Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie VII sezonu Ligi ISSOnline.
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 7
lukasz44

W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu. Kto was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.

Końcowa tabela:
WKS
Własne wrażenia:

No a więc Bordeaux. Od początku losowania wiedziałem, że jeżeli chodzi o obrone to będzie masakrycznie ciężko no i niestety nie myliłem się. Już pierwszy mecz z Szymsonem pokazał mi, że pomimo wagi i wyglądu niektórych zawodników to bardziej im to szkodzi niż daje im przewage nad małymi i szybkimi napastnikami. Jeżeli chodzi o ofensywe to jedno z głównych ogniw Andre na którego pokładałem całe nadzieje...zawiódł. Kompletny brak umiejętnosci i zero zachowania zimnej krwi przy polu karnym rywala pozwoliły mu siąść na ławke i to na dobre. Jednak co nie umie wykorzystać jeden wykorzystuje drugi. Anthony Modeste takiego piłkarza to niespotkałem dawno. Tak zwinnego napastnika gdzie jednym zwodem potrafi zgubić dwóch rywali się nie spodziewałem. Do tego dochodzą tacy piłkarze jak Ben Kahfallah czy Gouffran i joker - Wendel wydaje się super skład... no ale oni bramki niestety nie bronią i tutaj największy problem. Ponieważ mimo wielkich starań napastników nie umieli oni nie raz przegonić kolegów w strzelaniu aby więcej nie stracili a odwrotnie.. Koledzy tracili tyle ze oni nie nadążali strzelać <-<. Jeżeli chodzi o miejsce w tabeli [7] nie jest najgorzej. Chciałęm trafić w 6 i co sezon to piąć się w górę ale mimo wszystko nie jest źle.

Plusy:

Dla mnie swoistym zaskoczeniem jest Ferat. Mimo wszystko gry sezon temu Aston Villa to i tak uważałem, że leżał mu ten zespół i nie zbyt go widziałem na podium. Mimo wszystko pokazał klase Getafe i 3 miejsce należy do niego. Również BlueOle, wydawało by się że będzie zajmował niższe miejsca a tu prosze... po powrocie 8 zwycięstw z rzędu i przegonił mnie skubaniec biggrin.gif. To by było chyba na tyle jeżeli chodzi o plusy teraz minusy.

Minusy:

Cały czas nie rozumiem dlaczego Mani3k jest tak nisko? Chłop oprócz wielkiego niefarta (tongue.gif) naprawde ma pojęcie o grze i myślę, że PSG pasowało do jego taktyki tymbardziej dziwiąc mnie 9 pozycją. Myślałem, że 5 miejsce to minimum jeżeli chodzi o umiejętnosci jego gracza no ale bywa i tak... może w następnym sezonie się uda?. Rozczarował mnie również DonKryst(I dobrze Ci tak tongue.gif) niby tak sie zapowiadał nasz beniaminek (i wg mnie Czarny Koń rozgrywek) aż tu wkońcu jest niżej od swojego mistrza WKSa ;D .

To by było tyle. Widzę, zaangażowanie i aktywność w 1 lidze jest ogromna.... czyli jak zawsze. I pytam ja sie na co mi było tutaj awansować ? wink.gif Dzięki wszystkim, gratuluje mistrzowi i życzę wszystkim takiej zabawy w życiu realnym jak w lidze ;D, nie no takiej "aktywnosci" to nawet największemu wrogowi bym nie życzył biggrin.gif. Peace.
donkryst
Dobra, po kolei - zacznijmy ode mnie. Początkowo szło mi w miarę dobrze, jednak powoli zaczęła się wypalać moja dotychczasowa taktyka, którą w cuglach wygrałem II ligę. W dodatku posłuszeństwa zaczął odmawiać mi pad. Szukanie właściwej taktyki trwało sporo czasu, a gra na padzie do ps 2 była błędem. I tak sobie spokojnie dryfowałem aż do strefy spadkowej. Obudziłem się dopiero po przejściu na 4-3-3 i zakupie nowego pada, wtedy jednak było już zbyt późno, by walczyć o coś znaczącego w tym sezonie. Zresztą jestem z niego w miarę zadowolony, zakładałem przed sezonem miejsce w pierwszej 10. i w zasadzie mi się udało. W następnym sezonie przystąpię do szturmu czołowych pozycji biggrin.gif
Zaskoczenie to na pewno dobra postawa Ferata i BlueOle. Na minusie wg mnie są Mani3k i Łukasz.
prince
Dwa słowa ode mnie. Trafiłem Celtic, z czego niestety byłem średnio zadowolony, ale trzeba było grać tym co się dostało. Sezon bez fajerwerków, ale i bez jakichś większych wpadek - jedyny mecz, który niespodziewanie dla mnie wysoko przegrałem to aż 1:5 z Boro, a w zasadzie z Milevskiy'm. Na plus mogę zaliczyć pojedynki z Mańkiem (trochę szczęśliwie) i Łukaszem w których zdobyłem 10/12 punktów - pozdrawiam chłopaki smile.gif. Osobiście celowałem przed sezonem w okolice miejsca 10-12, co udało się zrealizować. Gratulacje dla zwycięzców ligi, pozostałym powodzenia w kolejnych odsłonach. Dzięki, trzymajcie się.
lukasz44
To i ja coś napiszę:

