Dyskutować, ale zgodnie z zasadami, bez przekrzykiwania się, wyzwisk, offtopów i warezów. Dla delikwentów łamiących zasady przewidziane zostały ciekawe nagrody. Miłej konwersacji.
geforc
Oct 15 2008, 10:27
więc tak :
tryb become a legend > zarąbisty ...
Champions League > moglo byc lepiej
Licencje > moglo byc lepiej
Grafika > bardzo ładna
Grywanlość > olbrzymia
System Meczu > super , lepsze niz w 2008
Dzwiek > troche denerwuja ci sami komentatorzy
ogólnie
grafika 9/10
Grywalnosc 9/10
Dzwiek 6/10
Ogółem 8/10
mogwil
Oct 15 2008, 10:47
gralem odczucia super gra sie bardzo milo , sa licencje na buty nike itd czego nie bylo w demie, grafika w porownaniu do dema jeszcze lepsza daje jej pelna 10, poprawiona fizyka pilki a tryb become a legend miod i palce lizac

a co do oceny przedmowcy ja daje calej grze 9/10

wlasnie przez ten zepsuty dzwiek
A jest jakiś Polski klub? Wisła ?
mogwil
Oct 15 2008, 10:56
nie ma polskich klubow i transfery nie sa przeprowadzone wszystkie
geforc
Oct 15 2008, 11:15
może jakis patch wyjdzie poprawiający dzwiek ;p
oposq3
Oct 15 2008, 11:41
A dużo jest slotów na kluby
takie jak others c itp ??
napiszcie cos wiecej kto gral juz

ja zamowilem pre-orderka na www.3kropki.pl i napisali mi dzisiaj ze w dniu dzisiejszym będzie realizowane z dostawa na dzień jutrzejszy
_DaRkNeS_
Oct 15 2008, 12:50
Wszystko fajnie.. grafiak miodzio grywalnosc

) sami wiecie.. ale dzwiękowe lagi mam dalej.. np po strzeleniu gola.. kibice reagują z opóznieniem minimalnym ale jest

) jestem ciekawe trybu Legend

) w empiku w mojej okolicy zawsze maja przed premiera bo dostaja kilka dni przed i jak sie zna kogo trzeba bo świerze opakowanie dostaje sie spod lady

)
Hitmanek
Oct 15 2008, 13:12
A jak jest ze strzałami? nadal padaka jak w demie? a tryb BaL lepszy niż w fifie? No poopowiadajcie
xManiu
Oct 15 2008, 13:40
W ile dni po premierze powinien wyjść OF z poprawionymi składami, herbami i nazwami klubów ?
p.s.
Jeśli chcecie zobaczyć statystyki proponuje zajrzeć na w.e.n.b., szybciej, prościej i zaoszczędzicie czasu innym..;P
Mnie tylko interesuje na jaki termin są zaktualizowane te składy, powinna być gdzieś taka data ;>
Czy jest jakaś na to rada, żeby można było ustawić większą roździelczość niż 1024x768? W demie był jakis pliczek, ale do pelnej on nie działa.
Pozdrawiam!
xManiu
Oct 15 2008, 14:42
Wydaje mi się, że kit server przy okazji odblokowywał wtedy dodatkowe rozdzielczości w setting, jeśli tak to musisz poczekać aż wyjdzie nowa wersja, albo spróbuj z tą co jest (8.0)
crash5
Oct 15 2008, 14:48
A czy na PS3 dobrze działał online w pes 2008? NIebyło lagów? Jak tam jest jakiś konsolowiec tutaj

?
no właśnie jakie kluby Polskie są w tej części?może KKS LECH POZNAŃ ? puchar UEFA !
MakssPl
Oct 15 2008, 14:56
CYTAT(mogwil @ Oct 15 2008, 12:00)

nie ma polskich klubow i transfery nie sa przeprowadzone wszystkie

Ślepy?!
Damian.
Oct 15 2008, 15:02
Może ktoś zrobić zdjęcia z Others A , B i C i napisac ile slotów jest pustych (puste ligi itp.)
Wymagania są większe niż w demku???
pozdro
xManiu
Oct 15 2008, 15:09
saluch
Oct 15 2008, 15:42
CYTAT(Hitmanek @ Oct 15 2008, 12:16)

A jak jest ze strzałami? nadal padaka jak w demie? a tryb BaL lepszy niż w fifie? No poopowiadajcie

CYTAT
-Shooting is tweaked: no more floating shots.. I saw great hard strikes Especially to the balls which bounces back from defence..
typ z zzagranicznego forum
sidnej1
Oct 15 2008, 17:13
CYTAT(crash5 @ Oct 15 2008, 15:52)

A czy na PS3 dobrze działał online w pes 2008? NIebyło lagów? Jak tam jest jakiś konsolowiec tutaj

