Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co Sądzicie O Sprawie Juventusu Turyn?
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2, 3
BoBaN
Witajcie, Chciałbym poznać wasze opinie na temat spadku Juve do serie b bo to jest na 90% pewne. Jak myślicie gdzie, tzn do jakich klubów przejdą zawodnicy Juve, bo myslę ze wielu nie zostanie chcacych grać w drugiej lidze.
snake
Ano, co tu dużo mówić, jak kupowali mecze to niech spadają. tongue.gif
BoBaN
też tak uwazam, najbardziej mnie ciekawi czy którakolwiek gwiazda juve zostanie w klubie jak ten spadnie do 2 albo 3 ligi. Juve narobi sobie długów na 300mln euro jak spadnie.
zborek
MI w sumie to obojęte czy spadną czy zostaną,ale wolalbym,zeby spadli do serie b!
Musi byc kara za to co zrobili ehhh szkoda słow.

smile.gif smile.gif
Viperdiesel
Hmmm... więc tak moim zdaniem jest wiele argumentów za i przeciw...
Dla włoskiej piłki byłaby to ogromna strata, gdyż Juventus jest:
- po pierwsze co by nie było bardzo dobrym klubem, naszpikowanym znakomitymi grajkami,
- po drugie najbogatszym klubem Serie A...
- po trzecie jeśli by zdegradowali Juve to musieliby też m. in. Milan, Fiorentinę, Lazio(chyba)...
- po czwarte jakoś trudno sobie wyobrazić Juve w Serie B, prawda tongue.gif

No ale skoro robili te przekręty, to jakąś karę trzeba ponieść! Bodajże w tamtym roku za jeden ustawiony mecz jakaś(nie pamiętam nazwy) drużyna z drugiej ligi włoskiej została przesunięta o jedną klasę rozgrywkową! Tylko jeden mecz! Nie wspominam co będzie z Juve jeśli udowodnią im te 20kilka w jakikolwiek sposób...

Ale i tak według mnie ktoś komuś posmaruje $$$ i wszystko rozejdzie się po kościach dry.gif a Dżuwentus, złoży pewnie jakąś skargę(apelację czy ki CH**) o pomówienie i jeszcze im się zwróci za smarowanie...

Ot takie moje zdanie...

Czekam na reakcję.
justyn
Powinni bez warunkowo spaść do drugiej czy nawet trzeciej ligi mad.gif mad.gif mad.gif ale znając życie nie spadną skończy się jedynie na jakiejś karze (np. -10 pktów na nowy sezon +kara finanoswa)

YO!
dr_idea
Jako wierny kibic Juve powolutko oswajam się z myślą, że Bianconeri zagrają w Serie B sad.gif Byłaby to ogromna, przeogromna strata dla nie tylko włoskiej piłki, ale i całego świata. Co do gwiazd, które miałyby zostać to na 100% w JUVE zostanie el Capitano - Alessandro Del Piero. smile.gif A moje zdanie jest takie, że jeśli zasłużyli, to trzeba ich spuścić. sad.gif Chociaż serce kibica pragnie, żeby ukarać tych co zawinili, czyli tych na górze, a nie piłkarzy sad.gif Tak czy siak zawsze będę z JUVE!

EDIT:

Justyn widać, że z Twojej wypowiedzi przebija subiektywizm. Jesteś kibicem Interu i na pewno chciałbyś spadku Juve do nawet Serie D (wynika to zapewne z tego, że nie potraficie z nami ostatnio wygrywać smile.gif ). A z tego co wiem Inter trż tam maczał paluszki. biggrin.gif
wojczech7
QUOTE(BoBaN @ May 24 2006, 15:08:39) [snapback]68962[/snapback]
Witajcie, Chciałbym poznać wasze opinie na temat spadku Juve do serie b bo to jest na 90% pewne. Jak myślicie gdzie, tzn do jakich klubów przejdą zawodnicy Juve, bo myslę ze wielu nie zostanie chcacych grać w drugiej lidze.

Widzę, że jesteś poinformowany w temacie. Ciekaw jestem skąd wiesz, że spadek Juve jest na 90% pewny. Są jakieś przecieki z włoskiej prokuratury, o których ja nic nie wiem? Narazie to znamy tylko zdanie mediów na temat całej tej afery, także proszę wstrzymać się z tego typu komentarzami.

No ale skoro robili te przekręty, to jakąś karę trzeba ponieść! Bodajże w tamtym roku za jeden ustawiony mecz jakaś(nie pamiętam nazwy) drużyna z drugiej ligi włoskiej została przesunięta o jedną klasę rozgrywkową! Tylko jeden mecz! Nie wspominam co będzie z Juve jeśli udowodnią im te 20kilka w jakikolwiek sposób...

