Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Newsy, wywiady
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 11 > Liga > Dynamo Kijów
przemosekk

Podsumowanie zimowego okienka transferowego Dynama Kijów oraz dlugo rozpowszechnione przez media powitanie nowego selekcjonera Dynama Kijów

Serdecznie pragnę przywitac w gronie sztabu szkoleniowego Dynama Kijów pana Przemoska123, który podczas III Sezonu Master League Online przyszedł trenowac z Parmy FC do Dynama Kijów!!!! Proszę o zabranie głosu nowemu trenerowi Dynama Kijów panu Przemoskowi.

"Pragnę poinformowac oraz też przeprosic że wcześniej jak byłem selekcjonerem Parmy FC nie rozmawiałem z dziennikarzami na temat zespołu ponieważ nie miałem kiedy porozmawiac byłęm po prostu zajęty. Teraz, gdy objąłem praktycznie od 5 kolejki główny prezes Ligi Issonline spytał mi się czy z chęcią przejmie posadę trenera w Dynamie Kijów. Na początku byłem ucieszony że dostałem szansę trenowac kolejny zespół, ale tez byłem trochę wkurzony tą sytuacją, iż praktycznie grałem ekipą totalnie osłabioną. Jestem teraz pod okiem prezesa ISSOnline i mam nadzieję, że chętnie przyjmię posadę trenera i otóż jestem!! Jeżeli chodzi o wywiad z dziennikarzami to mam w planach kolejnym tygodniu bądz tez i tym tygodniu porozmawiac. Pragnę poinformowac, iż zgrupowanie Dynama Kijów będzie organizowane w Polsce, tyle mogę powiedziec reszta ukaze się niedługo na forum. Dziękuję za spotkanie!!!!"

Podsumowanie zimowego okienka transferowego Dynama Kijów

W czwartek na stadionie Dynama w Kijowie przedstawiono nowych zawodników, którzy zasilą drużynę z Dynama w najbliższej rundzie rozgrywek II ligi. W tym okienku Dynamo Kijów pozyskał limit graczy, który wynosił na okienko zimowe - było ich 7. Nowymi zawodnikami zostali: Gael Clichy (boczny obrońca), Aly Cissokho (boczny obrońca/pomocnik), Lomana LuaLua (napastnik oraz skrzydłowy pomocnik), Omar Cummings wraz z Craigiem Bellamym oraz z Amarą Diane (wszyscy trzej to napastnicy) i na końcu Oleksandr Shovkovskiy (bramkarz)

"Dziękuję już po raz kolejny włodarzom, a w szczególności prezesowi Kowalskiemu, który jest głodny sukcesów i wie o tym, że aby zespół grał lepiej i zdobywał więcej punktów potrzeba nowych lepszych graczy którzy zdecydowanie zwiększą rywalizację. Wzmocniliśmy lnie obrony jak i ataku, miejmy nadzieje ze uda dam się wejsc do czolowej siódemki w lidze." - trener Dynama Kijów Przemosek123

#38 Lomana LuaLua (AMF/SS) - 1 500 000 z Parma FC

Co o tym piłkarzu sądzi Przemosek?

" Dobrze dla mnie znany piłkarz z Parmy FC. Pozyskałem go dlatego, iż ma niesamowite statystyki i jest wszechstronnie utalentowanym graczem. Jednym słowem piłkarz kompletny, posiada znakomitą szybkość, jest świetny w pojedynku jeden na jeden, umie obsłużyć kolegów z ataku świetnym podaniem jak i zwrotnością. Jestem pewien, że jest to gracz który nie uzupełnia składu tylko być może pierwszoplanowa postać w naszym zespole w zbliżającej się rundzie"

#9 Craig Bellamy (NAP) - 4 100 000 z Glasgow Rangers

"Podobnie jak LuaLua ma jeden talent na którym praktycznie bazuję w zespole to jest szybkosc. Pozyskany został z Glasgow Rangers."

#12 Amara Diane (NAP) - 3 000 000 z Sporting Braga

"Dobrze wyszkolony szybkościowo jak i technicznie."

#23 Omar Cummings (NAP) - 2 000 000 z Sporting Braga

"Dobrze wyszkolony szybkościowo jak i technicznie. Potrzebowałem takiego gracz do swojego zespołu."