O swojej postawie:
Napewno oczekiwałem troszkę więcej po tym sezonie, celowałem w pierwszą piątke ale niestety miałem super formę w połowie sezonu, ale gdy nastąpiła awaria serwera i nie graliśmy przez około 2 tygodnie (bynajmniej ja nie grałem wogóle) coś mi uciekło i już do końca sezonu nie grałem tego co wcześniej. Owszem udawało się wygrywać, ale to już nie były tak porywające zwycięstwa jak wcześniej, gdy miałem sporą przewagę i w posiadaniu piłki i w strzałach na bramkę. Ostatecznie spocząłem na 8 miejscu a do wyższych lokat zabrakło niewiele... Więc sezon jednak na plus, bo jest progres w porównaniu z poprzednim sezonem Schalke.
Cieszy również to że królem strzelców został mój podopieczny Milan Baros smile.gif

O innych:
Wreszcie mistrzem ligi został snajper, trafił super ekipe i od początku do końca był po prostu najlepszy (bądż też najbardziej skuteczny :] )
Napewno wielkim zaskoczeniem była postawa Ferata, który ma niesamowity dryg do wygrywania meczów w końcówkach spotkań, z tego co widzialem to w większośći spotkań wyciągał rezultaty na swoją korzyść w ostatnich minutach meczów tongue.gif ze mną również hehe
BlueOle z fantastyczną passą zwycięstw, WKS z Modeste w ataku, stalowka z drewniakami z niemiec - Ci panowie są dla mnie zaskoczeniem również na plusa. Reszta która znalazła się w pierwszej 7 potwierdziła po prostu że są mocnymi graczami.
Zresztą dla mnie wszyscy który potrafili dograć sezon do końca pokazali się z dobrej strony. Ci którzy zrezygnowali bez większego powodu nie mają po prostu "cojones" jak to mawiają hiszpanie...

Na minus ?
Napewno zachowania niektórych graczy, kłótnie, rozłączanie się, umyślne faule - to nie jest to o co chodzi w tej lidze...
Z gry znowu zawiodłem się na Mańku, nie wiem czy to kwestia psychiki czy czegoś innego, ale takiemu graczowi nie przystoi kolejny sezon być tak nisko. Kolejny sezon musi być lepszy smile.gif
Don również zawiódł, miało być szumne wejście do I ligi, ale jednak widać różnice klas jaka jest w I i II lidze. I tylko 10 miejsce, co chyba nie jest tym czego oczekiwałeś prawda ? tongue.gif
Prince,Szymson i Tomek również nie zaliczą sezonu do udanych, bo mogło być dużo lepiej w każdym przypadku.

Przyszłość ?
Zależy od Was. Powiedzmy szczerze ten sezon nie był wcale najgorszy, ale zatraciliśmy się wszyscy w sensie tej zabawy i trzeba coś definitywnie zmienić aby czerpać radość z gry a nie walczyć o punkty i po meczu napisać tylko "good game" bądż nie pisać wogóle nic...
Niebawem na forum pojawi się większe info o tym co będzie naszym priorytetem w kolejnym sezonie (o ile dojdzie do skutku) i jeżeli wszyscy pokażemy że chcemy się bawić kolejny sezon dojdzie do skutku. A jeżeli dojdzie, będzie wyjątkowy, bo nie będzie to zwykłe granie zwykłymi ekipami smile.gif

To tyle odemnie. Dzięki za kolejny sezon.
stalowka84
Witam. To może i ja dołożę swoje przysłowiowe "trzy grosiki" i dodam coś od siebie

Na początku chciałbym podziękować wszystkim zawodnikom za miniony sezon, który w moim odczuciu przebiegł bez większych problemów.