Może masz rację, tylko w sytuacji, o której piszesz członek zarządu tego klubu został złapany na gorącym uczynku tj. z walizką wypełnioną ojro smile.gif W przypadku Juve znamy tylko rozmowy dyrektora generalnego, z których zresztą nic konkretnego nie wynika...

Nie ulega wątpliwości, że sprawa śmierdzi, ale napewno nie w takim stopniu, jak przedstawiają ją media. Moim zdaniem więc do degradacji chyba nie dojdzie (chyba, że znajdą się konkretne dowody) bo tak jak napisał Viperdisel na początku swego posta pociągnęłoby to za sobą liczne konsekwencje.

To chyba wszystko co mam do powiedzenia w tej sprawie.
FORZA JUVE

P.S justyn opanuj emocje i bądź obiektywny tongue.gif
Bart_io
Jako fan Juve od 11 lat musze powiedziec,ze serce sie kraja czytajac takie rzeczy sad.gif na pewno cos w tym musi byc bo z pietruszki takie sprawy nie powstaja, jednak uwazam ze te "ustawiane" mecze nie sa ustawieniem wynikow na korzysc JUVE tylko chodzi w tym o to, ze wlodarze JUVE zarabiali grube pieniadze obstawiajac "pewne" zdarzenia typu ilosc bramek czy cos w tym stylu. Mysle tez, ze nie wolno oczerniac calego klubu, tylko wlodarzy bo pilkarze nie sa w to zamieszani... mysle ze nie obejdzie sie bez kary, jednak degradacji nie bedzie, dlatego ze...wyzej sa wymienione argumenty co najwyzej odejma pkt na starcie i dowala powazna kare finansowa, ale mam nadzieje tez taka, ze jedli Lucek posunal sie do takich machlojek to ma tez takie plecy zeby to odkrecic tongue.gif gdybym nie byl kibicem JUVE pewnie napisalbym inaczej ale coz bede z JUVENTUSEM na zawsze nawet kiedy zdegraduja ich do serie D ...odpukac...

FORZA JUVENTUS TURYN TIAMO ALESSANDRO DEL PIERO

P.S. czytajac wiadomosci na roznego rodzaju portalach przymykajcie troche oko bo oni tez musza zrobic swoje naginajac sprawe by zwiekszc czytalnosc itd.
siara_acm
- po trzecie jeśli by zdegradowali Juve to musieliby też m. in. Milan, Fiorentinę, Lazio(chyba)...

Jeśli chodzi o Milan, to na 100% nie będzie zdegradowany, bo "wpadł" tylko 1 pracownik Milanu, nikt z zarządu (nie tak jak w Juve), a przekręt był związany z zakładami bukmacherskmi, ustawiane były 3 mecze w tym 1 na niekorzyść ACM.
- po czwarte jakoś trudno sobie wyobrazić Juve w Serie B, prawda

No a co dopiero w Serie D tongue.gif
Mysle tez, ze nie wolno oczerniac calego klubu, tylko wlodarzy bo pilkarze nie sa w to zamieszani...

Do piłkarzy nic nie mam (nie tylko ja), ale co do oczerniania całego klubu, to wiadomo oco chodzi - kibicowskie dogryzanie wink.gif
mysle ze nie obejdzie sie bez kary, jednak degradacji nie bedzie

Też się boje, że Was nie zdegradują (może się wam upiec odjęciem pkt), należy Wam się to, Moggi reprezentuje cały klub - on "wpadł" - klub ponosi konsekwencje, sam powinien o tym wiedzieć. I jeszcze bluźni że to pułapka Milanu...
Ogólnie ostatnio wisi mi ta cała sprawa, mam ważniejsze zmartwienie - prawdopodobne odejście Szewy. unsure.gif Jeśli Was zdegradują będzie mi brakowac naszych pojedynków, ale będzie przynajmniej prawidłowa kara. Są dowody - powinna być kara - zobaczymy co "wyczaruje" prokuratura.
A Moggi to dla mnie zwykły skurwysyn mad.gif
lucio
Kibice Fiorentiny też jakos sobie nie wyobrażali że ich ulubieńców wyrzucą do serie D. Jeżeli Juve wywalą - a powinni- to będą zerwane kontrakty zarówno reklamowe jak i sportowe z piłkarzami - a to na pewno zachwieje finansami klubu. Heh kibice Torino będą mieli co świętować...
Viperdiesel
QUOTE(siara_acm @ May 24 2006, 17:18:40) [snapback]69046[/snapback]

Jeśli chodzi o Milan, to na 100% nie będzie zdegradowany, bo "wpadł" tylko 1 pracownik Milanu, nikt z zarządu (nie tak jak w Juve), a przekręt był związany z zakładami bukmacherskmi, ustawiane były 3 mecze w tym 1 na niekorzyść ACM.

