Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [master League] Sezon 08/09 Fc Utrecht
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2
Rivaldinho
Wpadłem na pomysł stworzenia swojego tak jakby bloga z Master Ligi Pro Evo 2008.Będe wrzucał tu wszystko odnośnie mojej druzyny i wyników, zaczynamy!

Exhibition Mode Players
Poziom gry:Proffesional
Czas meczu:15 minut
Master League(poziom):Very Hard
Player Develepment:Tak
Hidden/Classic players:Nie
Transfer Frequency:High

Ekipe tworzą:

1-Iezzo(GK)

28-Paolo Cannavaro(CB)
21-Domizzi(CB)
5-Grava(CB)

24-Dalla Bona(DMF)
4-Montervino(RWB)
27-Capparella(LBW)
8-Blasi(AMF)
18-Bogliacino(AMF)

7-Lavessi(SS)
11-Calaio(CF)

Rezerwowi:
Gianello, Ruben Maldonado, Contini, Gracis, Cupi, Savini, Gatti, Gargano, Hamsi, Sosa, De Zerbi, Zalayeta, Rullo

Niedługo pierwszy mecz, oby sezon był udany.
senderbell
Heh, pomysł może i interesujący, ale mam jedną prośbę - podejdź do tematu w miarę profesjonalnie.
Przed meczem pokazuj dokładnie skład jaki wystawiasz - z uzasadnieniem,
taktykę (strzałki itp) również z uzasadnieniem...
Po meczu - wnioski, błędy taktyczne itp...
Być może z obserwacji tego bloga będzie można wysnuć jakieś przesłanie dla potomnych smile.gif
Rivaldinho
Liga, kolejka 1.

Wtorek, 11-06-2007 18.00 Neapol, Włochy

0:2(0:1)

Dalla Bona(og) 44`
Kovacevic 83`

Stadion w Neapolu gościł piłkarzy druzyny Olympiakosa Pireusa.Neapol w ustawieniu 3-3-2-2 z przodu z Lavessim i Calaio.Juz na początku
spotkania, w 6 min. okazje miała druzyna Napoli-lecz strzał Bogliacino z 16 metra był za lekki i Nikipolidis bez problemu go obronił.Jak się
okazało była to najlepsza okazja Neapolu w całym meczu.Goście zaczęli atakować co przyniosło zółty kartonik dla Montervino w 35
minucie.Chwilę potem po rzucie róznym główką uderza Galletti a ta po rykoszecie od Dalla Bony trafia do bramki, 0:1.Jeszcze w pierwszej
połowie Olympiakos mógł strzelić kolejną bramke, ale Konstantionou trafił w słupek.Neapol w doliczonym juz czasie gry przyśpieszył, ładnie
prawą flanką biegł Lavessi-ale został bezpardonowo zatrzymany przez Djordevica który po tym ataku ujrzał żółtą kartkę.Rzut wolny po tym
faulu jednak nie przyniósł choćby strzału na bramke Nikopolidisa.
Po przerwie Pierus kontynuował ataki a Neapol robił co mógł by chociaż dostać się pod bramkę rywala.Trener Neapolu sięgnął po byłego
napastnika Juventusu Turyn-Zalayete, który jednak nie zagroził bramce Olympiakosu ani razu po wejściu na murawe.W 72` minucie rzut wolny
z 25 metrów, do piłki podszedł Dalla Bona-uderzył słabo, w środek bramki ale i tak bramkarz miał kłopoty i sparował piłkę na rzut rozny.W 80`
minucie znowu szarżował Dalla Bona, ale jego strzał minął bramkę o metr.W końcówce Pireus dokonał podwójnej zmiany, na boisku
zameldował się miedzy innymi Ledesma, były piłkarz Lazio Rzym.W 83` minucie kolejny rzut rózny gości, do piłki najwyżej wyskoczył Darko
Kovacevic i pewnym strzałem głową lokuje piłkę w siatce, 0:2 i takim wynikiem zakończył się mecz.Początek w wykonaniu Neapolu bardzo
słaby, ale zostało wiele meczy i wciąż istnieje szansa na awans.Z boiska w Neapolu dla ISSOnline-Rivaldinho.

Strzały na bramkę(celne)--(posiadanie piłki):Napoli-8(3)--51%, Olympiakos Pireus-13(7)--48%

Najlepsi zawodnicy meczu(noty):
Olympiakos Pireus: 6,5-Nikopolidis, Patsatzoglu, Julio Cesar
Napoli: 6,5-Iezzo, Dalla Bona
Rossoneri1990
Hyh suuuper pomysł smile.gif
Rand
gratuluje pomysłu, ale sądze że szybko się zniechęcisz. Każdy mecz tak opisywać to wiecej pisania niż grania. Mam nadzieje że sie mylę bo Twój opis mi się spodobał.
Jak Ci sie znudzi to po prostu krócej opisz niektóre mecze, a co ciekawsze, bądź bardziej znaczące opisuj tak jak powyżej.
Trzymam kciuki i pozdrawiam.
Bartolek
Cytat(Rivaldinho @ Nov 6 2007, 19:04:19) *
Liga, kolejka 1.

