Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tydzień 2 | 06.01 - 15.01 | kolejki 5-8
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 8 (I sezon MLO) > Sezon 8 - II liga
czubinho

5 kolejka:
witu - piecia1990
Czubinho - JustMe1987
Gapa - zibi75
Hyoga - radek93
GooFy - niCejOke
kksm - Nalep
Wolrid - sylwek12b
Milerinho - similo14
wesoły89 - przemosek123

6 kolejka:
przemosek123 - piecia1990
similo14 - wesoły89
sylwek12b - Milerinho
Nalep - Wolrid
niCejOke - kksm
radek93 - GooFy
zibi75 - Hyoga
JustMe1987 - Gapa
witu - Czubinho

7 kolejka:
Czubinho - piecia1990
Gapa - witu
Hyoga - JustMe1987
GooFy - zibi75
kksm - radek93
Wolrid - niCejOke
Milerinho - Nalep
wesoły89 - sylwek12b
przemosek123 - similo14

8 kolejka:
similo14 - piecia1990
sylwek12b - przemosek123
Nalep - wesoły89
niCejOke - Milerinho
radek93 - Wolrid
zibi75 - kksm
JustMe1987 - GooFy
witu - Hyoga
Czubinho - Gapa

pomarańczowo- przedłużone
czerwony - wpis niezgodny z regulaminem, brak wpisu na forum , WO (pogrubione)
zielono - mecze wpisane zgodnie z regulaminem

WYCIAGI Z REGULAMINOW:

CYTAT
* Przywileje i obowiązki gospodarza:

- pierwszeństwo założenia gry na serwerze
- wybór strojów (muszą różnić się kolorami)
- wpisanie wyniku w panelu gracza (bezpośrednio po zakończeniu spotkania)
- obowiązek umówienia się na termin rozegrania meczu
- wpisanie wyniku na forum używając szablonu, wstawienie 3\4 screenów oraz wprowadzenie opisu składającego się z przynajmniej 2 PEŁNYCH ZDAŃ !!!
- aby uniknac sytuacji z brakiem screenow: Obie strony robia je po meczu i maja obowiazek zachowac na dysku do konca sezonu w formie katalogow z kazdego meczu. (opiekunowie maja prawo kontrolowac czy kazdy ligowiec posiada takie katalogi)
- dopisanie pod screenami strzelców w takiej formie :

Messi
Ronaldo
Messi
Kaka

- niewpisanie wyniku na forum zgodnie z szablonem będzie karane ostrzeżeniem; trzy ostrzeżenia skutkują odebraniem 3 punktów; każde kolejne (czwarte, piąte) spowoduje odebranie 1 punktu za każde ostrzeżenie.

CYTAT
Kary:
5 czerwonych kartek w sezonie (kumuluje się w czasie sezonu) - -1.000,000
Umyślny faul (udokumentowany nagraniem) - - 750,000
Celowe odłączenie z meczu - -1,000,000

CYTAT
Zawieszenia za kartki\kontuzje

4 żółte kartki
skutkuja 1 tygodniem zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
1 czerwona kartka to 1 tydzien zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
Zwykła kontuzja to 1 tydzien zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
Poważna kontuzja to 2 tygodnie zawieszenia ( 8 kolejek nastepnych dwoch tygodni )
JustMe1987
8. kolejka
JustMe1987GooFy
Screeny:

Strzelcy:

Reveillere
@=> Kanoute
Kanoute
McGeady
Kanoute

Opis:

Swietna partia zespolu Twente ktore powrocilo z dalekiej podrozy jezeli chodzi o styl gry. Niezaleznie od kolejnych wynikow druzyna bedzie grala konsekwentnie swoja pilke a nie improwizowala jak to mialo miejsce w pierwszych 4. kolejkach.
Mecz ulozyl sie wybornie dla gospodarzy z racji niezlej dyspozycji Frederica Kanoute, wybornej Brada Friedela oraz slabej pilkarzy spartaka po stronie ktorego najbardziej zawiedli Guardado oraz Agbonlahor. Wynik spotkania otworzyl Reveillere ktory przebiegl cala prawa flanke i dostal idealne podanie w tempo ktore dalo mu okazje do wyjscia sam na sam z bramkarzem ktorego pokonal sprytnym technicznym strzalem nad glowa. Rywale robili swoje i dalej starali sie ostrzeliwac bramke Twente z rozmaitych pozycji. Tak dobieglo konca pierwsze 45. minut. Tego dnia jednak pilka wybitnie siedziala na nodze pilkarzowi gospodarzy. 6. minut od wznowienia gry Kanoute idealnie wymanewrowal obrone przymierzyl i strzelil nie do obrony. W 61. minucie rezerwowy Leroy Fer ledwo zameldowal sie na placu gry i przy pierwszym kontakcie z pilka oddal kasliwy strzal z daleka ktory okazal sie byc po odbiciu od slupka asysta przy dobitce czujnego Kanoute. Goscie rzucili wszystkie sily do ataku i na biezaco wyciagali wnioski z gry rywali starajac sie ich krok po kroku neutralizowac. Po serii strzalow w dwojacego sie i trojacego Friedela droge do bramki znalazl McGeady i umiescil pilke w siatce zdobywajac w 84. minucie bramke kontaktowa. Ta bramka nadeszla niestety zbyt pozno. Spartak zachecony zdobyciem gola przeprowadzal kolejne ataki zapominajac o obronie na ktora i tak zespol z Moskwy nie mial juz sily angazujac sie w akcje ofensywne w sposob tak liczebny. 3. minuty pozniej kropke nad i postawil nie kto inny jak Kanoute ktory wykorzystal w niezbyt gestej obronie swietne podanie Camoranesiego. Miekko podcieta pilke wpakowal szczupakiem w samo okienko bramki Dikana ustalajac tym samym wynik spotkania. Gratulacje dla rywala za gre fair oraz sympatyczne podejscie do calego meczu. Mysle ze kluczowa dla losow meczu byla nieumiejetnosc znalezienia nici porozumienia pomocy druzyny moskiewskiej z jej zawodnikami z ataku. O niezgraniu moze swiadczyc liczba az 7. pozycji spalonych. Z przyjemnoscia czekam na rewanz.

