Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana Animacji, Czy To Możliwe?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
malomowny18
Witam wszystkich.

Nie będę się rozpisywał tylko po prostu zapytam, czy jest możliwość, aby przenieść ( przekonwertować ) animację bramkarzy, a w szczególności ich parad do nowego pesa, bądź np pesa 6?
Uważam, że właśnie animacje golkiperów w każdym pesie są po prostu "drewniane" i w fifie TYLKO to wypada dobrze, bo jak wiemy 09 na pc to porażka smile.gif

Więc czy istnieje taka możliwość, aby zastąpić ruchy bramkarzy w obojętnie którym pesie tymi z fify?
Wg mnie wyglądało by to ciekawie.

Pozdrawiam smile.gif
tV2
Gdybyś się uparł, to wszystko jest możliwe. Tobie zapewne chodzi o jakieś narzędzia do tego, a takowych po prostu nie ma.
malomowny18
Rozumiem.

Ale czy np gdyby się jakoś skrzyknąć, to może jakoś by się udało takie coś zrobić?
Założę się, że na tym forum jest parę osób, które się znają dobrze na programowaniu i mogły by "pogrzebać" w grze.

Gdyby się udało, to PES byłby jeszcze bardziej realistyczny...

qazwsx
Mogę się mylić ale zapewne do animowania używane są specjalistyczne programy po prostu niedostępne do ściągnięcia - programy ekskluzywne dla danej wytwórni czy sposób animacji w nich. Nawet jeśli ma się wiele zapału (oraz szczęścia) i znajdziesz jakieś programy to format animacji może być różny w zależności od programów i raczej nie znajdziesz takowego, za pomocą którego dałoby się poprawiać animacje akurat w PESie...
Oczywiście nie jestem obcykany w tych sprawach i mogę się mylić.
Jedyną możliwością chyba byłoby wysłanie prośby do Konami o wysłanie programu, w którym animują oni ruchy zawodników w Pesie i poproszenie o nazwy plików, w których zaszyfrowane są animacje, choć mija to się z celem, bo z wiadomych przyczyn prośba taka byłaby zignorowana (;
malomowny18
Heh no niestety pewnie jest tak jak mówisz.

Szkoda, naprawdę, ale no nie można mieć wszystkiego.

Dzięki za odpowiedzi

pozdro
foamy
gdyby sie dało to pewnie już by ktoś nad tym pracował...

CYTAT(qazwsx @ Oct 8 2008, 13:24) *
Mogę się mylić ale zapewne do animowania używane są specjalistyczne programy po prostu niedostępne do ściągnięcia - programy ekskluzywne dla danej wytwórni czy sposób animacji w nich. Nawet jeśli ma się wiele zapału (oraz szczęścia) i znajdziesz jakieś programy to format animacji może być różny w zależności od programów i raczej nie znajdziesz takowego, za pomocą którego dałoby się poprawiać animacje akurat w PESie...

jeśli oglądaliście jakieś "kulisy" tworzenia gier (niekoniecznie sportowych) to przypomnijcie sobie, że rejestruje sie indywidualne ruchy zawodników przez (prosto ujmując tongue.gif) czujniki przyczepione do ciała
a dalej zapewne dodawanie textur, przystosowanie i konwertowanie na potrzeby gry itd. (oczywiście moge sie mylić, ale wydaje sie to logiczne)
jeśli sie dobrze orientuje do animacji np. GTA4 użyto programu endorphin (łatwo osiągalny), i do gier wykorzystuje sie także 3dstudiomax
qazwsx
Chodzi o motion capture ale istnieją również inne sposoby na animowanie elementów w grach.
MakssPl
Nie da się zmienić animacji!
Temat do zamknięcia!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.