Śledztwo w sprawie korupcji nie dotyczy tylko Juventusu. Prokuratura w Neapolu objęła nim 41 osób - przedstawicieli kilku klubów (m.in. AC Milan, Lazio Rzym i Fiorentiny), sędziów, działaczy federacji piłkarskiej.

Ekhm... to było dzisiaj na onecie...

Jakby nie patrzył to jeśli Juventusowi coś udowodnią to poleci, a jeśli ten team wywalą z Serie A to i resztę... jakoś sobie nie wyobrażam ligi włoskiej z przeważającą ilością kiepskich drużyn...

Tabela teraz przedstawia się tak, po degradacji zaznaczonych klubów tak:
1.Juventus
1.Inter

2.Milan
2.Roma

3.Inter
3.Chievo

4.Fiorentina
4.Palermo

5,Roma
5.Livorno

6.Lazio
6.Parma

7.Chievo
8.Palermo
9.Livorno
10.Parma

To mówi samo za siebie...Heh może by Legia na takie Palermo trafiła tongue.gif (jeśli w ogóle jest taka możliwość)
Myślę, że g(ł)ówno dowodzący włoskim związkiem wezmą pod uwagę też i takie konsekwencje.

Oczywiście przedstawiłem najczarniejszy scenariusz, miejmy nadzieję, że żadna z tych rzeczy się nie zdarzy:)

Mnie już to powoli zaczyna wku***** gdzie się nie spojrzy to korupcja, ehhh

Pozdro
JuveR
QUOTE(siara_acm @ May 24 2006, 17:18:40) [snapback]69046[/snapback]

No a co dopiero w Serie D tongue.gif

Do piłkarzy nic nie mam (nie tylko ja), ale co do oczerniania całego klubu, to wiadomo oco chodzi - kibicowskie dogryzanie wink.gif

Też się boje, że Was nie zdegradują (może się wam upiec odjęciem pkt), należy Wam się to, Moggi reprezentuje cały klub - on "wpadł" - klub ponosi konsekwencje, sam powinien o tym wiedzieć. I jeszcze bluźni że to pułapka Milanu...
Ogólnie ostatnio wisi mi ta cała sprawa, mam ważniejsze zmartwienie - prawdopodobne odejście Szewy. unsure.gif Jeśli Was zdegradują będzie mi brakowac naszych pojedynków, ale będzie przynajmniej prawidłowa kara. Są dowody - powinna być kara - zobaczymy co "wyczaruje" prokuratura.
A Moggi to dla mnie zwykły skurwysyn mad.gif

Weź się lepiej nie odzywaj mad.gif Ty chyba niewiesz ile On zrobił dla Juve. Nie chce się wypowiadać kto to jest dla mnie Berlusconi.

PS. Moim zdaniem (wierny kibic Juve) nie obejdzie się bez kary. Myśle, że będzie to kara pieniężna i na samym starcie nowego sezonu odjęcie punkcików. Wątpię żeby zostali zdegradowani, bo wtedy pociągną za sobą wszystkie kluby, które są w to zamieszane.
Pozdro wink.gif
BoBaN
Moje zdanie jest takie, że to właśnie Juventus sobie najbardziej nagrzebał, bo reszta klubów nie robiła takich przekrętów na wielką skalę, a w Juve zamieszany w afere był cały zarząd. Wszystko jest jasne. Jeżeli Juve dostanie karę pieniężną, to w następnym sezonie któryś gość moze sie zdecydować na kolejny przekręt, ale wtedy powinny się posypać głowy.
justyn
QUOTE(wojczech7 @ May 24 2006, 18:22:57) [snapback]69028[/snapback]

P.S justyn opanuj emocje i bądź obiektywny tongue.gif

Jestem obiektywny ,moim zdaniem jeżeli coś udowodnią powinni ich zdegradować odrazu bez żadnych apelacji itd.!!Co to jest za klub który nie potrafi wygrwać niektórych meczy sam i gra na uczuciach innych zespołów i ich kibiców (także INTERU wub.gif) ,wiedziałem że coś w tym jest..ah te karne w 95' meczu...nic dodać nic ująć.

Berlusconi i Moggi wywalić ich na zbity pysk za gre nie fair.IPB Image
JuveR
QUOTE(justyn @ May 25 2006, 07:34:06) [snapback]69144[/snapback]

Jestem obiektywny ,moim zdaniem jeżeli coś udowodnią powinni ich zdegradować odrazu bez żadnych apelacji itd.!!Co to jest za klub który nie potrafi wygrwać niektórych meczy sam i gra na uczuciach innych zespołów i ich kibiców (także INTERU wub.gif) ,wiedziałem że coś w tym jest..ah te karne w 95' meczu...nic dodać nic ująć.

