Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ps2 Option File Orange Ekstraklasa V.1!
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Konsole
Stron: 1, 2
bigolo1
http://files.filefront.com//;7302533;/ - tam go można pobrać!
Prosze o opinie i komentarze co mozna poprawić!
bigolo1
A bym zapomniał a najważniejszym - jest to OF dla angielskiej wersji gry - pozdr!
snok3r
nastepym razem uzyj opcji "edytuj" a nie pisz 2 posty z rzedu w odstepie 10 minut...
szamanek
a nie da rady zrobic na wersje polska? bigolo sam robisz pesa6 z patchem po polsku a potem patche na angielska wersje ;/
bigolo1
Jak chcesz żeby ci moje OF chodzilo na polskiej wersji gry użyj programu PS2_Save_Bulder_0.8x.
Otwierasz program - nastepnie - FILE - OPEN - mój OF w wersji angielskiej -i zmień w okienku ROOT/ID cyfry 54203 na takie jakie wystepują w polskiej wersji - nastepnie zapisz - FILE - SAVE AS i gotowe - zrob potem tylko sobie plik BIN zrzuc na memorke i jazda.
Patchowaniem sie narazie niezajmuje z powodu braku czasu - pozdro!
szamanek
zrobilem tak tzn z 54203 zmienilem na takie jak w wersji pl (tzn. 54204) i nie dziala... wogole nie odczytuje tego save'a a w opcjach w pesie pisze ze uszkodzony plik sad.gif
moze ktos dodac sprawdzony OF z orange ekstraklasa do wersji polskiej PES6?
bigolo1
Najlepiej zrob tak:
otworz swoje OF programem PESFan Editor 6.0.1 nastepnie otworz OF2 mojego OF-a i w ostatniej rubryce OF2 IMPORT pokolei zainpotuj wszystko jak leci z gory na dół do swojego OF - czesto tak robie i wszystko smiga az milo - pozdro
szamanek
to moze zrob ty to bo ja niechce znowu czegos poknocic
bigolo1
niezrobie bo niemam polskiego OF-a - sprobuj napewno pomoze!
szamanek
link jest w twoim topicu o patchu bigolo ;p sam dawales polsiego of'a
Wo(L)aN
moze ktos napisac jak wgrac ten patch do memorki ?
bigolo1
to niejest patch tylko SAVE na memorke !
Używaj opcji szukaj a znajdziesz!
dawiddawido
Bigolo1 a możesz wrzucić twój patch(sam patch bez gry) na rapida albo megauploada? Bo z torrentów nie ściągnę a mam juz grę to wystarczy sam patch
Pozdro
niedzwiedzpn
Cytat(bigolo1 @ Apr 21 2007, 19:52:02) [snapback]140794[/snapback]

Witam czy moze ktos przeslac mi na emaila [email protected] lub wkleic w tym temacie instrukcje wgrania nowego OF-a PS2,bo jak patchowac gre na PC mam pojecie ale na PS2 zadnego ;(

----NAJPIERW square.gif i odrazu triangle.gif ----
bigolo1
To niejest patch tylko option file na memorke!
Aktualnie pracuje nad kowersja patcha ORANGE EKSTRAKLASA z PC na PS2!
dawiddawido
A o ile może być on gorszy od tego z pc bigolo?
bigolo1
w 80 % powinien byc podobny
Wiadomo ze wszystkiego sie nieda przekonwerterowac
Na PS2 niestety gra sie z plyty a na PIECU z HDD -pozdro
dawiddawido
A kiedy możemy się go spodziewać?
Pozdro
Bracia tashibana
Cytat(bigolo1 @ Apr 21 2007, 20:52:02) [snapback]140794[/snapback]

To chyba ja powinienem prosić o opinie i komentarze bo to mój option file kolego!
gavi
Cytat(bigolo1 @ May 5 2007, 09:55:40) [snapback]144576[/snapback]
To niejest patch tylko option file na memorke!
Aktualnie pracuje nad kowersja patcha ORANGE EKSTRAKLASA z PC na PS2!

