Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czarny Ekran
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
dr_idea
Witam. Kupiłem dzisiaj PESa 2009, zainstalowalem i zonk. Odpalam grę i mam czarny ekran. Dodam, że demko chodziło bardzo dobrze, bez żadnych problemów. Pozdrawiam
Kettger
Może łaskawie podałbyś konfigurację kompa?
dr_idea
Pentium 3.06 GHz, 1GB RAMu, Radeon x-200 128 mb, wiem, że nie najlepszy i nie spełnia w pełni wymagań, ale demko chodziło na full detalach a pełna nie chce.
Kettger
Procesor i karta to złomy, które były złomami już na stole produkcyjnym. RAMu wystarczy , o ile nie masz zamiaru grać na High.

Cóż... pełna wersja ma prawdopodobnie większe wymagania... a jeszcze takie pytanie - na jakim grasz stadionie?
dr_idea
W ogole nie mogę grać, włączam i wyskakuje czarny ekran, w opcjach już probowalem ze wszystkimi konfiguracjami.
hafferot
Ja mam identycznie jak ty , demo ładnie śmigało a z pełną wersją tak samo jak u ciebie , nie wiem co jest grane , przeinstalowałem sterowniki od grafiki i directX ale nic nie pomogło.
witek21
może glupio Ci a nawet Wam poradzę ze małem tak z pesem 06 i wystarczyło wyciąć folder z zainstalowana gra i wkleić go w innym miejscu może i głupie ale mi pomogło
napiszcie czy pomogłem:)
dr_idea
Mi nie pomogło...
Mani3k
Nie wiem w którym momencie pojawia Ci się czarny ekran, ale spróbuj wyciąć z folderu PES'a filmik opmov (intro) wiem, że podobny problem pojawiał się w poprzednich częsciach i to pomagało (mam na myśli moment odpalenia gry).
Pozdro
dr_idea
Problem w tym, że takiego pliku tam nie ma....
JuveR
Nie ma intra? Musi być biggrin.gif
Wina sprzętu raczej to nie jest. Możesz spróbować zainstalować od nowa grę, wcześniej usuwając rejestr wink.gif
Ja na razie nie mam zamiaru kupować PESa, poczekam na opinie odnośnie gry on-line.

@Kettger - kolega nie pyta o to czy jego komp jest taki, czy taki, ale prosi o pomoc w rozwiązaniu problemu... Poza tym na takim sprzęcie gra powinna się uruchomić.

EDIT:
heh.. w poprzednich PESach był plik opmov, a tutaj będzie to pewnie któryś z ostatnich 3 plików.
dr_idea
Nie ma :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...b9605ce5e3.html

@JuveR usuwałem je i nadal nic...
N7N
Witam,też mam ten problem gdy odpalam grę zamiast napisu KONAMI nic nie wyświetla czarno jak w d***e mad.gif dodam, że mój komp dwurdzeniówka intela 2,66 Ghz,ram DDR 2 512 samsung + 1 GB kingston, karta graficzna PCI-express radeon x550 512 mb w specifications wyświetla,że proc good,ram i grafa ok,więc spełniam wymagania a gra nie odpala blink.gif również proszę o pomoc.(A na marginesie dr_idea demo nie mogło śmigać ci na full ponieważ twój jak i mój radek nie obsługuje Pixel Shader 3.0 tylko 2.0 więc opcja full jest niedostępna sam gram na medium). 
MaTiX89
Miałem ten sam problem i moja rada dla wszystkich, którzy mają z tym problem. Usuńcie pliki z folderu "img" : (pes09intro_A, pes09intro_B i pes09title) oraz ustawcie w opcjach o tak :

WSZYSTKO NA TEMAT TEGO I INNYCH PROBLEMÓW OMAWIAMY W TEMACIE "PES 09 - NASZE PROBLEMY"
dr_idea
Niech ktoś powie czy to działa?
N7N
Dobra to temat do zamknięcia zainstaluje nowe stery chyba w tym tkwi problem jakby co to lukne w pes 09 nasze problemy ,żeby nie robić syfu na forum także spokojnie można zamknąć ten niepotrzebny temat.
witek21
CYTAT(Kettger @ Oct 16 2008, 15:51) *
Procesor i karta to złomy, które były złomami już na stole produkcyjnym. RAMu wystarczy , o ile nie masz zamiaru grać na High.

Cóż... pełna wersja ma prawdopodobnie większe wymagania... a jeszcze takie pytanie - na jakim grasz stadionie?

co ty gadasz ze to zlomy
mi na
PIV 2,8 1GB ramu ddr i GF 7300GT DDR 3 krecona @ takty GPU 580MHz i 1,6Ghz
i
śmiga na FULL Detalach w rozdziałce 1024x768 aż miło wiec nie wiem gdzie tu sie złomu doszukałeś
nie każdego stać na rdzeniówkę a pograć można przyzwoicie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.