Golden
Feb 10 2008, 19:43
Witam jak widać jestem Golden i niektórzy mogą mnie znać lub nie. Siedziałem na pro-evo i evofans, tam byłem najlepiej znany. Lecz z tego powodu że obie w/w nie działają to postanowiłem napisać tutaj. Chodzi o to iż mam zamiar zrobić patch z muzyka do pes 2008. Uprzedzam że nie jestem żółto dziobem i robiłem już patche o tej tematyce. Teraz zaczołem "badać", które pliki odpowiadają za które kawałki w grze. I teraz pytanie. Jaką muzykę byście chcieli? Dodam że ja najbardziej lubię polski i amerykański rap i bardziej odpowiadało by mi żeby patch były by z tym związany.Lecz wybór należy do was. Przewidywany koniec prac określam na początek marca. Lecz nie obiecuje że na ten termin zostanie on zrobiony. Na razie to dyle ode mnie. Wypowiadajcie sie w tym wątku a ja będe was świerzo informował o rezultetach pracy. Jeśli temat się nie przyjmie to proszę go usunąć. Jeszcze odnośnie patcha, nie będą to tylko wybrane kawałki z całej muzyki ale patch, który zmieni zupelnie muzykę w grze. Jeśli uda mi się wyedytować to także poszczególne piosenki będą miały swoją prawdziwą nazwę w grze, jednak tego nie zapewnie. Proszę pisać w postach, jaki typ muzyki wam najbardziej odpowiada.
Ronnie-10
Feb 10 2008, 21:29
Nawet niezly temacik...jak dla mnie bomba!super ze wkoncu ktos wzial sie za zmiane tych nudnych i monotonnych melodyjek od KONAMI..tez lubie rap polski i zagraniczny...wrzuc tam kawalki energiczne ktore wniosa troche zycia w troszke popsuta czesc PES'a...ja kiedys zrobilem sobie patcha do pes'a 6..do powtorek idealnie pasuje muza z filmu Requiem of a dream...przemysl to...Pozdrawiam
EDIT: usun sygnaturke graficzna bo na tym forum jest to zabronione(mowie tak z troski)
Jacmen
Feb 10 2008, 21:47
Jak dla mnie pomysł bardzo dobry i jestem za. Muzyka w pes 2008 jest cienka. Mógłbyś zrobić tego patcha na pewno wiele osób by na tym skorzystało
Golden
Feb 10 2008, 22:00
Ok już sygne zdjąłem, a prace trwają w najlepsze. Na razie z górki i oby tak dalej. Pod koniec prac umieszcze cały soundtrack i kawałki odpowiedzialne za menu, ligę i tak dalej.
Ps: Jeszcze coś. Patch będzie spakowany programem o nazwie WinUha, więc radze się w niego zaopatrzyć. Dlaczego decyzja odnośnie tego programu? Ponieważ patch będzie nie wiele ważył.
Bardock
Feb 10 2008, 22:02
Siemasz Golden

Dobry pomysł z tym patchem, ale ja nie gram już w PES'a 2008

Mimo to, możesz walnąć tam muzykę z gatunku rap. Pzdr
Golden
Feb 10 2008, 22:18
Siemanko Bardock. Już dawno się na forum nie pisało. Oj dawno. Wyjdzie patch to pes'a zainstalujesz. Wierze w Ciebie
Golden
Feb 11 2008, 21:06
Otóż informuję że do tworzonego patcha dołączył Ronnie-10, który zajmie się m.i.n konwersją plików muzycznych. Prace są na razie w początkowej fazie i jeszcze sporo pracy przed nami. Co góra kilka dni będę świeżo informował na temat postępu prac. Oczywiście temat jest otwarty do rozmów. Odnośnie pytań będę starał się odpowiedzieć na każde pytanie, które zostanie zadane w naszym temacie.
Do muzy proponuje polski rap (Ths Klika, Bez Cenzury, Sokół).
Ps. Czemu prace mają tak długo trwać? Konwersja plików do adx i wbicie ich za dane pliki w dkz studio to chwila...
Ronnie-10
Feb 11 2008, 22:33
Cytat(gavi @ Feb 11 2008, 21:57:49)