można się spodziewać także stadionów?
Kris Dee
mam prośbe mogłby ktoś przerobic tego Option File (OE) z PS2 na PSP

bo ja niestety nie posiadam PS2 a z tego co sie orietuje to mozna to tylko przesłac przez USB PS2=>PSP
semenpr
witam. wgralem nowego of-a na memorke (po przerobieniu na pes6 PL) i po wczytaniu save'u przez gre dalej sie nie wczytuje.(czrny ekran). z bigolopatch bylo ok. co moze byc tego przyczyna. plik zmienilem w nazwie na 5204.
pozdro
Bracia tashibana
Cytat(Kris Dee @ May 9 2007, 04:11:41) [snapback]146155[/snapback]
mam prośbe mogłby ktoś przerobic tego Option File (OE) z PS2 na PSP

bo ja niestety nie posiadam PS2 a z tego co sie orietuje to mozna to tylko przesłac przez USB PS2=>PSP

Jutro wrzucę link do psp
pomocy
Cytat(bigolo1 @ Apr 23 2007, 07:59:57) [snapback]141053[/snapback]
Jak chcesz żeby ci moje OF chodzilo na polskiej wersji gry użyj programu PS2_Save_Bulder_0.8x.
Otwierasz program - nastepnie - FILE - OPEN - mój OF w wersji angielskiej -i zmień w okienku ROOT/ID cyfry 54203 na takie jakie wystepują w polskiej wersji - nastepnie zapisz - FILE - SAVE AS i gotowe - zrob potem tylko sobie plik BIN zrzuc na memorke i jazda.
Patchowaniem sie narazie niezajmuje z powodu braku czasu - pozdro!

Cytat(bigolo1 @ Apr 23 2007, 18:19:01) [snapback]141158[/snapback]
Najlepiej zrob tak:
otworz swoje OF programem PESFan Editor 6.0.1 nastepnie otworz OF2 mojego OF-a i w ostatniej rubryce OF2 IMPORT pokolei zainpotuj wszystko jak leci z gory na dół do swojego OF - czesto tak robie i wszystko smiga az milo - pozdro

WITAM!

"Bigolo1" Walcze z tym Problemem od Czasu gdy tylko to Umieściłeś i nic do tej pory niewskórałem :/
Dlatego moja Prośba jest taka: abyś dla Mnie i dla Innych Zainteresowanych ( a Są tacy którzy też sobie z tym nieporadzili :/ )
"WYKONAŁ" Wyżej Opisane Czynności tak aby "OF" Działał do Polskiej Wersji Językowej >PES6< jeżeli już to Zrobisz to jeszcze bym tylko Prosił żebyś to Ładnie Skonwertował do BIN/CUE ( Często są z tym Kłopoty u Większości Osób ) tak aby Ściągnięty Plik był już typu BIN/CUE aby po Ściągnięciu trzeba było go Tylko Nagrać i Po Wrzuceniu do Czarnuli Odpalił się Program do Zgrywania z CD Save'a czyli "OF" Dlatego Wierze że Pomożesz, i Napewno Będzie Każdy Zadowolony rolleyes.gif

P.S

Wiem że Zajmie ci To "Góra" 10min. DLATEGO Proszę Cię Bardzo jeszcze Raz: (Zrób to Dla Fanów Twoich PATCH'y)

...

Żeby niebyło tongue.gif

"OF - Option File / Plik Opcji/Edycji"

POZDRAWIAM, z Góry Dziękuję i Czekam.
semenpr
Udalo mi sie to odpalic na pes6 PL
Zrobilem tak jak napisal bigolo, uzywajac programu pes6fan editor zaimportowalem z nowego of'a i chodzi:) trzeba wrzucic na memorke najlepiej ulauchelfem:)
dzieki bigolo
pozdro
dawiddawido
A możesz wszucić ten twój of co go teraz przerobiłeś? I jeszcze jedno czy wszystko chodzi jak powinno tzn. czy stadiony są przypisane do tych drużyn i takie tam
Pozdro
pomocy
Cytat(semenpr @ May 11 2007, 20:53:45) [snapback]146755[/snapback]
Udalo mi sie to odpalic na pes6 PL
Zrobilem tak jak napisal bigolo, uzywajac programu pes6fan editor zaimportowalem z nowego of'a i chodzi:) trzeba wrzucic na memorke najlepiej ulauchelfem:)
dzieki bigolo
pozdro