Kartki/Kontuzje:
Ananidze

brak

lekka: Ananidze

Man of the match:

@=> Brad FRIEDEL

Bramkarze, obroncy czy nawet pomocnicy sa zawsze w cieniu napastnikow ktorzy zdobywaja gole. Jednak czasem ojcem sukcesu potrafi byc zupelnie ktos inny niz strzelec hat-tricka...
Nalep
KKSMaciek poprosił mnie, abym wstawił wynik, więc to robię.

5. kolejka
KKSMNalep
Screeny:

Strzelcy:
Gattuso
Klose
Gouffran
Klose
Gouffran
Guerron

Opis:
Wynik tego meczu może zmylić praktycznie każdego. Na pewno nie był to mecz do jednej bramki, ponieważ Hannover także miał swoje sytuacje podbramkowe, praktycznie tyle samo co goście z Bordeaux. Z tym, że to właśnie Girondins okazał się skuteczniejszą drużyną, która wygrała kolejny co by nie mówić, trudny mecz. "Strzelaninę" rozpoczął Gattuso, który zdobył bramkę na koniec pierwszego kwadransa gry. Sześć minut później na 0-2 podwyższył Miroslav Klose, zaś 180 sekund później było 0-3 po bramce Gouffrana. Te trzy zabójcze ataki okazały się bardzo ciężkie dla Hannoveru, który nie zdołał się podnieść pomimo dobrej gry Guerrona i Henry'ego. Tuż przed przerwą ponownie ukąsił Klose i goście kontrolowali przebieg gry. W 59. minucie gry Gouffran strzelił swoją drugą bramkę. Niemiecka drużyna odpowiedziała tylko jednym golem. Bramkę zdobył najaktywniejszy na boisku w szeregach gospodarzy - Guerron, który jak nikt inny po prostu na nią zasłużył. Ogólnie gra była toczona w miłej atmosferze. Współczuję Maćkowi bo miał pecha, a szczęście po raz kolejny było po mojej stronie i... oby tak dalej:) Dzięki za mecz i do rewanżu. Mam nadzieję, że tak samo zaciętego jak ten mecz.

Kartki/Kontuzje:
Schlaudraff
brak
brak

Man of the match:

Miro Klose - po raz kolejny okazał się "siłą napędową" klubu z Bordeaux. Dwie bramki i asysta to dorobek tego zawodnika w tym meczu.
Witu
5 kolejka
WituPiecia1990
Screeny:

Strzelcy:
Ibisevic
Obasi
Obasi
Ibisevic
Datolo

Opis:
Mecz wyrównany wynik nie odzwierciedla tego co się działo na boisku a działo się bardzo wiele, między innymi strzał na pustą w słupek jednego z piłkarzy Espanyolu w 1 połowie, jednak o zwycięstwie zdecydował początek meczu i dwie znakomite kontry "wieśniaków" którzy w końcówce meczu dołożyli jeszcze 2 gole. Dzięki za mecz i powo dalej.