?
Owszem jest konsolowiec;)
Powiem Ci że gra on line jest bajka w porónaniu, i nie ustępuje grze on line fifie 09 (fuj jako gra).
Także widać że jest wszystko poprawione i bardzo urozmaicone i bardziej rozbudowane nareszcie wygląda to tak jak powinno, ale powtarzam on line baaardzo dobry, grałem z gościem który miał miał max połączenie (zielone) to tak jakbym grał w domu z kolegą, grałem też z kimś kto miał słabe połączenie (żółte) i też nie było najgorzej
Snowboarder
Oct 15 2008, 17:38
Premiera PES 2009 PC jest w ten piątek - 17 października?
Czyli teoretycznie gra już w piątek powinna być dostępna?
Wookiee
Oct 15 2008, 17:43
teoretycznie tak
powinna byc w piatek ;p
ja na szczescie gram juz od wczoraj
ALE i tak ide po oryginal jak tylko sie pojawi gdyz mam zamiar grac na online xD
demondexter
Oct 15 2008, 17:53
CYTAT(Wookiee @ Oct 15 2008, 18:47)

teoretycznie tak
powinna byc w piatek ;p
ja na szczescie gram juz od wczoraj
ALE i tak ide po oryginal jak tylko sie pojawi gdyz mam zamiar grac na online xD
Premiera jest w czwartek 16.10
crash5
Oct 15 2008, 18:28
Sidnej dzięki za odpowiedź

A co do zamówień i premiery to naprzykład na ultimie już dziś jest premiera ponieważ zawsze tam na pasku z boku było ile do premiery i dziś powinno być 2 dni a tymczasem gra jest zatwierdzona jako premiera. Tak więc zamawiać kto nie zamówił!!!!!!
Archilus
Oct 15 2008, 18:33
na gram.pl status zamówienia jest: Wysłane, czyli jutro powinienem mieć, chyba, że kurier nie dotrze xD
a ja mam prosbe do tych co juz maja PESika. Jakby mogl ktos podac w tym temacie liste przynajmniej tych najwazniejszych brakow w OFie czyli kto gdzie przeszedl a w grze nie zostalo to uwzglednione

Mysle ze przyda sie to wszystkim (poki jakies poprawki nie wyjda) i nie bedzie trzeba samodzielnie wyszukiwac
mythbuster
Oct 15 2008, 19:10
Robinho w Realu, Saha w United, Berbatov w Tottenhamie, nie wiem co jeszcze, krótko grałem i nic mi w oko szczególnego nie wpadło... cóż trzeba czekać na OFy ... :/ Statystyki piłkarzy, też są trochę z dupy. W sumie takie same jak w demie. W United Park jest lepszy od Naniego i Giggsa...
Damian.
Oct 15 2008, 19:33
Witam,
Mam problem:
Gdy instaluje pesa w połowie instalacji pojawia się komunikat: Nie ma płyty w napędzie. Włóz płytę....
Gdy przerzucam na dysk obraz płyty w połowie pisze Błąd CRC
Pomocy!
Pozdrawiam
jarzyslaw
Oct 15 2008, 19:50
ma ktos juz z was pesa 2009 orginał jesli tak to proszę o wrażenia z Legend
manio3
Oct 15 2008, 20:13
Jeśli to prawda co piszesz mythbuster to jestem zaskoczony KONAMI zawsze dawało pełne tranfery.. cuż będzie trzeba poczekać na patche i of'y. Ja PES 2009 będę miał dopiero w piątek lub poniedziałek to ocenię
QUOTE(xManiu @ Oct 15 2008, 15:46)

Wydaje mi się, że kit server przy okazji odblokowywał wtedy dodatkowe rozdzielczości w setting, jeśli tak to musisz poczekać aż wyjdzie nowa wersja, albo spróbuj z tą co jest (8.0)
http://rs577.rapidshare.com/files/15432717...09_By_jioc0.rar - rozne rozdzielczosci!
ja zawsze pamiętam że akurat transfery były przestarzałe, aż dziw bierze że taka firma jak Konami nie przykłada się do takich rzeczy, szkoda też że jak zawsze będzie mało klubów :-( mimo, że mi to jakoś nie przeszkadzało ale fajnie byłoby mieć więcej nietypowych reprezentacji czy klubów.
batman
Oct 15 2008, 20:22
Transfery to chyba ostatnia rzecz , którą się powinniśmy martwić , kilka dni i zaczną wychodzić OFy/patche , lub kilka minut poświęconych w Edit i transfery jak ta lala.
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=32066nie wiem gdzie to dac to wkleje tu, jak widac kitserver do pelnej wersji PES'a