Wtorek, 11-06-2007 18.00 Neapol, Włochy

0:2(0:1)

Dalla Bona(og) 44`
Kovacevic 83`

Stadion w Neapolu gościł piłkarzy druzyny Olympiakosa Pireusa.Neapol w ustawieniu 3-3-2-2 z przodu z Lavessim i Calaio.Juz na początku
spotkania, w 6 min. okazje miała druzyna Napoli-lecz strzał Bogliacino z 16 metra był za lekki i Nikipolidis bez problemu go obronił.Jak się
okazało była to najlepsza okazja Neapolu w całym meczu.Goście zaczęli atakować co przyniosło zółty kartonik dla Montervino w 35
minucie.Chwilę potem po rzucie róznym główką uderza Galletti a ta po rykoszecie od Dalla Bony trafia do bramki, 0:1.Jeszcze w pierwszej
połowie Olympiakos mógł strzelić kolejną bramke, ale Konstantionou trafił w słupek.Neapol w doliczonym juz czasie gry przyśpieszył, ładnie
prawą flanką biegł Lavessi-ale został bezpardonowo zatrzymany przez Djordevica który po tym ataku ujrzał żółtą kartkę.Rzut wolny po tym
faulu jednak nie przyniósł choćby strzału na bramke Nikopolidisa.
Po przerwie Pierus kontynuował ataki a Neapol robił co mógł by chociaż dostać się pod bramkę rywala.Trener Neapolu sięgnął po byłego
napastnika Juventusu Turyn-Zalayete, który jednak nie zagroził bramce Olympiakosu ani razu po wejściu na murawe.W 72` minucie rzut wolny
z 25 metrów, do piłki podszedł Dalla Bona-uderzył słabo, w środek bramki ale i tak bramkarz miał kłopoty i sparował piłkę na rzut rozny.W 80`
minucie znowu szarżował Dalla Bona, ale jego strzał minął bramkę o metr.W końcówce Pireus dokonał podwójnej zmiany, na boisku
zameldował się miedzy innymi Ledesma, były piłkarz Lazio Rzym.W 83` minucie kolejny rzut rózny gości, do piłki najwyżej wyskoczył Darko
Kovacevic i pewnym strzałem głową lokuje piłkę w siatce, 0:2 i takim wynikiem zakończył się mecz.Początek w wykonaniu Neapolu bardzo
słaby, ale zostało wiele meczy i wciąż istnieje szansa na awans.Z boiska w Neapolu dla ISSOnline-Rivaldinho.

Strzały na bramkę(celne)--(posiadanie piłki):Napoli-8(3)--51%, Olympiakos Pireus-13(7)--48%

Najlepsi zawodnicy meczu(noty):
Olympiakos Pireus: 6,5-Nikopolidis, Patsatzoglu, Julio Cesar
Napoli: 6,5-Iezzo, Dalla Bona

bardzo fajnie sie rozpisales, ale troche za duzo tongue.gif zobaczymy jak bedzie dalej..., czemu akurat NAPOLI ??
Orange_91
Cytat(Rivaldinho @ Nov 6 2007, 19:04:19) *

Pomysl bardzo fajny tylko zebys sie potem nie zniechecil. Moze sie czepiam ale gdzie uciekl 1% przy posiadaniu pilki? tongue.gif
.:KUNA:.
Swietna praca;p Tylko zebys sie nie speszyl
Rivaldinho
Co do wyboru teamu, chciałem zagrać jakimś włoskim.Napoli ostatnio dobrze sobie radzi, to ciekawa druzyna z kilkoma dobrymi zawodnikami-co nie oznacza że nie chce wporowadzać żadnych zmian kadrowych.Mam na oku kilku zawodników, gdy przyjdzie okres na transfery podam informacje co do zakupów i ewentualnych sprzedaży.
Rivaldinho
Liga, kolejka 2.
Środa, 11-7-2007 15.00 Brugia, Belgia

2:3(1:2)

