Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sprawy organizacyjne
board.issonline.pl > Issonline.pl > Redakcja
Bakel
Primo:
- Download, bez urazy siano, ale ten skrypt jest popierdolony, mało intuicyjny i lubi się wykrzaczać :-/ coś trzeba z tym zrobić. Mamy przecież miejsce na serwerze, mam parę ciekawych plikòw do wrzucenia.

W nowym layu powinno sie znaleźć miejsce na tabelkę typu Hot Downloads gdzie będzie można od razu zobaczyć najczęściej ściągane pliki oraz najświeższe pliki.

Proponuję też miejsce na Bramkę Miesiąca, podział na PES4 i WE2002.

Kolejna sprawa to Ranking WE2oo2 i PES4 oraz Liga PES4/5.

Mapa strony powinna wyglądać następująco:

NEWSY:
- Ligowe:
-----WE2002
-----PES4
- Nowinki ze świata ISS/WE/PES
- Na polu edycji ISS/WE/PES

PUBLICYSTYKA:
- Wywiady
- Recenzje
- Felietony

FAQ:
- PES/WE PC Online
- PES/WE PS2 Online
- WE2002 Online
- Edycja

DOWNLOAD:
(generalnie do dyskusji)

LIGI:
- WE2002
- PES4/PES5

RANKINGI:
- WE2002
- PES4/PES5

LIGA MISTRZ
mino
tylko newsy, arty, faq, liga, rankingi, liga mistrzow, irc, baza graczy... moglyby byc widoczne na stronie a poszczegolne ich dzialy rozwijac sie po najechaniu na nie kursowem, zawsze lebilem ten pomysl

siano
sprawa irca moge sie zajac jeszcze dzis.
baza graczy, w moim mniemaniu, jest skonczona.
dograc nalezy dzial redakcja, uaktualnic dane, dopisac wiecej.

update: dzial irc zrobiony wink.gif
mino
a co z pomyslem abo byl takze na stronie slupek, ktory by pokazywal liste zalozonych, oczekujacych gier we2002 na patchu polevo wraz z nickami, byloby to bardzo przydatne w rankingu np.
Bakel
Mino, nie wiem jak wygląda sprawa realizacji tego pomysłu. Czy technicznie da radę. Na razie mamy problemy z wprowadzeniem rankingu ;-)
siano
jutro sie wezme za to, po prostu bylem zajety i nie mialem czasu tego skonczyc wink.gif
swoja droga, zapraszam do krytykowania i pomyslodawania w profilach graczy.
Bakel
Wpadłem na kolejny pomysł. Można zrobić tabelkę "Turnieje" gdzie zamieszczane byłyby informacje o zbliżających się turniejach.

Otwarte Mistrzostwa Kujawsko-Pomorskiego w PES4, Bydgoszcz, 30 lipca 2005

Po kliknięciu na link ukazywałyby się szczegòły dotyczące zasad lokalizacji oraz dokładna mapka do miejsca rozgrywania turnieju.

amar
Ja tylko od siebie:
user posted image
ph34r.gif
Bakel
Odświeżam temat.
Bez wątpienia ISSOnline znajduje się w najgorszej kondycji od dobrych kilkunastu miesięcy. W stosunku do rekordowego wyniku:
27-01-2007 33186
liczba odwiedzin spadła nam czterokrotnie(!).

Naszym koniem pociągowym i lokomotywą napędzającą cały ten bajzel od zarania dziejów była Liga WE2002 oraz regularnie pojawiające się njusy dotyczące edycji.
Za sprawą totalnego zlekceważenia WEOL, to właśnie forum Czarnego odebrało nam lwią część odwiedzin, a co za tym idzie dochodów z reklam. Zamiast skupić się na swoim rozwoju niektórzy redakcyjni koledzy wdawali się w słowne batalie z IOStop Company. Zwrot IOStop okazał się proroczy, gdyż WEOL okazał się nader skutecznym klockiem hamulcowym w ISSOnline'owym Porsche.
Przełomowym wydarzeniem miało być udostępnienie Ranku PES6. Niestety, za sprawą tego, iż bez siana i jego wolnego czasu leżymy, to Rank został odpalony conajmniej pół roku za późno.
Druga sprawa : NJUSY.
Nie chcę teraz wskazywać zaniedbać i kierować słowa pod konkretnym adresem, ale nie ulega wątpliwości, że niektóre osoby wymienione w dziale Redakcja, są tam nieco na wyrost. Aby być członkiem redakcji z prawdziwego zdarzenia należałoby w każdym tygodniu poświęcić choć godzinę, dwie na rzecz ISSOnline. Nie wierzę, że nie macie czasu napisać dwóch, krótkich tekstów w tygodniu. Ja sam mam na głowie studia dzienne, pracę zajmującą mi 30 godzin w tygodniu i czasochłonna kobietę, ale zawsze staram się znaleźć czas na napisanie kilku njusów.
Materiału jest sporo. Chociażby na naszym forum niemalże codziennie coś wartego uwagi się ukazuje. Przecież nie jesteśmy zmuszeni pisać tylko o edycji. Można poszukać głębiej na forach soccergaming.tv czy evo-web i przytoczyć plotki nt. PES 2007. A jeżeli chcemy pisać o edycji to wystarczy zajrzeć na socceraccess.com. Tam dziennie publikowanych jest kilka njusów edycyjnych.

