Konami Digital Entertainment GmbH has revealed the content for the latest free update for its PES 2011 title.
The update will be automatically downloaded from 24th November, and adjusts the defender AI to allow for more consistent pressing from various situations and includes a series of alterations based on feedback from users. The difficulty and success rate of Rainbow Flicks has been adjusted to improve gameplay, while throw-ins can now be passed back to the taker. Cursor switching has been generally been improved including situations when the ball is crossed, while the way transfer fees are calculated in Master League has been reworked. Names above CPU players can also now be switched off as they mimic player settings. Shooting has also be tweaked to produce more realistic reactions and results depending on real-time situations.
Some chants within the game have also been refined or changed, and PC owners using relatively low-spec machines will also be able to find matches more easily within the game’s Legends mode
zacieram ręce
sstachu1
Nov 20 2010, 10:01
moglbys chociaz w skrocie przetlumaczyc?
- poprawiona defensywa komputera (wiekszy pressing przy liniach bocznych);
- poprawione przełączanie się kursora;
- trudniejsze wykonywanie rainbow flick;
- zmienione ceny transferów w Master League;
- możliwość wyłączenia nazwisk nad graczami sterowanymi przez komputer;
- poprawione strzały;
- nowe, poprawione przyśpiewki
Sebzus
Nov 23 2010, 16:47
a wiadomo może o której patch będzie w sieci?
a w sumie to nie wiem, konami nie zapowiedziało o której godzinie bedzie dostępny xD
Sebzus
Nov 23 2010, 18:03
zapewne kolo godziny 24
rejcik
Nov 23 2010, 18:26
Oby ten patch mocno poprawił PES
uploadmen
Nov 23 2010, 19:37
Ciekawe czy będzie współgrać z patchem Pesedit w ver 0.5 . Mam nadzieję ,że tak.
Sebzus
Nov 23 2010, 20:09
mam nadzieje ze poprawią sędziowanie które w tym Pesie jest na poziomie przedszkola. Wślizg w piłkę a sędzia odgwizduje faul. Co bardzo denerwuje kiedy np w polu karnym robimy wślizg trafiamy w piłkę a sędzia faul odgwizduje
uploadmen
Nov 23 2010, 20:12
CYTAT(Sebzus @ Nov 23 2010, 20:13)

mam nadzieje ze poprawią sędziowanie które w tym Pesie jest na poziomie przedszkola. Wślizg w piłkę a sędzia odgwizduje faul. Co bardzo denerwuje kiedy np w polu karnym robimy wślizg trafiamy w piłkę a sędzia faul odgwizduje
No tak to jest racja,także poczekajmy dzisiaj miejmy nadzieję do 24 czy parę minut po ,wtedy będziemy mogli oceniać co zaszło dobrego w zmianach a co nie...
Sebzus
Nov 23 2010, 21:03
najgorsze jest to ze w zapowiedziach co zostanie poprawione nie ma nic o poprawie sędziowania
lukasso
Nov 24 2010, 09:44
FoReST3
Nov 24 2010, 10:48
mam wszystkie patche na biezaco, chcialem i ten zainstalowac i wyskakuje mi takie okienko:

ma ktoś jakiś pomysł ?
rejcik
Nov 24 2010, 11:07
u mnie to samo
lukasso
Nov 24 2010, 11:56
FoReST3
Nov 24 2010, 12:00
to sie dzieje przy instalacji tego patcha a nie włączaniu gry
rejcik
Nov 24 2010, 12:03
CYTAT(lukasso @ Nov 24 2010, 13:00)