Calaio 2`
Dalla Bona 20` 60`(pk)
Klukowski 40`
Leko 54`

W południe swój drugi mecz ligowy rozegrała drużyna Neapolu, tym razem piłkarze tej ekipy złożyli wizytę w Belgi-gdzie na stadionie jednej z najlepszych druzyn tego kraju(Club Brugge KV) walczyli o ligowe punkty.Neapol bez zadnych kontuzji, z pełnym podstawowym składem rozpoczął mecz, gospodarze również bez problemów kadrowych.Jedenym mankamentem trenera Napoli była decyzja o wystawieniu w pierwszej jedenastce na dzisiejszy mecz Paolo Cannavaro, który "nie czuł się dość dobrze", jak to powiedział na konferencji prasowej kilka godzin przed meczem.Gazety nagłośniły fakt iż Paolo ma nie wystąpić przeciwko belgom, finalnie zaś Cannavaro wybiegł na boisko i grał od pierwszej minuty.Tuż po rozpoczęciu spotkania przez druzyne gospodarzy, Neapol zaczął bardzo agresywnie kryć co już w drugiej minucie przyniosło efekty.Przejęcie piłki w środku pola przez Calaio, który podał do Lavessiego-ten poczekał i obsłużył wyśmienitym podaniem napastnika Napoli który nieco z problemami ale wykończył pojedynek 1vs1 z bramkarzem gospodarzy, 0:1.Pierwszy kwadrans wyraźnie należał do Neapolu, konsekwencja w środku pola i wola walki włoskiej druzyny przyniosła kolejny owoc w 20 minucie, kiedy to Dalla Bona, wyprzedził zawodnika Bruggi i przejął piłkę po czym obrócił się w stronę bramki przeciwnika i dobrym uderzeniem z około 25 metrów pokonał bramkarza Club Brugge, 0:2.Pomimo prowadzenia goście nie zwalniali i prowadzili nieustanne ataki na bramke rywali, w 26 minucie bliski zdobycia kolejnego gola dla Neapolu był Lavessi, jego strzałz okolic pola karnego wybronił jednak bramkarz gospodarzy.W końcówce pierwszej połowy, Neapol zaczął tracić piłkę oraz grał bardzo ostro.W 40 minucie spotkania błąd defensywy wykorzysał Englebert który pewnym strzałem z pola karnego pokonał Iezzo 1:2.Sędzia zakończył pierwszą połowę po upływie 41 minut.
Po przerwie gospodarze prezentowali się znacznie lepiej, Neapol dużo faulował.W 53 minucie żółtą kartką został ukarany Paolo Cannavaro i zarządzony został rzut wolny dla Bruggi z około 23 metrów.Do piłki podszedł Jarko Leko i precyzyjnym strzałem z lewej nogi lokuje piłkę w bramce Neapolu, 2:2.Nieco załamana drużyna Neapolu po pierwszej połowie była pewna że dzisiaj z Belgi można wywieźć jakieś punkty, coraz bardziej wątpiła w chociażby remis ponieważ gospodarze grali lepiej z minuty na minute.W 55 minucie jednak to Neapol zaatakował i dogodnej sytuacji nie wykorzystał Lavessi, posyłając piłkę około pół metra obok bramki.Dziesięć minut później kolejny raz Lavessi dał się we znaki obrońcom Bruggi, pomocnik Neapolu odważnie wbiegł w pole karne rywali, obrońca nie trafił w piłkę przy próbie odebrania piłki i mieliśmy rzut karny którego na bramke zamianił w 60` minucie Dalla Bona.Neapol bronił wyniku, pochopnie nie rzucał się do ataku, w 76` minucie trener dał szansę dla Gattiego oraz Sosy.Przed końcem meczu gospodarze przeprowadzili jeszcze dwie składne akcje, jednak w obu brakowało nieco szczęścia.Po doliczonych 3 minutach do drugiej połowy, sędzia zagwizdał po raz ostatni, Neapol zgarnął pełną pulę w meczu z lokalnym Club Brugge po bardzo dobrym meczu zakończonym wynikiem 2:3.Z boiska w Bruggi, dla ISSOnline-Rivaldinho.

Mecz bardzo ciekawy, nieco się załamałem po tym jak Brugia strzeliła na 2:2, ale udało się jednak przy odrobinie szczęścia przechylić szale zwycięstwa na moją korzyść.Neapol oddał aż 14 strzałów na bramke, z czego 6 było w światło bramki.Brugia próbowała 6 razy, 4 razy w światło bramki.Najlepsi w druzynie Neapolu był Blasi-7.0 a ze strony gospodarzy najlepiej zaprezentowali się Priske, Klukowski i Leko-wszyscy dostali po 6.5
Po przegranej w pierwszym meczu, Neapol inkasuje 3 punkty i przesuwa się w tabeli, narazie prowadzi brazylijski Internacional z kompletem dwóch zwycięstw.
Dawidi
Bardzo fajnie ale z takim tempem rozgrywania meczy to se dużo nie pograsz. Ogólnie miło sie czyta i fajny pomysł smile.gif. Mam tylko 1 pytanie... Jak to sędzi zakończył pierwszą połowę w 41 minucie?
Rivaldinho
Liga, kolejka 3.
11-08-2007 21.00 Neapol, Włochy

2:2(0:1)

Nakamura 41`
J.V.O.Hesselinnk 62`

Zalayeta 70`
Calaio 89`

Punktualnie o 21.00 Neapol rozegrał kolejne spotkanie ligowe, tym razem włoska ekipa gościła szkocki Celtic.W druzynie gości zabrakło na boisku Lavessiego i Montarvino, obaj narzekali na swój stan zdrowia po wczorajszym meczu w Belgi.Neapol rozpoczął więc w ustawieniu z De Zerbim i Savinim.Pierwsze minuty pokazały jak bardzo wyrównany to będzie mecz, choć lekka przewaga była ze strony gości którzy przycisnęli nieco obronę Neapolu który mimo braku Lavessiego który był jak dotąd jednym z podstawowych ogniw Neapolu-próbował grać z kontry.Neapol kilka razy zagroził bramce Artura Boruca po rzucie rożnym, dośrodkowywał De Zerbi i wolejem z około 8 metrów uderzał Savini, lecz obok bramki.W 28` minucie, Paolo Cannavaro ostro zaatakował Nakamure i sędzie pokazał żółty kartonik dla włoskiego obrońcy.Sędzia pokazał iż nie będzie się patyczkował i przy wejściach wbrew przepisom będzie bez wachania pokazywał kartki.W 40 minucie druga zółta kartka dla Neapolu, tym razem Domizzi po faulu na Hesselinku.Piłkę na 25 metrze ustawił Shunsuke Nakamura i pięknym strzałem pokonał Iezzo, 0:1.Pierwsza połowa była już "zimnym prysznicem" dla drużyny gospodarzy ale na tym się nie skończyło, bowiem w 45 minucie Domizzi bezpardonowo próbował odebrać piłkę Millerowi, lecz nie trafił w piłkę, sędzia pożegnał włoskiego zawodnika-druga żółta i w konsekwencji czerowna kartka.Po tym incydencie arbiter doliczył 1 minutę dodatkowego czasu gry i na tym skończyła się pierwsza połowa.
Celtic był drużyną lepszą w pierwszej połowie, grał dokładniej i to im należała się bramka.Drugą połowę zaczęli jeszcze lepiej niż pierwszą, ruszyli do ataku licząc na szybką drugą bramkę.W 50 minucie to Neapol stworzył sobie dogodną sytuację, z lewego skrzydła dośrodkowywał Calaio-piłka trafiłą na głowe De Zerbiego, a ten posłał ją minimalnie nad poprzeczką.W 62 minucie składna akcja zespołu z Glasgow, Nakamura obsłuża podaniem Hesselinka który uderzył precyzyjnie między dwoma obrońcami, Iezzo nie miał nic do powiedzienia, 0:2.Trener Neapolu postawił na Gargano i Zalayete którzy zameldowali się na murawie w 65 minucie, włoska drużyna nie poddała się i mimo dwu bramkowej straty i stracie jednego zawodnika wciąż starała się uprzykrzyć życie polskiemu bramkarzowi ekipy Celticu.W 70 minucie, Dalla Bona wziął ciężar gry na siebie, uwolnił się od obrońcy i podał do Calaio który dośrodkował wprost na noge Zalayety, były napastnik Juve uderzył bezpośrednio z powietrza-piłka w trakcie lotu odbiła się jeszcze od nogi obroncy Celticu, ku zaskoczeniu Neapol zdobył bramkę kontaktową, 1:2.Celtic stracił popęd do gry, Neapol przejął inicjatywe i tuż przed końcem meczu przeprowadził akcje która przyniosła jeden punkt i remis dla druzyny gospodarzy.Uderzenie Gargano z 16 metrów, piłkę wybił niefortunnie Boruc-bowiem trafiła ona pod nogi Calaio który bez problemu umieścił ją w siatce.W 93 minucie sędzia zakończył mecz, zimną krew miał Neapol który ze stanu 0:2 doprowadził do remisu 2:2, druzyny za mecz dodają do dorobku 1pkt.Z Neapolu dla ISSOnline-Rivaldinho.