Cytat(dawiddawido @ May 11 2007, 20:58:54) [snapback]146759[/snapback]
A możesz wszucić ten twój of co go teraz przerobiłeś? I jeszcze jedno czy wszystko chodzi jak powinno tzn. czy stadiony są przypisane do tych drużyn i takie tam
Pozdro

DOŁĄCZAM się do Prośby poprzednika: "dawiddawido" ... Chodzi o to: Jeżeli już Udało ci się to Zrobić/Wykonać to Podziel się tym z Innymi Użytkownikami, którzy z Niecierpliwością na to Czekają. A Prośba jest Następująca: Zimportowanego Save ( Option File'a ) Działającego już z Polską Wersją >PES6< Zrób/Przekonwertuj w Plik BIN/CUE tak aby po Ściągnięciu trzeba było go Tylko Nagrać i Po Wrzuceniu do Czarnuli Odpalił się Program do Zgrywania z CD Save'a czyli "OF" Dlatego Wierze że Pomożesz, i Napewno Będzie Każdy Zadowolony rolleyes.gif

P.S

Stworzony Plik typu BIN/CUE Wrzóć na Któryś z Poniższych Serverów ( To taka moja Prośba, do Ciebie ):

1. http://plikus.pl/ ( POLECAM! Szczególnie: Bez ograniczeń! NIE istnieją blokady: dla wielkości plików, dla typów plików, dla limitu czasu, dla transferu )

2. http://www.zippyshare.com/

3. http://www.speedyshare.com/

!! Aby NIE! na rapidshare.com Gdzie są LIMITY! Pobierania i Trzeba Czekać.

POZDRAWIAM, z Góry Dziękuję i Czekam.
bigolo1
Niezrobie pliku BIN/Cue bo zabardzo go zrobic nieumiem.
Dlatego wystawiłem kilka roznych wersji plików w tym plik npo potrzebny do zrobienia plików bin/cue aby ktoś kto umie to zrobić niech zrobi i wystawi.
Sam uzywam tylko maxdriva do transferu plikow na memorke.
semenpr
Zrobilem wam plik bin/cue
link tutaj:

http://www.plikus.pl/zobacz_plik-OFEKstrak...S6PLPS2-88.html

Powinno pojsc po zgraniu obrazu. nie moge u siebie przetestowac bo ps2 nie czyta mi plyt cd.
Instrukcja:
Musicie miec oryginalnie zrobionego save'a przez pes6 PL
Jak juz macie save'a odpalacie z linku wyzej.
Po uruchomieniu plyty na ps2 ukaze wam sie menu ulanchelfa. Wciskacie "o" (filebrowser)
Wchodzicie na mc01:/ lub mc02:/ w zaleznosci gdzie macie oryginalnego save'a. Wchodzicie do katalogu BESLES-54204PES6OPT czy cos takiego. Nastepnie beda widoczne trzy pliki: BESLES-54204PES6OPT, view.sys i icon.sys. Wchodzicie na plik BESLES-54204-PES6OPT i wciskacie R1. Ukaze wam sie podreczne menu, nastepnie zaznaczacie delete i kasujemy plik ( nie ruszamy pozostalych). Nastepnie wracamy do poprzednich katalogow ( wcisakjac "o" na "://..." u samej gory i wchodzimy do "cdfs0:". Na plycie znajduja sie dwa pliki: BESLES-54203PES6OPT dla wersji angieslkiej i BESLES-54204PES6OPT dla werski polskiej. Wchodzimy na BESLES-54204PES6OPT i wciskamy R1 i zaznaczamy "copy". Po skopiowaniu wchodzimy z powrotem do mc0: lub mc1: do katalogu BESLES-54204PES6OPT i wchodzac na ktorys z plikow icon.sys lub view.sys wciskamy R! i z menu "mcPaste". Nie wciskajcie nic innego!!!!! Po ok. 10 s. plik sie skopiuje i mozecie odpalac PES6 PL i cieszyc sie gra smile.gif
Uffff, mam nadzieje ze ten "tutorial" nie jest zbyt zagmatwany. W razie problemow pisac.
Pozdro
dawiddawido
Cytat(semenpr @ May 12 2007, 11:19:02) [snapback]146876[/snapback]
Zrobilem wam plik bin/cue
link tutaj:

