dokladnie pisze)
Diaz
DMF - Maduro

ja talentów szukam w ten sposób ze w trypie wyszukiwania Advenced
ustawiam warunek wiek 15-22 i WYSZUKAJ
dalej sortuje sobie jak mi wygodnie(POZYCJA, ZDOLNOŚCI, WZROST) zaleznie od potrzeb
fajnych mlodych grajków mozna znalesc
szołpas
DMF'y wysokiej klasy - M.Diarra i Lucho Gonzalez
EbonH4wK
ehhh, coś jest skopane z tymi transferami :| dopłacam tyle kasy że masakra a oni dalej nie przechodzą :|
Rand
a może byście tak dali jakieś TANIE talenty, piszecie o zawdonikach z REalu i innych drużyn z pierwszej ligi. Ja np zacząłem gre z Castolo, Ximelezami i innymi czyli totalnym G..... a popularność zespołu przez ponad pół sezonu to nawet nie miałem literki. Do tej pory to nawet nie probuje kupować zawodników z klubów z popularnością A czy B, jak Real, Arsenal, czy nawet taki newcastle.

Jak na początek proponuje Schwarza, bo na prawde jest świetny i tani, dołaczył sie do mnie juz w 1 okienku transferowym. Napastnik geniusz smile.gif

Vasquez, Ninis (czy jakoś tak) grek, obaj mają duży potencjał i graficzny wykaz pokazuje ładna tendencję wzrostową smile.gif
Dawidi
Już był wymieniony ale powtórzę lee chun soo - to jest wg mnie masakrator na start - bardzo tani do kupienia statystyki wyjściowe niezłe ale niesamowicie szybko sie rozwija. Po 2 pełnych sezonach skoczyły mu staty o ponad 5 oczek i jest strasznie szybki i strzela też bardzo dobrze. U mnie jest za każdym razem królem asyst. I nie opłaca się kupować "nazwisk" są strasznie drodzy a jest naprawdę dużo tanich dobrych kopaczy.
kasztan
ja polecam wesleya sneijdera chyba wszyscy wiedza kto to dobry jest rowniez quaresma,nani,huddlestone,i super napastnikiem jest wayne rooney tylko ze on juz dla dobrych i dlugo grajacych bo na poczatku jest go bardzo trudno kupic
perONE
dobry jest Bikey i Ronny(obroncy)
i oczywiscie DRENTHE :* ma super potencjal i szybko sie rozwija, dobrze gra glowa i ma dobre centry w pole karne
Scrapek
Ja swoje pierwsze zakupy (z nastawieniem bardzo ofensywnym bo miałem problem z golami + bramkarz bo Ivarov to porażka) zrobiłem takie:
-Renan - GK - młody, zdolny, sprawdza się (tj. czuć wielką poprawę smile.gif )
- Tmorautki - Napastnik ew. Pomocnik - młody, zdolny, szybki, solidny, całkiem ok
- Mak Ahsai - Napastnik ew. Pomocnik - młody, zdolny, ogólnie najlepszy transfer, szybki, zwrotny, potrafi wyłuskać piłkę, uderzyć i podać, POLECAM
- Pauleta - Napastnik - pewnie niektórzy nie będą go mieli nawet możliwości kupić bo już ucieknie na emeryturę, ogólnie jest całkiem ok, na środku jako "dołóż noga" sprawdza się naprawdę dobrze, dryblerem lub sprinterem jednak nie jest

EDIT:
Bym zapomniał
- Sato - Napastnik ew. Pomocnik - młody, zdolny, szybki, tani ale słaby fizycznie, ogólnie ok ale nic specjalnego
kasztan
polecam rowniez shimizu,schwarza i carlos tevez mlodzi super szybcy i bardzo dobzi schwarz tylko troche drewniany bo ma 190 wzrostu ale tez dobry i szybko rozwijajacy sie gracz
viruss
polecam quaresme
BombeL1946
Na początek Dotan (po wgraniu jakiegoś patcha zmienił mi się na Donovan'a) z Benfiki, jest szybki i to daje mu ogromną przewagę nad resztą.
Machado (nie pamiętam skąd go kupiłem)- w pierwszym sezonie ma chyba 16 lat i rozwija się świetnie, CMF, ja mam go ustawionego na AMF i po 3 sezonach w liście asystujących wszechczasów na 3 miejscu.
L.Aguiar-świetny napastnik też bardzo dobrze się rozwija.
Kuzmanović-kupiłem go bo potrzebowałem skrzydłowego teraz jest podstawą mojego składu.
Vrdoljak-bardzo dobry DMF na początek
No i jeżeli gracie składem master league (Castollo itd.) to zostawcie sobie Guterrez'a-bardzo fajnie się rozwija, nie jest u mnie podstawowym napastnikiem ale po 3 sezonach ma strzelonych 43 bramki i jest pod koniec listy strzelców wszechczasów.

Wypisałem graczy tanich, dobrze się rozwijających czyli takich, których można kupić grając właśnie składem z master league bez większych wkładów pieniężnych.
luke9
W pierwszym okinku polecam kupić zawdoników z dość dużym body balance, pewnie już zauważyliście ,że zawodnicy z małym body balnce są na początku bez użyteczni mimo iż mają świetny potencjał jak np. Bojan albo Shimizu (chyba ,że kupić ich i wypożyczyć). Ja na pozycje bramkarza kupiłem takiego Golkeapera.
Może i niski jak na bramkarza ale ma świetny potencjał i u mnie już teraz broni rewelacyjnie:).

Co do zawodników z pola to polecam Halila Altintopa(odrazu po zakupie gotowy do gry, jak i również ma świetny potencjał jak na swój wiek)

Nie będę już robił fotek z statami zawodników bo mój post będzie za długi:P
Jeszcze na pewno warto kupić:
GK - Costil
CB - Vincent Kompany
CB - Vanden Borre
SB - Nicolita
SB - Rubio
SS - Recoba (stary ale jary)
CM - Fringa
AMF - Trejo
CF - Heado Valdez
A najlepiej to dać search -> quick search -> select by future potential znajdują się tutaj zawodnicy którym w najbliższym czasie najbardziej wzrosną umiejętności:) (dla nie których pewnie nic nowego ale może ktoś nie wiedziałtongue.gif)

Wypisałem tutaj zawodników których spokojnie można kupić w pierwszym okinku:)
Nie gwarantuje ,że wszyscy będą ponieważ ja już mam drugi sezon i nie pamiętam kiedy kogo kupiłem . Zawodników dobrych, troche starych jest bardzo łatwo kupić po sezonie gdy skończył im się kontrakt i nie mają klubów.
Narazie to tyle jak się będę nudził to dopisze jeszcze kilku.

Pozdro!
cypress.amaru
soldado - real madryt
Mobali - świetny DMF
i z Manchester City taki CMF na litere D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.