Ulala, było nieciekawie-Celtic mocno cisnął i do tego grałem w dziesiątke.Dość przypadkowo piłka odbiłą się od nogi obrońcy Celticu po strzale Zalayetu i zdobyłem bramkę kontaktową.Najlepszym zawodnikiem meczu został Calaio-nota 7,5.Neapol na odlełym miejscu z czteroma punktami i z nadzieją na lepsze rezulataty, kolejny mecz Neapol rozegra na swoim boisku z norweskim Rosenborgiem, do zobaczenia-do usłyszenia.
Rossoneri1990
"W druzynie gości zabrakło na boisku Lavessiego i Montarvino, obaj narzekali na swój stan zdrowia po wczorajszym meczu w Belgi." podobno mecz grałeś u siebie to dlaczego w drużynie gości
MakssPl
O ja pierd$^#... mi by się nie chciało każdego meczu opisywać... R35P3CT! 4 u!
Rand
ważne pytanie mam a grasz z akumulowanym zmęczeniem??
Rivaldinho
Cytat(Rand @ Nov 11 2007, 19:11:28) *
ważne pytanie mam a grasz z akumulowanym zmęczeniem??

Tak, oczywiście.
Dzisiaj mecz u siebie, z Rosenborgiem-będzie ciekawie.
szołpas
hehe bardzo fajnie to wszystko opisujesz rolleyes.gif chyba tez sie podejmę Napoli w Ml ;p
pozdro;)
zabekmj23
bardzo ciekawy pomysl,moglbys podawac wczesniej w jakim ustawieniu grasz czy je zmieniasz czy masz jedno stale ale za prace i pomysl szacuneczek pozdrawiam wink.gif
Rivaldinho
Cytat(sZ0lpAs @ Nov 11 2007, 21:03:25) *
hehe bardzo fajnie to wszystko opisujesz rolleyes.gif chyba tez sie podejmę Napoli w Ml ;p
pozdro;)

Proste, startuj z nowym tematem. Druzyne moglbys juz jakas inna wziasc, zastanawiałem się na początku nad szwedzkim Hammarby, rowniez na Valladolid patrzylem ale wkoncu wziąłem Neapol.
Fajnie by było gdyby ktoś jeszcze prowadził swój "blog" ML smile.gif

Cytat(zabekmj23 @ Nov 11 2007, 21:23:26) *
bardzo ciekawy pomysl,moglbys podawac wczesniej w jakim ustawieniu grasz czy je zmieniasz czy masz jedno stale ale za prace i pomysl szacuneczek pozdrawiam wink.gif

Formacje ustalam na początku sezonu, dopóki nie mam nowych zawodników ustawienie pozostanie takie jak na początku.Gdyby ktoś doszedł do druzyny i uznałbym ze sie nadaje na pierwszy skład to poinformuje o tym tutaj.
Rivaldinho
Liga, kolejka 4.
Niedziela, 11-11-2007 19:00 Neapol, Włochy

2:1(0:0)

