Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Drugoligowy off-top
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 8 (I sezon MLO) > Sezon 8 - II liga
czubinho
W tym temacie piszemy o wszystkich sprawach związanych z drugą ligą.
GooFy
Witu i Czubi 50% posiadania i po 11 strzałów... Mecz ustawiony ? xd rolleyes.gif
lukasz44
Tak. Obaj zostają wyrzuceni z ligi za korupcję ze skutkiem natychmiastowym.
Dodatkowo Czubinho za malwersacje płaci na konto ISS 100 zł grzywny ...

Jutro terminarze zostaną zmienione
Witu
Hahahahah wink.gif fajny żarcik tongue.gif Poproszę o dowody korupcji xD
JustMe1987
Dowody sa tajne dla dobra sledztwa. W razie nie uregulowania grzywny sprawa zajma sie zaprzyjaznieni "komornicy"
czubinho
Aż 100 zł? Człowieku.. to połowa pensji !
JustMe1987
Melduje ze czubinho wystosowal do mnie grozby karalne droga komunikatora gg. Widze ze sprawa beda musialy sie zajac odpowiednie sluzby.
czubinho
Tutaj też Ci mogę pogrozić ;p
Wszystko tu jest ustawiane, od terminarza po minuty strzelania bramek !
Witu i ja tylko się stosujemy do zaleceń działaczy.
GooFy
Teraz to już przegiąłeś. Umawialiśmy się 50/50, ale miałabyć cisza...
czubinho
To Wy pierwsi chcieliście mnie wykręcić z biznesu!
Ja tak łatwo sie nie dam!
JustMe1987
Panowie co wy wyprawiacie! Zdzisiu wyraznie mowil ze wszystko po cichu i na pw.. Jestescie powazni?! Chcecie zeby w tym roku Lata nie bylo?!
GooFy
Dobra, przyznaję się. To ja kieruję całym tym burdelem. To przeze mnie przechodzi cała kasa z ustawionych meczy. Jestem winny i dobrowolnie poddam się karze.
JustMe1987
Ze tez zawsze jakies trupy z szafy wypasc musza. Za Listka to wszystko szlo jak splatka! Teraz to te betony jakies ciezsze.. trudniej odwrocic..
GooFy
CYTAT(GooFy @ Jan 6 2012, 23:09) *
Dobra, przyznaję się. To ja kieruję całym tym burdelem. To przeze mnie przechodzi cała kasa z ustawionych meczy. Jestem winny i dobrowolnie poddam się karze.

"Ten post został edytowany przez czubinho: Dzisiaj, 23:12 "

Nie dość, że mecze ustawia to dowody fałszuje, karę śmierci mu!
JustMe1987
Fidel z Raulem zajma sie nim na wyspie. Bedzie mial swoje wlasne LOST.
czubinho
Ty to sie ciesz, że Raul nie mógł z Tobą zagrać. By zrobił Wam z dup jesień średniowiecza. Tak jak to zrobił w meczu z Espanyolem..
Nalep
GooFy... Acha! To dlatego taką remontade mi zrobiłeś!
Jason Bourne
Mam pytanko- Czy na issonline nei robicie aktualek tabeli?
lukasz44
CYTAT(piecia1990 @ Jan 9 2012, 19:55) *
Mam pytanko- Czy na issonline nei robicie aktualek tabeli?

TABELE

Jak to ? Wszystko masz na bieżąco przecież... biggrin.gif
Jason Bourne
aha dzięki lukasz a ja szukam tutaj wszystkiego biggrin.gif
Nalep
Mam takie pytanie. W związku z tym, że 2. tydzień rozgrywek został już prawie rozegrany (zostało 8 spotkań), kiedy wrzucicie tydzień 3? smile.gif Tak fajnie i szybko się gra, że aż się palę do gry tongue.gif
Witu
CYTAT(Nalep @ Jan 11 2012, 14:02) *
Mam takie pytanie. W związku z tym, że 2. tydzień rozgrywek został już prawie rozegrany (zostało 8 spotkań), kiedy wrzucicie tydzień 3? smile.gif Tak fajnie i szybko się gra, że aż się palę do gry tongue.gif

