nie wiem czy jest to jednorazowy przypadek, czy tylko u mnie to się dzieje... otóż na wszelakich replayach gra mi strasznie przyśpiesza, przez co nie można sobie na spokojnie prześledzić akcji- tak samo jest w filmikach po strzeleniu bramki, podczas rozpoczynania meczu itp. Podczas gameplayu jest wszystko wporządku. Wie ktoś co z tym zrobić?
masz w opcjach (settings) zaznaczone 'use frame skipping'?
CYTAT(foamy @ Oct 4 2008, 10:56)

masz w opcjach (settings) zaznaczone 'use frame skipping'?
nie miełem, juz zaznaczyłem i jest good:) dzieki.
a wogle to do czego słuzy ten "frame skipping"?
tak, dobre rozwiązanie dla słabszych konfigów
pominięcie kilku klatek pozwala na szybsze wyświetlanie obrazu
chociaż w tym przypadku powinno być na odwrót

ważne że działa :]
czyli jak chcę aby grafika była na maksa to nie powinienem tego zaznaczać?
Jak chcesz, żeby grafika była na maxa, musisz zaznczyć wait for v-sync i use frame skipping
sam sprawdź jak gra sie zachowuje, bo wróżkami nie jesteśmy
jeśli na high działa płynnie bez frame skipping to nie zaznaczaj, jak haczy to zaznacz
spadku jakości grafiki raczej nie odczujesz
vsync - jeśli gra muli albo debilny pasek przełamuje obraz
Witam!
Mam pewien problem z najnowszym demem PESa. Gdy je włanczam, wyskakuje mi cos takiego:

Przeinstalowywalem gre 2 razy i nadal mam ten sam problem. Moj komputer spełnia wymagania sprzetowe.
CYTAT(jtj @ Oct 4 2008, 20:12)

Witam!
Mam pewien problem z najnowszym demem PESa. Gdy je włanczam, wyskakuje mi cos takiego:

Przeinstalowywalem gre 2 razy i nadal mam ten sam problem. Moj komputer spełnia wymagania sprzetowe.
Może lepiej zainstaluj DirectX'a najnowszego. Powinno pomóc.
plik z directx 9 ...
przeinstaluj tą biblioteke i powinno ruszyć ..
pokombinuj też z ustawieniami kompatybilności z windows 98
dopisze się do tematu bo nie chce zakładać nowego:)
mój problem polega na tym, że jak naciskam prawy analog w celu wykonaniu jakiś zwodów to gra odczytuje to jako podanie;/ efekt--->nie można zrobić połowy trików;/:( j
akieś rady i sugestie:?
ta, odkrycie

nic na to nie poradzisz, to 'nowy system sterowania'
wszystkie triki wykonuje sie teraz lewą gałką (podbicie, ruletka, cofnięcie itd.)
wie ktoś jak zrobić następujący "trik" ?:
biegnąc prosto > zatrzymać sie i obrócić tak aby odbić piłke dalej nogi
w 8 wystarczyło sie w biegu obrócić w przeciwną strone :/ w ten sposób przeważnie przeciwnik biegnący za nami nie odebrał piłki i była możliwość wrzutki na pole :/
tomek84
Oct 5 2008, 14:20
Witam.
Ja mam problem z zainstalowaniem pes2009 demo , mój dysk C: wynosi jedyne 5.85g mam tylko zainstalowanego windowsa więc większej pratycji nie robiłem, pisze że brak miejsca? czy da rade tą grę zainstalować na inny dysk?
isiah11
Oct 5 2008, 15:29
Witam mam kartę graficzną 7600gs i ktos na forum napisał że chodzi mu na maxa na tej karcie demo a u mnie w settings nawet nie mogę zaznaczyc high.Podczas gry przycina mi w polu karnym po strzale zwłaszcza a np replaye chodzą świetnie i zero przycinki. Czy ratuje mnie tylko wymiana karty graficznej żeby uniknąć tych przycinań w polu karnym.
Witam,
ja tez mam pewien problem z demem.
Wszystko na początku mi hasało OK, aż nagle dziś odpalam PESa a tu gra lekko przycina.
Od zawsze grałem 1680x1050 (HIGH) i wszystkie opcje włączone. Moj komp to:
Intel Core Duo 2x1,8
2 GB RAM
Geforce 7600 GS
Dzieki za odp!
dawiddawido
Oct 5 2008, 15:59
Witam
Ja mam problem z moim LCD