Zalayeta 60`
Blasi 69`

Skjelbred 53`

W niedzielny wieczór, Neapol gościł na swoim stadionie norweski Rosonborg, celem gospodarzy rzecz jasna 3 punkty.Neapol niestety nie mógł skorzystać z usług Lavessiego który jak dotąd grał bardzo dobrze i był silnym punktem zespołu-zastąpił go Marcelo Zalayeta.Mecz rozpoczął się od wymiany ataków z obu stron lecz zaden z nich nie przyniósł bramki.W 15 minucie prawą flanką przebijał się Zalayeta, Kopinen-obrońca Rosenborga, nie trafił w piłkę a konsekwencją była "kosa" na Zalayecie-sędzia pokazał czerwony kartonik i od 15 minuty Neapol grał w przewadze.Gospodarze atakowali praktycznie cały czas az do zakonczenia pierwszej połowy.Neapol opanował całkowicie boisko, gości nie było stać nawet na symboliczne podejście z piłką pod pole karne przeciwnika.W 44 minucie po strzale Zalayety piłka trafiła w poprzeczkę.Sędzia zakończył pierwszą połowę i piłkarze zeszli na przerwe przy stanie 0:0.
Druga połowa naturalnie zaczęła się od ataków gospodarzy którzy kontynuowali swoją dominację na boisku.Lecz w 48 minucie po przepychance z zawodnikiem Rosenborga, Dalla Bona nie wytrzymał nerwowo i zaatakował agresywnie piłkarza gości, ukarany został czerwoną kartką i od tej pory siły zostały wyrównane.Rosenborg odważnie ruszył do przodu, Neapol musiał się cofnąć.W 53 minucie goście wychodzą na prowadzenie, po strzale Stolfora piłkę odbija Iezzo a ta pada łupem Skjelbrada który bez problemu pakuje ją do bramki, 0:1.Pare minut później składną akcje przeprowadza Neapol, piłkę dostaje Zalayeta, efektownie wbiega w pole karne i w bardzo dobrym stylu wykańcza akcje, 1:1-było to drugie trafienie urugwajczyka w tym sezonie.W 68 minucie boisko opuścił Caparella, w jego miejsce wszedł Gatti.Neapol rzucił się do ataku, czerowna karta podziałała motywująco na gospodarzy, w 70 minucie Blasi przejmuje piłkę na 30 metrze, zabiera się z nią w okolice pola karnego i precyzyjnie uderza w prawy róg bramki Rosenborga, bramkarz bez szans- 2:1.Gospodarze mieli jeszcze kilka szans na podwyższenie rezultatu lecz nie wykorzystali szans.Mecz zakończył się wynikiem 2:1 dla gospodarzy i to ich dorobek powiększa się o 3 punkty.Z boiska w Neapolu dla ISSOnline-Rivaldinho.

Bardzo dobry mecz, duzo sytuacji podbramkowych.Na bramke norwegów uderzałem 17 razy, przeciwnicy próbowali tylko 5 razy.Świetnie grał Zalayeta(rating 8.0) i myśle że na jakiś czas zastąpi Lavessiego w wyjściowej jedenastce.W pierwszej połowie powinienem był juz coś strzelić, 30 minut gry w przewadze musi zostać wykorzystane, ale zwycięstwo to zwycięstwo-3 punkty same nie przychodzą.
Bardzo fajn;;p Zawzioles sie;p i zmien nazwe tematu na jakas ladniejsza, wielki litery itp;p
Rivaldinho
Tabela po czterech kolejkach.

Fajne, ale kim ty graszz??Ajj glupi jestem;pTo ostatni w tabelce jestes, sorka

I wiem, ze zal:(
KKSFan
no fajnie fajnie.
nie wstydzisz się że Wisła przed tobą?? tongue.gif
spoko pomysł zastanawiam się nad tym samym smile.gif
Pozdrawiam
szołpas
Cytat(..::Igor::.. @ Nov 12 2007, 13:20:53) *
Fajne, ale kim ty graszz??

żal ph34r.gif ... "[master League]sezon 07/08 Napoli"
Tomak
Cytat(..::Igor::.. @ Nov 12 2007, 14:20:53) *
Fajne, ale kim ty graszz??

_._

człowieku. Skończ wreszcie bezsensowne nabijanie postów. Ktoś Ci powinien zwrócić uwagę...

Edit

Dobra, sprawa wyjaśniona.

Wybacz Rivo za ten offtopic. Co do tematu - świetny pomysł, bardzo dobre opisy meczów i oby tak dalej. Mi zapewne starczyłoby zapału na dwa mecze ;P
Rivaldinho
Cytat(..::Igor::.. @ Nov 12 2007, 15:20:53) *
Fajne, ale kim ty graszz??Ajj glupi jestem;pTo ostatni w tabelce jestes, sorka

I wiem, ze zal:(

Tabela jest nieco większa, obejmuje 20 druzyn, m.in jeszcze Boca Juniors, River Plate, Besiktas-ścisla europejska czołówka.

Cytat(KKSFan @ Nov 12 2007, 15:22:02) *
no fajnie fajnie.
nie wstydzisz się że Wisła przed tobą?? tongue.gif
spoko pomysł zastanawiam się nad tym samym smile.gif
Pozdrawiam

Wisła to bardzo dobra druzyna.

Cytat(Tomak @ Nov 12 2007, 16:15:17) *
_._

człowieku. Skończ wreszcie bezsensowne nabijanie postów. Ktoś Ci powinien zwrócić uwagę...

Ten post w sumie tez jest niepotrzebny, kolega Igor zedytował posta i poprawił błąd.