Ja też się pale do gry biggrin.gif Nalep jak coś to wal na gg zawsze można spary pograć biggrin.gif
gapa
moze z pucharem ligi warto bylo by wystartowac ?
lukasz44
Do piątku wytrzymacie smile.gif Puchar ligi ruszy w 3 tygodniu bądż 4
niCejOke
pytanko odnośnie whinerów. czy wyzywanie od schematycznej gry jest jak najbardziej zgodna z regulaminem? bo coraz częściej spotykam sie z takimi określeniami.... nie mam zamiaru czytać ani odpowiadać na czacie podczas gry ale powoli to jest denerwujace jak ktos spamuje....
Ferat
Ogólny regulamin ligowy mówi coś takiego: "* teksty typu : "lamerski styl" bądż inne tym podobne nie są tolerowane i będą tępione przez opiekunów ligi. Osoby które nagminnie będą wytykać innym ich sposób grania bez sensownego powodu będą karane ostrzeżeniami w postaci 1 sztuki."
Nalep
No raczej IMO nie jest zgodne. Każdy gra jak chce potrafi, z tym, że jeżeli ktoś przegina i gra np. na jednego zawodnika lub strzela wszystkie bramki po tym jak poda w pole karne (czyste przykłady smile.gif ) to potem frustracja przeciwnika rośnie. Rzecz jasna każdy gra jak chce, byle bez lam i hiddenów, ale raczej takie komentarze lepiej zachować dla siebie i dać np. w opisie czy coś smile.gif Nie przejmuj się, jeżeli masz czyste sumienie to dostałeś rozgrzeszenie biggrin.gif
zibii75
I ja może coś powiem w tej kwestii, nie jest ze mnie grajek, z którego można brać przykład, ale jedno wiem od tego sezonu nie gram schematami i powiem, iż każdy mecz zaczyna się nawet spoko, ale jak ktoś już przegrywa dwoma bramkami to włącza schemat i tak zapierdziela do końca meczu, aby wygrać lub zremisować. Najlepsze są po meczu te opisy „ moja drużyny przegrywała, ale wspięła się na wyżyny swych umiejętności i zdołała wygrać lub zremisować „ czytając to po meczu mam niezły ubaw i sraczkę, może jakieś 15% ligi gra dla zabawy a reszta to do momentu jak nie przegrywa!!!!
To jest jedynie moje zdanie i jak ktoś poczuje się urażony chyba jest winny hehehe, tylko zabawa z gry.
A zapowiedzi przed sezonowe, co do gry i stylu pewnym osobom powinny odbić się i to dokładnie.
Jest to ostatni mój post, co do stylu gry, bo komentarze są zabronione. Z drugiej strony gra na jednego zawodnika lub schemacik odbiera zabawę tym, co muszą z takimi graczami grać 

lukasz44
CYTAT(Ferat @ Jan 14 2012, 14:44) *
Ogólny regulamin ligowy mówi coś takiego: "* teksty typu : "lamerski styl" bądż inne tym podobne nie są tolerowane i będą tępione przez opiekunów ligi. Osoby które nagminnie będą wytykać innym ich sposób grania bez sensownego powodu będą karane ostrzeżeniami w postaci 1 sztuki."

Dokładnie, jeżeli ktoś czuje się dotknięty uwagami rywala nie odpowiadamy na nie tylko po prostu robimy screena a opiekunowie ligi ocenią postawę delikwenta smile.gif

Ale jeżeli taki tekst usyszało się w 5 czy 6 meczach to myślę że nie jest to bezpodstawne i trzeba swoją grę też przemyśleć smile.gif Takie jest moje zdanie.
Jason Bourne
Ja również nie gram futbolu "a'la Barcelona", bo po prostu nie potrafię. Jednak zgodzę się z zibi. Ludzie bardzo często próbują grać pięknie póki nie przegrywają. Ja również gram jakimś tam schematem, dlatego nie czepiam się gry innych, a za porażkę obwiniam tylko siebie. No chyba, że ktoś przegina. Tak naprawdę tylko kilka osób gra pomimo porażki dalej tym samym stylem. Pozostali albo grają po straconej bramce schematem, albo na początku strzelają tak i są happy. Ale o to nie mam pretensji, ponieważ sam nie gram pięknie i podziwiam np. styl w jakim zagrał Inter z meczu z Barcą- autobus w bramce. Szczerze z wieloma zawodnikami nie grałem, jednak nie chcę nazwiskami rzucać kto gra pięknie, a kto nie. Ja gram na ile umiejętności mi pozwalają i tyle. Jednak najgorsze jest to jak taka"gwiazda" pesa przegra mecz i piszę po meczu- ale fart, szczęściarz, powinieneś w tyłek dostać. To jest chore, ale takich zawodników u nas w lidze jest pełno...
PS Łukasz tyle, że może nie każdy, a wielu graczy tak gra. Ja się przyznaję, nie jestem mistrzem pesa, ale staram się grać różnorodnie, choć czasem to nie wychodzi. A przeważnie czepiają się Ci co sami tak grają.
WKS
CYTAT(piecia1990 @ Jan 14 2012, 17:28) *
Jednak najgorsze jest to jak taka"gwiazda" pesa przegra mecz i piszę po meczu- ale fart, szczęściarz, powinieneś w tyłek dostać. To jest chore, ale takich zawodników u nas w lidze jest pełno...