Ps. Czemu prace mają tak długo trwać? Konwersja plików do adx i wbicie ich za dane pliki w dkz studio to chwila...
Wiesz zanim wyszukasz odpowiednia muze i znajdziesz jej miejsce w pesie(tam gdzie najbardziej pasuje)to troche czasu mija...poza tym piosenek do podmienienia jest bardzo duzo... razem z Goldenem chcemy zeby patch byl naprawde wyjebisty...zreszta juz tyle wytrzymalismy ze standardowa muzyka z PES2008 ze wytrzymamy te dodatkowe kilka dni...Pozdrawiam
Golden
Feb 12 2008, 09:45
Cytat(gavi @ Feb 11 2008, 21:57:49)

No widzisz chodzi o to że pliki odpowiadające za dźwiek w grze są w cs.img od numeru 69 do 134. Więc łatwa matematyka i wychodzi 65

Więc tak po:
1) Nie jest łatwo znaleźć w necie 65 piosenek, które będą dobrze pasowały do pes i będą do tego z gatunku rap,
2) Jeśli mamy już te 65 piosenek, trzeba odnaleźć, który plik odpiwada za którą piosenkę w grze,
3)Trzeba wrzucić to do gry z zobaczyć czy wszystkie pisoenki są jednakowo głośne,
4) Upnięcie na serwer ponad 300mb nie jest takie szybkie przy moim necie.
Więc chyba wszystko wyjaśniłem

Jak skończymy prace pierwsi dostaniecie ten patch.
thc333
Feb 12 2008, 16:10
Cytat(Golden @ Feb 12 2008, 09:49:04)

2) Jeśli mamy już te 65 piosenek, trzeba odnaleźć, który plik odpiwada za którą piosenkę w grze,
To powinno wam pomóc :
http://forum.gamevn.com/showpost.php?p=634...p;postcount=439
Golden
Feb 12 2008, 17:02
Cytat(thc333 @ Feb 12 2008, 16:14:46)

Człowieku jesteś nie oceniony. Nie sądziłem że już ktoś to zrobil

Polać mu na jedną i drugą nogę
Spoko, to jak coś to polecam kawałki THS, Bez Cenzury, Siwers.
Pozdro.
PS. lub po rapersku Elo!
Golden
Feb 12 2008, 20:17
Piszę tego posta po to że ten patch, który jest obecnie w produkcji, że tak powiem to nie jest do końca taki czysty rap. Otóż są to kawałki, które szerszej liczbie osób powinny się podobać. Jeśli będzie troszkę większe zaintersowanie tym tematem możecie liczyć ode mnie i od Ronniego-10 więcej produkcji. W przypadku tego patcha jest to tylko muzyka amerykańska, lecz proszę się nie przerażać bo tak jak wcześniej pisałem spodoba sie to większej liczbie osób. Tak jak wcześniej pisałem że jeśli będzie większe zainteresowanie to podam takż przewidywany soundtrack do patch'a i każdy będzie mógł posłuchać tego co tam będzie, bo jak na razie nie widzę potrzeby robienia tego, ponieważ zainteresowanie tematem przyznam jest małe. Więc obiecuję że jeśli to zaintersowanie się trochę zwiększy można liczyć na dalsze moje i ronniego prace. Trzeba tylko trochę ze swojej strony inicjatywy wykazać.
Cos klubowego tez mozesz zarzucic.
Pzdr, no i pomysl gitez.
ZGRywus
Feb 12 2008, 20:51
Najlepiej by było jeśli to by był polski rap
Golden
Feb 12 2008, 21:19
Klubowa, polski i pop to kolejne patche które zamierzamy zrobić
Golden
Feb 15 2008, 07:04
Patch jest już prawie skończony i sądzę że nie długo zostanie wrzucony na serwery prawdopodobnie rapidshare, megaupload możliwe że także na File Front. Do maksymalnie poniedziałku myślę że będzie można już go pobierać. A teraz jeszcze prośba do was. Dużo osób chciało patch z polskim rapem, dlatego też podawajcie propozycje jakie kawałki mogą być tam umieszczone.
THS Kilka Siwers- To jest ten rap
MynieMy - nauczyli
Sokół Pono - Uderz w puchara
OSTR - początek
Siwers- przypadek
Sokół Pono - jedno słowo
Eldo - Więcej
THS Klika - Liryka chodnika
Elo !
Marcin28J
Feb 15 2008, 20:19
Ja proponuje jak sie ustala sklad to zeby byla "Jedna rzecz"
pzdr
Golden
Feb 15 2008, 20:54
Proszę o więcej propozycji. Temat nie gryzie, wpisywać się. Im lepsze propozycje tym lepszy patch. A odnośnie obecnej pracy sądzimy że prawdopodobnie już jutro patch ujrzy światło dzienne.
artysta germanista
Feb 15 2008, 20:57
ja Ci mogę zaproponiować takie poiosenki jakby sportowe