Dzisiaj mecz z brazylijskim Internacional, druzyna ta wygrała Copa Libertadores dwa lata temu.Od tamtego czasu skład się bardzo zmienił, grają na nieco mniejszych obrotach.Do skladu Neapolu wraca Lavessi, Zalayeta tez zagra od pierwszej minuty-Calaio będzie grzał ławe.Po czterech meczach najwięcej bramek w lidze strzelił Darcheville(4) z Rangersów, w grupie pościgowej trzech zawodników Neaplu:Dalla Bona(2), Calaio(2), Zalayeta(2).Za jakiś czas planuje wypuścić jakieś skromne video z bramkami kolejno z pierwszych pięciu kolejek, być moze na koniec sezonu światło dzienne ujrzy projekt "Top 5 goals" lub something like that.
Rivaldinho
Liga, kolejka 5.
Poniedziałek, 12-11-2007 Neapol, Włochy

1:3(1:1)

Lavessi 15`

Fernandao 19`
Christian 61`
Iarley 90`

Poźnym wieczorem Neapol spotkał się w ligowym meczu z wice liderem-brazylijskim SC Internacionalem.Do składu gospodarzy powrócił Lavessi, lecz zabrakło Paolo Cannavaro, Iezzo i Calaio.Od pierwszej minuty w ataku biegał Marcelo Zalayeta, delikatnie za nim ustawiony był Lavessi który to rozpoczął strzelanie bramek podczas tego wieczora w Neapolu.W 15 minucie po świetnym dryblingu w polu karnym, precyzyjnym strzałem z lewej nogi umieszcza piłke w bramce tuz przy słupku.Jednak to był koniec bramek gospodarzy w tym meczu którzy nie byli w stanie wykończyć wielu dobrych sytuacji.Druzyna która grała z większą asekuracją i animuszem byli goście którzy w drugiej połowie zaczęli grać wyśmienicie, doskonale w ataku radził sobie duet Fernandao-Christian.Obrońcy włoskiego klubu starali się, walczyli dzielnie lecz to nie wystarczało gdy w 61 minucie Christiano dobił piłkę do pustej bramki po tym jak bramkarz Neapolu spraował ją wprost pod nogi brazylijczyka.Neapol zaatakował, Zalayeta w 62 minucie trafił niestety w poprzeczkę.Internacional kontynuował dobrą grę czego owocem była bramka na 3:1 juz w doliczonym czasie gry.Kilka minut wcześniej na boisku zameldowali się: De Zerbi i Hamsik-lecz nie wnieśli nic do gry gospodarzy.Po dość zaskakującym obrocie sytuacji to druzyna gości zdobywa komplet punktów i umacnia się w czołówce ligi.Neapol okazał się za słabą druzyną na świetnie wyszkolonych piłkarzy z Brazylii.Będzie szansa do rewanzu i z pewnością Neapol kolejny raz będzie walczył o najwyższe laury.To tyle na dziś ze stadionu w Neapolu, dla ISSOnline-Rivaldinho.
NipponJapanBoy
Mi sie podoba...swietny pomysł...tak trzymaj... smile.gif
cypress.amaru
Gościu chyle czoła
zajebisty sposob na zechęcenie innych do trudniejszej i bardziej wymagajacej gry
bo przeciez zaczynajac os pierszego ISS
najfajneijszym trybem gry bylo master league wymyslonymi zawodnikami
zawieszanie sobie poprzeczki najwyzej jak to mozliwe
a nie rozbijanie sie najlepszymi druzynami

odnaleśc radość w porażkach i walce o utrzymanie w lidze smile.gif
radość z gry

Grunt to pozytywna zajawka...
Ramzik
Dopiero teraz się skapnąłem, dlaczego w ważnych tematach jest coś o Master League. Wcześniej nie zaglądałem do tego tematu, myśląc, że to coś bezsensownego. Teraz jednak widzę i podziwiam wysiłek Rivaldinho. Gratuluję pomysłu biggrin.gif
Rivaldinho
We wstępie dzięki wielkie za komentarze.

Liga, kolejka 6.
15-11-2007 18.00

0:1(0:0)

Zalayeta 79`

W 6 kolejce zmagań ligowych, druzyna Neapolu wybrała się do Turcji, by zagrać tam z jedną z najbardziej utytułowanych druzyn tego kraju-Galatasaray.Podczas przed meczowych spekulacji i konferencji prasowych, trener gospodarzy zapewniał ze jego podopieczni nie będą mieli jakichkolwiek problemów z dopiero co raczkującą na europejskich boiskach włoską ekipą.Dokładnie o 18 piłkę do gry wprowadzili napastnicy gospodarzy którzy grali w swoim praktycznie nasilniejszym składzie w formacji 4-4-2.Goście równiez w swoim koronkowym ustawieniu, z trzema obrońcami oraz jednym wysuniętym oraz jednym cofniętym napastnikiem.Pierwszy kwadrans pokazał jednak ze goście nie są bez szans, rownie dobrze radzili sobie w srodku pola jak ich rywale.Pierwszy strzal na bramke ujrzeliśmy dopiero w 18 minucie kiedy to Lincoln próbował zaskoczyć Iezzo strzałem z okolic pola karnego-bramkarz Neapolu z trudem, ale poradził sobie z uderzeniem byłego pomocnika Schalke 04 który teraz jest jedynym z najsilniejszych ogniw w druzynie tureckiej.Strzał brazylijczyka okazał się jedynym strzałem na bramke Iezzo, goście szukali szansy w stałych fragmentach gry lecz zaden nie przyniósł oczekiwanego efektu.Pierwsza połowa nie była obfita w uderzenia i ataki, mimo starań Galatasaray-świetną postawą w defensywie wykazywali się obrońcy Neapolu a głównie Paolo Cannavaro-libero włoskiej ekipy.Druzyny zeszly do szatni po bezbramkowej pierwszej części gry.
Zaden z trenerów nie wprowadził zadnego nowego zawodnika podczas przerwy i obie ekipu ponownie zameldowały się na murawie w tych samych składach.Po kilku minutach drugiej połowy mozna było zauwazyc ze goście grają nieco odwazniej, zaczęli atakować a to nieoczekiwanie Galatasaray musiała się bronić.W 58 minucie Lavessiego zastąpił Zalayeta, był to sygnał do ataku.Neapol coraz bardziej dominował na boisku, Galatasaray starała się skontrować rywala, lecz na posterunku praktycznie za kazdym razem był P.Cannavaro który wyrasta na prawdziwy filar defensywy.W 79 minucie, goście po rzucie roznym wychodzą sensacyjnie na prowadzenie, stadion zamilkł i był słychać tylko fete kilkunastu dosłownie kibiców Neapolu.Piłka dośrodkowana z narożnika przez De Zerbiego, trafia pod nogi Zalayetu który odwrócony plecami do bramki wykazał się znakomitym balansem i z obrotu strzela po długim rogu, 0:1.Galatasaray wyraźnie podłamana, oddała inicjatywe gościom którzy dowiezli do ostatniego gwizdka wynik 0:1.3 punkty wędrują niespodziewanie do Neapolu, który wykazał się większą determinacją i wolą walki.Z boiska w Istanbule, dla ISSOnline-Rivaldinho.
Xabierr
Naprawdę pożądna robota wink.gif i chce się to czytać.