Czyli sugerujesz, że jak ktoś atakuje cały mecz, robi wszystko słupki,poprzeczki, bramkarz marnowanie na pustą w styastyscye strzałów np 15 a Ty strzelisz bramke z niczego i do tego masz 5 strzałów na mecz to jesteś lepszy ? Nie powiedziałbym. Ogólnie gra w Pesa to jedna wielka loteria. Dzisiaj szczęscie masz Ty jutro przeciwnik...no chyba, że gramy z podcinki na 5 m lub wykładanie na pustą to już inna sprawa tongue.gif.

I mówiac w drugiej osobie nie miałem na myśli Ciebie, piecia ;d zeby nie było spiny biggrin.gif . Taki przykład zarzuciłem ^ ^

Do tych "pokrzywdzonych" to wiem, bo mnie też nie raz szlag trafia jak lud przegina, ale ja sobie na bieząco będe zapisywał nicki graczy którzy uprzykrzają zycie i bede zwalczał chamsto, chamstwem ;d.
Jason Bourne
wksrks
spoko. Niedoprecyzowałem- Chodzi o to kiedy mecz jest wyrównany, przeciwnik ma kilka strzałów więcej od nas, a mniejszy czas posiadania przy piłce. I wcale lepiej nie gra, a strzały WKS wiesz to takie z 30 metrów albo takie niedopałki zza pola karnego co bramkarz łapie. Bo ludzie myślą, że jeśli odda się 20 strzałów (10 celnych) w tym 8 z daleka jakieś ślimaki po ziemi jak wyżej wspomniałem to grało się lepiej od człowieka, który oddał 10 strzałów w tym 8 celnych, które to naprawdę zagroziło stratę bramki np. sam na sam interwencje bramkarza, w których dwoił się i troił, a dodatkowo posiadanie piłki 53-47 na korzyść osoby z 10 strzałami ogólnie w meczu- to ten 1 gościu uważa że był lepszy bo oddał20 strzałów, z których żaden nie zagroził bramce.
Np sytuacja
Zawodnik x- zawodnik y 0-1
strzały:
20 (10) 10 (8)
47-53
zibii75
CYTAT(piecia1990 @ Jan 14 2012, 17:46) *
wksrks
spoko. Niedoprecyzowałem- Chodzi o to kiedy mecz jest wyrównany, przeciwnik ma kilka strzałów więcej od nas, a mniejszy czas posiadania przy piłce. I wcale lepiej nie gra, a strzały WKS wiesz to takie z 30 metrów albo takie niedopałki zza pola karnego co bramkarz łapie. Bo ludzie myślą, że jeśli odda się 20 strzałów (10 celnych) w tym 8 z daleka jakieś ślimaki po ziemi jak wyżej wspomniałem to grało się lepiej od człowieka, który oddał 10 strzałów w tym 8 celnych, które to naprawdę zagroziło stratę bramki np. sam na sam interwencje bramkarza, w których dwoił się i troił, a dodatkowo posiadanie piłki 53-47 na korzyść osoby z 10 strzałami ogólnie w meczu- to ten 1 gościu uważa że był lepszy bo oddał20 strzałów, z których żaden nie zagroził bramce.
Np sytuacja
Zawodnik x- zawodnik y 0-1
strzały:
20 (10) 10 (8)
47-53

Piecia z innej mańki, odwrotnie patrząc ja często słyszę, iż bronię Częstochowy, choć nie wiem czemu, ale to zlewam, przeważnie piszą to gracze, co ze mną remisują lub przegrywają. Mam ustawienie 3,5,2 i takim grałem z Tobą nie uważam abym bronił bramki i grał z kontry, większość meczy mam piłkę po równo z przeciwnikiem a z rzadka mniejszy stosunek posiadania strzałów na bramkę w 90% większą od przeciwnika i nie są to uderzenia z dystansu, bo jakoś chce na chama wjechać w bramkę i może właśnie tu tkwi mój problem. Niestety zawsze ci, co z góry zakładają, że nas rozpie...lą a remisują lub mają plecy będą szukać winy u innych tylko nie u siebie. Tyle pozdro dla Mapetów:)