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

Marco Estrada - lekka

Man of the match:

Vedad Ibisević

Miał 2 okazje i dwie wykorzystał znakomita skuteczność tego napastnika w tym spotkaniu.
czubinho
5. kolejka
CzubinhoJustMe1987
Screeny:

Strzelcy:
Fabio Simplicio
Kanoute
Reveillere
Kezman
Kezman
Ola John

Opis:
Sensacja w Tuluzie! To co się stało dziś wieczorem we francuskim mieście można śmiało nazwać pogromem. Tutejsi "Fioletowi" zostali doszczętnie obnażeni, Twente wbiło im aż pięć bramek! Nic na to nie wskazywało, gdyż to Tuluza strzeliła pierwszą bramkę za sprawą Simplicio. Lecz potem rozpoczął się już tylko koncert holendrów. Jeden,dwa,trzy,cztery i pięć. Bohaterem meczu został Mateja(nie... nie ten co wylądował bliżej niż ustawa przewiduje) Kezman. Twente wykorzystało wszystkie sytuacje z drugiej połowy. Porażkę tą okupiłem również drobną kontuzją mojego pada, operacja jest już w toku. Trzymajmy kciuki aby się wybudził. Gratuluję JustMe zwycięstwa, ale wiedz o tym chłopaku, że w rewanżu w Holandii zrobię wszystko, żeby zmiażdżyć Twoje Twente tak jak Tyś to uczynił wink.gif

Kartki/Kontuzje:
Żółta Kartka: Ferrari

Man of the match:

Keżman

7. kolejka
CzubinhoPiecia
Screeny:

Strzelcy:
Raul
Raul
Raul
Raul
Raul
Del Piero

Opis:
Podczas rozgrywania tego meczu w TVP 1 transmitowany był film "Król Lew". Wiedząc o tym, że zachwile Mufasa zginie spiąłem się tak mocno i chciałem pomścić śmierć Króla w meczu. No i się udało. Znakomity mecz francuzów, zupełnie inny niż ten z Twente. Gospodarze pokazali drugie oblicze. Hattrick w 24minuty ustrzelił Raulll. Od początku sezonu pokazuje, że jest nadal znakomitym piłkarzem. W tym spotkaniu dołożył jeszcze dwie bramki i chyba jest najszczęśliwszym piłkarzem w tej kolejce. Dzięki za mecz, pozdroo

Kartki/Kontuzje:
Brak.

Man of the match:

Raul

przemosekk
6 kolejka
przemosek123piecia1990
Screeny:

Strzelcy:

Giovinco
Giovinco
Odemwingie
Odemwingie
Ebanks-Blake
Palladino
Palladino
F. Marques
Palladino

Opis:

Mecz bardzo emocjonujący przy obu ekipach, akcja za akcją. Bardzo wyrównany mecz, ale lepszą skutecznosc pokazali zawodnicy Parmy, chociaz zawodnicy Espanyolu tez sukcesywnie nadrabiali prowadzac od 53 minuty meczu.

Kartki/Kontuzje:

brak

brak

brak

Man of the match:

Palladino i jego hattrick smile.gif

GooFy
5. kolejka
GooFynicejoke
Screeny:

Strzelcy:

Aruna Dindane
Agbonlahor
Luuk De Jong
Aruna Dindane

Opis:

Dominacja Zaragozy w pierwszej połowie przyniosła prowadzenie, które spokojnie zostało dowiezione do końca 45 min. W drugiej połowie Spartak rzucił się do odrabiania strat, z dużym powodzeniem, bo wyszedł nawet na prowadzenie. Utrzymał je do 87 minuty, pomimo szaleńczych ataków Zaragozy. Dindane minięciem bramkarza zdobył gola w 87 minucie i znów Spartak ruszył do ataku. Na marne, nie pomogło nawet wprowadzenie wysokiego Artema Dzyuby na ostatni rzut rożny i mecz zakończył się podziałem punktów. Remis chyba sprawiedliwy, obie drużyny miały swoje okazje, ale zmarnowały też kilka dogodnych sytuacji.

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

brak

Man of the match:

Świetny pokaz gry fair play obu drużyn.
Witu
6 kolejka
WituCzubinho
Screeny:

Strzelcy:
Obasi
Andy Johnson
Riquelme
Raul

Opis:
Chyba jeszcze nigdy nie grałem ( widziałem ) tak wyrównanego meczu, posiadanie piłki po 50 % strzały po 11 dosłownie mecze na remis i tak też się stało obie drużyny podzieliły się punktami i myślę, że taki wynik jest najbardziej sprawiedliwy, z przebiegu spotkania i ze statystyk. Dzięki za mecz i powo dalej.

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

brak

Man of the match:

Chinedu Obasi Juan Roman Riquelme

Ciężki wybór, a ponieważ był remis to wybrałem po jednym piłkarzu z obu drużyn, którzy się wyróżniali.
gapa
7 kolejka
GapaWitu
Screeny:

Strzelcy:
Bellamy
Bellamy
Bellamy
Ronaldinho
Gekas
Obasi
Obasi
Estrada
Samobój

Opis:
Mecz bardzo dziwny (czasem dziwnie zachowywał nam sie pes). A tak ogolnie po straceniu 3 goli przez wba kibice wyszli ze stadionu i to zadziałalo na piłkarzy ktorzy strzelili w 20 min 5 goli ! I druga połowa rozpoczela sie przy pelnych trybunach na The Hawthorns poniewaz kibice gdy dowiedzieli sie ze ich druzyna w koncu zaczela grac a nie sie kompromitowac wrocili na stadion i w II powlowie juz głownie atakowali goscie chcac urwac choc 1 punkt gospodarzom ale madra gra i swietne parady Freya pozwolily The Baggies wygrac to spotkanie. dzieki i powo dalej.