Berlusconi i Moggi wywalić ich na zbity pysk za gre nie fair.IPB Image

Byćmoże mam złe informacje, ale słyszałem, że Moggi już skończył z futbolem. A co do tych karnych to więcej meczów dzięki karnym wygrywał Milan. Chociażby ostatni mecz z Romą gdy wygrali 2:1 dzięki dwóm karnym
siara_acm
Ekhm... to było dzisiaj na onecie...

Zajebiście wiarygodne źródło. Jakoś nie napisali ile osób z danego klubu. Przez sam rozgłos sprawy wiadomo że Juventusowi dostanie się najwięcej.
Weź się lepiej nie odzywaj Ty chyba niewiesz ile On zrobił dla Juve.

Racja, bardzo dużo dla Was zrobił, tak dużo że siedzicie w tym gównie przez niego. Ostanich 2 mistrzostw Włoch nie mielibyście bez niego-kolejne zasługi. Może powiesz mi jeszcze, że chciałbyś by dalej był prezydentem Juve, wkońcu tyle ma zasług u Ciebie-wiernego kibica Juve.
Pytanie z czystej ciekawości-od kiedy jest prezydentem Juve? Bo jeśli zajął to stanowisko po 1996 (ostatni Puchar Europy Juve) roku, to nie ryzykowałbym stwierdzeniem że dużo zrobił dla Juve, ale jak dużo zrobił to wiesz przecież ty bo kibicujesz Juve.
dr_idea
siara_acm, widać że gówno wiesz o JUVE. Od kiedy to Moggi był przeydentem Juventusu? Z tego co wiem, był dyrektorem generalnym, a to chyba co innego. Nie ośmieszaj się oskarżając nas, bo wy możecie się wstydzić tego, że Milan = Berlusconi, a Berlusconi = władza w całych Włoszech. Więc zanim oskarzycie nas, spójrzcie na siebie.

PS. A z tego co wiem to w całym sezonie to chyba Wam najbradziej sprzyjali sędziowie smile.gif

EDIT:

Haha, raczej na pewno w Juve zostanie Fabio Canavaro, więc Milaniści i Interniści - nie cieszcie się przedwcześnie smile.gif
justyn
QUOTE(rafal-duzy @ May 25 2006, 13:19:21) [snapback]69179[/snapback]

Byćmoże mam złe informacje, ale słyszałem, że Moggi już skończył z futbolem. A co do tych karnych to więcej meczów dzięki karnym wygrywał Milan. Chociażby ostatni mecz z Romą gdy wygrali 2:1 dzięki dwóm karnym

Po co mi to gadzasz przecież ja nie jestem kibicem Milanu...i dobrze wiem że Juventus razem z Mialnem miały te kontrowersyjne karne w doliczonych minutach.

QUOTE(dr_idea @ May 25 2006, 15:03:23) [snapback]69199[/snapback]

siara_acm, widać że gówno wiesz o JUVE. Od kiedy to Moggi był przeydentem Juventusu? Z tego co wiem, był dyrektorem generalnym, a to chyba co innego. Nie ośmieszaj się oskarżając nas, bo wy możecie się wstydzić tego, że Milan = Berlusconi, a Berlusconi = władza w całych Włoszech. Więc zanim oskarzycie nas, spójrzcie na siebie.

PS. A z tego co wiem to w całym sezonie to chyba Wam najbradziej sprzyjali sędziowie smile.gif

EDIT:

Haha, raczej na pewno w Juve zostanie Fabio Canavaro, więc Milaniści i Interniści - nie cieszcie się przedwcześnie smile.gif