np.Campeone,Go west itd. a czy mógłbysmi na pw podesłać jakie mniej wiecej numerki w jakim plicku .img za co odpowiadają jeżeli chodzi o muzykę? ;>
Cytat(Marcin28J @ Feb 15 2008, 20:23:46)

Ja proponuje jak sie ustala sklad to zeby byla "Jedna rzecz"
pzdr
No jeżeli to jest rap to życzę powodzenia...
Marcin28J
Feb 16 2008, 11:45
Cytat(gavi @ Feb 15 2008, 21:55:10)

No jeżeli to jest rap to życzę powodzenia...
Nieee to nie rap

sorki myśle że może "mistrzostwo" lub "futbol" by pasowalo
shakiv91
Feb 16 2008, 13:37
Błagam tylko nie uderz w puchara....
proponuje np.:
still dre - dr.dre feat. snoop
the game - dreams
Ronnie-10
Feb 16 2008, 13:52
Trwaja jeszcze drobne poprawki by wszystko bylo OK...
The Game-Dreams znajdzie sie w patchu...
PS co do "uderz w puchara" to mi sie nie podoba
Przesluchajcie sobie Bez Cenzury-nie wiem jak to jest

Pozdro
Cytat(Ronnie-10 @ Feb 16 2008, 13:56:47)

Trwaja jeszcze drobne poprawki by wszystko bylo OK...
The Game-Dreams znajdzie sie w patchu...
PS co do "uderz w puchara" to mi sie nie podoba
Przesluchajcie sobie Bez Cenzury-nie wiem jak to jest