no to się instaluje
FoReST3
Nov 24 2010, 12:06
rejcik dziala Ci? ;> bo mi dalej nie chce nawet po pobraniu tego
FoReST3
Nov 24 2010, 12:10
ja przy uruchomieniu tego co wyslal lukasso mam takie cos:
lukasso
Nov 24 2010, 12:11
przeczytaj co napisales i pomysl czy to ma jakis sens;)
uploadmen
Nov 24 2010, 14:24
* Supporter's chants have been changed for certain teams.
* Changes were made to the overall Game balance regarding certain Skills and Feints such as "Rainbow Flick" and "Sideway Dribble".
* Changes were made to the Master League Game balance.http://dl.pes2011.konamionline.com/pes2011...011Patch102.zipCYTAT
The link above is for the normal DVD version, if you BOUGHT the game as a download version, you need to download and install this patch.
IMPORTANT:
The current kitserver is not working with the new exe inluded in this patch and if you are using a patch which applies files using kitserver afs2afs like PESEDIT, you need to wait for an updated kitserver version or install the files directly to the img files.
galik10
Nov 24 2010, 19:33
CO ZROBIĆ jeżeli dałem instaluj ten patch edit,i nie chce mi się włączyć bo nie mam oryginała,,chciałbym to usunąć,zebym normalnie mógł grę włączyć,gdzie mam usunąć ten pesedit??
sstachu1
Nov 24 2010, 22:35
...........................o,ku*wa .
galik10
Nov 24 2010, 23:20
wie ktoś może jak usunąć ten pesedit????
bo nie chce mi się gra włączyć,napisane jest zebym podał SERIAL jakiś ,ajak podaję to wyskkuje jakiś błąd,kto powie mi jak pozbyć się tego pesedit,bo wczesniej było ok
odinstlowalem pesa i zainstalowalem ale niestety znowu to samo;/
prezes87
Nov 25 2010, 15:24
CYTAT(galik10 @ Nov 25 2010, 01:24)

wie ktoś może jak usunąć ten pesedit????
bo nie chce mi się gra włączyć,napisane jest zebym podał SERIAL jakiś ,ajak podaję to wyskkuje jakiś błąd,kto powie mi jak pozbyć się tego pesedit,bo wczesniej było ok
odinstlowalem pesa i zainstalowalem ale niestety znowu to samo;/
Ale dałeś ciała

Ch*j wie co teraz zrobić. Trzeba było backupa zrobić przed instalacją
Za dalsze używanie słowa-klucza "crack" będą lecieć bany.
r.a.j.a.n
Nov 25 2010, 17:50
CYTAT(tV2 @ Nov 25 2010, 15:40)

Za dalsze używanie słowa-klucza "crack" będą lecieć bany.
Wreszcie!
Sebzus
Nov 25 2010, 19:14
CYTAT(r.a.j.a.n @ Nov 25 2010, 17:54)

Wreszcie!
Twój post nie wnosi nic do tematu to po co się udzielasz? Na piratach nie będzie ten patch działał i zachęcam do kupna org.
r.a.j.a.n
Nov 25 2010, 20:01
CYTAT(Sebzus @ Nov 25 2010, 19:18)

Twój post nie wnosi nic do tematu to po co się udzielasz? Na piratach nie będzie ten patch działał i zachęcam do kupna org.

Wnosi tyle samo co i Twoja wypowiedz! A ponadto popieram
tV2Żeby było jasne, mi ten patch działa...
tomaloo
Nov 25 2010, 20:07
A u mnie po zainstalowaniu patcha jest problem z grą. Objawia się to tak, że w trakcie gry zawodnik po prostu się zatrzymuje i nie reaguje na ruchy analoga. Mogę podać piłkę i chyba przyciski działają, ale dopiero po kilku sekundach piłkarz łaskawie zaczyna biec w jakimś kierunku. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Już nie mówię o tym, że patch pozmieniał coś w pliku exe gry i nie działa mi patch do "prostowania kamery"..
Po małych testach okazuje się, że po nie mogę biec piłkarzem w dół ani górę ekranu, po prostu nie reagują na ruch pada. A najciekawsze jest to, że mogę podać do góry lub w dół ekranu, ale biec już nie..
sstachu1
Nov 25 2010, 20:37
CYTAT(tomaloo @ Nov 25 2010, 20:11)

A u mnie po zainstalowaniu patcha jest problem z grą. Objawia się to tak, że w trakcie gry zawodnik po prostu się zatrzymuje i nie reaguje na ruchy analoga. Mogę podać piłkę i chyba przyciski działają, ale dopiero po kilku sekundach piłkarz łaskawie zaczyna biec w jakimś kierunku. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Już nie mówię o tym, że patch pozmieniał coś w pliku exe gry i nie działa mi patch do "prostowania kamery"..
Po małych testach okazuje się, że po nie mogę biec piłkarzem w dół ani górę ekranu, po prostu nie reagują na ruch pada. A najciekawsze jest to, że mogę podać do góry lub w dół ekranu, ale biec już nie..
co do tego stawania pilkarza w miejscu to jest wina pada( choc moge sie mylic) moze byc poprostu juz dojechany. symulator pilki noznej niezle daje w pizde padom.mam to samo. musisz mocniej doduszac ,a najlepiej nowy zakup :]
tomaloo
Nov 25 2010, 20:59
To nie wina pada, w menu gry spokojnie działa góra-dół, zresztą testowałem też na innym padzie i też nie działa;/
Dobra problem rozwiązany, problem powstał po próbie włączenia patcha prostującego kamerę. Po wrzuceniu oryginalnego exe wszystko działa, tylko kamera krzywa ;/
CYTAT(sstachu1 @ Nov 25 2010, 21:41)