Zgadzam się z tobą że za Berlusconiego Milaniści powini się wsytdzić.
A teraz jeżeli chodzi o Cannavaro to Fabio nie grał dobrze w Interze, i nawet się ucieszyłem że odeszedł.Miał nawet czasem problemy z załapaniem się do składu wyznaczanego przez Hectora Raula Cupera-więc nawet jeśli by miał przejść do PRAWDZIWEGO MISTRZA WŁOCH-INTERU to nie był bym tym tak zachwycony jakby się mogło pierwotnie wydawać.
dr_idea
Justyn, czy Ty naprawdę żyjesz jakąś bajką czy fantazją? "INTER - PRAWDZIWY MISTRZ WŁOCH" smile.gif Przecież te ustawienia sędziów miały miejsce w poprzednim sezonie, a nie w tym, który zdecydowanie zasłużenie wygraliśmy. A jeśli uważasz inaczej, to spójrz na wasze mecze z nami - 2 porażki smile.gif A tak poza tym moje zdanie jest takie, że mistrz może Wam się należy za te dwa ostatnie lata (oprócz tego sezonu), ale trzeba też przyznać, że sędzia sam piłki do bramki nie wpakuje, tym bardziej, że ta cała afera jest związana tylko z przydzielaniem sędziów na mecze, a nie ich przekupstwem. A co jak co Justyn, z JUVENTUSEM wygrać nie potraficie! To tyle.
justyn
To jedyny sezon z ostatnich bodajrze 4 sezonów w którym wtgraliście 2 spotkania!Jeśli chcesz mogę ci przypomnieć.Może i sędzia piłki nie kopał ale POMAGAŁ WYGRYWAĆ poprzez zajebiste karne (taka prawda i musisz przyznać) Z tego co czytałem wynika że JUVENTUS ustawił dwa spotkania w tym sezonie ,aha a co do tego : ''tym bardziej, że ta cała afera jest związana tylko z przydzielaniem sędziów na mecze, a nie ich przekupstwem'' to jak myślisz czemu ustatlali skład sędziowski ,po co im to było jak nie przekupywali sędziów,bo czegoś nie rozumiem....

STOP KORUPCJI tongue.gif IPB Image
Pelas
doklanie trzeba tepic oszustow i lamerow ja osobiscie nie jestem fanem SERIE A ale to poprostu skandal> Szkoda mi tylko kibicow JUve ktorzy ufali zarzodowi tego klubu a nagle okazalo sie ze te cale ich mistrzostow to nie wynik walki i sprawiedliwej gry a czytse lamerstwo. VISCA EL BARCA:D
dr_idea
Justyn - dla Twojej świadomości wszystkie media (które rozdmuchały tę sprawę) twierdzą, że afera polega na ustalaniu składu sędziowskiego na mecze Juventusu! Tu nie ma nic o korupcji, tylko Lucek wywierał presję na tym całym "kierowniku od sędziów" kogo ma w jakim meczu desygnować do sędziowania! Więc błagam Cię, nie pieprz głupot o jakiejś korupcji, bo na razie nic nam nie udowodniono. Tym bardziej, że media bardzo nie lubią Juventusu, przypomnijmy sobie ostatnią dopingową "aferę" Juventusu. Prasa i telewizja tak samo jak dzisiaj rozdmuchała tę sprawę (chodzi tu konkretnie o F. Cannavaro, który "dopingował sie" jak grał w Parmie, a materiały udostepniono w czasie gdy był piłkarzem Juve) a jak później orzekła prokuratura Juve było w 100% czyste, więc radzę poczekać na zakończenie tej sprawy, a nie wysuwać pochopne wnioski.
wojczech7
QUOTE(justyn @ May 25 2006, 15:32:23) [snapback]69205[/snapback]

To jedyny sezon z ostatnich bodajrze 4 sezonów w którym wtgraliście 2 spotkania!Jeśli chcesz mogę ci przypomnieć.Może i sędzia piłki nie kopał ale POMAGAŁ WYGRYWAĆ poprzez zajebiste karne (taka prawda i musisz przyznać) Z tego co czytałem wynika że JUVENTUS ustawił dwa spotkania w tym sezonie ,aha a co do tego : ''tym bardziej, że ta cała afera jest związana tylko z przydzielaniem sędziów na mecze, a nie ich przekupstwem'' to jak myślisz czemu ustatlali skład sędziowski ,po co im to było jak nie przekupywali sędziów,bo czegoś nie rozumiem....