#13 Gael Clichy (OB) - 9 000 000 z Szaktar Donieck

"Potrzebowałem wzmocnień w obronie szczególnie na bokach obrony, prze których traciłem duzo goli. Dzięki dogadaniu się z trenerem Szaktara Donieck (WKS'a) udało się podpisac dobry kontrakt z Gaelem."

#98 Aly Cissokho (OB) - 8 000 000 z Zenit Sankt Petersburg

"Potrzebowałem wzmocnień w obronie szczególnie na bokach obrony, prze których traciłem duzo goli. Dzięki dogadaniu się z trenerem Zenitu Sankt Petersburg (lukasza44) udało się podpisac dobry kontrakt z Alym."

#1 Oleksandr Shovkovskiy (GK) - 1 000 000 z Spartak Moskwa

"Potrzebowałem trzeciego bramkarza do zespołu z lepszymi statami, mam nadzieję że nie zawiodę się na tym bramkarzu. Dzięki dogadaniu się z trenerem Spartaka Moskwa (GooFym) udało się podpisac dobry kontrakt z Oleksandrem."
przemosekk
Przemosek - "Liczę, iż mój zespół będzie w pierwszej siódemce II ligi MLO"

Redaktor: Witam serdecznie trenera drużyny Dynama Kijów.
Przemosek: Witam wszystkich zgromadzonych na konferencji prasowej.
Redaktor: Co Pan widzi w tym zespole ?
Przemosek: Ten zespół, gdy objąłem posadę trenera był bardzo osłabionym zespołem. Próbowałem wraz z trenerami (bramkarzy, obrońców, pomocników czy też napastników) wycisnąć te 200% z każdego zawodnika jak widać w niektórych meczach to się udało a w niektórych byliśmy po prostu słabi.
Redaktor: Co Pan powie o transferach w okienku zimowym?
Przemosek: Szczerze?? Powiem tyle, że te transfery na które najbardziej stawiałem udało się pozyskać. Mam taką nadzieję, że Ci zawodnicy nowi dadzą taki potencjał zespołu i przede wszystkim wzmocnią siłę drużyny.
Redaktor: Jakie miejsce Pan by postawił w ligowej tabeli po całym sezonie?
Przemosek: Liczę, iż mój zespół będzie w pierwszej siódemce II ligi MLO. Wszystko może się zdarzyć. Widziałem po niektórych zespołach z II ligi że wyraźnie osłabili swoje ekipy i jest szansa znaleźć się na tym 7 miejscu.
Redaktor: Czy wzmocni Pan po sezonie jeszcze swój zespół?
Przemosek: Myślę, że tak. Jeżeli chodzi o zawodników to mam już zaplanowanych na następne okienko transferowe, zależy jakim budżetem zespołu będziemy dysponować, ale w miarę dobrym to bankowo z 7 nowymi zawodnikami podpiszę kontrakt.
Redaktor: Jeszcze jedno pytanie mam do trenera. Czy wie Pan może czy ruszy kolejny cykl sezonu MLO??
Przemosek: Tego niestety nie jestem w stanie powiedzieć. Proszę o takie pytania kierować się do zarządu ISS online.
Redaktor: Dziękuję za wywiad panie trenerze i życzę samych sukcesów osiąganych z naszą drużyną.
Przemosek: Również dziękuję i pozdrawiam fanatyków Dynama Kijów!
przemosekk
Przemosek - "Niestety szkoda że tak wcześnie został przerwany III sezon MLO"

Przemosek: Witam wszystkich serdecznie
Redaktor: Jak Pan ocenia grę swojego zespołu?
Przemosek: Moim zdaniem myślę że zespół jest dobrze wyszkolony fizycznie jak i psychicznie.
Redaktor: Czy coś Pan wie od zarządu ISS online czemu został sezon przerwany?
Przemosek: Szczerze?? Wiem tylko tyle co zarząd opisał na forum. Niestety szkoda że tak wcześnie został przerwany III sezon MLO. Tylko wiem, że paru trenerów już na stałe odeszło od zespołów i tylko tyle.
Redaktor: Jakoś nie mamy żadnej informacji o zgrupowaniu, które miało byc przed rundą rewanżową. Jak to selekcjoner wyjaśni nam dlaczego do zgrupowania nie doszło?
Przemosek: Właśnie chciałem przeprosić za całe zamieszanie z Tym zgrupowaniem, ale niestety nowi piłkarze dopiero w dzień rozpoczynającej się rundy rewanżowej przylecieli do Kijowa i nie mieliśmy jak zrobić zgrupowania w Polsce. Przepraszam jeszcze raz za to co się stało.
Redaktor: Dziękuję za wywiad panie trenerze
Przemosek: Również dziękuję.