a mianowicie gram na high detalach i na rozdzielczości 1024x768, i jak gram np. Liverpoolem lub Manchesterem (mocne czerwone stroje) to strasznie się rozmazują.
Niestety mój lcd nie jest pierwszej młodości , "ViewSonic" 19'' , ale niestety ma duży czas reakcji matrycy (coś koło 15)
Czy znacie jakieś tricki aby obraz się tak nie ciągnął ? (Po za wymianą monitora

)
Pozdro
CYTAT(isiah11 @ Oct 5 2008, 16:33)

Witam mam kartę graficzną 7600gs i ktos na forum napisał że chodzi mu na maxa na tej karcie demo a u mnie w settings nawet nie mogę zaznaczyc high.Podczas gry przycina mi w polu karnym po strzale zwłaszcza a np replaye chodzą świetnie i zero przycinki. Czy ratuje mnie tylko wymiana karty graficznej żeby uniknąć tych przycinań w polu karnym.
A może mało RAMu ?? słaby procek??
Dzieki 2pac o thmc88 - pomoglo.
Notabene thmc88 nie mam windy 98, to tylko VS dla XP.
isiah11
Oct 5 2008, 18:46
procek Athlon 3000 box a ramu 1 giga??
CYTAT(isiah11 @ Oct 5 2008, 14:33)

Sa dwie ver 7600gs - ddr2 i ddr3 . Jezeli masz dd2 to nic dziwnego bo ta karta to kaszna i jest sporo wolniejsza od ddr3.
ja mam na ddr2 i działa miodzio na high+1024

taka straszna to ta karta nie jest... tyle że mam ją troszke podkręconą, bo ddr2 na oszołamiający o/c nie pozwala, z tego co pamiętam to w grach (np bioshocku) czy 3dmarku troche mi to fpsów nabiło

uaktualnij stery, najlepiej tak do v175 bo 178 mnie akurat troche fixowały
CYTAT(isiah11 @ Oct 5 2008, 19:50)

procek Athlon 3000 box a ramu 1 giga??
RAMu zdecydowanie za mało.
isiah11
Oct 5 2008, 21:08
Posiadam geforce 7600gs ddr3 wiec powinno chodzic na high.Moze szyna zwalnia bo jest 128 mb. Foamy podaj wersje sterów jakich uzywasz. A czy odswiezanie ma znaczenie 60hz czy 75hz???
CYTAT(golex @ Oct 5 2008, 21:36)

RAMu zdecydowanie za mało.
ee tam wymyślacie, nawet nowy FPSik może dobrze ruszyć na takiej ilości ramu
1gb dla tej gry na przeciętnym/leciwym konfigu to wystarczająca ilość by grać płynnie, oczywiście zależy od reszty podzespołów
na karcie mam 256Mb - to trochę zmienia postać rzeczy
gdy najedziesz kursorem na opcje to wyświetla sie ramka z opisem:
high
pixel/vertex shader 3.0 and VRAM 256Mb, dx 9c (dlatego pewnie jest niedostępna lub wtedy gdy karta nie obsługuje wymaganych p/vertexów)
medium
p/v shader 2.0 and vram 128low
2.0/128używam 175.19, bo na 178 zaczął mi sie komp wykładać
odświeżanie w pesie ma duże znaczenie - powyżej 60hz muli, dlatego w opcjach zaznacz frame skipping, vsync i włącz gre na 60hz (opcje monitora lub w opcjach karty), jeśli tego nie zrobiłeś
poza tym mamy porównywalny sprzęt, kartę mam podkręconą z 400/400 do 530/455 i athlona @200, u mnie działa bez zastrzeżeń, sporadyczne przycinki jeśli w polu sie kotłuje i faktycznie filmiki trochę wolniejsze, chociaż nie jest tragicznie i nie one sie najbardziej liczą