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

Obasi

Man of the match:

Bellamy- człowiek ktory w wiekszosci meczow przycmiewa ronaldinho i reszte

Wolrid
7 kolejka
WolridNiceJoke
Screeny:

nie zapisał mi się ss ze strzelcami ;/
Strzelcy:
Cassano
L.Garcia
Fabiano
Fabiano
Elano
Llorente
Opis:
Te spotkanie będzie mi się śniło po nocach. Obrona to jedne wielkie sito, rozgrywanie piłki można równie dobrze nazwać - oddawaniem piłki. W ataku porywałem się na heroiczne rajdy Llorentem, jednak cały czas rozbijałem się o fortece obrony z Zaragozy. Krótko mówiąc zostałem pogrążony. Tylko 2 strzały w całym meczu !

Kartki/Kontuzje:
BRAK

Man of the match:

Antonio Cassano - Fantastyczny mecz Włocha. Praktycznie przy każdej bramce, miał duży udział.
sylwek12b
8 kolejka
Sylwek12bPrzemosek123
Screeny:

Strzelcy:
Jelavic
Jelavic
Distin
Nuno Gomes

Opis:
Mecz był bardzo wyrównany, do momentu strzelenia pierwszej bramki przez Rangersów więcej z gry miał zespół Parmy. Pierwszy celny strzal zawodnika Glasgow Rangers dał prowadzenie, które w dalszej części meczu było stopniowo powiększane.

Kartki/Kontuzje:
brak
brak
brak

Man of the match:

Trudno wskazac człowieka meczu, na dobra ocenę i pochwałę zasłuzyła cała obrona Rangersów, jako najasniejszy punkt defensywy mozna wskazać Distina - jego transfer był strzałem w '10'. Na pochwałę zasługuje też Jelavić (okreslany miarem 'ogórka' przez niektore osoby, które nie chciały go kupić) - nie gral w zadnego meczu w pełnym wymiarze czasowym a mimo to ma juz 4 bramki
kksm
7 kolejka
kksmradek93
Screeny:

Strzelcy:
Acosta
Iturbe
Henry

Opis:
Mecz wyrównany. Hannover oddał inicjatywe i posiadanie piłki drużynie Racingu jednak więcej okazji stworzyła drużyna z Niemiec. Ciężko wywalczone 3 pkt pozostają w Hannoverze.
Kartki/Kontuzje:
brak
brak
brak

FAIR PLAY

Man of the match:

Henry - mimo braku formy, dostał szansę od trenera i pojawiając się 2 połowie zapewnił 3 pkt własnej drużynie.

GooFy
6. kolejka
Radek93GooFy
Screeny:

Strzelcy:

Lewandowski
Lewandowski
Dzyuba
Lewandowski
Lewandowski

Opis:

Mecz zacięty i wyrównany do 86 minuty, ze wskazaniem na Racing w pierwszej połowie a na Spartaka w drugiej. Niestety w 86 minucie posypała się obrona Spartaka a Lewandowski w tym meczu okazji nie marnował. Wspaniały występ Polaka, wspaniały występ Racingu. Spartak po raz kolejny rozczarował.

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

brak

Man of the match:
[/font]
Robert, za cztery bramki. Pilnowałem go jak oka w głowie, gdyż z turniejów wiedziałem do czego jest zdolny. Dwóch obrońców nie odstępowało go na krok. Na nic to.

EDIT: Wpisałem ja, gdyż zaszło drobne nieporozumienie i myślałem, że to ja jestem gospodarzem...
JustMe1987
6. kolejka
JustMe1987gapa
Screeny:

Strzelcy:

blush.gif

Opis:

29. strzalow, 16.celnych i zero zdobyczy bramkowej. Hmm. Mecz z pewnoscia nudny nie byl bo dzialo sie jak widac sporo i to na obu polowach. Wydaje mi sie ze jednak minimalnie lepsi byli gospodarze ktorzy zmusili bramkarza gosci do wiekszej ilosci interwencji. Tym samym zostal on chyba najbardziej wyrozniajaca sie postacia w calym spotkaniu. Mecz byl ciekawy i ku mojemu zaskoczeniu pelen roznych nieszablonowych zagran. Z wielka przyjemnoscia oczekuje na rewanz.

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

brak

Man of the match:

@=> Sebastien FREY

"Bramkarze, obroncy czy nawet pomocnicy sa zawsze w cieniu napastnikow ktorzy zdobywaja gole. Jednak czasem ojcem sukcesu potrafi byc zupelnie ktos inny niz strzelec hat-tricka..."

