tomek_czyz
Apr 3 2005, 16:17
Chodzi o to że kiedy wgrywam patche, lub robie swoich zawodnikow zamiast innych, albo zmieniam parametry w ML mają zawsze takie same. Przykładowo : mam C.Ronaldo, ma kijowy wykres, chciałem go zmienić, zmienilem parametry, i kedy wlączam ML ma parametry takie jak przed edycją. To samo jest w paczach, W normal mode majom parametry fajne a jak wl ML to takie jakby przed edycją!!!
Czy da sie to zedytować ??
BartekRym
Apr 3 2005, 16:42
Z tego co sie orientuje to jak grasz w jakims trybie(np ML cup itd) po edycji tam ciagle beda stare parametry i dopiero po rozpoczeciu nowego sezonu/turnieju parametry beda zmienine, ale moge sie mylic.
Damien21
Apr 4 2005, 00:05
1. zmieniasz staty w edytorze w grze
2. sciagasz EditPES4OptionFile v. 0.81
3.otwierasz option file tym progiem w folderze pes4/save/folder1
4. Menu "file", "create para_we8.bin"
5. Zapisujesz plik na dysku
6. Sciagasz i otwierasz programem DKZStudio plik 0_text.afs w folderze pes4/dat
7. Znajdujesz plik para_we8.bin na liscie i impurtujesz utworzony wczesniej
8. Teraz w menu "file" dajesz "rebulid"
9. Zapisujesz plik w folderze pes4
10. Czekasz a gdy operacja sie powiedzie zmieniasz nazwe pliku w folderze pes4/dat na np. 0_text2.afs
11. Przenosisz nowy "0_text" do folderu pes4/dat
12. Uruchamiasz gre
13. Jak wszystko zrobiles dobrze to staty poweiny byc takie na jakie zmieniles..........
Pozdro
tomek_czyz
Apr 4 2005, 17:11
thx dla ciebie
siemanko. dlugo czytam juz forum i godzinami przeszukiwalem archiwum ale nie znalazlem odpowiedzi na swoje pytanie a myslalem ze post damiena21 mi pomoze.
chodzi o to ze stworzylem swoja druzyne zamiast leeds united badz jak kto woli pes united i wszystko jest ok jak gram puchar badz jakas lige ale jak gram master league to ich wiek i parametry sie wogole nie zgadzaja.
i juz kurde nie wiem jak to zrobic zeby bylo ok. jak ktos wie to byl bym wdzieczny za odpowiedz badz za jakiegos linka gdzie ona jest.
nie wiem czy to ma cos do tego ale mam editoptionfile 0.95 i DkZ studio 0.59
RealMadryt
May 2 2005, 23:14
[quote]siemanko. dlugo czytam juz forum i godzinami przeszukiwalem archiwum ale nie znalazlem odpowiedzi na swoje pytanie a myslalem ze post damiena21 mi pomoze.
chodzi o to ze stworzylem swoja druzyne zamiast leeds united badz jak kto woli pes united i wszystko jest ok jak gram puchar badz jakas lige ale jak gram master league to ich wiek i parametry sie wogole nie zgadzaja.
i juz kurde nie wiem jak to zrobic zeby bylo ok. jak ktos wie to byl bym wdzieczny za odpowiedz badz za jakiegos linka gdzie ona jest.
nie wiem czy to ma cos do tego ale mam editoptionfile 0.95 i DkZ studio 0.59[/quote]
Wlasnie kolega Damian21 Ci wsio odpowiedzial, zmieniajac staty tym programem bedziesz mial staty w ML i to wsio 8)
jestem nowy pomozcie mi jak mam w ML zrobic transfery bo jak wchodze w negotiation to nie moge kupic nikogo. chyba ze trzeba czekac na okno transferowe jak tak to kiedy ono jest? prosze odpiszcie
z gory dzieki
tomek828
May 3 2005, 08:09
Trzeba czekać na okno transferowe. Pierwsze okno transferowe jest około w połowie sezonu a drugie okno transferowe jest po zakończeniu sezonu (w przerwie letniej)
to znaczy ze tylko editoptionfile 0.81 da sie to zrobic a 0.95 juz nie? bo ja zrobilem to samo co napisal Damien21 tylko ze 0.95 i dupa.
w takim razie skad sciagnac ta wersje?
_DEVIL_
May 3 2005, 19:21
lorenz
to chyba nie jest wazne jaka wersja...jesli stworzysz para8
to uruchom afx explorera ....wczytujesz plik O.tex klikasz na lornetke i wpisujesz para i ci znajdzie (mozesz recznie suwakiem znalezc) dajesz na plik para wyszukany prawym myszki i dajesz import fila czy cos takiego i dajesz ten plik stworzony i masz juz takie staty jak chciales ...jak tak ronbie u dziala ajebiscie...pozdro
wielkie dzieki devil905. afs explorer mi pomogl mimo ze to samo robilem tez dkz studio i nie dalo rady. juz jest ok oprocz jednego pilkarza z calej druzyny ktory caly czas ma jakies dziwne parametry i wiek.
pasiak KRK
Jul 3 2005, 22:43
robilem oboma sposobami i nic. Jak zaimportuje plik para przez DKz Studio, to pozniej jak wejde do gry to w master league wszyscy zawodnicy maja jakies dziwne staty i ich wiek sie zmienia Adriano ma np 38 lat ! jak zrobie to przez afs explorera i robie rebuild pliku to mnie wywala do windowsa!? czy ktos ma pojecie o co chodzi aha uzywalem najnowszego Edita 1.35 dla XP
Damien21
Jul 4 2005, 03:16
10. Czekasz a gdy operacja sie powiedzie zmieniasz nazwe pliku w folderze pes4/dat na np. 0_text2.afs
12. Uruchamiasz gre
13. Jak wszystko zrobiles dobrze to staty poweiny byc takie na jakie zmieniles
pasiak KRK
Jul 4 2005, 06:55
QUOTE(Damien21 @ Jul 4 2005, 04:20:16)
12. Uruchamiasz gre
13. Jak wszystko zrobiles dobrze to staty poweiny byc takie na jakie zmieniles
[right][snapback]28796[/snapback][/right]
hmmm piszesz zeby otworzyc editoptionfile v.0.81 myslalem ze nowszy tez moze byc, nie moge znalezc nigdzie tej versji o ktorej piszesz, przeslalbysmy ja na skrzynke ??
Raczej na nowszej tez dasz rade
pasiak KRK
Jul 4 2005, 20:00
robilem to kilkoma wersjami editow i lipa, caly czas jak wejde pozniej do master league to mam pochrzanione staty i wiek pilkarzy