http://www.plikus.pl/zobacz_plik-OFEKstrak...S6PLPS2-88.html

Powinno pojsc po zgraniu obrazu. nie moge u siebie przetestowac bo ps2 nie czyta mi plyt cd.
Instrukcja:
Musicie miec oryginalnie zrobionego save'a przez pes6 PL
Jak juz macie save'a odpalacie z linku wyzej.
Po uruchomieniu plyty na ps2 ukaze wam sie menu ulanchelfa. Wciskacie "o" (filebrowser)
Wchodzicie na mc01:/ lub mc02:/ w zaleznosci gdzie macie oryginalnego save'a. Wchodzicie do katalogu BESLES-54204PES6OPT czy cos takiego. Nastepnie beda widoczne trzy pliki: BESLES-54204PES6OPT, view.sys i icon.sys. Wchodzicie na plik BESLES-54204-PES6OPT i wciskacie R1. Ukaze wam sie podreczne menu, nastepnie zaznaczacie delete i kasujemy plik ( nie ruszamy pozostalych). Nastepnie wracamy do poprzednich katalogow ( wcisakjac "o" na "://..." u samej gory i wchodzimy do "cdfs0:". Na plycie znajduja sie dwa pliki: BESLES-54203PES6OPT dla wersji angieslkiej i BESLES-54204PES6OPT dla werski polskiej. Wchodzimy na BESLES-54204PES6OPT i wciskamy R1 i zaznaczamy "copy". Po skopiowaniu wchodzimy z powrotem do mc0: lub mc1: do katalogu BESLES-54204PES6OPT i wchodzac na ktorys z plikow icon.sys lub view.sys wciskamy R! i z menu "mcPaste". Nie wciskajcie nic innego!!!!! Po ok. 10 s. plik sie skopiuje i mozecie odpalac PES6 PL i cieszyc sie gra smile.gif
Uffff, mam nadzieje ze ten "tutorial" nie jest zbyt zagmatwany. W razie problemow pisac.
Pozdro

Bardzo dobra instrukcja, jak to zrobić, ja już cieszę sie polską liga. Dzięki za instrukcję i plik bin
POzdro
grzesssj
Jak mam wersjie gry V1,5 to moge zgrac sobie tego Of?? i musze usunac tego mojego sava 1,5???prosze o odpowiedz
z gory dzieki
dawiddawido
Zrób tak jak jest w intrukcji to się dowiesz czy będzie ci działało czy nie ale powinno ci działać
Kris Dee
no i jak będzie z tym OFem do PSP ?

mogłby ktos przerobić łaskawie rolleyes.gif
grzesssj
zgralem na moja ps2 ten OP i wszystko bylo by fajnie jak bym mial stroje zrobione w Polskiej lidze jaki angielskie nie wiem czemu ale sa pomieszane te stroje (mamv1,5) bede teraz musial ustawiac stroje kazdej druzynie;/
bo narazie nie moge cieszyc sie gra:/
Bracia tashibana
Cytat(grzesssj @ May 15 2007, 16:41:05) [snapback]147667[/snapback]
zgralem na moja ps2 ten OP i wszystko bylo by fajnie jak bym mial stroje zrobione w Polskiej lidze jaki angielskie nie wiem czemu ale sa pomieszane te stroje (mamv1,5) bede teraz musial ustawiac stroje kazdej druzynie;/
bo narazie nie moge cieszyc sie gra:/

Nic nie rozumię huh.gif
grzesssj
Mam wersjie gry pes6 z patchem bigola V1,5 i mialem ten sam of ,teraz w gralem sobie tego Of z nasza liga. Wlanczam
i widze calkiem pomieszane stroje w lidze ang. i w lidze polskiej i nie wiem dlaczego ;/ teraz nie moge polapac sie jak wybieram typy koszulek takich klubow jak Watford ,bardzo cieszko jest znalesc tym slabszym kluba pasujace koszulki ,
,wersji v1,5 bylo wszystko przypozadkowane szkoda ze tak nie jest ale sie pomecze ,dzieki za tego Of z nasza liga
Bracia tashibana
Cytat(grzesssj @ May 15 2007, 21:10:04) [snapback]147761[/snapback]
Mam wersjie gry pes6 z patchem bigola V1,5 i mialem ten sam of ,teraz w gralem sobie tego Of z nasza liga. Wlanczam
i widze calkiem pomieszane stroje w lidze ang. i w lidze polskiej i nie wiem dlaczego ;/ teraz nie moge polapac sie jak wybieram typy koszulek takich klubow jak Watford ,bardzo cieszko jest znalesc tym slabszym kluba pasujace koszulki ,
,wersji v1,5 bylo wszystko przypozadkowane szkoda ze tak nie jest ale sie pomecze ,dzieki za tego Of z nasza liga

