Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2012 jest za trudny
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2012
Knl
Chodzi mi o to, że odkąd gram w PESa (czyli od PES 3) NIGDY nie miałem takich problemów z wygraniem meczu. Zawsze grałem na najwyższym poziomie, a tutaj żeby spokojnie na luzie dla przyjemności pyknąć dwa - trzy mecze po pracy trzeba zagrać na REGULAR. Bo np na PROFESSIONAL trzeba się namęczyć jak cholera żeby pod bramkę rywala się dostać. Ktoś powie "to dobrze, o to chodzi żeby było trudno".Ale dlaczego komputer, bez znaczenia jaką drużyną, klepie piłą jak Barcelona! Są niekiedy akcje, że nie da się nic zrobić. NIE MA PIERDOLONEJ MOŻLIWOŚCI ŻEBY W JAKIKOLWIEK SPOSÓB ZATRZYMAĆ KOMPUTER. Uważam to za błąd w grze, kiedy zawodnikowi o overallu 75 nie da się odebrać piłki. Gameplay jest spieprzony, mam nadzieję że panowie z KONAMI wydadzą jakąś łatkę, która usunie te skrypty odpowiadające za oszustwo AI
Falcon
Ja mam identyczne odczucia. Cóż każda drużyna z jaką gram jest chyba trenowana przez Mourinho( dyscyplina taktyczna), jak również w każdej drużynie jest co najmniej 1 następca Messiego i Ronaldo( rajdy przez pół boiska to norma, nie wspominając o strzałach z rzutów wolnych). Dziwne również jest to przynajmniej w moim przypadku iż praktycznie każda drużyną z jaką gram parkuje autobus na 30 metrze( obojętnie czy gram z Realem czy z drużyną w League 2). No i nie należy zapominać o zgraniu drużyn w których overall wszystkich zawodników nie przekracza 65-70 gdzie pykają akcje z klepy niczym Barcelona.
emti16
Fakt. Gra bardzo trudna na poziomie Super Star. Praktycznie nie ma możliwości podejścia na luzie do meczu ze słabszym rywalem. We wcześniejszych częściach gdy grałem ukochaną Barcą gdy zbliżał się przykładowo mecz z np. Racingiem (czyli rywalem z dolnej części tabeli) byłem spokojny. Mówię pykne z trzy bramki nie strace żadnej i pojadą do domu:) . A tutaj? Każdy przeciwnik jest mega mocny. Nikt nie każe mi grać na Super Star, jednak chce.

Zagrałem teraz mecz w Pes 2011 - do przerwy na Top player było 4-0. Zbyt łatwa w stosunku do najnowszej odsłony..
konrad5052
ale to chyba dobrze ze trudny ten pes szybko się nie znudzi (ale dla mnie jakoś łatwo się gra na najwyższym poziomie na PC)
Bulldozer
Jak dla mnie PES jest za trudny. Grajac takim MC rzadkio kiedy mogę wygrać, a nawet zremisować z Barceloną na poziomie Professional, najczęściej sromotnie przegrywam.

Według mnie jedyny słuszny poziom to Regular wink.gif
luki431
Też gram na poziomie regular chociaż najpierw ustawiłem na professional.To co zrobili z poziomami trudności to przesada,na top player wogóle nie włączam a jest jeszcze super star:) Ciekawe dla kogo? Ogólnie ta wersja to straszna padaka wyjałowiona z jakiejkolwiek przyjemnośći;nie istnieje coś takiego jak frajda z rozgrywki.Frajda była jeszcze w wersji 2009 a teraz całkowicie nic w tej grze nie cieszy,gram mecz drugi i wyłączam bo zasypiam,poprostu wszystko na jedno kopyto,wydaje sie że akcje tworzy sie zawsze według tego samego schematu,zanikła ta dobra nieprzewidywalność która odróżniała pesa od fify i dawała mu przewage.Dość ładna otoczka a grywalności zero.W przerwie meczu na stadionie cicho jak w grobie;kiedyś z trybun sączyła sie muzyka co nadawało klimatu,teraz została usunięta na rzecz spikera którego prawie wogóle nie słychać,pousuwane zostało mnóstwo animacji a te co zostały to jakieś tam kilka na krzyż których można sie nauczyć na pamięć po dwóch dniach;mam na myśli min.animacje upadku po faulu które są dosłownie chyba ze dwie:( i sędzia jak wyciąga kartke też zawsze tak samo-tak śmiesznie przytym kręci głowąsmile.gif
Kiedyś na trybunach było jakieś życie;paliły sie race,w przerwie zbliżenia na kibiców z szalikami,teraz została makieta która rytmicznie w jednym tempie przesuwa sie co jakiś czas.Nie rozumiem takiej polityki,po co usuwać tyle elementów które nadawały serii blask.
Bramkarze to tragedia;puszczają niemal wszystko co sie da,to dziecko chyba by lepiej potrafiło złapać piłke niż bramkarze z pesa.Długo by pisać;pogram jeszcze troche ale raczej lepiej nie będzie bo widać już że to lipa.Kupiłem nawet pada x'boxa bo ponoć padem miało sie lepiej grać,nic a nic.Czy padem czy klawiaturą jedna i ta sama załamka.
Nazario
Również podzielę się moimi przemyśleniami co do nowej odsłony Pes 2012. Grając na komputerze na top player mam wrażenie, że każda drużyna jest potęgą w piłce nożne ohmy.gif Gram Serie A, AC Milanem i to co już widziałem to przekracza wszelkie normy... Jestem miłośnikiem od Pesa 6, ale ta odsłona to mega trudna. Takie drużyny jak Lecce czy Novara strzelają mi wolne z 25, 30 metrów... Nawet czasami nie zdołam dobiec obrońcą do słupka aby stał i wybił. Jeden zawodnik potrafi rozpykać całą obronę( średnia lub słaba drużyna Serie A), robię ślizg a on jakby wcześniej to wiedział i mija mnie bez problemu...aaaa i jeszcze podania na dobieg górą - w poprzednich wersjach ładnie dochodziły, chociaż szły w kierunku co chciałem, teraz to idę kompletnie gdzie indziej :| Ale się nie poddaję, dalej będę wgłębiał się w tą wersjęsmile.gif
Gram również na Ps3, tam gaming jest o wiele lepszy, można cieszyć się grą. Jak widać Konami olało sobie trochę pc...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.