Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Windows 7 i PES 6.5
board.issonline.pl > Edit Mode: P-E Patching > P-E Patching > PES 6.5 v4 > Dyskusja
asch
Zauważyłem podobny temat, ale według mnie odpowiedź nie była najlepsza (ponowna instalacja 6 jakoś mnie ni przekonuje). Niestety mod zamknał tamtejszy temat więc odpowiedź na nurtujące pytanie userów daję tu:

W folderze ...\Pro Evolution Soccer 6.5\Readme, Installation, Credits, Screenshot\Installation
dodajemy plik SETUP.EXE (wystarczy dodać plik txt o nazwie SETUP i zmienić rozszerzenie na EXE).

następnie otwieramy w notatniku: Registry Entry.reg (jest w tym samym folderze co wyżej)
i modyfikujemy jego zawartość na takie coś (patrz ostatnia linijka!):
KOD
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KONAMIPES6\PES6]
"installdir"="H:\\Pro Evolution Soccer 6.5\\"
"lang_e"=dword:00000000
"lang_f"=dword:00000000
"lang_g"=dword:00000000
"lang_i"=dword:00000000
"lang_s"=dword:00000000
"lang_p"=dword:00000001
"installfrom"="H:"
"code"="NP9JA9FCWTACEMKPDUHR"

"Setup"=".\\Setup.exe"

Najważniejsza z tego jest ostatnia linijka (zazwyczaj tylko ją trzeba dodać!), to ona decyduje o tym, że gra nam idzie pod win 7.
"installdir"="H:\\Pro Evolution Soccer 6.5\\" - to jest ścieżka do folderu z grą:
H - litera dysku na którym macie grę.

Teraz zmodyfikowany plik Registry Entry.reg dodajemy do rejestru 2 razy kliknąć) i cieszymy się gra na windows 7 (x64) smile.gif

Uwaga!!
Gdyby powyższy wpis nie chciał działać to zmień linijkę [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KONAMIPES6\PES6] na
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\KONAMIPES6\PES6]
i ponownie dwuklikiem wprowadź go do rejestru.

Pozdrawiam.
Kubbas
Dzięki dodam to do następnej v, nie używam tego systemu a na pewno wielu się przyda, dzia.
sstachu1
Pewnie ,ze pomoze i to bardzo niedlugo zmieniam system z xp na 7 wiec dla mnie to bedzie bardzo pomocne.
Pozdrawiam serdecznie!!
camel11
Ja niestety mam problem z instalacją tego pesa z patchem pod Win 7 Home Premium 64x... Zmieniłem ten wpis do rejestru jak powyżej, kitserver poprawnie się zainstalował (ten co był w paczce, niby niektórzy piszą żeby instalnąć wersje pod win 7, ale nie mogę znaleźć takiej nigdzie)... Czy może ktoś coś doradzić? Ciągle wyskakuje tylko komunikat że the game is not properly installed dry.gif
asch
Hmm z tego co pamiętam , jeśli byłaby to wina wpisu w rejestrze komunikat byłby inny: chyba prosiłby cię o włożenie płyty do napędu. Tutaj masz jasny komunikat, że gra nie została prawidłowo zainstalowana (dziwne, ze po angielsku). Stawiam, ze to wina twojego pliku pes6.exe Zasadnicze pytanie skad ściągałeś grę, z serwerów typu rs czy z torrenta?

Jeśli chcesz pomocy, musisz podać więcej szczegółów:
- skąd masz grę (serwery czy torrent)
- gdzie ją masz wypakowaną prosiłbym o źródło do pliku pes6.exe

A ja sprawdzę czy to na 100% wina wpisu smile.gif

-------------------------------- 5 minut później....

Jednak to wpis biggrin.gif

Ok oto poprawiona wersja, która powinna u Ciebie zadziałać:

KOD
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\KONAMIPES6\PES6]
"installdir"="H:\\Pro Evolution Soccer 6.5\\"
"lang_e"=dword:00000000
"lang_f"=dword:00000000
"lang_g"=dword:00000000
"lang_i"=dword:00000000
"lang_s"=dword:00000000
"lang_p"=dword:00000001
"installfrom"="H:"
"code"="NP9JA9FCWTACEMKPDUHR"

"Setup"=".\\Setup.exe"

"installdir"="H:\\Pro Evolution Soccer 6.5\\" - to jest ścieżka do folderu z grą:
H - litera dysku na którym macie grę.

W sumie zmienie się tylko linijka: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\KONAMIPES6\PES6]
reszta jest tak samo smile.gif
Powinno działać, u mnie działa mimo, ze dostałem ten sam komunikat co ty po usunięciu wpisu i pierwsza wersja wpisu nie mogła zaskoczyć smile.gif

Napisz czy Ci działa czy nie, jak coś powalczymy dalej wink.gif
camel11
Niestety teraz po zmianie zawartości wpisu na ten co podałeś wyskakuje komunikat że nie można go zaimportować i że to błąd przy dostępie do rejestru.

Grę po prostu przeniosłem z drugiego kompa na którym działa bez problemu pod win xp i na której też online tu na iss grałem... także w pochodzeniu plików problem raczej nie leży.

Ścieżka do pes6.exe: D:\Program Files\Gry\Pro Evolution Soccer 6.5
camel11
jest ktoś tu jeszcze zdolny pomóc? sad.gif

------------ EDIT ------------------

w sumie głupi błąd się wkradł w podaną przez Ciebie asch linijkę wpisu do zmiany ;p prawidłowo powinno być [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\KONAMIPES6\PES6]

grunt że już śmiga i dzięki za pomoc
Robertto
Zobiłem Tak jak jest opisane i niestety nie działa;( mógłby mi to ktoś ogarnąć, byłbym wdzięczny;)
asch
Witam. Widze, ze temat jeszcze zipie, więc przepraszam za taak długą nieobecność sad.gif

CYTAT(camel11 @ Jan 9 2011, 00:34) *

w sumie głupi błąd się wkradł w podaną przez Ciebie asch linijkę wpisu do zmiany ;p prawidłowo powinno być [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\KONAMIPES6\PES6]

grunt że już śmiga i dzięki za pomoc

Niestety nie mam teraz laptopa przy sobie (tam mam windows 7), więc nie wiem jaki tam jest wpis :/ Możliwe, ze coś pomyliłem, ale też możliwe, że zależne jest to od wersji windy smile.gif Cieszę się, ze mimo wszystko zaskoczyło smile.gif

Mój błąd, masz rację zrobiła mi się inwersja w ścieżce, już poprawiam w głównym temacie na poprawną ścieżkę. Dzięki za sprawdzenie smile.gif
------------------------------------
CYTAT(Robertto @ Feb 9 2011, 15:34) *
Zobiłem Tak jak jest opisane i niestety nie działa;( mógłby mi to ktoś ogarnąć, byłbym wdzięczny;)

Jakiego masz Windowsa? Spróbowałeś zmienić ścieżkę na te którą napisał camel11?

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.