w pes2008 było znacznie gorzej
isiah11
Oct 5 2008, 22:08
Dzieki foamy na high nie moge włączyc ze wzgedu na szyne 128 mb. Nie muli juz bo to byla kwestia odswiezania 60hz. Moze wyjdzie settings jak przy pes 2008 i włacze wtedy na high:)
witam, zalozylem juz temat w ktorym pisalem o swoim problemie z najnowsza czescia pesa lecz nikt mi nie odpisuje

tak wiec skopiuje go takze tutaj majac cicha nadzieje ze moj problem zostanie chociaz po czesci rozwiazany.
Mam dziwny problem, do gry w pesa uzywam pada od ps2 i przejsciowki do pc firmy 2-tech. Moj problem polega na tym ze przy jakimkolwiek ustawieniu analogow zawodnicy zawsze poruszaja sie tylko i wylacznie w 8 kierunkach.... troche to drazni, licze na pomoc i pozdrawiam
Czy to ma jakis wplyw z Bonus: PS2 + X360 Pad files z PC PES 2009 DEMO Patch 2.0?
77mik77
Oct 7 2008, 07:55
Witam,
Ja również pisałem w innym miejscu o swoim problemie..
Napisałem w ogólnej dyskusji i to był błąd.
Dlatego ponawiam prośbę o pomoc..
Czy ktoś spotkał się ze zbyt ciemnymi kolorami w wersji na PS3?
Żeby wygladało to normalnie - muszę tak rozjaśnić ekran, że w innych miejscach jest aż mgła.
Z innymi grami nie mam tego problemu.
Czy ktoś ma podobny problem?
pzdr
M.
BombeL1946
Oct 7 2008, 13:50
Witam. Mam problem zaiste techniczny jednak nie związany bezpośrednio z plikami gry czy jej płynnością. Otóż chwilowo jestem bez pada, a w demo z chęcią bym pograł jednak moja klawiatura nie pozwala mi się cieszyć możliwością wypróbowania nowej odsłony gry. Mianowicie podczas rozgrywki nie mogę naciskać dwóch klawiszy na raz, np gdy biegnę sprintem i chcę strzelić muszę nacisnąć dwa razy przycisk odpowiadający za strzał, a wtedy ustalenie siły kopnięcia jest strasznie trudne. To samo tyczy się biegu. Nie mogę zrobić nagłego zwrotu bo muszę nacisnąć dwa razy któryś z kierunków, a to zazwyczaj kończy się stratą piłki.
Poroszę o pomoc.
MakssPl
Oct 7 2008, 14:11
To wina klawiatury, nic tego nie zmieni, albo qpisz nową, albo grasz na padzie!
Ja też mam podobnie, nie mogłem symulować... ale zmieniłem przyciski i juz mogę ;]
macie tez tak ze jak widownia sie pojawia na ekranie to dzwiek zaczyna trzeszczec??
ta, coś musi być skopane
panikować będziemy jeśli problem wystąpi w finalnej wersji

(swoją drogą ciekawe ile patchy wyjdzie i jak szybko o_O)
Ja jakoś tak nie mam, a w opcjach dźwieku nic nie zmieniałem.
ja tez nic nie ruszalem, strasznie mnie ten dzwiek denerwuje...
to napiszcie chociaż jakie macie karty dźwiękowe, bo jak u większości występuje to np. na zintegrowanej to mamy winowajce (ja mam ac97)
ja mam chyba zintegrowana... chyba, plyte mam - asus p5b
CYTAT(foamy @ Oct 9 2008, 19:24)

to napiszcie chociaż jakie macie karty dźwiękowe, bo jak u większości występuje to np. na zintegrowanej to mamy winowajce (ja mam ac97)
Mam tą kartę i wszystko jest ok, ale nie mam dzwięku gwizdka i kopnięcia piłki.
czyli coś sie gryzie ze zintegrowanymi (ac jest zintegrowana)

bo to wygląda w ogóle tak, że animacja zwalnia i dźwięk zaczyna szfankować ;p jak mi sie będzie chciało instalować to oblookam na nowych sterach
inne gry bez zarzutu, pamiętam że gta sa też potrafiło odmówić posłuszeństwa po instalacji nowych sterowników
Ja mam zintegrowaną i jest GIT
no i jak wpadl ktos na pomysl jak to trzeszczenie wyeiminowac??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.