Teraz czas na gratulacje dla graczy którzy zakończyli ligowe zmagania na "pudle".
Od początku sezonu prym w ligowej rywalizacji wiódł Snajper, który wygrał ligę w cuglach notując przez jakiś czas fantastyczną serię zwycięstw i co trzeba dodać nie trafiła mu się jakaś super koksowa ekipa a mimo tego 133 strzelone bramki muszą budzić szacunek i podziw dlatego wielkie gratulacje za przysłowiowego majstra smile.gif

Po raz trzeci z rzędu ale tym razem na drugim stopniu podium stanął Młody i to według mnie jest również świetny wynik.Nie wiadomo również jakby ostatecznie wyglądała pozycja Młodego gdyby nie przymusowa przerwa maturalna smile.gif, która na pewno w pewnym stopniu jakoś wpłynęła na późniejszą rywalizację ale mimo tego graty za świetny wynik

Najniższy stopień podium tym razem przypadło dla Ferata, który według mnie jest największym zaskoczeniem oczywiście na plus
W poprzednim sezonie to własnie z nim rywalizowałem o to miejsce na pudle które dzięki lepszemu bilansowi bramek udało mi się zdobyć.
Teraz sytuacja się odmieniła i to kolega wskoczył na to miejsce ale jak widać nie najmocniejsze Getafe zostało umiejętnie poskromione przez Ferata.

Co mogę powiedzięć o pozostałych graczach tongue.gif
W większości meczów grało się naprawdę świetnie, atmosfera była jak najbardziej sympatyczna a z niektórymi graczami mimo iż może im czasami nie szło może nie bili się o jak najwyższe cele można było pogadać jeszcze długo po zakończonych spotkaniach i tak według mnie to powinno wyglądać smile.gif

Graty dla BlueOle za bardzo dobry wynik zrobiony jako beniaminek, zakończona rywalizacja na 6 pozycji może zaowocować podwyżką w greckim Olympiakosie tongue.gif

Również pozostali beniaminkowie zaprezentowali się bardzo dobrze a co najważniejsze zachowali ligowy byt co się czasami nie udaje a więc Donkryst, Szymson Craxa graty i życzę Wam powodzenia w kolejnym sezonie
Ta sztuka nieudała się Tomkowi ale wydaję mi się że w kolejnym sezonie znów powalczy o awans do ex

Szkoda że z ligi zrezygnował Tsu, który należy do czołówki graczy nie tylko na ISS ale także w innych ligach w których bierze udział. Mam nadzieję że jeszcze będę miał nadzieje z nim zagrać bowiem to gracz który prezentuję bardzo ładną dla oka piłeczkę i gra z z nim to czysta przyjemność

Pasowało by teraz napisać coś na temat swojej osoby tongue.gif
Zacznę od tego iż na początku nie byłem za bardzo zadowolony z ekipy którą wylosowałem. Jednak po rozegraniu kilku gierek kontrolnych ( dz Młody smile.gif ) udało mi się ustalić trzon ekipy i uważam że 4 miejsce jest bardzo dobrym wynikiem. Szkoda że w środku sezonu dopadł mnie jakiś kryzys formy i parę pkt uciekło ale tam tongue.gif jest dobrze smile.gif

Szkoda że w trakcie sezonu doszło do małego zgrzytu z Mankiem ale ja już o nim zapomniałem ale z drugiej strony Manka stać na dużo lepszy rezultat niż zajmowane przez niego miejsca w dolnym rejonie tabeli

Co dalej ? mam nadzieję że uda mi się wystartować w przyszłym sezonie choć na chwilę obecną nie widzę na to zbyt dużych szans ale czas pokaże i dane nam będzie jeszcze pokopać
Jeszcze raz dzięki i powodzenia życzę smile.gif
BlueOle10
Także chciałbym podziekowac wszystkim za ten sezon.

Na prawde mila atmosfera, mecze bardzo zaciete i jednoczesnie bardzo ladne.

