Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Noty po meczu
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 4
kosa
Witam

Mam pytanie: jakie dostajecie noty po meczu w pes 4? Ja najczesciej dostaje od 5.5 - 7.5 (jak strzele np. dwie bramki)... Ale dzisiaj PO RAZ PIERWSZY dostalem 8.0! Wie ktos jaka jest najwyzsza nota?

[img=http://img5.imageshack.us/img5/8623/80nota4vy.th.jpg]
abus
ja już dużo razy dostałem ocene 8.0 raz nawet dostałem 8.5 kiedy to figo strzelił 3 bramki i wygrałem 3:2
Pocker
Ja dostałem notę 11.5 bo skosiłem gościa od tyłu tongue.gif

Na poważnie to najwyższą : 8.0
kucharz
Najwysza to 8.5 Teveza,strzelil 5 bramek ------>Pamietny mecz | Chelsea 5:0 Real rolleyes.gif
kosa
kurde, to wy niezli jestescie... ja tu pod wrazeniem ze 8.0 dostalem a wy wylatujecie z 8.5... a jakie dostajecie normalnie oceny? tez od 5.5 do 7.5?
abus
Zazwyczaj to ja też dostaje oceny od 5.5 do 7.5, ale myśle że i tak te oceny w pes4 są do dupy.Może w pes5 będzie to ulepszone ale i tak te noty to dla mnie niepotrzebna rzecz. smile.gif
Radarek
QUOTE(kosa @ Aug 24 2005, 19:33:23)
kurde, to wy niezli jestescie... ja tu pod wrazeniem ze 8.0 dostalem a wy wylatujecie z 8.5... a jakie dostajecie normalnie oceny? tez od 5.5 do 7.5?
[right][snapback]33332[/snapback][/right]

Nie jestes wyjatkiem - kazdy ma takie same noty. 5.5 - 7.5 to srednia. 8.0 bylo, czy 8.5 to nie pamietam. Ogolnie system oceniania jest do d... bo nieraz strzelalem zawodnikiem po 3-4 bramki [czy 5 to nie pamietam:D] i mieli o 0.5pkt wiecej od pozostalych z druzyny... Hm.. moze trzeba zrobic taki tescik - strzelic z 10 bramek zawodnikiem i zobaczyc jaka dostanie ocene - za tyle goli powinien miec maximum jak nic ;-). Zdarzalo mi sie tak ze wygrywalem mecz 3:0 a moj bramkarz oraz bramkarz przeciwnika dostawali po 5.5. Bezsens.

edit:

Sprawdzilem. Wygralem mecz 17-1 [poziom 1* biggrin.gif, bramke stracilem bo wszyscy grali na ataku biggrin.gif]. Ronaldinho strzelil 10 bramek i dostal uwaga uwaga cale 7.5 biggrin.gif. Bramkarz przegranej druzyny dostal 5.0 [wychodzi na to ze to jest ocena najnizsza:)]. Ogolnie tak jak mowie: do d... to ocenianie.

ps: czas meczu - 15 min
kcma
Ja grałem na 1*, 5 min. i strzeliłem 15:0 (wystarczy iść do przodu i nacisnac <kwadrat> smile.gif 15 bramek strzlił Eto'o i miał note 7,0 a bramkarz przeciwnej drużyny 5,0. To napewno chodzi o cos innego niż o bramki, może czas ile sie jest przy pilce?
Bushmen
zalezy jakie wpisujesz kody i jak czesto smile.gif najlepsze noty + komentarze sa we2k2 hehe
Radarek
QUOTE(kcma @ Aug 24 2005, 22:05:22)
Ja grałem na 1*, 5 min. i strzeliłem 15:0 (wystarczy iść do przodu i nacisnac <kwadrat> smile.gif 15 bramek strzlił Eto'o i miał note 7,0 a bramkarz przeciwnej drużyny 5,0. To napewno chodzi o cos innego niż o bramki, może czas ile sie jest przy pilce?
[right][snapback]33349[/snapback][/right]

Hm moze o podania celne/niecelne? Zwody? Moze poziom gry tez sie liczy? [watpie:P] Cokolwiek to nie jest dochodzenie do tego nie ma zbyt wielkeigo sensu bo ocenianie jest do d... co juz stwierdzilem wczesniej tongue.gif.
Pocker
No wiadome, że w ocene yest brane jak zawodnik spisywał się przez cały mecz i nie tylko ile goli strzelił lecz :

- Podania/celnośc ich

- Strzały/ celnośc ich

- Gra fair Play / mało fauli itp

- Skutecznośc

- Poruszanie się po boisku ..itp itd

Ale racja, system oceniania yest strasznie lipny blink.gif
xbs
Zauwżcie ze jak obronca strzeli bramke to ma odrazu wyższą note... np: Udalo mi sie strzelic obrońca w jednym meczu 2 bramki i mial note 8,5 a jak strzelilem napastnikiem to tylko 7,5 czyli pozycja zawodnika rowniez jest wazne ...
TeDi
Te noty to nieporozumienie. Ot taki duperel wrzucony do gry, ale tak naprawdę nie bierze on nic z tego, że ilość celnych podań, strzałòw itd. Po prostu jakoś losowo to bierze. Nawet w PSX Extreme napisali kiedyś, że jak bramkarz ma super interwencje i broni wszystko, a kilka strzałòw było obok bramki to i tak dostanie słabszą note.

Ps ja nawet na to nie patrze! Sam wiem kto zasługuje na najlepszą note np. tak jak Żuraw w niedzielnym meczu biggrin.gif
nadzinho
najwyzsza note jaka dostalem zdobyl Adriano 9.0 w meczu na piatej gwiazdce Inter-Real mecz ten wygralem 5:0 wtedy Adriano strzelil 3 gole i popisal sie dwoma asystam
tylko raz dostalem taka note ale moja srednia to od 5.5do 7.0 cool.gif
raz gralem na pierwszej gwiazdce i Deco mial 9 goli 7 asyst i doslownia mial najwieksza
posiadalnosc pilk i prawie niemial nie celnych podan i dostal note 7.o bardzo mnie to zdziwilo gdyz Deco zagral lepszy mecz niz Adriano
Viperdiesel
smile.gif Hmm napewno miałem notę 9.5 jakimś zawodnikiem, tylko za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jakim. I jeszcze kiedyś po rozegranym meczu w ML 6* dostałem notę 10 (to jest najwyższa nota) Maradoną, strzelił 4 bramki i miał 2 asysty (nie piszę tego żeby się chwalić, ale po to żebyście wiedzieli, że w PESie4 można zdobyć najwyższą notę). Drugi raz już nigdy nie udało mi się zdobyś wiekszej noty od 9.0. Fakt, że ocenianie w PES4 i wcześniejszych wersjach to kompletna porażka, ale to już inna sprawa. dry.gif
qazwsx
Sory że odświerze ten temat ale dopiero teraz dostrzegłem go wink.gif dostałem kiedyś 10.0 !! ohmy.gif z początku mojego grania w pesie 4. Rivaldo był tem właśnie piłkarzem. i wygrałem 5:3 i rivaldo 3 bramy wsadził z tym że 1 z przewroty ale wtedy to niezapisałem ani niedałem screena :/ ale tak naprawde było
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.