Nowy szkoleniowiec Tuluzy!
Już następnego dnia po dymisji Alain'a Casanovy rzecznik prasowy podał nazwisko nowego szkoleniowca biało-fioletowych. Jest nim Tomasz Czubak, znany jako Czubinho. Młody, ale już bardzo doświadczony trener, który prowadził w swojej karierze m.in Porto,Borussię Dortmund oraz Sevillę, obowiązki trenera obejmie jutro.
Dzisiaj rano odbyła się konferencja prasowa z nowym coachem TFC:
Pierre Ballester: Dzień dobry panie trenerze, jak pan się czuje jako świeżo upieczony szkoleniowiec TFC?
Czubinho: Witam wszystkich. Nie spodziewałem się tego, że prezes Sadran zadzwoni do mnie dzień po wysłaniu mojego CV, bardzo mi to schlebia. Tuluza to świetny zespół, cieszę się, że poprowadzę go w nowym sezonie
PB: Czy będzie pan aktywną osobą na rynku transferowym?
Cz: Jeżeli pan prezes okaże się osobą szczodrą, na pewno będę chciał sprowadzić kilku piłkarzy
PB: Wróbelki ćwierkają, że od wielu miesięcy zachwyca się pan grą Kamila Grosickiego, czy to prawda?
Cz: Kamil to wspaniały zawodnik. Być może postaramy się go ściągnąć.
PB: W ostatnim wywiadzie Remy Riou powiedział, że będzie chciał opuścić zespół. Wie pan coś na ten temat?
Cz; Nie rozmawiałem jeszcze w chłopakami, ponieważ jeszcze ich nie poznałem. Remy to świetny golkiper i będę się starał porozmawiać z nim oraz przekonać go do zmiany swojego zdania
PB: No dobrze panie trenerze, ostatnie pytanie: Ile wynosić będzie pana pensja?
Cz: Ja i Pan prezes szybko doszliśmy do porozumienia w kwestii mojego kontraktu, lecz po rozmowie prosił mnie, aby nie ujawniać tej kwoty. Może kiedyś, gdy napiszę ksiąźkę o mojej karierze, umieszczę tam wzmiankę o mojej pensji we Francji(śmiech)
PB: Dziękuję za odpowiedzi na pytania panie trenerze. Życzę panu wielu sukcesów z zespołem Toulousy.
Cz: Dziękuję za miłe słowa. Do zobaczenia.
Jak widać trener Czubak będzie chciał się rozejrzeć po rynku transferowym i uzupełnić swój skład kilkoma wartościowymi zawodnikami.
Więcej szczegółów z pracy trenera Czubinho poznamy w nowym programie francuskiej telewizji: Le Toulouse we francuskiej telewizji Canal+ France.