STOP KORUPCJI tongue.gif IPB Image

Tak sobie czytam Twoje wypowiedzi Justyn i dochodzę do wniosku, że chyba cierpisz na typowy syndrom kibica Interu. No ale cóż, jeżeli tak "wielki" klub przez 16 lat nie potrafi praktycznie nic zdziałać na krajowym podwórku to w sumie Cię rozumiem... tongue.gif Piszesz tu o jakichś zajebistych karnych w ostatnich minutach. Skąd Tyś to wytrzasnął ?! podaj mi jeden przykład! Ja kojarze tylko jeden, w meczu z Parmą, który zresztą nie został zamieniony na bramkę... No ale cóż, dla Ciebie i innych fanów Interu jedyna nadzieja na upragnione scudetto to degradacja Juve i odjęcie punktów Milanowi na starcie kolejnego sezonu... Nie zabraniam Ci w takim razie żyć marzeniami i nadzieją, że ten dla nas, kibiców Juve, czarny scenariusz się spełni. FORZA JUVE
lucio
Heh kto mistrzem włoch czyli kto sprzedał/kupił więcej meczy :] extra dyskusja....
Bart_io
Justyn ...heh .... syndrom masz i to porzadny braku jakkichkolwiek sukcesow, no przepraszam puchar wloch wygraliscie. Co do korupcji, nie ma mowy o niej, nie ma takiego zarzutu, a Lucek jak wszyscy wiedza NIBYmowil, kto ma byc arbitrem w meczu Juve...taka moja mala teoria tongue.gif jako, ze jestem zagorzalym kibicem Starej Damy: Lucek jesli juz ustawial sedziow to tylko po to by nie przeszkadzali oni JUVE na co bardzo mocno mogli liczyc włodarze 2 mediolańskich klubów tongue.gif afera nie powinna byc tak rozdmuchana jak zostala, media na 10000% dokladaja swoje, wiec trzeba brac poprawke na to co sie czyta!! FORZA JUVENTUS TURYN
qazwsx
Z Juve bedzie to co z Fiorentina kilka lat temu - wyczesanie grali, mieli takie gwiazdy jak Rui Costa, Batustuta, Nuno Vieira, Toldo... no i zdegradowali ten klub to 3 ligi włoskiej, piłkarze sie rozeszli... ale kibiców zachowali (m.in. mnie smile.gif ) No i po paru sezonach walczenia o Serie A znowu odzyskuja sławe biggrin.gif. To własnie definiuje czym jest dobry klub piłkarski !!
Myśle ze bedzie podobnie z Juve, lecz nie życze im tego.
justyn
Dr_idea powiedz mi tylko jedno po co ustalali skład sędziowski??po co??

NIE ATAKUJCIE INTERU BO TEN TEMAT DOTYCZY JUVENTUSU!!JAK CHCECIE ZAŁÓŻCIE NOWY TEMAT!!I CZY NIE UWAŻACIE ŻE TO NIE CZYSTA GRA(USTAWIANIE SĘDZIÓW JAK SIĘ CHCE, JAK TO OKREŚLIŁ WOJCIECH ''ŻEBY NIE PRZESZKADZALI" PRZECIEŻ TO JEST CHRORE I ŻADEN NORMALNY KLUB NIE POWINIEN TAK POSTĘPOWAĆ.Bartek111p - A CZY O KORUPCJI NIE MA MOWY TO WYKAŻE PROKURATURA!!(W CAŁEJ SPRAWIE MUSI BYĆ JAKAŚ PRAWDA...
Viperdiesel
http://sport.onet.pl/1329060,wiadomosci.html

No to teraz Milan tongue.gif

btw... czy oni(media) kiedyś skończą z wyłapywaniem brudów?!?! aż mi się źle tam w środku robi jak widze co się dzieje z dzisiejszą piłką sad.gif
dr_idea
haha, "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień" smile.gif
justyn
Dr_idea jeśli chcesz o tym pogadać nie poprzez forum to wbijaj do mnie na gg tongue.gif

Zachęca, do obejrzenia => http://www2.alejaja.pl/sznurki.php?a=link&...=added&sor=desc
Nelson
Pozwólcie, że ja się wypowiem na ten temat.

Nigdy nie lubiłem Juventusu. Nie podobał mi się Ich Trener, sposób gry i większość zawodników. Bardzo dobrze , że mają taką karę, bo w tym klubie jest tylko korupcja, korupcja i chamstwo. Współczuję tylko Trezeguetowi i Buffonowi, ze Muszą grać w takim klubie. Szkoda słów.

PS.Pozdro Fani MILANU I Interu (choć sam nim nie jestem)
Nelson
Pozwólcie, że odświeżę temat...

Przed chwilą Zadzwoniła do mnie Mama (fanka Milanu biggrin.gif) i powiedziała, że Milan nie spada tylko w następnym sezonie zacznie sezon z 15 pkt mniej.

Juve, Lazio i Fiorentina spadają... co automatycznie Mistrzostwo Włoch mają Gracze z Mediolanu (Milan)...

Co sądzicie o tym wszystkim ?

PS: Nie wiem czy to już było dla was o wiele wcześniej wiadome (jak tak to sorry) , w każdym bądź razie ja się dopiero dowiedziałem