Dziekuje za wszystkie pochwaly, postaram sie za sezon jeszcze wyzej wzbic, aczkolwiek z taka konkurencja to nie bedzie latwe smile.gif
Cieszy mnie fakt, ze uplasowalem sie najwyzej ze wszystkich beniaminkow i w konsekwencji zajalem 6-a lokate smile.gif

Jeszcze raz dzieki i do nastepnego sezonu !
Szymson
Hm katastrrofalny początek sezonu,niesamowita seria złych wystepów;/Póżniej zmieniłem taktyke i wsyzstko zaczęło trybić ,czego najlepszym dowodem jest pokananie zarówno mistrza jak i vice mistrza tego sezonu:)Motorem napędowym był Lens który grał niejednokrotnie wspaniałe zawody i dzie,ki n iemu odnisłem kilka bardzo ważnych zwycięstw,cel przed sezonem był jasny,utrzymanie w lidze,a to się udało więc jestem zadowolony:)Dzieki za sezon io oby do następnego:)
Mani3k
Może kilka słów ode mnie...
Rozpoczynając sezon ekipą PSG, liczyłem, że to właśnie jest ta ekipa która idealnie pasuje do mojego stylu gry, wysocy obrońcy, mali zwrotni pomocnicy i kilku świetnych napastników. Niestety wyszło jak zawsze ostatnimi czasy. Nie wiem gdzie tkwi problem... czy w psychice czy w stylu gry. Myślę, że raczej to drugie, gdyż po raz kolejny boleśnie przekonałem się, że najlepszą taktyką jest gra z kontrataku, głównie tak traciłem bramki i tym samym punkty.
Na samą myśl jak przypomnę sobie choćby spotkania z Feratem, Stalówką, nie wspominając już o Szymsonie, gdzie grałem na prawdę super zawody, a jednak traciłem oczka. Spotkania te doprowadzały mnie do szewskiej pasji, a raczej końcowy rezultat. tongue.gif

Na plus na pewno postawa kilku graczy: WKSRKS, DonKryst, dj_adriano, Stalówka, każdy z nich pokazał, że grać potrafi i trzeba będzie uważać na nich w kolejnych sezonach. BlueOle10 także pokazał, że nie jest laikiem, myślę, że może być zadowolony z lokaty jaką osiągnał, a jest to chyba jego I sezon w najwyższej klasie rozgrywek PES. lukasz - kolega jest mistrzem w odrabianiu strat, jest moją zmorą od kilku sezonów, lokata na pewno za niska jak na jego możliwości.
O pierwszej trójce (snajper, Mlody, Ferat) nie trzeba wiele mówić, gdyż każdy wie jakie posiadają umiejętności. Ci dwaj nie schodzą poniżej pewnego poziomu, już od kilku sezonow ligowych, ale ten trzeci (dop. Ferat) udowodnił, że wysoka lokata w VI sezonie nie była przypadkiem, świetny gracz.

Na minus oczywiście rezygnacje, szczeniackie podejście do rozgrywek ligowych niektórych osób, które chyba tak do końca sami nie wiedzą czego chcą.
Na minus także, moje lekkie zgrzyty z lukaszem i stalówką, ale to raczej moja chora ambicja. Było minęło, wybaczcie... closedeyes.gif

Dziękuję za kolejny sezon rozgrywek, do zobaczenia w kolejnym (nie ma innej opcji). smile.gif
Tomek93
Moja postawa w ciągu sezonu:
- Wyniki ligowe: Cóż mogę powiedzieć o swoich wynikach w minionym już sezonie? Dla mnie były one WIELKĄ porażką. Przez większą część sezonu zamykałem tabelę i gdyby nie rezygnację Czubinho, Tsu i Gapy tak by pozostało. Miewałem jakieś przebłyski, ale były one pojedyncze i jak widać po tabeli na niewiele się zdały. Dopiero pod koniec sezonu bilans zwycięstw do porażek był dodatni, co pozwoliło mi zrównać się punktami z Czubinho, który rozegrał jakieś 10 spotkań mniej. Blamażem byłoby go nie wyprzedzić, ale jednak trochę szczęścia mi dopisało i lepszym bilansem bramkowym uplasowałem się o pozycję wyżej.
- Drużyna: Słabi bramkarze - choć nie powiem,że jak na ich umiejętności to nie spisywali się tak źle jak się spodziewałem. Myślę że różnica między ich klopsami, a paradami wyszła na 0. Przed sezonem liczyłem się z tym że będę musiał sporo napracować się w defensywie. Moi defensorzy napewno mnie nie zawiedli Chicao czy Wallace to klasa międzynarodowa, nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Fabio Santos czy Allesandro to podobny poziom, aż dziwne że nie grają w jakimś klubie z czołowych lig Europy. Defensywny pomocnik: Ralf i Paulinho to też solidni zawodnicy, dobrzy w odbiorze piłki, przydatni w ofensywie. Środek pola należał do Jucilei'ego i Bruno Cesara. Pierwszy był podstawowym zawodnikiem od początku sezonu, do drugiego przekonałem się w połowie rozgrywek. Obaj obdarzeni dobrym uderzeniem z dystansu. Kilkakrotnie miałem okazję postraszyć nimi wielu bramkarzy przeciwników. Skrzydła napadu - Dentinho i Jorque Henrique. Pierwszy grał dobrze w pierwszej części sezonu, drugi w drugie. Temu drugiemu zawdzięczam chyba z 12 pkt, bo gdy był w formie, był nie do zatrzymania. Środek napadu - Liedson. Trochę mnie zawiódł, więcej się po nim spodziewałem. Liedson to typowy lis pola karnego. Jakiś kąśliwy strzał z szesnastki czy dobitka to jego styl gry. Na ławce też było sporo dobrych piłkarzy, tak więc ewentualna zmiana nie osłabiała zespołu. Jedynie w ataku trzeba było kombinować.
-Moje zachowanie: Tu ciężko mi jest coś napisać, ale myślę że nikt nie miał ze mną większych problemów, choć faktem jest, że większość moich meczu była "odbębniana". A jeżeli kogoś obraziłem to przepraszam.