Pozdro i tak trzymaj wink.gif
JuveR
Naprawdę fajny pomysł. Wielki RESPECT dla Ciebie, ja bym się tego nie podiął smile.gif Fajnie się to czyta...
Pelas
świetna inicjatywa..smile.gif
widzę początki podobne do moich..biggrin.gif tylko żemi się za 1ym razem nie udało wyjść smile.gif
ja gram Racingiem..smile.gif
no ale co będe smucił w sumie to twój topic..smile.gif)
rewela pomysł..:
rozumiem że mecze w ML grasz z taką częstotliwością jak notki w tym "Pes-blogu"..:??
Raffels
Rozumiem. ze sie podoba ale moze przestanmy juz pisac jaki to swietny pomysl itp. po raz 763234...
StraY
Raff, te wszystkie pochwaly na pewno motywuja Rivaldinho do dalszej pracy ;-) niech sobie pisza.

btw. fajny topic tongue.gif
kostek
Czekam na transfery... Ciekawe kogo uda Ci się ściągnąć.

ps. Pomysł czasem nie zaczerpnięty z FM? wink.gif
Rivaldinho
Liga, kolejka 7.
16-11-2007 20.00

2:5(1:3)

Blasi 9`
Lavessi 28`
Zalayeta 35`
Savini 52`
Own Goal 60`

Karabulut 19`
Bobo 62`

W meczu siódmej kolejki rozgrywek, Neapol w swoim tournee` po Turcji opróćz meczu z Galatasaray musiał zmierzyć się jeszcze z Besiktasem.Gospodarze znali wynik ostatniego meczu Neapolu i z pewniością z gry "sąsiadów" wyciągneli wnioski i będą w stanie zaskoczyć formacje defensywną gości.Mecz rozpoczął się dokładnie o godzinie 20, piłke do gry wprowadzili napastnicy Besiktasu.Ku zdziwieniu moim z pewnością kibiców, Besiktas grał ostrożnie i nie kwapił się zaatakować.Niezdecydowanie gospodarzy wykorzystał Neapol który już w 9 minucie wychodzi na prowadzenie, podaniem na wolne pole Lavessi obsłużył Blasiego który bez problemów pokonał bramkarza Besiktasu.Turecka druzyna z wielką determinacją ruszyła do boju, w ich mniemaniu z pewnoscia początek meczu miał wyglądać nieco inaczej.Dziesięć minut po bramce Neapolu, Besiktas po rzucie roznym wyrównuje stan meczu.Do dośrodkowanej przez pomocnika tureckiego zespołu piłki nie zdąrzył do końca wyjść Iezzo, i Karabulut miał praktycznie przed sobą pustą bramkę co bezwłocznie i bezproblemowo wykorzystał, 1:1.Przy tym stanie meczu, obie druzyny nieco zwolniły przez co ranga widowiska nieco spadła.W 29 minucie, lewą flanką przedzierał się Savini-obreońca Besiktasu-Ozkan, zaatakował włoskiego pomocnika bezprzepisowo i w bardzo brutalnym stylu.Sędzia bez wachania pokazał czerwony kartonik, wówczas droga po 3 punkty była otwarta dla przyjezdnych.W miejscu faulu na Savinim, piłke ustawił Blasi-podał po ziemii do Lavessiego, ten podbiegł pod pole karne i precyzyjnym strzałem zdobywa prowadzenie dla włoskiej druzyny, 1:2.Juz kilka minut później, Neapol podwyższa na 3:1 po strzale Zalayety i takim oto wynikiem zakończyła się pierwsza połowa meczu, ekipa Besiktasu moze jedynie postarać się o jak najmniejszy wymiar kary bowiem Neapol grał coraz lepiej i co ważne miał przewagę jednego zawodnika.
Drugą połówkę Neapol zaczął juz w składzie z Sosą, De Zerbim i Pontinim który zastąpili Blasiego, Zalayete i Gargano.Kilkadziesiąt sekund po wznowieniu gry, Besiktas przejął piłkę na połowie rywala, lecz Bobo trafił w słupek.W 52 minucie, Neapol przeprowadził zabójczą kontrę.Świetne długie podanie Paolo Cannavaro do boku dla De Zerbiego który mocnym podaniem po ziemii obsługuje Saviniego-a ten soczystym uderzeniem z szesnastki podwyższa prowadzenie na 4:1.Gdy Neapol postawił kropkę nad "i", Besiktas stracił drugiego zawodnika bowiem takowym mozna nazwać ducha druzyny Besiktasu który niemalże odpłynął.W 60 minucie po rzucie rożnym wykonywanym przez gości, do własnej bramki piłkę skierował obrońca Besiktasu, 1:5.Gospodarze zdołali strzelić jeszcze jedną bramkę, której autorem był Bobo.Do końca meczu Neapol miał kilka szans na strzelenie jeszcze kilku bramek, ale nie udało się.W końcówce De Zerbi został ukarany żółtym kartonikiem.Bardzo dobra skuteczność Neapolu, pięć strzelonych bramek, 3 punkty w meczu z Besiktasem i ogólnie 6 punktów oraz stosunek bramek 7-2 w tournee` po Turcji daje do myślenia iż wkrótce ta druzyna może znależć się w czołówce tabeli.Besiktas rozczarował ale będzie jeszcze miał szansę się zrehabilitować ponieważ do końca sezonu zostało kilka meczy.To wszystko z boiska w Turcji, dal ISSOnline-Rivaldinho.
kasztan
dobry pomysl ale cos ci slabo idzie na jakim grasz poziomie trudnosci?
Vadiim
Cytat(kasztan @ Nov 20 2007, 18:32:26) *