moze komus sie przyda
CYTAT(jarzyslaw @ Oct 15 2008, 20:54)

ma ktos juz z was pesa 2009 orginał jesli tak to proszę o wrażenia z Legend
Jak narazie moje wrażenia - super.
Tworzysz swojego grajka, fryzurka, nosek, zarost, koreczki i inne gadżety. Następnie grasz mecz kontrolny, który oglądają wysłannicy różnych klubów. Na swoim przykładzie powiem - w meczu kontrolnym wygrałem 1:0 po bramce mojego zawodnika ( ; Przyszły do mnie 3 oferty z klubów hiszpańskich, zdecydowałem się na Mariolkę ( ; Walka o miejsce w składzie i zaufanie trenera wygląda następująco - podstawowy skład drużyny gra mecz treningowy z rezerwami. Ty na początku występujesz w rezerwach, jednak z każdym kolejnym dobrym występem trenerinho wystawia Cię w meczu rezerw do pierwszego składu, aż do momentu, w którym w normalnym ligowym meczu zasiadasz na ławce. Wrażenia z gry - super. Wprowadzenie tego trybu do PESa to świetny ruch Japońców, gra się miodnie.
xManiu
Oct 15 2008, 21:14
Jemu chodziło chyba o tryb Legends w trybie online, ale ten opis też dobry

Najlepsze jest to że będzie jakieś urozmaicenie od Master League wreszcie
A może rzeczywiście ^^ Jednak mnie okulistka wydymała z tym, że mogę zostać przy starych szkłach ( ;
Przepraszam za zamieszanie ; >
Grał może ktoś on-line w wersji na PC ? to mnie interesuje najbardziej

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam do jutra na mojego orginałka !
Kubbas
Oct 15 2008, 21:42
Tomak są jakieś pytania od trenera wywiady, których jesteś proszony o udzielanie czy coś? I czy są normalne treningi z drużyną czy zaufanie i doświadczenie zbierasz tylko poprzez spary i mecze?
CYTAT(Kubbas @ Oct 15 2008, 22:46)

Tomak są jakieś pytania od trenera wywiady, których jesteś proszony o udzielanie czy coś? I czy są normalne treningi z drużyną czy zaufanie i doświadczenie zbierasz tylko poprzez spary i mecze?
Jak narazie nie spotkałem się z takim czymś, może i jest, ciężko mi cokolwiek powiedzieć na tą chwilę.
Doświadczenie - tylko sparingi i mecze w lidze/pucharze.
To wszystko może ulec zmianie, nie wiem, do tej pory rozegrałem zaledwie kilka spotkań.
Ja grałem chwilkę ale nie zauważyłem jakiś treningów ani wywiadów. Wg mnie ciężko gra się napastnikiem, wkurza ta bierność jak czekasz na piłkę a akcję rozgrywają przeciwnicy :-/ Chyba zaczne jeszcze raz tym razem pomocnikiem :-)
Bardzo dużo fajnych statystyk odnośnie Kariery oczywiście o ile się gra mecze :-P bo towarzyskich nie liczy. Oprócz tego po meczu można sprawdzić statystyki m. in. ilość podań celnych i nie celnych, oddane strzały itp u zawodników nie tylko ogólnie :-D
Niestety po za dodaniem świetnej become legend i Ligi mistrzów nic wiecej nie zmienili jeśli chodzi o dodatki, w Master League te same opcje itd. A myślałem że chociaż powrócą do średnich ocen :-/
Acha kamera vertical jest beznadziejna :-[ biegne na ukos chce pójsc w bok to ta akurat się zmienia i trace piłkę, grając kamerą player jest za duże zamieszanie, aczkolwiek bardzo to ładnie wszystko naokoło wygląda zupełnie jakby się biegało po prawdziwym boisku. No ale cóż, nawet w become legend bede grał niestety na kamerze wide.
Dawidi
Oct 15 2008, 22:31
Kamera player jest fajna