co do tego stawania pilkarza w miejscu to jest wina pada( choc moge sie mylic) moze byc poprostu juz dojechany. symulator pilki noznej niezle daje w pizde padom.mam to samo. musisz mocniej doduszac ,a najlepiej nowy zakup :]
Pytanie do tych ktorzy (poprawnie) zainstalowali patcha
Jak to wyglada ? Sa jakies zauwazalne roznice w rozgrywce ?
mam pytanie do tV2 - dlaczego mają być bany za to słowo? na jakiej podstawie?
sstachu1
Nov 26 2010, 15:19
CYTAT(Knl @ Nov 26 2010, 13:25)

mam pytanie do tV2 - dlaczego mają być bany za to słowo? na jakiej podstawie?
chocby na takiej, jak propagoanie piractwa
lukasz200992
Nov 26 2010, 17:06
CYTAT(sstachu1 @ Nov 26 2010, 15:23)

chocby na takiej, jak propagoanie piractwa

a słyszałeś o tym że crack przydaje się do oryginalnych wersji po to by nie niszczyć płytki?
sstachu1
Nov 26 2010, 18:28
CYTAT(lukasz200992 @ Nov 26 2010, 17:10)

a słyszałeś o tym że crack przydaje się do oryginalnych wersji po to by nie niszczyć płytki?
JASNE KOLEGO...........uzywam ow cracka w Wiedzminie :] niezrozumiales aluzji
ja też nie rozumiem aluzji
i kompletnie nie rozumiem w jaki sposób rozmowy na forum - dotyczące zazwyczaj problemów z jakimiś aspektami patchowania albo uruchamiania gry - miałyby propagować piractwo.
ricken18
Nov 27 2010, 10:22
CYTAT(Knl @ Nov 27 2010, 01:24)

ja też nie rozumiem aluzji
i kompletnie nie rozumiem w jaki sposób rozmowy na forum - dotyczące zazwyczaj problemów z jakimiś aspektami patchowania albo uruchamiania gry - miałyby propagować piractwo.
Może nie chodzi o piractwo, a o prawa autorskie, tj. ingerowanie w kod oprogramowania, przeczytał ktoś warunki licencji?

Ja gram na patchu 1.01 i na razie mi wystarcza dla meczyków od czasu do czasu.
Co mamy rozumieć przez bardziej wiarygodne kwoty transferów? Czyli Krzysio Ronaldo zamiast 10-15 mln $ znowu będzie kosztował kilkadziesiąt? :>
no i w ostatecznym rozrachunku dlaczego mialbym dostać bana? za co niby? że rozmawiam z forumowiczami o crackach?
uploadmen
Nov 27 2010, 11:01
jedni o gruszce drudzy o pietruszce ,a temat całkowicie inny ..
Pytanie do tych co mają PESEDIT patch ?? czy instalowali na niego update? i czy wszystko śmiga jak należy..
lukasso
Nov 27 2010, 14:48
a ja powiem jedno albo jestescie debile i nie kumacie albo sie zamknijcie i nie pograzajcie
zasrany pilk krak podany na tacy, urzyjcie mozgu i poszukajcie troche na google, ja jebe nie bylem tu pare miesiecy a co raz same matoly,
P.S Ty wirus nie strasz banem bo sam zes pajac wiec tu nie kozacz i daj pograc piratom
Orange_91
Nov 27 2010, 14:58
Spokój. Nie chcę tutaj widzieć żadnych rozmów o crackach oraz pirackich wersjach gry. Tym bardziej proszę nie udostępniać tutaj tego typu rzeczy.
CYTAT(lukasso @ Nov 27 2010, 14:52)

a ja powiem jedno albo jestescie debile i nie kumacie albo sie zamknijcie i nie pograzajcie
zasrany pilk krak podany na tacy, urzyjcie mozgu i poszukajcie troche na google, ja jebe nie bylem tu pare miesiecy a co raz same matoly,
P.S Ty wirus nie strasz banem bo sam zes pajac wiec tu nie kozacz i daj pograc piratom
Proponuję na przyszłość zaopatrzyć się w słownik języka polskiego i nie obrażać innych użytkowników forum.
uploadmen
Nov 27 2010, 15:03
CYTAT(lukasso @ Nov 27 2010, 14:52)

