Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odświeżanie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Hitmanek
Witam, mam taki dość uciążliwy problem. Gdy gram w pesy przez ekran przechodzą linie załamujące obraz. O ile w 6 i 2008 było to nawet nawet to w demie 09 problem jest strasznie irytujacy. Prawdopodobnie chodzi o odświeżanie, czy jest jakaś opcja, która może pomóc lub jakiś program?
JustMe1987
CYTAT(Hitmanek @ Oct 2 2008, 17:04) *
Witam, mam taki dość uciążliwy problem. Gdy gram w pesy przez ekran przechodzą linie załamujące obraz. O ile w 6 i 2008 było to nawet nawet to w demie 09 problem jest strasznie irytujacy. Prawdopodobnie chodzi o odświeżanie, czy jest jakaś opcja, która może pomóc lub jakiś program?

Pokombinuj w ustawieniach czestotliwosc odswiezania monitora - zmien wartosc moze cos sie poprawi. Ewentualnie stery od grafiki badz directx moga rozwiazac problem.
edi86
włącz synchronizację pionową, w ustawieniach pesa albo sterowników karty graficznej
Hitmanek
Mmm, ok, tylko jak ta opcja konkretnie się nazywa? Vsync? :]
edi86
dokładnie tak
Hitmanek
No lepiej być nie może, chciałem to zrobić ale opcja wait for Vsync jest w ogóle nieaktywna o.O

EDIT: Ok, zmieniłem w panelu Nvidia, Dzięki wielkie tongue.gif
Mefju
QUOTE(Hitmanek @ Oct 2 2008, 21:33) *
No lepiej być nie może, chciałem to zrobić ale opcja wait for Vsync jest w ogóle nieaktywna o.O

EDIT: Ok, zmieniłem w panelu Nvidia, Dzięki wielkie tongue.gif

możesz napisać, gdzie dokładnie to znalazłeś?
Hitmanek
No nie wiem czy ci za bardzo pomogę ale wszedłem w panel sterowania->panel sterowania Nvidia->zarządzanie ustawieniami 3D->synchronizacja pionowa->wymuś włączenie. Poszperałem trochę w panelu sterowania ale innego sposobu niestety nie znalazłem.

http://cs-hacked.socjum.pl/fora/cs-hacked/...opic.php?t=6959 Może spróbuj z tym, u mnie ejst tak, że jak klikam w ustawienia to właśnie odsyła mnie do tego panelu Nvidia.

Btw. Nie wiecie co jest grane, gdy padnie bramka na ułamek sekundy zatrzymuje się animacja? I mniej więcej obraz wygląda tak: Piłka tuż przy poprzeczce a następny obraz to piłka już dotykająca siatki. To samo miałem w 2008. Może też coś z monitorem albo kartą? tongue.gif
ralf
Ustawienie synchronizacji pionowej w opcjach PES 2009 jest możliwe tylko gdy odświeżanie w monitorze LCD wynosi 60hz. Przy innym odświeżaniu gra dziwnie zwalnia i dzieją się inne cuda.

Żeby gra działała w 100% poprawnie trzeba ustawić odświeżanie monitora LCD na 60hz i w opcjach włączyć Frame Skiping i Vsync On.

damianLBN
Czlowieku przeciez to zajebisty efekt biggrin.gif Mi sie tak co 5 minut robi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.