, zostawiam wszystko jak bylo.
Gargus
Jul 22 2005, 10:30
No tak mam problem jednak z ta edycja Jak zmienilem tylko Henry'emu wszystko prawie na 99 i zapisalem zmiany otwozylem EditOptionfile v.1.35 xp biore FILE>Create para_we8...To mi wyskakuje Error i pisze"para_we8.bin won't accept created players in national squads" a jak nacisne OK to nastepny sie pokazuje i pisze ze..."Unable to write file" Dobra myslalem ze wszystko jest dobrze ale jak zaimportowalem plik para_we8.bin na miejsce starego w pliku 0_text to po uruchomieniu gry wywala mnie do windowsa a jak zobaczylem plik para_we8.bin ktory skreatowalem to miał rozmian 0KB niewiem co jest moze inna wersie editoptionfile
dj_adamus
Oct 2 2005, 10:44
A ja mam takie pytanko: Gram sobie w ML i kupilem zawodnika o imieniu Ricardo Vaz Te, jak wiadomo on niegra w zadnej drużynie (jak zresztą np. Aguinaga, Chapi czy Moscheau). Teraz chcialbym zedytować mu np. buty na inne. I tu pojawia się problem! Jego nie ma w żadnej z drużyn a ja chce go troche "ztuningować"! Co mam zrobić? Gdzie go znaleść? Proszę pomòżcie! Z gòry Dzieki serdeczne!! Pozdrawiam!
lukasso
Oct 2 2005, 11:02
vaz te gra w boltonie
dj_adamus
Oct 2 2005, 12:48
Być może Vaz Te gra, ale inni nie grają nigdzie i co ja mam zrobić żeby mòc ich edytować?? Podpowiedzcie....
QUOTE(dj_adamus @ Oct 2 2005, 13:52:10)
ten dj od muzyki klubowej ? czy tylko masz te dj tak do zjebòw ?
dj_adamus
Oct 3 2005, 12:40
to jest moja ksywa, tak samo jak twoja to VisiOn! NIe będę opowiadał czemu mam taką ksywę!
a ten VisiOn to ksywa od optyka czy tylko tak do zjebòw

Powie mi ktoś jak mogę edytować tych zawodnikòw, ktòrych nie ma w żadnej drużynie??
mientkivv
Oct 3 2005, 14:58
QUOTE(dj_adamus @ Oct 3 2005, 11:44:06)
to jest moja ksywa, tak samo jak twoja to VisiOn! NIe będę opowiadał czemu mam taką ksywę!
a ten VisiOn to ksywa od optyka czy tylko tak do zjebòw

Powie mi ktoś jak mogę edytować tych zawodnikòw, ktòrych nie ma w żadnej drużynie??
[right][snapback]37894[/snapback][/right]
moze bym ci powiedzial ale ten temat zmienia sie w jakas glupkowata przepychanke wiec sobie odpuszcze...
dj_adamus
Oct 3 2005, 19:47
Sorki za tą głupią odpowiedz wcześniejszą, ale wkurzył mnie tekst VisiOna!!
Mozesz mi powiedzieć jak moge tych zawodnikòw edytować?? Dzieki z gòry WIELKIE...
EditPES4OptionFile 0.7 i tam w playersach [hehe] znajdujesz kogo chcesz
mientkivv
Oct 4 2005, 07:30
QUOTE(melman @ Oct 3 2005, 18:57:55)
EditPES4OptionFile 0.7 i tam w playersach [hehe] znajdujesz kogo chcesz
[right][snapback]37960[/snapback][/right]
nic nie moge dodac... ma racje zassaj EPOF i do dziela!
dj_adamus
Oct 4 2005, 08:34
wielkie dzieki !! Już działa!! Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.