Patrz post nr 1

Cytat
Exhibition Mode Players
Poziom gry:Proffesional
Czas meczu:15 minut
Master League(poziom):Very Hard
Player Develepment:Tak
Hidden/Classic players:Nie
Transfer Frequency:High

Jeszcze tutaj nie pisałem ..
Od początku śledzę temat.. Przyznam (jak wszyscy chyba wpisujący się w tym temacie)że pomysł bardzo dobry ..
Ja również takie coś od dłuższego czasu prowadzę - tylko, że w formie gazetki wink.gif
Robię to przed meczem, oraz po meczu smile.gif
Takie pierdoły na zabicie czasu smile.gif
Wygląda to u mnie tak :

To akurat gazetka przed meczem z drugiej kolejki z Rangers'ami - gram oczywiście Racingiem.
Tak, więc jak widać.. Z nudów człowiek nie ma co robić smile.gif
Nie prowadzę jednak na bieżąco tych "gazet" tak, więc nie chcę zakładać tematu nowego wink.gif
Dałem tutaj w tym temacie, aby może komuś pomysł podsunąć czy coś..
W każdym bądź razie przepraszam Rivaldinho, za zaśmiecanie tematu smile.gif
To tylko taka jedno-razowa wrzuta;)
Pozdrawiam.
Tak trzymaj!
szołpas
Cytat(kasztan @ Nov 20 2007, 18:32:26) *

No tak nie ma to jak gromić Barcą po 10 zero ph34r.gif
Rivaldinho
Dobry pomysł Vadim, graty.

Nepol wkrótce rozegra kolejny mecz po przerwie spowodowanej Eliminacjami do ME 2008.
P@vel
Naprawde fajny temat Rivaldinho wink.gif . Ciekawe czy osoby grające jeszcze w PES-a 6 też założą takie swoje pesowskie blogi smile.gif
PS: Fajną sprawą byłyby bramki po każdym z meczu
bartek-brt
Wielkie gratrulacje za temat. Ja akurat mam zwyczaj że master ligue gram dopieru po zimowym okienku transferowym i widze ze chyba nie jak co roko tylko realem i realem ale zagram sobie kimś gorszym, choćby Racingiem:) Mam takie małe pytanko. Zawsze wkurzało mnie w pes6 ze np taki klub jak legia warszawa kupuje Podolskiego. Tutaj też tak jest ze kiepskie druzyny mają największe gwiazdy?
Pozdrawiam i gratuluje, no i życze owocnych wyników i awansów do pierwszej ligi:)
Rivaldinho
Niestety straciłem robote w Napoli i miałem przerwe.
Owszem dostałem kilka ofert, jedną konkretnie rozpatrzyłem i przyjąłem.
Nowym miejscem pracy będzie posada trenerska i menadżerska w FC Utrecht, niewielkim holenderskim klubie.
Niedługo sezon się zacznie, na dniach opublikuje założenie taktyczne, zaprezentuje skład i notowania Utrechtu.
Przewiduje również oprócz relacji tekstowej, skróty z bramkami.
Do zobaczenia, do usłyszenia.
Xabierr
Cytat(Rivaldinho @ Jan 3 2008, 19:57:08) *
Niestety straciłem robote w Napoli i miałem przerwe.
Owszem dostałem kilka ofert, jedną konkretnie rozpatrzyłem i przyjąłem.
Nowym miejscem pracy będzie posada trenerska i menadżerska w FC Utrecht, niewielkim holenderskim klubie.
Niedługo sezon się zacznie, na dniach opublikuje założenie taktyczne, zaprezentuje skład i notowania Utrechtu.
Przewiduje również oprócz relacji tekstowej, skróty z bramkami.
Do zobaczenia, do usłyszenia.

Świetny pomysł z tymi bramkami wink.gif ale to bedzie troche męczące wrzucac bramy na youtube czy coś ;p ale jak masz chęci to powodzenia.

pozdro
Xfazi
Czekamy,czekamy ;d
Marcin28J
Spoko pomysł chętnie bym zobaczył neapol w lidze mistrzów biggrin.gif
mdk66
O, patrzę, że Rivaldinho się znudził sad.gif A tak fajnie się zapowiadało...
Ale nic, nie chce to niech nie robi.
Ale mam takie pytanko: jak ważna jest forma zawodnika? Czy wystawiacie zawodników z szarą bądź niebieską formą?

Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.