Jason Bourne
Dokładnie zibi. W naszym meczu było tak, że Ty oddałeś więcej strzałów i to nie z daleka, ale ja strzeliłem 4 bramki. I nie płakałeś i nie wyzywałeś mnie od najgorszych. U mnie występuję sytuacja tą jaką wyżej podałem... Ty oddałeś więcej strzałów i fakt grożniejszych, ale wynik był jaki była. Posiadanie akurat było 54-46 dla mnie.
zibii75
CYTAT(piecia1990 @ Jan 14 2012, 18:07) *
Dokładnie zibi. W naszym meczu było tak, że Ty oddałeś więcej strzałów i to nie z daleka, ale ja strzeliłem 4 bramki. I nie płakałeś i nie wyzywałeś mnie od najgorszych. U mnie występuję sytuacja tą jaką wyżej podałem... Ty oddałeś więcej strzałów i fakt grożniejszych, ale wynik był jaki była. Posiadanie akurat było 54-46 dla mnie.

Jeśli takie coś występuje po meczu, powinieneś dać sygnał opiekunom ligi, aby się tym zajęli ( robi się scrina z gg lub innego i na stronke). Ja raczej obraźliwych tekstów nie dostaje, jedynie te ze mam obronioną Cz-we, ale raczej to ich problem nie mój.

Jw.

Temat dla opiekunów ligi

zibii75
Wnioskuje o ostrzeżenie dla niCejOke.
Powód: jak dla mnie celowe rozłączenie w meczu ze mną, wiem ze nie mam jak udowodnic, co miałem to wstawiłem w opisie meczu.
i Jak tu prowadzic statystyki w arkuszu? z resztą pisałe od razu do niego na gg brak odzewu. Czas chyba dorosnąć !!!!!
Jason Bourne
może doleje oliwy do ognia, ale w dzisiejszym meczu pomiędzy mną a nicejoke, doszło do 2 ostrych fauli. Były to zamierzone 2 faule, a za nei dostał nice żółtą kartkę. Był on gosp i hostował, więc nie nagrałem tego. Próbowałem, ale kolega szybko przewijał powtóki. Faule były z premedytacją i od tyłu na zawodnika. jak dla mnei to chore, że człowiek kiedy przegrywa ucieka siędo takich zagrań.
GooFy
zibii75 - mógł to być problem z internetem, komputerem czy czymkolwiek. Nie wyciągajmy pochopnych wniosków. Należy poczekać co Nicejoke powie na ten temat.
niCejOke
Jak wyżej Goofy napisał nie mam 15lat. nie zależy mi na wygrywaniu.gram tu dla zabawy i miłego spędzania czasu. wczoraj został odłączony net z powodu awarii neostrady na lini Pruśće-Rogoźno. Dzwoniłem do telekomunikacji i nic. Internet odzyskałem około 1 w nocy. Możesz mi wierzyć czy nie ale mi tez zależy na statystykach po meczu. Miałem identyczną sytuację z graczem wesoły89. Niestety nie wszystko może być zależne od nas. pozdro zibi i "przepraszam" za to ze mam neostrade i mieszkam na wsi. i nie oskarżaj mnie o to że trzeba dorosnąć bo przysłowiowe gówno o mnie wiesz...więc proszę bez oszczerstw wyssanych z palca dziękuje
niCejOke
@Piecia

Nie zauważyłem Twojego postu, który teraz mnie rozbawił nawet bardzo wink.gif. Nie napinam się i nie kosze umyślnie to po primo ; >. Fakt faktem nie pamiętam tego naszego meczu. Gram dość ostro ale każdy mój wślizg jest w celu wywalczenia piłki. Skoro były by specjalnie w jednoznacznych sytuacjach to w 100% były by zółte kartki albo nawet czerwone. Szkoda, że nie nagrałeś ani nic mi nie pisałeś w trakcie meczu. Zresztą myślę, że możesz spojrzeć na liczbę moich kartek po pierwszej rundzie i zadać sobie pytanie czy gram nie fair wink.gif pozdro

Jason Bourne
Nicejoke
Dostałeś za nie 2 żółte, a jak napisałem nie zdążyłem nagrać. Być może cel był inny, intencja inna, ale wyszło bardzo brzydko. Zauważyłem, że grasz bardzo ostro, a nie pisałem bo zauważyłem, że kiedy komuś zwróci się uwagę to niepotrzebne sprzeczki powstają. Było minęło, wierzę, że nie chciałeś smile.gif
lukasz44
LIGOWY DEADLINE do 21.03.12 !!! Kto nie rozegra swoich meczy do tego czasu będą walkowery !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.