pzdr
siara_acm
Nelson Twoja Mama pewnie usłyszała to dziś w Zetce (jak ja, jadąc okejką) i potrakotowała serio, a to wszystko to tylko spekulacje. Tych opcji wyroku było tyle że byś ich nie zliczył (żeby nie powiedzieć "od zajebania"). Ostateczny wyrok poznamy dziś wieczorem, po zamknięciu sesji na giełdzie. Apelacje do 20 lipca. Dla mnie najlepiej by było gdyby działaczy zamknęli za kratki, a kluby które są zamieszane w to bagno w przyszłym sezonie zostały pod specjalnym nadzorem (oczywiście w Serie A). A tak, media i piłkarze robią wszstkim kibicom stracha bo to czy zostaną w klubie będzie zależeć od tego czy klub bedzie w Serie A czy B i nawet najbardziej nieprawdopodobne transfery moga stac się faktem.
Sram się od rana, chociaż "mówi się" ze Milanowi grozi najmniej unsure.gif
Nelson, pozdro dla mamusi biggrin.gif
lucio
Ja słyszałem że werdykt miał być dziś o 16.30, trzeba poczekać tylko trochę...
justyn
Już wiemy Juventus ,Fiorentina,Lazio spadają do Serie B!!Dodatkowo wszystkie kluby zostały ukarane odjęciem punktów na starcie nowego sezonu. Juventus stracił 30 pkt, Fiorentina - 12, Lazio - 7, natomiast Milan nowy sezon rozpocznie z -15 pkt na koncie.

Według mnie jest to sprawiedliwy wyrok!!
dr_idea
Justyn, masz okazję - ciesz się, bo najgorszy klub z najlepszych (Inter) zapewne zdobędzie teraz scudetto. Ale zapamiętaj moje słowa - za 3 lata wkroczymy do Mediolanu jako wielcy, niepokonani Juventino! Pokażemy Wam, co to znaczy grać w piłkę. Teraz pozostaje życzyć mi Wam wszystkiego najgorszego.
justyn
QUOTE(dr_idea @ Jul 14 2006, 20:08:37) [snapback]78113[/snapback]

Teraz pozostaje życzyć mi Wam wszystkiego najgorszego.

Dlaczego taki jesteś tongue.gif Teraz przynajmiej widać kto jest prawdziwym kibicem,Juve spadło ale ty dalej będziesz im kibicował (ja oczywiście zrobił bym to samo).
Ale sam przyznasz, że wyrok jest sprawiedliwy wink.gif cool.gif
snok3r
moim zdaniem z druzynami ligi wloskiej (niewazne czy serie A,B czy C) jest jak z lekkoatletami: biora/kupuja wszyscy wpadaja frajerzy/pechowcy. jest to najbardziej chyba skorumpowana na swiecie liga i nie jest to przypadkiem ze w zadnej innej lidze na swiecie nie ma tylu degradacacji/odejmowania pkt za ustawianie meczy/kupowanie sedziow. zawsze mozna tlumaczyc ze we wloszech sprawnie dziala wymiar sprawiedliwosci, ktora wykrywa wszystkie przypadki koruocji, jednakowoz moim zdaniem bardziej prawdopodobna jest teza ze przekretow jest tyle ze nie da sie wszystkich zatuszowac...

QUOTE(justyn @ Jul 14 2006, 20:17:44) [snapback]78115[/snapback]

Ale sam przyznasz, że wyrok jest sprawiedliwy wink.gif cool.gif

to tak jakbys powiedzial ze sprawiedliwe jest ukaranie kilku sedziow w lidze polskiej za przekrety calego PZPN-u...
...a co do interu to klub ten na pensje wydaje tyle pieniedzy, ze ich po prostu nie stac na kupowanie meczy tongue.gif
justyn
QUOTE(snok3r @ Jul 14 2006, 20:39:52) [snapback]78121[/snapback]

...a co do interu to klub ten na pensje wydaje tyle pieniedzy, ze ich po prostu nie stac na kupowanie meczy tongue.gif

Od Interu się odpie..... zobacz jaki jest temat!!
Nie ma bardziej skorumpowanej ligi na świecie??HAHA moge ci kilka wymienić!!
snok3r
QUOTE(justyn @ Jul 14 2006, 20:52:14) [snapback]78124[/snapback]

Nie ma bardziej skorumpowanej ligi na świecie??HAHA moge ci kilka wymienić!!

czekam...
justyn
-Liga Polska
-Liga Rosyjska
-Liga Ukraińska

jeszcze kilka by się znalazło tongue.gif wink.gif
snok3r
QUOTE(justyn @ Jul 14 2006, 21:14:12) [snapback]78130[/snapback]

-Liga Polska
-Liga Rosyjska
-Liga Ukraińska

jeszcze kilka by się znalazło tongue.gif wink.gif

ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif
zapomniales o:
- lidze burkina-faso
- lidze czechoslowackiej
a tak na powaznie to w lidze polskiej mistrz nie musial 20 meczy w sezonie kupowac...
a co do rosyjskiej i ukrainskiej to tam akurat zadnych skandali nie pamietam...jesli sie myle odswiez moja pamiec rolleyes.gif
wojczech7
QUOTE(justyn @ Jul 14 2006, 20:03:09) [snapback]78111[/snapback]

Już wiemy Juventus ,Fiorentina,Lazio spadają do Serie B!!Dodatkowo wszystkie kluby zostały ukarane odjęciem punktów na starcie nowego sezonu. Juventus stracił 30 pkt, Fiorentina - 12, Lazio - 7, natomiast Milan nowy sezon rozpocznie z -15 pkt na koncie.

