Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Propozycje do arkusza ligowego
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne > Dział pomocy
similo14
Witam!

Jako że w tym sezonie liga będzie wyglądała inaczej niż w poprzednich, chcemy wprowadzić kilka innowacji!
Jednak im więcej udogodnień tym więcej pracy. Właśnie dlatego tworze:

Multi-Licznik ISS Online!

Jest to arkusz program Excel który mam nadzieje ułatwi prowadzenie statystyk, pilnowanie budżetu czy choćby po prostu zarządzanie ligą.
Obecnie jestem na wczesnym etapie tworzenia tego narzędzia i choć pomysłów mi nie brakuje to chętnie przeczytam wasze propozycje funkcji jakie arkusz powinien lub nie powinien zawierać. Poniżej kilka screenów i opis już zaimplementowanych oraz tych planowanych funkcjonalności.

Budżet

Zakładka budżet:

-Liczy roczne wynagrodzenia kadry
-Liczy koszty i przychody transferowe
-Liczy koszty i przychody za premie i kary
-Liczy końcowy budżet na podstawie w/w danych

Statystyki

Zakładka statystyki:

- Liczy bramki i kartki
-Zawiera pole "Czyste konto" u bramkarzy niestety pole trzeba wypełnić ręcznie

Funkcje planowane:

* Tabela najlepsi strzelcy drużyny
* Drużynowa tabela kartkowiczów
* Statystyka meczów( wygrane, remisy, porażki)
* Bilans bramek
* Wykresy

Instrukcja obsługi po wydaniu końcowej wersji!

Czekam na wasze propozycje!
IMPOSSIBLE IS NOTHING!
zibii75
Wydaje mi się iz powinna być jeszcze jedna rubryka dotycząca piłkarzy którzy odeszli w której będzie podana kwota za wypłacenie odprawy związanej z rozwiązaniem kontraktu z graczem. Wtedy to my wypłacamy jak na razie ustaloną kwotę 2 ml. która obciąża nasz budżet ( jeśli taka opcja już jest to nie ma tematu). Bo z tego co zrozumiałem przy transferach graczy którzy odeszli jest cena ale ta co dostaniemy jak ktoś kupi danego piłkarza.
similo14
CYTAT(zibii75 @ Sep 23 2011, 09:38) *
Wydaje mi się iz powinna być jeszcze jedna rubryka dotycząca piłkarzy którzy odeszli w której będzie podana kwota za wypłacenie odprawy związanej z rozwiązaniem kontraktu z graczem. Wtedy to my wypłacamy jak na razie ustaloną kwotę 2 ml. która obciąża nasz budżet ( jeśli taka opcja już jest to nie ma tematu). Bo z tego co zrozumiałem przy transferach graczy którzy odeszli jest cena ale ta co dostaniemy jak ktoś kupi danego piłkarza.

Zgadza się, nie ma takiej rubryki ale można tę wartość wprowadzać do tabeli Kar i Premii.
zibii75
[quote name='similo14' post='335652' date='Sep 23 2011, 09:46']Zgadza się, nie ma takiej rubryki ale można tę wartość wprowadzać do tabeli Kar i Premii.[/qute]

Można, ale wydaje mi się ze dodanie takiej kolumny jest łatwiejsze np. odprawa, będzie wiadomo, że z zawodnikiem została rozwiązana umowa.

A tak, aby było wiadomo,co i jak będzie cza wstawiać komentarz, z resztą to tylko propozycja zrobisz jak uważasz. biggrin.gif

Jednak jak dlamnie będzie to bardziej czytelne. tongue.gif

Hyoga
Asysty nie będą liczone?
similo14
1. Co do zawodnika rozwiązującego kontrakt chyba dobrym rozwiązaniem jest zapisanie go w rubryce "Odeszli" jednak sama kwota w tym wypadku powinna zostać zapisana jako ujemna. Nie chce robić zbyt wielu tabelek żeby nie było bałaganu.

2. Jeżeli chodzi o asysty, to jasne, czemu nie, tylko nie wiem czy informacje o "dogrywających" znajdują sie w raporcie pomeczowym. Jeżeli tak nie jest to problem.
Hyoga
Chyba są. Jak się robi pauzę, to są strzelcy po boku i asystenci, przynajmniej offline. (;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.