Cała przyjemność... rolleyes.gif

Bracia tashibana
Cytat(Kris Dee @ May 14 2007, 00:59:36) [snapback]147403[/snapback]
no i jak będzie z tym OFem do PSP ?

mogłby ktos przerobić łaskawie rolleyes.gif

Mam nadzieję że warto było czekać rolleyes.gif

http://files.filefront.com//;7656406;/ do PSP
hakan
witam... moze ktos napisac jak wyglada ten option file... chodzi mi o to co on zawiera czy sa stadiony pilki, stroje ile jest druzyn z orange ekstraklasy i za jaka lige jest wrzucona nasza ekstraklasa... z góry dziekuje...
Rafal USSJ
Premiera PES 2008 niebawem, ja jednak niedawno kupiłem ps2 i zaopatrzyłem się w PES 6,postanowiłem ulepszyć swojego PES-a jakimś patchem, wyszukałem więc tego. Patch jest bardzo dobry. Jak na OF to - ładnie dobrane twarze, oraz fajne stroje oraz flagi. Oczywiście wszystkie nazwy lig, pucharów, zawodników, stadionów etc. etc. są zamienione na oryginalne. Ogólnie mi się podoba. Radość sprawia gra drużynami OE. Ktoś powyżej pytał o screeny. Zrobiłem je ponieważ mam konsolkę podłączoną pod kartę TV w PC.

memo747
witam, moze ktos wrzucic jecze raz of na polska wersje?
bo to co zostalo wrzucone na plikus.pl juz nie dziala

probowalem robic to co napisal bigolo ale mi nie wychodzi wic ostatecznosc:
byl bym wdzieczny jak by ktos wrzucil of dla polskiej wersji jezykowej wink.gif
ricken18
różne Option File OF do PES 2008 / PES2008 / Pro Evolution Soccer 2008 [ENG]

http://www.pesgaming.com/forumdisplay.php?f=267
paluch153
jak to wgrac na memorke!!!!!!   czy ktos to w koncu opisze!!!!!

Cytat(bigolo1 @ Apr 21 2007, 18:52:02) *
hakan
QUOTE(ricken18 @ Oct 28 2007, 12:20:55) *

<a href="http://www.pesgaming.com/forumdisplay.php?f=267" target="_blank">http://www.pesgaming.com/forumdisplay.php?f=267</a>

czy ktos wie jak przrobic ten plik z formatu MAX na format bin.cue ????????? tak żeby mozna było nagrać obrazem na cd i wrzucic później na memorkę ????
hakan
QUOTE(ricken18 @ Oct 28 2007, 12:20:55) *

<a href="http://www.pesgaming.com/forumdisplay.php?f=267" target="_blank">http://www.pesgaming.com/forumdisplay.php?f=267</a>

czy ktos wie jak przrobic ten plik z formatu MAX na format bin.cue ????????? tak żeby mozna było nagrać obrazem na cd i wrzucic później na memorkę ????
maka78
aktualny OF na PES 2008 na dzień 13.11.2008

trzeba się zarejestrowac i ściągnąc plik bin/cue potem nagrać najlepiej na esperanza prędkośc X1 programem dvd decrypter i wszystko cacy rolleyes.gif
Brudinho
Mógłby ktoś ściągnąć wrzucić ten OF inny jakiś serwer?
maka78
OPTION FILE DO PES 8 ---BIN/CUE
hakan
QUOTE(maka78 @ Nov 15 2007, 11:30:40) *

a co ciekawego dodaje ten OF do gry ???? bo ja jeden juz mam i niewiem czy tego pobierać...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.