przemosekk
Podsumowanie letniego okienka transferowego Dynama Kijów

W środę na stadionie Dynama w Kijowie przedstawiono nowych zawodników, którzy zasilą drużynę z Dynama w najbliższej rundzie rozgrywek II ligi. W tym okienku Dynamo Kijów pozyskał limit graczy, który wynosił na okienko letnie - było ich 10. Nowymi zawodnikami zostali: Emmanuel Eboue oraz Gabriel Milito (boczny i środkowy obrońca), Hasan Salihamidzic (boczny obrońca/pomocnik), Shaun Maloney (pomocnik), Jonathan Pereira (prawy pomocnik/napastnik), Rogerio Ceni oraz Stefano Sorrentino (bramkarze), Victor Obinna (napastnik), Emile Mpenza (napastnik) oraz ostatni pozyskany w okienku Eljero Elia (lewy pomcnik/napastnik). Musieliśmy się pożegnać również z Alym Cissokho, chociaż bardzo dobrze spisywał się w zespole, ale dostał oferty od innych potencjalnych klubów i przeszedł do zespołu Real Zaragoza prowadzonego przez trenera niCejoKe'a.

#8 Emmanuel Eboue (PB) - 6 000 000 z Szaktar Donieck

" Cieszę się, że udało mi się nawiązać dobry stosunek z trenerem WKS'em i dzięki temu zdobyłem wartościowego zawodnika na bok obrony."

#4 Gabriel Milito (OB) - 1 000 000 z Espanyol Barcelona

"Kolejny mocny obrońca wzmacnia szeregi Dynama Kijów. Mam nadzieję że dobrze będzie się spisywał w roli środkowego obrońcy. Pozyskany z Espanyolu Barcelona po ugodzie z trenerem Piecia1990 "

#7 Hasan Salihamidzic (PB/PP) - 3 000 000 z Espanyol Barcelona

"Dobrze wyszkolony boczny obrońca fizycznie. Pozyskany z Espanyolu Barcelona po ugodzie z trenerem Piecia1990"

#31 Rogerio Ceni (GK) - 900 000 z Zenit Sankt Petersburg

"Bardzo dobry bramkarz, który przez 2 sezony świetnie grał w zespole Zenitu Sankt Petersburg prowadzącego przez lukasza44."

#97 Stefano Sorrentino (GK) - 2 000 000 z Spartak Moskwa

"Dzięki dogadaniu się z trenerem Spartaka Moskwa GooFym udało się kupić w niskiej cenie Stefana Sorrentino."

#27 Shaun Maloney (PP/LP/OP) - 2 000 000 z Spartak Moskwa

"Potrzebowałem wzmocnień w pomocy szczególnie na bokach pomocy oraz w ofensywie. Dzięki dogadaniu się z trenerem Spartaka Moskwa (GooFym) udało się podpisać dobry kontrakt z Shaunem."

#77 Jonathan Pereira (PP/NAP) - 1 000 000 z Espanyol Barcelona

"Kolejne wzmocnienie prawej pomocy. Zwinny, szybki to jego zalety. Dzięki dogadaniu się z trenerem Espanyolu Barcelona (Piecia1990) udało się podpisać dobry kontrakt z Jonathanem."

#80 Victor Obinna (NAP) - 4 100 000 z Celtic Glasgow

"Kolejne wzmocnienie ataku. Przede wszystkim bardzo wyszkolony fizycznie, to jest jego zaleta. Sprowadzony został z Celticu Glasgow od Tomka93"

#22 Emile Mpenza (PP/NAP) - 400 000 z Vereinslos

"Kolejny napadzior w Dynamie Kijów. Dobry fizycznie oraz szybki."