Pozdro
no dla mnie Rap to styl uliczny czyli Bez Cenzury, Siwers, WWO a nie jakieś komercyjne 50 centy jeden osiel l czy Mezio itp...
Golden
Feb 17 2008, 21:20
Golden and Ronnie-10 Presents New Black Music Patch For Pro Evolution Soccer 2008
Sądzimy że Patch się spodoba, otóż tworzyliśmy go z sercem i myślimy że każdemu przypadnie muzyka, która została umieszczona w patchu. A o to i Soundtrack:
Chamillionaire -Get On My Level
Snoop Dogg - The Bidness
PitBull - Jelous
Hustler feat Nas - Unnamed
DMX - Unknown Artist
PitBull&Lil Jon - Anthem Remix
Bizzarre&Kuniva - Of The Murder
YoungBlootz - Imma Shine
Guru - False Propets
Chamillionaire - The Sound Of Revange
Afu-ra - God Of Rap
Royce da 5'9 - Rock City
Nas - Hip Hop is Dead
Snoop Dogg - Can I get A flicc
Juice&Crooked - I New
XZibit - Mother
Black Eyed Peas - My Humps Remixed
Usher Feat ElaphantMan Remix
Murda Mase - Roc-A-Fella
The Game - Put You On The Game
Lil Jon Feat Akon
PitBull - Oye
Ca$his - Gun Rule
Ca$his - Taking all That
Terror Squad - Lean Back Remix
The Game - On bail
Ca$his - Lac Motion
PitBull - Toma
Lil Kim - Lighters Up
50Cent Feat.Eminem - You don't Know
D12 - OZ40
Mims - This is why am hot
Lil Jon feat EastsideBoyz
Method Man - It's me
Grits - My life be like
Akon - Smack That remix
The Game - California Vacation
Mase-Keep Dreaming
YoungBloodz - Chop Chop
EastsideBoyz - Gangsta,Gangsta
The Game's - Get Smashed
8Ball - In the Air
Lil Jon - What you gonna do
The Game Feat. Cyssero - I'm a Rider
Akon - 9mm
Chamillionaire - Get ya burners out
Royce da 5'9 - Buzz
Lil Jon - Roll call
Lil Jon Feat. Eastside Boyz
Lil Jon Feat. Pitbull - Anthem Remix
PitBull - Toma
Bizzare&Kuniva - Of a murder
Busta Rhymes - Break ja neck
The Game - Dreams
DMX - Get it on the floor
W patch zostały także zmienione nazwy wyświetlane w Pro Evoltion. Lecz niestety nie udało nam się go na tyle dobrze spakować ale zajmował w granicach 200-300Mb. A o to i linki do patcha:
Part 1:
http://rapidshare.com/files/92444725/BMP.part1.rar.html
Part 2:
http://rapidshare.com/files/92568005/BMP.part2.rar.html
Part 3:
http://rapidshare.com/files/92580591/BMP.part3.rar.html
Part 4:
http://rapidshare.com/files/92594669/BMP.part4.rar.html
Part 5:
http://rapidshare.com/files/92608406/BMP.part5.rar.html
Part 6:
http://rapidshare.com/files/92649145/BMP.part6.rar.html
Part 7:
http://rapidshare.com/files/92655901/BMP.part7.rar.htmlCrack:(8mb) Zmiania nazwy piosenek, które są odtwarzane w grze.
http://www.speedyshare.com/164792183.htmlW razie jakichkolwiek problemów prosimy pisać w temacie. Postaramy się pomóc.
Ronnie-10
Feb 17 2008, 21:24
Aby kazda piosenka byla tam,gdzie powinna nalezy wejsc w Gallery/Tracks editor i ustawic na domyslne...wtedy kazdy bedzie mial dana piosenke tam gdzie najbardziej ona pasuje...dzieki Golden..odwalilismy kawal dobrej roboty

moim zdaniem NajGitniejszy Music Patch do PES'a...zapraszam do sciagania...POZDRO
shakiv91
Feb 21 2008, 20:01
Możecie objaśnić jak to zainstalować ??

Dzięki
Golden
Feb 23 2008, 12:31
Otóż otwiera się program AFS Explorer i otwiera się tym plik o nazwie cs.img z folderu docelowego C:\Program Files\Konami\Pro Evolution Soccer 2008\img
i wybiera się opcję w AFS explorerze, Action i Import Folder a następnie wybiera się nasz patch tam gdzie go rozpakowałeś. Wtedy AFS spyta się Ciebie czy chcesz zapisać plik cs.img pod inną nazwą. Kończenie klikasz tak i nazywasz nowy plik np: csnew.img. Wtedy AFS powinien zacząć zapisywać nowy plik. Po zakończeniu procesu klikasz na tak w wyskakującym oknie i potem ponownie tak. Wychodzisz z AFS i usuwasz stary cs.img i zmieniasz nazwę w nowym pliku na cs.img. Enjoy.
Natomiast w przypadku cracka to chyba nie trzeba tłumaczyć.
dałoby radę wrzucić tego patcha na inne servery?? bo limity na rapidzie mnie wykańczają...
Golden
Feb 23 2008, 14:21
A ty masz neo czy coś innego ? Bo jak masz neo to nie ma problemu.
mam neta z kablówki i limity mnie wykończą.
ściągnąlem paczke, wgrałem, wrzuciłem cracka, niby wszystko pięknie ładnie ale musiałem od nowa patcha od konami wgrać. i teraz woła mi o jakiegoś innego cracka. Golden możesz coś na to poradzić?
Ronnie-10
Feb 29 2008, 19:12
U nas Black Music Patch razem z crackiem byl instalowany bez uzywania patchow od KONAMI...prawdopodobnie Golden edytowal nazwy Piosenek na cracku(oryginalnym z PES2008) ktory nie odpowiada patchowi ktorego miales zainstalowanego...
Golden
Feb 29 2008, 19:17
Siemasz Boban. Możemy zrobić tak że wyślesz mi dzialający crack na PW a ja przerobie nazwy piosenek i wtedy powinno wszystko być ok. Zrobie dla Ciebie wyjątek
Edit:// Jak myślisz ronnie dlaczego na stronie głównej nie ma patch'a ?
Ronnie-10
Feb 29 2008, 19:48
Cytat
Edit:// Jak myślisz ronnie dlaczego na stronie głównej nie ma patch'a ?
Wlasnie
Dodatek dziala poprawnie w 100% i mysle ze wypadaloby dac na strone glowna tym bardziej ze wielu takich patchow do PES'a 2008 nie ma...Prosimy o zamieszczenie Patcha na Stronie glownej bo jest wart uwagi..pozdro
Kozior robota, a nie macie moze jakies gotowej paki z mp3, nie tylko w grze?
Witex15
Mar 7 2008, 17:09
Cytat(Ronnie-10 @ Feb 29 2008, 19:52:06)

