Odświeżam temat.
Bez wątpienia ISSOnline znajduje się w najgorszej kondycji od dobrych kilkunastu miesięcy. W stosunku do rekordowego wyniku:
27-01-2007
33186liczba odwiedzin spadła nam
czterokrotnie(!).
Naszym koniem pociągowym i lokomotywą napędzającą cały ten bajzel od zarania dziejów była Liga WE2002 oraz regularnie pojawiające się njusy dotyczące edycji.
Za sprawą totalnego zlekceważenia WEOL, to właśnie forum Czarnego odebrało nam lwią część odwiedzin, a co za tym idzie dochodów z reklam. Zamiast skupić się na swoim rozwoju niektórzy redakcyjni koledzy wdawali się w słowne batalie z IOStop Company. Zwrot IOStop okazał się proroczy, gdyż WEOL okazał się nader skutecznym klockiem hamulcowym w ISSOnline'owym Porsche.
Przełomowym wydarzeniem miało być udostępnienie Ranku PES6. Niestety, za sprawą tego, iż bez siana i jego wolnego czasu leżymy, to Rank został odpalony conajmniej pół roku za późno.
Druga sprawa : NJUSY.
Nie chcę teraz wskazywać zaniedbać i kierować słowa pod konkretnym adresem, ale nie ulega wątpliwości, że niektóre osoby wymienione w dziale Redakcja, są tam nieco na wyrost. Aby być członkiem redakcji z prawdziwego zdarzenia należałoby w każdym tygodniu poświęcić choć godzinę, dwie na rzecz ISSOnline. Nie wierzę, że nie macie czasu napisać dwóch, krótkich tekstów w tygodniu. Ja sam mam na głowie studia dzienne, pracę zajmującą mi 30 godzin w tygodniu i czasochłonna kobietę, ale zawsze staram się znaleźć czas na napisanie kilku njusów.
Materiału jest sporo. Chociażby na naszym forum niemalże codziennie coś wartego uwagi się ukazuje. Przecież nie jesteśmy zmuszeni pisać tylko o edycji. Można poszukać głębiej na forach soccergaming.tv czy evo-web i przytoczyć plotki nt. PES 2007. A jeżeli chcemy pisać o edycji to wystarczy zajrzeć na socceraccess.com. Tam dziennie publikowanych jest kilka njusów edycyjnych.
Pora przygotować pewien plan naprawczy dla ISSOnline.
Moje propozycje:
- każdy z redaktorów dostaje pewną minimalną liczbę njusów do napisania w ciągu miesiąca (przyjmijmy, że 10)
- przyjmujemy osoby na stanowisko współpracowników, którzy w miarę możliwości będą dla nas pisać njusy, ich miesięczne limity nie będą obowiązywać,
- próbujemy nawiązać kontakty ze sceną konsolową, zachęcić kilku ludzi stamtąd do opisywania sceny PS2, PS3 i Xbox
- w czasie wakacji pracujemy nad nowym patchem do WE2002, który premierę miałby na jesień,
- jesteśmy w pełni przygotowani na ranking PES7, czyli wychodzi gra i można się rejestrować i grać. Kwestię opracowania siły drużyn biorę na siebie.
- staramy się nawiązać kontakty z Ultimą i CD Projektem, wersja beta najnowszego dzieła Konami bardzo by się przydała

- siano, pamiętasz ten projekt stworzenia encyklopedii WE/ISS/PES, okładki, data wydania, parę screenów? To byłoby fajne
- DOCIĄGNĄĆ PROJEKTY DO KOŃCA! Edit itp