#98 Eljero Elia (PP/NAP) - 10 100 000 z Stoke City

"Ostatni transfer, który wg mnie jest bardzo dobrym transferem, wręcz takiego gracza potrzebowałem za Aly'ego Cissokho. Jego atutem jest szybkość. Sprowadzony ze Stoke City od Ogryza"
przemosekk
Przemosek - "Nie wiem szanowny panie redaktorze, na którym miejscu będziemy po rundzie jesiennej...... "

Redaktor: Jak Pan ocenia grę swojego zespołu?
Przemosek: Moim zdaniem myślę że zespół jest dobrze wyszkolony kondycyjnie, ale niestety nie zadowala mnie to co moi piłkarze robią podczas meczu
Redaktor: Właśnie miałem Pana zapytać. Co się stało że tak słabo gra Pański zespół jak na początek IV sezonu MLO?
Przemosek: Szczerze?? Nie jestem zadowolony z postępów moich zawodników: 3 zwycięstwa i 6 porażek to katastrofa, żeby w takiej lidze się zbłaźnić to masakra. Po to kupiłem dobrych zawodników, aby grali ładną piłkę i kontrolowali sytuację na boisku u siebie jak i na wyjeździe. Udało się wygrać z BVB, nieoczekiwanie z Bragą oraz ze Sportingiem, gdzie liczyłem na pewną porażkę a tutaj odwrotnie. Niezadowolony jestem z meczów z Rangersami, Bordeaux i Marsylią gdzie przy pierwszym i ostatnim rywalem mogliśmy wygrać pewnie lecz zabrakło skuteczności, zaś z Bordeaux został niesprawiedliwie osądzony rzut karny przez sędziego, którego w ogóle nie było i powinien być remis. Trochę czuję niedosyt w tych meczach, ale trudno.
Redaktor: Jak Pan ocenia swój zespół w tabeli po rundzie jesiennej? Jakie miejsce zajmie Pański zespół?
Przemosek: Po rundzie jesiennej... (śmiech) Jeszcze nie ma końca rudny jesiennej. Sporo meczy zostało do rozegrania, ale jeżeli z taką grą jaką zawodnicy pokazują w lidze to będzie ciężko. Co do drugiego pytania co Pan redaktor zadał to moja odpowiedź brzmi następująco:"Nie wiem szanowny panie redaktorze, na którym miejscu będziemy po rundzie jesiennej" To się okaże jak rozegramy wszystkie mecze.

przemosekk
Podsumowanie zimowego okienka transferowego Dynama Kijów

W środę na stadionie Dynama w Kijowie przedstawiono nowych zawodników, którzy zasilą drużynę z Dynama w najbliższej rundzie rozgrywek I ligi. W tym okienku Dynamo Kijów pozyskał limit graczy, który wynosił na okienko letnie - było ich 7. Nowymi zawodnikami zostali: Hamit Altintop (środkowy pomocnik) Somen Tchoyi (środkowy pomocnik), Mehdi Benatia (środkowy obrońca), Mario Yepes (środkowy obrońca), Nene (prawy pomocnik/napastnik), Pablo Hernandez (skrzydłowy pomocnik/napastnik) Ewerthon (napastnik). Musieliśmy się pożegnać również z Gaelem Clishym, Emmanuelem Eboue, Hasanem Salihamidziciem, Brownem Ideye, Victorem Obinną, Artemem Milevskim i Jonathanem Pereirą niestety dostali oni lepsze oferty i przeszli do innych klubów.

#8 Mehdi Benatia (ŚO) - 3 000 000 z Sporting Lizbona

" Cieszę się, że udało mi się nawiązać dobry stosunek z trenerem Woodim i dzięki temu zdobyłem wartościowego zawodnika na środek obrony."

#13 Mario Yepes (OB) - 1 000 000 z Getafe

"Kolejny mocny obrońca wzmacnia szeregi Dynama Kijów. Mam nadzieję że dobrze będzie się spisywał w roli środkowego obrońcy. Pozyskany z Getafe od lizaku"

#7 Hamit Altintop (PB/LP/ŚP) - 4 500 000 z Szaktar Donieck

"Kolejny zawodnik wzmacnia kadrę Dynama Kijów. Dobrze zbudowany fizycznie Hamit Altintop po ugodzie został kupiony od trenera WKSRKS. "

#18 Somen Tchoyi (ŚP) - 4 600 000 z Espanyol Barcelona

"Bardzo dobry pomocnik środkowy, który przez 2 sezony świetnie grał jako defensywny pomocnik w zespole Espanyolu prowadzącego przez Piecie."