Milerinho
5 kolejka
Milerinhosimilo14
Screeny:

Strzelcy:
Volkan Sen

Zigic
Zigic
Zigic
Zigic
Forlan
Forlan
Forlan
Forlan
Miccoli
E.Alvarez
E.Alvarez

Opis:
Taktyka przeciwnika z dwoma obroncami i czerwona kartka w piatej minucie ustawila spotkanie, pozniej byla strzelanina pod bramka szymona, chociaz tez mial swoje sytuacje. nie ma co sie za duzo rozpisywac czekam na rew. Dzieki similo!

Kartki/Kontuzje:
Mustafa Yumlu - czerwona
Volkan Sen - żółta
Ponce - żółta

Man of the match:

Nikola Źigić - Wykorzystal bodajze kazda sytuacje ktora mial.

Nie ma podanych strzelców. Proszę uzupełnić. W przeciwnym razie nie będą oni uwzględniani w rankingu/Czubinho

sylwek12b
7 kolejka
Wesoły89Sylwek12b
Screeny:

Strzelcy:
Papac
Anichebe
Jelavic
Distin
Nuno Gomes
Davis
Juanma Ortiz
Samobój
Samobój
Wijnaldum
Bodmer

Opis:
Przeważał w meczu zespół Rangersów, zwycięstwo nie było ani przez moment zagrozone. Pod koniec 1 połowy i w drugiej odsłonie meczu zawodnikom PSV puszczaly nerwy, stąd dużo żółtych kartek, praktycznie co faul to sędzia dawał "żółtko".O dziwo, z 9 goli ktore padly dla ekipy z Glasgow, 2 trafienia byly samobojcze, a pozostale gole zdobywało az 7 zawodnikow. Jak widac, Sahe mozna zastąpićbiggrin.gif

Kartki/Kontuzje:

Anichebe
Lens
Seedorf
Bodmer
Jose Enrique
Luis Perea
brak
Nuno Gomes - lekka

Man of the match:

Trudno wskazac człowieka meczu, na dobra ocenę i pochwałę zasłuzył cały zespół Glasgow Rangers
GooFy
5. kolejka
GooFyzibii75
Screeny:

Strzelcy:

Wellbeck
Marcio Mossoro

Opis:

Nie wiem co powiedzieć. Cały mecz inicjatywa należała do mnie, ale strzałów a tymbardziej celnych strzałów miałem jak na lekarstwo. Zibi wykorzystał co miał i nie pomogły moje desperackie ataki trzema napastnikami i trzema ofensywnymi pomocnikami. Częstochowa obroniona.

Kartki/Kontuzje:
Silvio
Gago

brak

brak

Man of the match:
[/font]
Trudno powiedzieć, chyba Wellbeck. Za strzelenie pierwszej bramki i otworzenie wyniku.
przemosekk
5 kolejka
Wesoły89przemosek123
Screeny:

Strzelcy:

Giovinco
Giovinco
Seedorf
Toivonen

Opis:

Bardzo zacięty mecz pomiędzy dwoma zespołami. Dużo akcji i sytuacji podbramkowych przy czym mamy wynik 2-2. Było co podziwiac przy tym meczu. smile.gif

Kartki/Kontuzje:
brak
brak
brak

Man of the match:

Giovinco - strzelec 2 bramek smile.gif

Milerinho
7 kolejka
MilerinhoNalep
Screeny:

Strzelcy:

Miccoli
Miccoli
Forlan
Klose

Opis:

Bardzo szybki mecz z wieloma swietnymi akcjami, wynik mogl byc rozny ale ostecznie wpadly tylko 4 gole, Dzieki Nalep!

Kartki/Kontuzje:
brak
brak
brak

Man of the match:

Cedric Carrasso - fantastycznie bronil dostepu do bramki smile.gif

zibii75
8 kolejka
zibii75kksm
Screeny:

Strzelcy:
M.B Diouf
M.B Diouf
Iaquinta
Toni
Guerron
Guerron
Juninho
Juninho
Rausch
Opis:
Mecz otwarty, pełen akcji z obu stron sprawiedliwy był by remis ale niestety 1 gol dla gosp to Hyden i jest pozamiatane.
Jeden emeryt u kolegi woził piłę i kusiło mu kose walnąć ale się jakoś powstrzymałem smile.gif

Kartki/Kontuzje:

Alan

Man of the match:

Obie ekipy

gapa
5 kolejka
Gapazibi75
Screeny:

Strzelcy:
Bellamy
Ronaldinho
Ronaldinho
Gilberto Silva
Iaquinta
Welbeck

Opis:
Z poczatku meczu goscie stracili zawodnika i grali w 10 . ale mimo to nie poddawali sie i zremisowali to spotkanie. dzieki i powo dalej

Kartki/Kontuzje:
Curri

Comotto

brak

Man of the match:

cala druzyna bragi za walke do konca w 10.

