Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Grupa C
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Turniejowe Archiwum > Zimowy Puchar IO
Bakel

Mani3k
Mani3k (Szwajcaria) 4-5 lukasz44 (RPA)

'Teatr marzeń'
RPA wyszło na prowadzenie dzięki trafieniu Tshabalali w 24 minucie. W tej odsłonie meczu nie działo się zbyt wiele, obie ekipy miały jeszcze po 2 dogodne sytuacje, ale do przerwy wynik nie uległ już zmianie. Za to w drugiej połowie działo się bardzo dużo...
Już na początku drugiej części meczu wynik na 2:0 podwyższył Fanteni. Szwajcarzy 2 minuty poźniej odpowiedzieli swoim pierwszym trafieniem. Gdy wydawało się iż gol ten będzie przełomowym w tym meczu, zapał gospodarzy szybko ostudził kolejny, trzeci gol gracza z RPA. Po tej straconej bramce w poczynania Szwajcarów wkradła się jeszcze większa nerwowość i stracili kolejne dwa gole w 74 i 76 minucie meczu. Na tablicy widnial wynik 1-5! Gospodarze byli w szoku, od dawien dawna nie przegrywali tak wysoko. Gdy wydawało się iż przeciwnik ma pewne 3 punkty w kieszeni nastąpił nieoczekiwany zwrot wydarzeń. W 82 minucie dla Szwajcarów drugiego gola zdobył Behrami, cztery minuty poźniej kolejnego gola dołożył Inler. Nogi gościom zaczęły mięknąć, widać było lęk w oczach zawodników rodem z RPA. Kolejne, czwarte trafienie dołożył Vonlanthen. Na tablicy świetlnej mielismy już tylko wynik 4-5, czas nieublaganie dobiegal konca i Szwajcarzy mimo starań nie zdołali już powalczyć choćby o punkcik w tym emocjonującym spotkaniu.
lukasz44 w tym meczu swoją świetną myśl taktyczną przełożył w czyn, odkąd mam okazję z nim rywalizować mecz ten był jego 'meczem życia', świetnie grał pressingiem i był zabójczo skuteczny pod bramką rywala. Gratulacje i powodzenia w następnych spotkaniach.

lukasz44 (RPA) 2-4 Mani3k (Szwajcaria)

Szwajcarzy wzięli sobie do serca błędy z pierwszego meczu. Całe spotkanie byli stroną przeważającą co zaowocowało 4 golami (w tym 1 z rzutu karnego). Czwarty stracony gol (samobójczy) podłamał całkowicie piłkarzy z Afryki i nie mięli siły podjąć rękawic. Wynik z pierwszego meczu poszedł w niepamięć i Szwajcarzy w pełni zasłużenie wywalczyli swoje pierwsze 3 punkty.

Dzięki za grę... smile.gif
Milerinho
McCarthy i Tshabalala w Mali a nie czasem w RPA ?? huh.gif
Robcio
Z tego co wiem to lukasz44 ma RPA bo grałem z nim spary.
tomaj
CYTAT(milerinho @ Dec 22 2009, 20:13) *
McCarthy i Tshabalala w Mali a nie czasem w RPA ?? huh.gif

Razem z linkami z patchem są podane loga. W linku z logami z tego co widziałem 2 razy w Afryce jest flaga Mali i może dlatego wyszedł taki kwiatuszek. No ale z drugiej strony lukasz44 powinien się skapnąc po zupełnie innym składzie.
Milerinho
CYTAT(tomaj @ Dec 22 2009, 20:18) *
Razem z linkami z patchem są podane loga. W linku z logami z tego co widziałem 2 razy w Afryce jest flaga Mali i może dlatego wyszedł taki kwiatuszek. No ale z drugiej strony lukasz44 powinien się skapnąc po zupełnie innym składzie.

Nie lukasz44, a maniek bo to on wpisywal wynik sleep.gif
Ważne, że l44 grał właściwą ekipą tongue.gif
lukasz44
Ja gram drużyną RPA przecież, mam Mcarthyego, sibaye, pieenara, i reszte z ekipy Bafana-bafana, jeżeli grałbym mali miałbym Kanoute, Keite, a ich nie mam, także chyba temat niepotrzebnie rozpisany. Mani3k popełnił błąd wpisując wynik, są złe loga, ale ważne jest chyba to że to właściwe Rpa wink.gif

Co do meczów, w pierwszym zagrałem chyba najlepszy mecz od kilku miesięcy, wszystko wychodziło, w drugim konsekwencja i doświadczenie Mani3ka wzięło górę, i zdobył 3 pkt, strasznie podłamał mnie samobój mojego obrońcy, ale bardzo cieszę się z tych pierwszych 3 punktów. dzięki za wspaniałe mecze.

No i tu moje screeny z meczów :

Mani3k
Tak zgadza sie opis dotyczy RPA, flaga i nazwa narodowosci (tj. Mali) na moich screenach wprowadziła mnie w błąd. Sorry za zamieszanie, już poprawione. rolleyes.gif
siwers99
był błąd z logami w patchu(dwa razy flaga Mali) ale od dawien dawna jest przecież nowy link to poprawiający wink.gif
Orange_91
Orange_91 4 - 0 lukasz44

lukasz44 1 - 5 Orange_91

Po ostatnim zwycięstwie lukasza44 nad Mani3kiem podchodziłem do tych meczy z obawą. Jednak w obu meczach zaprezentowałem bardzo dobrą skuteczność i udało się wysoko wygrać.
Orange_91
Orange_91 2 - 1 acidd

acidd 1 - 2 Orange_91

Dwa ciężkie mecze, ale jakoś udało się wygrać.
Mani3k
Mani3k 3:2 Orange_91

Orange_91 1:2 Mani3k

Dobra taktyka w obu meczach dała 6 pkt. reprezentacji Szwajcarii.
Rywal miał więcej % posiadania piłki, ale stwarzanie akcji przychodziło mu z wielkim trudem. Szwajcarzy umiejętnie się bronili i groźnie kontrowali.
Dzięki za mecze Orange_91.

Mani3k 4:0 acidd

acidd 0:2 Mani3k

lukasz44
acidd-lukasz44 4-4

lukasz44-acidd 3-1
Orange_91
Mani3k 15pkt +19 -10
Orange_91 12pkt +16 -8
lukasz44 7pkt +15 -22
acidd 0pkt +7 -17

Rozgrywki grupy B uważam za zakończone. Do 1/4 finału awansowali Mani3k i Orange_91. Temat zamykam, jeżeli mielibyście jakieś reklamacje np. złe wyniki w tabeli to piszcie na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.