#10 Pablo Hernandez (LP/PP/LN/PN) - 2 500 000 z Espanyol Barcelona

"Dzięki dogadaniu się z trenerem Espanyolu Barcelona z Piecią1990 udało się kupić w niskiej cenie Pabla Hernandeza."

#80 Nene (PP/LP/OP/NAP) - 7 100 000 z Villareal (Free Agents)

"Potrzebowałem wzmocnień w pomocy szczególnie na bokach pomocy oraz w ofensywie. Dzięki dogadaniu się z Nene podpisałem bardzo dobry kontrakt. Mam nadzieję, że jego technika nieco innym zespołom utrudni mecze."

#11 Ewerthon (NAP) - 8 000 000 z Espanyol Barcelona

"Kolejne wzmocnienie na ataku. Zwinny, szybki to jego zalety. Dzięki dogadaniu się z trenerem Espanyolu Barcelona (Piecia1990) udało się podpisać dobry kontrakt z Ewerthonem."
przemosekk

Przemosek - "Nasz cel to osiągnięcie minimum 10 miejsca..... "

Redaktor: Jak Pan ocenia okienko transferowe?
Przemosek: Myślę, iż udało się pozyskać tych graczy, na których znalazło się miejsce w składzie. Jestem zadowolony z transferów jakich poczyniłem.
Redaktor: Co Pan sądzi o innych transferach w ligowych klubach?
Przemosek: Powiem tak, niektórzy trenerzy wzmocnili na tyle zespoły jak się dało, miejmy nadzieję, że gra im będzie się układała pomyślnie.
Redaktor: Jak Pan ocenia swój zespół w tabeli po rundzie jesiennej? Jak Pan myśli, jakie jest Wasze minimum w lidze, którą lokatę zajmiecie?
Przemosek: Runda jesienna nie była taka zła chociaż mam pewien niedosyt przy niektórych meczach, ale za to ostatnie 3 mecze poszły bardzo dobrze i z tego się bardzo cieszę. Jeżeli chodzi o miejsce po rundzie zimowej to mam nadzieję, że uda nam się osiągnąć lepszy wynik niż poprzedniej rundzie. Nasz cel to osiągnięcie minimum 10 miejsca po rundzie zimowej

kksm
CYTAT
#18 Somen Tchoyi (ŚP) - 4 600 000 z Espanyol Barcelona

"Bardzo dobry bramkarz, który przez 2 sezony świetnie grał jako defensywny pomocnik w zespole Espanyolu prowadzącego przez Pieci."

Dzień dobry.

Johan Deutschland - gazeta "Hannover Spiel". Mam pytanie odnośnie gracza Somen Tchoyi:

Dlaczego uważa Pan, że jest on bramkarzem, który grał przez 2 sezony jako defensywny pomocnik u Pieci? Jest to conajmniej dziwne. Zresztą nie od dziś wiadomo, że ma Pan status dziwaka wśród ligowych trenerów. Prosiłbym o ustosunkowanie się do tej sytuacji.
przemosekk
CYTAT(kksm @ Jan 6 2013, 16:32) *
Dzień dobry.

Johan Deutschland - gazeta "Hannover Spiel". Mam pytanie odnośnie gracza Somen Tchoyi:

Dlaczego uważa Pan, że jest on bramkarzem, który grał przez 2 sezony jako defensywny pomocnik u Pieci? Jest to conajmniej dziwne. Zresztą nie od dziś wiadomo, że ma Pan status dziwaka wśród ligowych trenerów. Prosiłbym o ustosunkowanie się do tej sytuacji.

Pomyłka przy newsie, ale już poprawiłem. I proszę aby Pan mnie nie obrażał od cytuję "dziwaków". Proszę to zostawić dla siebie a nie publicznie obrażać.
kksm
Johan Deutschland:

Tak wiec dziękuję za wyjaśnienie sprawy, a co do publicznego obrażania to wydaje mi się, że powinien mieć Pan większy dystans co do swojej pracy jak i pracy dziennikarzy. Ukazałem tylko informację, która od dłuższego czasu krąży wśród innych ligowych trenerów, samych piłkarzy jak i dziennikarzy sportowych. Jeżeli czuł się Pan przez to urażony i tak to Pana zabolało - przepraszam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.