Wolrid
5 kolejka
WolridSylwek
Screeny:

Strzelcy:
Naismith
Toquero
Llorente
Samobój
Healy
Toquero
Naismith
Llorente
Healy
Samobój
Samobój

Opis:
Mecz bardziej przypominał spotkanie hokejowe. Prawie każda akcja kończyła się bramką w obu ekipach. Niestety w 89 doszło do baaardzo dziwnej sytuacji. Mój bramkarz łapie piłkę, następnie ją wypuszcza i wpycha ją do bramki. Coś w stylu Pareiki. Dzięki za mecz i powodzenia.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Man of the match:

Nie było wyróżniającej się postaci. Mianem antybohatera można okrzyknąć Logana Bailliego.
niCejOke
8 kolejka
niCejOkeMilerinho
Screeny:

Strzelcy:
Cassano
Forlan
Forlan
Senna

Opis:
Mecz dość ciekawy z lekka przewaga Millera w sytuacjach sam na sam. Przy piłce częściej utrzymywali się gospodarze ale niestety nie przyniosło to rezultatu.
Moim zdaniem wynik powinnien być znacznie większy gdyż Niemcy i Hiszpanie marnowali wiele doskonałych okazji. Mecz toczył się w miłej atmosferze. Dzięki

Kartki/Kontuzje:
Grosso
Arunna Dindane (lekka)

Man of the match:

DIEGO FORLAN

Strzelec dwóch bramek, prawdziwy palyboy !

czubinho
8. kolejka
CzubinhoGapa
Screeny:

Strzelcy:
Deco

Opis:
Kiedy widziałem to co robili moi zawodnicy na treningu dzień przed meczem, łapałem się za głowy. Kopali powietrze, przewracali się o nogi(własne) podania szły w kartoflisko. Byłem zmuszony wystawić rezerwowy skład. Z niekrytym pesymizmem podchodziłem do tego spotkania, nie tylko ze względu na absencję wielu piłkarzy ale też ze względu na to, że w sparingach i przedsezonowych turniejach z Gapą nigdy nie szło mi dobrze. Lecz nie było tak źle. Podczas nieobecności Raula, to Bulut i Braaten mięli strzelać bramki. Lecz do Deco strzelił decydującą o zwycięstwie bramkę. Gapa próbował doprowadzić do wyrównania ze wszystkich sił, lecz Yohann Pele łapał wszystkie piłki. Ronaldinho>broni Pele, Bellami>broni Pele, Fortune>broni Pele. Bezprecedensowy MVP spotkania. Dzięki za mecz, pozdroo

Kartki/Kontuzje:
Brak

Man of the match:

Pele

Bramka Deco:
DECO
Nalep
8. kolejka
NalepWesoły
Screeny:

Strzelcy:
Klose
Bakari Kone
Toivonen

Opis:
Brzydko mówiąc, ten mecz był cholernie wyrównany. Mnóstwo sytuacji podbramkowych po obu stronach i wynik mógł być zupełnie inny. W 21. minucie bramkę zdobył Miro Klose, który uderzył piłkę obok bramkarza PSV i ta zatrzepotała w siatce. Tak jak wcześniej wspomniałem - mimo tego, że sytuacji było od groma to i tak ten wynik nie zmienił się i gdy piłkarze schodzili do szatni to na tablicy wyników widniało 1-0. W drugiej połowie mieliśmy powtórkę z rozrywki. Szybkie, składne akcje zakończone najczęściej pudłem, choć obaj bramkarze bronili dzisiaj bardzo dobrze. W 68. na boisku zameldował się Bakari Kone. Bordeaux miało rzut rożny i po zamieszaniu pod bramką to właśnie Kone umieścił piłkę w siatce i tym samym podwyższył na 2-0. Huraganowe ataki piłkarzy holenderskiej drużyny nie przyniosły większego skutki. Co prawda kontaktową bramkę zdobył na pięć minut przed końcem Toivonen, ale mecz zakończył się zwycięstwem gospodarzy. Naprawdę był bardzo wyrównany i oby takich jak najwięcej. Dzięki za mecz i do rewanżu.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Man of the match:

Aaron Ramsey - Dwoił się i troił w środku pola. Drużyna może zawdzięczać zwycięstwo właśnie jemu za to, że harował wzdłuż i wszerz.
Jason Bourne
8 kolejka
similio14piecia1990
Screeny:

Strzelcy:
Vittek
Vittek
Burak Yilmaz
Burak Yilmaz
Samobój

Odemwingie
Ebanks-Blake
Tchoyi
Tchoyi
Javi Marquez
Odemwingie
K.Asamoah
Opis:
Mecz przebiegał w walce fair-play. Po 1 połowie prowadził Similio 4-2 i szczerze sądziłem, że 7 porażka stała się faktem. Nie potrafię wyczuć tej drużyny, wygląda ona jak łódka, którą puści się na sztorm, czyli bezbarwne, zdominowana przez przeciwnika i bez "jaj". O dziwo zmiana taktyki, zero przeprowadzonych zmian i mnij ofensywna formacja, sprawiła, że zdominowany Espanyol w 1 połowie, pokazał w 2 pazur i Similio był bezsilny. "Remontada" pierwsza w sezonie udała się, jest 2 zwycięstwo, jednak należy wiele zmienić podczas zimowego okienka transferowego. Mecz ofensywny, Similio postawił na 2 obrońców, oddał prawie 30 strzałów, zdobył 5 goli, jednak aż 7 stracił. Po wygranej z Zibim sądziłem, że nadeszła remontada, a w następnych meczach to grałem jak bez obrony i dostawałem p o6 bramek. Dzięki za meczyk i powo.
Kartki/Kontuzje:
Głowacki- żółta kartka

Man of the match:

Piłkarz kupiony z WBA, jako jeden z nielicznych nie zawodzi w tym sezonie. 2 bramki i rządził w środku boiska. Brawo!
Nalep
6. kolejka
NalepWolrid
Screeny:

Strzelcy:
Gouffran
Diabate
Misimovic
Misimovic
Henri Saivet
Jussie

Opis:
Piłkarze Girondins Bordeaux od początku do końca kontrolowali to co działo się na boisku. Już w 8. minucie spotkania Gouffran umieścił piłkę w siatce Iraizoza. Uderzył głową po długim słupku i bramkarz był bez szans. Cztery minuty później Diabate indywidualną akcją podwyższył na 2-0. W końcu ten zawodnik pokazał, że pod nieobecność Miroslava Klose potrafi strzelić bramkę w meczu. Siedem minut później, czyli w 19. minucie Zvjezdan Misimovic strzelił trzecią bramką, a w 31' ten sam piłkarz ustalił wynik do przerwy. Druga połowa mimo odważniejszych ataków ze strony gości nie spowodowała, aby w szykach obronnych Bordeaux zapanował chaos. W 80' Henri Saivet strzelił do pustej bramki, a chwilę wcześniej Misimovic wymanewrował obrońców rywal i bramka Francuza to głównie zasługa zawodnika tego spotkania, którym był Misimovic. W 84. minucie wynik spotkania ustalił Jussie i Bordeaux wygrało zasłużenie gromiąc swoich przeciwników. Dzięki za mecz i mam nadzieję, że w rewanżu przede wszystkim formy bramkarzy dopiszą smile.gif

Kartki/Kontuzje:
Javi Martinez
Brak
Brak

Man of the match:

Bohater spotkania. Strzelec dwóch bramek i główny rozgrywający w szeregach Żyrondystów.
przemosekk
7 kolejka
przemosek123similo14
Screeny:

Strzelcy:

Paweł Brozek
Galoppa
F. Marques
Baris Ozbek
Valdes
Paweł Brozek
F. Marques
F. Marques

Opis:

Mecz bardzo emocjonujący przy obu ekipach, akcja za akcją. Bardzo wyrównany mecz, ale lepszą skutecznosc pokazali zawodnicy Parmy, chociaz zawodnicy Espanyolu tez sukcesywnie nadrabiali.

Kartki/Kontuzje:

Giray Kacar

Valiani

Mirante

Palladino (lekka kontuzja)

Man of the match:

Fernardo Marques i jego hattrick smile.gif

Witu
8 kolejka
WituHyog
Screeny:

Strzelcy:
Ibisevic
Ibisevic
Ibisevic
Makoun

Opis:
Nie wiem jak to się stało, ale Hoffenheim wygrało ten mecz, mimo że to rywale z Pireusu mieli przewagę cały mecze. Ozdobą meczu był gol na 1 : 0 Ibisević po błędzie piłkarzy Olimpiacosu Obasi podał do Ibisevicia i ten bez zastanowienia uderzył z ok 20-25 metrów i piłka po jego uderzeniu odbijając się od poprzeczki wpadła do siatki, od tego momentu praktycznie Hoffenheim do końca meczu nie istniało, ale miało w bramce super bramkarza Carrizo który dwoił i się troił, a że rywal miał pecha to Ibisević "ukąsił" w 1 Połowie jeszcze raz po wrzutce Obasiego piłkę zgrał idealnie na głowę Vedada któryś z piłkarzy Greckiego zespołu i do przerwy 2 : 0 prowadzi ekipa z Niemiec. W drugiej połowie Makoun strzela gola na 2 : 1 i zaczyna się nerwówka, goście zamknęli gospodarzy we własnym polu karnym ! Jednak decydujący okazał się rzut rożny w 81 minucie kiedy to Estrada doskonale wrzucił piłkę wprost na głowę Vedada Ibisevicia i ten skierował piłkę do siatki która po drodze odbiła się jeszcze od słupka. Dzięki za mecz, powo dalej i szczęścia więcej w następnych meczach wink.gif.