Według mnie jest to sprawiedliwy wyrok!!

Jestem fanem Juve i co do kary tego właśnie klubu nie mam większych zastrzeżeń (może te -30pkt to trochę za dużo mad.gif ). W każdym razie kara dla Milanu to jakiś żart blink.gif . Skoro 4 kluby były zamieszane w aferę korupcyjną, to dlaczego tylko 3 zostały zdegradowane?? Jeśli już Berlusconi załatwił im, że zostają w 1 lidze, to przynajmniej powinni im odjąć więcej punktów. No ale cóż, mniejsza o Milan. Dobrze, że brudy zostały wyprane; za 2, góra 3 lata Juve wróci i znowu będzie dzielić i rządzić w serieA smile.gif pozdro dla fanów Juve

@Justyn -> nie dziwię się Twojej radości, bo może po 16 latach... hehe
justyn
QUOTE(snok3r @ Jul 14 2006, 21:21:00) [snapback]78135[/snapback]

zapomniales o:
- lidze burkina-faso
- lidze czechoslowackiej

Z tego co się orientuje Burkina faso nie ma zawodowej ligi piłkarskiej ph34r.gif
A takie panstwo jak Czechoslowacja juz nie istnieje. tongue.gif

Niechce mi sie wspominac ale naprawde sporo ich bylo... wink.gif
snok3r
QUOTE(justyn @ Jul 14 2006, 21:32:44) [snapback]78138[/snapback]

Z tego co się orientuje Burkina faso nie ma zawodowej ligi piłkarskiej ph34r.gif

ma co widac na zamieszczonym obrazku tongue.gif tylko w tym sezonie jakies problemy z liga mieli tongue.gif

QUOTE(justyn @ Jul 14 2006, 21:32:44) [snapback]78138[/snapback]

A takie panstwo jak Czechoslowacja juz nie istnieje. tongue.gif

dobrze ze na maturze gegrafii nie zdawalem tongue.gif tongue.gif
pozdro
wojczech7
QUOTE(snok3r @ Jul 14 2006, 21:21:00) [snapback]78135[/snapback]

ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif
zapomniales o:
- lidze burkina-faso
- lidze czechoslowackiej
a tak na powaznie to w lidze polskiej mistrz nie musial 20 meczy w sezonie kupowac...
a co do rosyjskiej i ukrainskiej to tam akurat zadnych skandali nie pamietam...jesli sie myle odswiez moja pamiec rolleyes.gif

Nie no, z całym szacunkiem, ale normalnie zaczynasz mnie wkur*** Kto Tobie powiedział, że Juventus kupił jakiś mecz?? A co dopiero 20?! Założę się, że nie wiesz o co tak naprawdę chodzi, usłyszałeś w TV hasło "afera korupcyjna" i zaczynasz krzyczeć nie mając pojęcia tak naprawdę o czym gadasz. Zresztą jak nie masz innego zajęcia niż pojeżdżanie po wszystkich wkoło to gardze tobą... huh.gif
justyn
QUOTE(wojczech7 @ Jul 14 2006, 21:30:04) [snapback]78137[/snapback]

@Justyn -> nie dziwię się Twojej radości, bo może po 16 latach... hehe

16 lat mineło jak jeden dzień... tongue.gif biggrin.gif
lucio
QUOTE(wojczech7 @ Jul 14 2006, 21:40:37) [snapback]78140[/snapback]

Nie no, z całym szacunkiem, ale normalnie zaczynasz mnie wkur*** Kto Tobie powiedział, że Juventus kupił jakiś mecz?? A co dopiero 20?! Założę się, że nie wiesz o co tak naprawdę chodzi, usłyszałeś w TV hasło "afera korupcyjna" i zaczynasz krzyczeć nie mając pojęcia tak naprawdę o czym gadasz. Zresztą jak nie masz innego zajęcia niż pojeżdżanie po wszystkich wkoło to gardze tobą... huh.gif

Oj to wybacz więć kto kupił te mecze? a dokładnie 29 z 38 kolejek tamtego sezonu ?
snok3r
QUOTE(wojczech7 @ Jul 14 2006, 21:40:37) [snapback]78140[/snapback]

mowi ci cos pojecie "skrot myslowy"??Założę się, że nie...
ps.a gardz sobie ile chcesz...
ps2. tak masz racje, uwielbiam pojeżdżanie(cokolwiek to znaczy ty moja alfa i omego...)
dla ciebie nia ma pozdro <foch> tongue.gif tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.