Pora przygotować pewien plan naprawczy dla ISSOnline.
Moje propozycje:
- każdy z redaktorów dostaje pewną minimalną liczbę njusów do napisania w ciągu miesiąca (przyjmijmy, że 10)
- przyjmujemy osoby na stanowisko współpracowników, którzy w miarę możliwości będą dla nas pisać njusy, ich miesięczne limity nie będą obowiązywać,
- próbujemy nawiązać kontakty ze sceną konsolową, zachęcić kilku ludzi stamtąd do opisywania sceny PS2, PS3 i Xbox
- w czasie wakacji pracujemy nad nowym patchem do WE2002, który premierę miałby na jesień,
- jesteśmy w pełni przygotowani na ranking PES7, czyli wychodzi gra i można się rejestrować i grać. Kwestię opracowania siły drużyn biorę na siebie.
- staramy się nawiązać kontakty z Ultimą i CD Projektem, wersja beta najnowszego dzieła Konami bardzo by się przydała wink.gif
- siano, pamiętasz ten projekt stworzenia encyklopedii WE/ISS/PES, okładki, data wydania, parę screenów? To byłoby fajne
- DOCIĄGNĄĆ PROJEKTY DO KOŃCA! Edit itp

siano
Cytat
- siano, pamiętasz ten projekt stworzenia encyklopedii WE/ISS/PES, okładki, data wydania, parę screenów? To byłoby fajne

potrzeba max 2 osób do wklepania danych, kod jest gotowy.

Cytat
- DOCIĄGNĄĆ PROJEKTY DO KOŃCA! Edit itp

wirus zapewni pomoc w kodowaniu. potrzebujemy jednak jasnego i klarownego projektu, to szalenie ułatwi pracę. prosiłbym, aby jakieś gro redakcyjne sporządziło coś takiego, fajnie jakby wypowiedział się t-mac i np gutted, oni najlepiej wiedzą czego potrzeba patchmakerom.
Bakel
Cytat
potrzeba max 2 osób do wklepania danych, kod jest gotowy.

Co, gdzie, jak wklepać? W wolnym czasie zajmę się tym.
siano

http://issonline.pl/historia/WE2002.inc.php

analogicznie do tego.
Ja już podepnę pod issonline.pl/historia.php
Bakel
Cytat(siano @ May 23 2007, 13:47:37) [snapback]149337[/snapback]

http://issonline.pl/historia/WE2002.inc.php

analogicznie do tego.
Ja już podepnę pod issonline.pl/historia.php

Dane bierzemy z http://www.wetigre.com
Ogólnie ta strona to biblia nt WE/ISS/PES
siano
To jeszcze osoby, które się zajmą wypełnianiem danych.
Bakel
- przy wyświetlaniu tabeli dorobic kolumnę FORMA, gdzie wyswietlana byłaby strzałka z profilu gracza http://issonline.pl/ruczestnik.php?ktory=3&gra=WE2002

- w profilu gracza dorobić miejsce na coś takiego jak Sukcesy; w przypadku Rankingu i Ligi byłoby byłoby to miejsce na podium. Ta sekcja uzupełniana byłaby przez admina, może w CMSie, a jak nie to w PHPMA.
siano
Punkt pierwszy będzie dzisiaj.
Bakel
- w panelu radmin nie działa opcja BAN
Bakel
Cytat(siano @ May 29 2007, 12:09:50) [snapback]150390[/snapback]
Punkt pierwszy będzie dzisiaj.

Który konkretnie?;p

Jeszcze prośba o mały fragment kodu do ranku.
Zrobiłeś tam coś takiego jak "Rozegrałeś xx spotkań z czego xx w tym tygodniu"
Mógłbyś doklepać fragment sprawdzający czy dany uczestnik rozegrał w ciągu ostatnich 7 choć jeden mecz. Jeżeli nie to -50pkt
W ten sposób wyeliminujemy sępów wink.gif

Zmieniłem też ruczestnik.php
Usunąłem stamtąd '#wyniki' i teraz pokazywanie wyników gracza w danym dniu/tygodniu działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.