Kartki/Kontuzje:
brak

brak

brak

Man of the match:

Vedad Ibisević & Juan Pablo Carrizo

Obaj zasłużyli sobie na MVP tego spotkania jeden popisał się hat-trickiem a drugi znakomicie bronił w sytuacjach niekiedy nawet już 200 %
sylwek12b
6 kolejka
Sylwek12bMilerinho
Screeny:

Strzelcy:
Jelavic
Jelavic
Forlan
E. Alvarez
Samobój
Nicolai Muller

Opis:
Mecz toczony był pod dyktando Milerinho. Nie miałem nic do powiedzenia wobec siły jego formacji ataku. Cieszą mnie jedynie kolejne gole Jelavica (zdobyte o dziwo - po uderzeniach głową). Dzięki za mecz, powodzenia dalej w lidze. Bramkę zdobył również Distin, ale było to gol samobójczy

Kartki/Kontuzje:
brak
brak
brak

Man of the match:

Trudno wskazac człowieka meczu, na dobrą ocenę i pochwałę zasłuzył cały zespół Mainz
radek93
8. kolejka
Radek93Wolrid
Screeny:

Strzelcy:
Suazo
Suazo
Toquero
Llorente
Llorente

Rudnev

Opis:
Dzieki za mecz . Gratuluje zdobycia 3 punktów

Kartki/Kontuzje:
brak

Man of the match:

Nikt

|||||||||||||||

zbyt krótki opis meczu, proszę to poprawić/Czubinho
niCejOke
6 kolejka
niCejOkeKKSM
Screeny:

Strzelcy:
Cassano
Luis Fabiano
Luis Fabiano
Luis Fabiano
Luis Fabiano

Henry
Guerron
Guerron
Rausch
Juninho

Opis:
Niesamowicie emocjonujący mecz. Akcja za akcje bramka za bramkę. Wspaniałe widowisko dało 10 goli. Kolejny pechowy dzień dla piłkarzy Zaragozy, którym zdecydowanie brakuje szczęścia w obronie. KKSM strzelił 3 bramki po ogromnych kotłach. Przy okazji jednoznacznie stwierdził że gram schematycznie... Skoro mam jeden schemat to bardzo łatwo można go przerwać i tak się ustawić. Nvm. Mecz fajny ale nie zasłużony remis. Dzieki

Kartki/Kontuzje:
Andre Dias
Adil Rami

Man of the match:

LUIS FABIANO

Strzelec 4 bramek znakomity wystep.
zibii75
6. kolejka
zibii75Hyoga
Screeny:

Strzelcy:
M.B.Diouf
M.B.Diouf
Opis:
1 połowa wyrównana, lecz kończy się wynikiem 1:0 dla gosp. po strzale Diouf-a. 2 połowa to przewaga przyjezdnych i chęć odrobienia strat, jednak taktyka na utrzymanie wyniku plus może coś z kontry przyniosło efekt w postaci 2 gola również zdobytego przez M.B. Diouf-a, który tym sposobem zostaje bohaterem meczu. Sprawiedliwy był by remis, bo w 2 połowie to Hyoga prowadził grę i zmasowany atak, jednak autobus zaparkował dość mocno i nie dał sobie już wyrwać zwycięstwa.Dzięki za mecz i powo dalej Hyog.

Kartki/Kontuzje:
Brak

Man of the match:
M.B.Diouf, który otworzył wynik jak i zamknął
Hyoga
5. kolejka
HyogaRadek93

Screeny:

Strzelcy:
Mirallas
Mirallas
Lewendowski
Sturridge
Stuani
Stuani
Stuani

Opis:
Dramat. Nie potrafiłem zmoblizować moich zawodników w szatni do dalszej dobrej gry i mimo prowadzenia 3:1, przegrałem 3:4. To moja wina, bo rywal nie był lepszy, był skuteczniejszy. No ale oto w piłce chodzi, wykorzystał wszystko co miał, każde rozkojarzenie Olympiakosu i wyszło jak wyszło. Mimo wszystko gratuluję rywalowi.

Kartki/Kontuzje:

Lewandowski

Man of the match:

Christian Stuani

7. kolejka
HyogaJustMe1987

Screeny:

Strzelcy:
Kanoute
Kanoute

Opis:
W strzałach po równo, gole dla Twente. Świetny mecz Kanoutego, tak naprawdę zdecydował on. Tyle o tym meczu. Gdyby ja go miał tego dnia, byłoby 2:2. Gratulacje.

Kartki/Kontuzje:

Marcano
Mathieu

Man of the match

Frédéric Kanouté
similo14
6. kolejka
similowesoły

Screeny:

Strzelcy:
Toivonen
Toivonen
Toivonen

Opis:
Kolejna porażka turków, tym razem z holenderskim PSV. Słaby mecz choc były przebłyski niestety bez efektu bramkowego. Dzieki i powodzenia dalej

Kartki/Kontuzje:

Mustafa Yumlu

Man of the match:

Ola Toivonen

KOD
AKTUALKA KONTUZJI\KARTEK NA 30 STYCZNIA
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.