Faktycznie trochę można się czasem zamotać, ale jak się wpierasz radarem to jest całkiem dobrze. A wrażenia są naprawę przednie
Maarcin80
Oct 15 2008, 22:41
teoretycznie gre juz mam od wczoraj
nie grałem jeszcze meczu oficjalnego ale jeśli wygląda tak jak sparing to brakuje mi tu jednego. Jakiejś ingerencji trenera. Powinien np zmieniać taktyke lub przed meczem być jakiś briefing czy coś :-P ewetualnie powiedzieć o zadaniach każdego zawodnika, może za dużo wymagam ale to takie spostrzeżenie że jeszcze nie wszystko jest idealnie i mogliby dodać wiele fajnych rzeczy w kolejnym PESie.
No i niech rozwiną Master League bo to jest najważniejsza rzecz w tej grze, a nie zmienia się właściwie w ogóle.
Ogólnie gra się świetnie, teraz czekać na jakiegoś OFa :-)
Tolox11
Oct 16 2008, 00:03
Czesc, i have little doubt, can someone help me please? is about PES 2009, does it has polish language as PES 6 ?
Salu2
hafferot
Oct 16 2008, 02:48
Otóż , mam pewien problem , zainstalowalem PES wszystko ładnie pięknie , ale uruchamiam grę i mam czarny ekran i zero reakcji to dla mnie dziwne ponieważ demo śmigało mi normalnie a tu jest problem.
Konfiguracja komputera:
Celeron D 346 3,06 ghz
2GB RAM
GeForce 7300GT
Pozdrawiam
@Rand
W oficjalnych meczach trenerinho zmienia taktykę, bacznie śledzi wydarzenia na murawie, i gdy moja drużyna przegrywa w 70. minucie, zmienia formację na bardziej ofensywną.
Dodam coś niecoś od siebie odnoście pierwszych wrażeń...;
gameplay- naprawde zajebisty, czuć tą radość z gry za starego dobrego issa..., grafa trzyma poziom na najniższych detalach jest o wiele lepsza niż w 08- nie tak jak dźwięk- tradycyjnie zresztą; gierka oczywiście jest "płynniejsza" niż poprzednik; nad licencjami nie płaczę bo mamy patche; LM- wielki plus nie było tego u nas więc bedzie z tego troche radochy:); AI przeciwnika naprawdę dobre; co do bramkarzy to moje odczucia są takie że spisują się lepiej niż w 08 i chyba tepiej niż w demku- rozegrałem chyba 50 meczyków i "flyje" raczej nie wchodzą, bardzo dużo strzałów torman jednak wybija przed siebie;
jak dla mnie become a legend troche dzikie;]- ale mysle że sie przyzwyczaje; ja narazie jaram się ligą mistrzów naprawdę fajnie jest poczuć smak Europy w naszym PESku;
gram w peski od pierwszego issa na psONE i nie pamiętam żeby którakolwiek część tak mnie ujęła na początku zacząłem grać o 19:00- zrobiła się 2:00 i dalej nie miałem dosyć!!!- lottało mi nawet że POLACY wje*ali z Honzikami ze Słowacji...;
normalnie byłem jak w transie jak skończyłem grać to dalej nie mogłem zasnąć...;
PES uzależnia!!!
CZekam na jakiegoś OFa!;]
PS. EA ma CHOLERNEGO pecha że wydała akurat w tym roku chyba najlepszą część FiFy ( bynajmniej na x360 myśle że jest dobrą grą) zaden lam NIKT mi nie powie że fifa jest lepsza !!!
adashko
Oct 16 2008, 12:41
Dobra teraz trochę moich spostrzeżeń:
Na "+"
+ grafa oczywiście (nie przypuszczałem że z roku na rok będzie aż taki skok)
+ zwiększony poziom trudności, trzeba się uczyć prowadzenia gry i przeprowadzania akcji na nowo
+ Po najechaniu na zawodnika w trybie wybierania składu pozycje na jakich gra najlepiej są zaciemnione na miniaturowym boisku powyżej
Na "-"
- Kibice - chociaż podobają mi się przyśpiewki to jest jakby ciszej na trybunach niz w poprzedniej edycji - mała euforia po strzeleniu gola chociażby
- Sędzia - prawie nie słychać gwizdka przy faulach, spalonych itp
- Zawodnicy nadal biegają trochę jakby byli z drewna (szczególnie Ci wolniejsi), są zbyt wyprostowani jak na mój gust
- Strzały z dystansu - może to ulegnie u mnie zmianie z biegiem gry, ale nie udało mi się jeszcze strzelić z 25-30 metrów takiej prawdziwej "petardy"
To na tyle, po rozegraniu 5-6 meczy...
Jimmy Floyd
Oct 16 2008, 12:59
Witam. Ale zrobilście mi smaka na PESika. Świadomość faktu, że już dzisiaj sobie wypale DL powoduje u mnie amnezje dnia wczorajszego, a konkretnie 2 wydarzeń: tych z Brukseli i Bratysławy

Potwierdziło się moje przypuszczenie, że takiego PORZĄDNEGO fundamentu jakim było demo PES 2009 nie da się zepsuć, a z tego co przeczytałem jest znacznie lepiej. A jak się ma sprawa z dźwiękami i reakcją publiczności na wydarzenia boiskowe? Dalej wygląda to jak przekaz zza oceanu ? Wychwyciliście jakieś rażące bugi? Miłego pykania w najlepszy symulator piłkarski. Podziele się swoimi spostrzeżeniami jak tylko oderwę się od pada

czyli może za rok
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.