Postawa reszty zawodników:
WKS coś wysoko się wspiął na naszą tabelę. Lukasz zrealizował plan postawiony przed sezonem. Trochę słabiej wypadł Donkryst, ale nie ma tragedii. Blue Ole strasznie wysoko i Snajper z mistrzostwem. Dj Adriano może czuć lekki niedosyt i oczywiście 4 miejsce = Stalówka. To tak w skrócie o wynikach. Co do zachowania, to nawet jeśli miałem z kimś jakąś utarczkę czy coś w tym stylu to już o tym nie pamiętam.
W sumie to by było na tyle.

DZIĘKI ZA SEZON. POWO W NASTĘPNYM.
Ferat
drużyna:wylosowawszy Getafe miałem duże obawy co do tego zespołu.. okazało się że mają solidną obronę ze świetnym Cata Diazem (praktycznie co mecz w formie), wyrównaną pomoc z Parejo, Mosquerą czy też Boatengiem i Casquero a przede wszystkim świetnym atakiem, Arizmendi będący moim ulubionym typem środkowego napastnika, silnym, szybkim, wysokim i dobrym strzałem (praktycznie kompletnym) oraz szybcy skrzydłowi jak np. Albin czy Pedro Rios.. także złapawszy wspólny język z moimi zawodnikami mogłem godnie walczyć o miejsce w czołówce..

moja postawa: jestem zaskoczony tak wysokim miejscem, gdyż nie do końca wierzyłem w swoich zawodników, ale często udawało się wygrywać mecze "nie do wygrania", ale z drugiej strony zdarzało się tracić punkty tam gdzie się tego nie spodziewałem, czyli jak to w piłce:) szczególnie zadowolony jestem z Arizmendiego który strzelał najwięcej goli i zawsze stwarzał ogromne zagrożenie pod bramką rywala, oczywiście nie umniejszam innym zawodnikom ale zdecydowanie Arizmendi był gwiazdą mojej drużyny:)

postawa innych graczy: cóż no muszę przyznać, że niespecjalnie śledzę wyniki i poczynania innych graczy, ale patrząc na końcową tabelę i konfrontując ją z poziomem graczy i ich wynikach ze mną:
plus: BlueOle za świetny debiutancki sezon, Stalówka - za walkę o podium a tak naprawdę to zawsze doceniałem jego umiejętności i postawę..
minus: DonKryst i Maniek - dwóch świetnych graczy z którymi gra mi się niesamowicie trudno a tu dość niska pozycja, no ale widocznie coś poszło nie po ich myśłi:)

pozdrawiam wszystkich userów za walkę i emocje (czasem niezdrowe), do następnego:)
snajper1929
To i dodam coś od siebie w chwili czasu wolnego.
Moja drużyna:
Trzeba przyznać że dobrze się trafiło bo mimo braku solidnego drugiego bramkarza to jednak Lille miało bardzo solidną obronę na czele z Adilem Ramim, kreatywną pomoc w postaci Cabaye i Balmonta oraz porażającą siłę uderzeniową : De Melo Gervinho Hazard Sow i Frau praiwe w każdym meczu ktoś z tej piątki zapewniał 3 pkt Francuzom.

Moja Postawa:
Można powiedzieć że w końcu się udało wygrać ligę ISS po kilku miejscach 2-4 silna ekipa pozwoliła tym razem zdystansować
konkurencję.

Postawa Innych:
- NA PLUS:Ferat, Stalowy i BlueOle

- rozczarowali natomiast chyba maniek oraz Ci którym nie udało się dokończyć sezonu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.