Wlasnie
Dodatek dziala poprawnie w 100% i mysle ze wypadaloby dac na strone glowna tym bardziej ze wielu takich patchow do PES'a 2008 nie ma...Prosimy o zamieszczenie Patcha na Stronie glownej bo jest wart uwagi..pozdro
Jeszcze dziś newsa napiszę. Pozdro!
znalazłem błąd, jestem prawie pewien że to po wgraniu patcha. Gdy uruchamiam puchar->mistrzostwa europy, wybieram zespół którym chcę grać i przechodzę dalej. zaraz po filmiku zapowiadającym puchar gra wywala do windy i przywiesza się przy utworze którymś.
Możesz powedzieć dokładnie przy którym bo u nas nie ma żadnych podobnych problemów. Może będzie potrzebne małe sprostowanie.
Witex15
Mar 7 2008, 20:52
Golden i Ronni-10 news już jest!
Dziękować

Właśnie przeczytałem. No właśnie jak w newsie, jeśli jakieś problemy to pisać. Postaramy się je usunąć.
Ronnie-10
Mar 8 2008, 11:45
Cytat(BoBaN @ Mar 7 2008, 20:43:06)

znalazłem błąd, jestem prawie pewien że to po wgraniu patcha. Gdy uruchamiam puchar->mistrzostwa europy, wybieram zespół którym chcę grać i przechodzę dalej. zaraz po filmiku zapowiadającym puchar gra wywala do windy i przywiesza się przy utworze którymś.
BoBan to nie wina patcha...u mnie wszystko smiga..u Goldena zreszta tez..wiec prosimy o sprostownie...
PS przed wypuszczeniem Patcha na forum wszystko z Goldenem sprawdzilismy...i zapewniamy ze dziala w 100%...
Cytat
Golden i Ronni-10 news już jest!

Dziękóweczka

pozdrawiam
nie wiecie czym to może być spowodowane skoro wszystko wcześniej było ok?? Czy to może być wina tego że nie mam jeszcze tego exe od Goldena bo miał mi przerobić..
Sądzę że raczej nie. Exe przerobie. Przepraszam że jeszcze tego nie zrobiłem ale jestem w 3 gimnazjum i mam sporo nauki. Z tego też powodu nie miałem czasu. Postaram się to jak najszybciej zrobić.
RockSpeaker
Mar 10 2008, 16:08
ee sam Rap, nie dla mnie
Ronnie-10
Mar 10 2008, 16:36
Cytat(RockSpeaker @ Mar 10 2008, 16:12:26)

ee sam Rap, nie dla mnie

Kwestia gustu

ale jest juz chyba lepiej niz to co zaserwowalo nam KONAMI
Golden
Apr 15 2008, 15:21
Czas odświeżyć temat. Postanowiłem stworzyć nowy patch tym razem z inną muzyką. Na początek piszcie jaki rodzaj muzyki chcieli byście usłyszeć w grze.
Czy ma to być polski hh, pop, techno, house czy jeszcze coś innego. Zapraszam do pisania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.