matoła to se w rodzinie poszukaj....na przyszłość proponuje wziąść z sobą torebkę relanium
szymon1987w
Nov 27 2010, 15:33
Wiadomo coś czy jak wyjdzie nowy pesEdit patch 0.6 to będzie już w sobie zawierał oficjalną nową łatkę od KONAMI ?
rangiz
Nov 27 2010, 16:26
Wersja pliku exe ktora pozwala dzialac patchmakerom z pesedit juz sie pojawila wczoraj wieczorem. Takze chlopaki na pewno juz pracuja, dopoki nic nie wyjdzie to ja update'u nie wgrywam.
szymon1987w
Nov 27 2010, 16:42
Dzieki, ja podobnie, wole mieć nową łatkę w patchu od pesedit. Zresztą podobnie było chyba z łatką od konami 1.01 którą też zawarto chyba w pesEdit patch 0.2
Sebzus
Nov 27 2010, 18:03
Mam problem. Po zainstalowaniu patcha 1.2 jak włączam PESA na dwóch graczy to nie mogę biegać. Jedynie w prawą stronę i strzelać tez tylko w prawa stronę. Ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
sstachu1
Nov 28 2010, 22:27
CYTAT(uploadmen @ Nov 27 2010, 11:05)

jedni o gruszce drudzy o pietruszce ,a temat całkowicie inny ..
Pytanie do tych co mają PESEDIT patch ?? czy instalowali na niego update? i czy wszystko śmiga jak należy..
wiec,gra odpalila sie bez lipy . zauwazylem jakas reklame (zwiastun)"super pucharu"#?# nowa tapete , niestety niedobrnalem nawet do szybkiego meczu..........pad mi zdechl :]. w tygodniu puszcze wieksza relacje na temat:
- poprawiona defensywa komputera (wiekszy pressing przy liniach bocznych);
- poprawione przełączanie się kursora;
- poprawione strzały;
- trudniejsze wykonywanie rainbow flick;-tyle ,ze niewiem ctzn. moglby mi ktos wytlumaczyc?
no i jak sie ma ogolnie do PESEdit
................................................................................
niestety instalujac patcha 1.02 bylem zmuszony zagrac na czystm pesie.....lipa. PESEdit mi sie schrzanil.mody takie jak menu uluinego zespolu,, buty itd zniknely.
najwidoczniejsza poprawka jest pasek strzalu (podania itd.) jest trudniej, czyli lepiej. tak jak powinno byc.
w v 1.01 w po wykonaniu podania mozna bylo przed dojsciem innego zawodnika do pilki wcisnac strzal (cos w stylu zapamietania przez gre, wczesniej wykonanego zadania) w v1.02 juz tego niema, troche denerujace. kwestia przyzwyczajenia "na nowo" :] . takze przy dobitkach trzeba bedzie sie na trudzic ( lekkie klikniecie juz niewystarczy) robi to fajna robote jak zawodnik proboje "schematycznie" uderzyc z pierwszej pilki przewrotka (pilka juz nie leci panu bogu w okno) .
CZYLI TAK JAK UDERZYSZ TAK LECI
tego pressingu przy liniach bocznych niezauwazylem, za to AI komputera jest az za dobre przy przechwytywaniu dlugich pilek np. na dobieg i to na calym boisku, tez wkurza.
I can't play match online. I started to have this problem a 2 days ago. Within 20 seconds of a game I'd get kicked out with this message: "this match will be abandoned as play cannot continue due to unforeseen circumstances".
I have installed Konami Patch 1.01 and 1.02 and this is something wrong. Since I have installed only first patch I could play any matches online, now it is imposible. My notebook Intel Core Duo 2.2 GHz, GeForce 8600 M GT, 3 GB Ram,
Inthernet 6 Mb/512 Kb. I Have Reinstall game and this was not help...
Po zainstalowaniu nowej łatki od konami nie mogę grać online i z nerwów już nie mogę napisałem o to taką notkę do Konami, czekam na odpowiedź, może komuś z was przyjdzie do głowy co może być nie tak? Gra oryginalna, zaistalowany patch 1.01 później data pack, następnie 1.02, włączam mecz online, nie minie nawet 20 sekund i wywala mi do menu z takim o to komunikatem: "this match will be abandoned as play cannot continue due to unforeseen circumstances". Ludu pomóżcie;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.