Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pegazus, Amiga i inne klasyki
board.issonline.pl > Inne > Konsole
Jamnik
A nie widziałem podobnego tematu, więc takowy zakładam. Jakie jest Wasze zdanie na temat klasyków ? Które gry preferujecie / polecacie ?

Przy okazji mam pytanie, czy ktoś z użytkowników orientuje się, jak nazywa się gra na Amigę; fabuła polega na tym że biega się pingwinkiem, w górę zamku, wchodząc po kolei do poszczególnych drzwi. Przeciwnikami były jakieś misie, czy zmagaliśmy się w krainie słodyczy. Cechą charakterystyczną tego pingwinka było to, że potrafił się "wydłużać" (taka rura czy coś). Mam nadzieję, że znawcy będą wiedzieli o co chodzi.

Pozdrawiam happy.gif
tomaj
Amiga - mam ją jeszcze w piwnicy. Pegazusa też jeszcze mam, ale poszedł w nim jeden transformatorek i nie działa sad.gif
A z fajnych gier co pamiętam to oczywiście SWOS, Setlers I, Worms, Północ vs Południe i Giełda Światowa na Amige. Natomiast jeżeli chodzi o pegazusa to oczywiście Mario, Street Fighter oraz Contra.
Co do tej gry, o której piszesz to niestety nie wiem co to jest.
lowrider
znalazł ktoś może działającą wersję Północ vs. Południe na PC?
Kubbas
FF VII ISS 2
tomaj
CYTAT(lowrider @ Jan 17 2010, 19:15) *
znalazł ktoś może działającą wersję Północ vs. Południe na PC?

Ja mam. Ale jest jeden problem, bo posiadam emulator WinUAE i tylko nie wiem jak go poprawnie użyć aby gre odpalić.
11A
na pegazusa oczywiscie Contra tongue.gif
psx ff VII, VIII, IX, nfs porsche unleashed, tomba!, terracon
amiga speedball 2 - brutal deluxe, fire & ice, nitro, PoP

wiecej tytlow nie jestem sobie w stanie przypomniec smile.gif

Jamnik wydaje mi sie ze jest to
qwak
ale nie jestem pewny

pozdrawiam
Jamnik
Dzięki Alku, ale to nie to sad.gif

Ja to bardzo lubię serie Big Nose. Według mnie jedna z lepszych gierek na Pegazusa. Inne według mnie tytuły warte uwagi to: Legend of Kage (choc tak naprawdę się powtarza), Micro Machines i chyba gra z jedną z najdłuższych fabuł, wymagająca nie lada główkowania - Dizzy.
szejk
contra wymiata lepsza niz te dzisiejsze kryzisse i farkraje biggrin.gif
czubinho
Mario wymiata, jeszcze do dzis gram czasem na pegazusie w tę kultową grębiggrin.gif
lowrider
Contre to bez zająknięcia bez straconego życia mogę przejść  happy.gif

pamiętacie może tytuł gierki gdzie chodziło się facetem tylko w lewą stronę po ciemnych komnatach, jak dobrze pamiętam raz niebieskim a raz czerwonym. Miał takie ruchy a'la karateka biggrin.gif

Robcio
Z Pegazusa pamiętam kilka razy przeszedłem Contre, oczywiście grało się w Mario i Tanki a także uwielbiałem grać w Chip & Dale ;] Maniaczyłem też w piłkę nożną gdzie bardzo ciężko było wygrać mecz i były chyba 4 reprezentacje do wyboru biggrin.gif To były dopiero czasy smile.gif Wiele z tych gier grywalnością bije na głowę te dzisiejsze
Mani3k
Franko, Banshee, Turrican się grało.
No i Mortal Kombat i pierwsze 'Fatality' hehe... :]
tomaj
Szkoda, że dziecko w przyszłości spyta: co to za prehistoria ten pegazus czy amiga sad.gif
lukasz44
Contra, Wojownicze żółwie ninja na pegazusie ^^^^ to było coś
godziny spędzałem przed telewizorem ...
szejk
dopóki zasilacz nieposzedł. haaaa pamietam do dzis jak ojciec mówi zasilacz się przegrzewa koniec grania.
Tanki były super i tetris, wciagały na długie godziny te gierki.
Pelas
Final Fanstasy, Metal Gear Solid, ISS, Silent Hill, Resident Evil ---> te serie zawsze wieczne smile.gif
z klasyków jeszcze Crash Bandicoot:D , oraz Gran Turismo.

co do pegaza...złota czwórka wymiatała;d

słowem wtrącenia...nie ma teraz takiej gry, która by mnie wciągnęła tak jak te powyżej, dziś niestety liczy się grafika, którą można zachywać się do czasu gdy zostanie dostrzeżony fakt, że "w to gówno grać się nie da"
11A
na psx zapomnialem jeszcze o driverze 2 i medievil 2

pozdrawiam
WKS
Crash Bandicoot 1,2,3 , Medi Evil1,2 , Tekken 3 , ISS , Gran Turismo , GTA 1 ;] ajj to byly czasy .... Kto sie wtedy grafika martwil ??? ;D
Pelas
w sumie grafika jak na tamte czasy powalała:), lecz tamte gry miały coś, co powodowało, że nie można było odejść od konsoli:P
Jamnik
Mam jeszcze jedno pytanko, odnośnie gry. Tym razem na NES. Panowie powiedzcie mi taką rzecz, czy wiecie może co to za gra, gdzie biło się takimi śmiesznymi ludzikami, coś japońskiego na pewno. Można było chwytać butelki, opony patyki, kamienie itp. Zdarzały się wyścigi tych gostków (nawet na 4 mozna popykać), były hokeje z tej serii, koszykówka o ile pamiętam.
tomaj
CYTAT(Jamnik @ Feb 3 2010, 21:41) *
Mam jeszcze jedno pytanko, odnośnie gry. Tym razem na NES. Panowie powiedzcie mi taką rzecz, czy wiecie może co to za gra, gdzie biło się takimi śmiesznymi ludzikami, coś japońskiego na pewno. Można było chwytać butelki, opony patyki, kamienie itp. Zdarzały się wyścigi tych gostków (nawet na 4 mozna popykać), były hokeje z tej serii, koszykówka o ile pamiętam.

Pamiętam, miałem to na pegasusie, zarówno wyścigi jak i piłkę nożną. Pamiętam, że piłka się zwała "Goal!". Niestety nie wiem gdzie mam swoje kardridże, więc Ci nie sprawdzę tego tytułu sad.gif No ale gierka fajna była. Sport na inaczej biggrin.gif
GooFy
CYTAT(lowrider @ Jan 18 2010, 15:03) *
Contre to bez zająknięcia bez straconego życia mogę przejść  happy.gif

pamiętacie może tytuł gierki gdzie chodziło się facetem tylko w lewą stronę po ciemnych komnatach, jak dobrze pamiętam raz niebieskim a raz czerwonym. Miał takie ruchy a'la karateka biggrin.gif

Może to być "Kung_Fu"
Co do mnie to oczywiście Pegazus, Nes czy jak kto woli. I gry przy których łezka w oku się kręci. Takie jak:
Rodzina Adamsów, Adventure Island 1-3, Contra, Felix The Cat, Jurassic Park i tu przerwa. Park Jurajski, jest w niej coś, czego nigdy nie pojmę, doskonała muzyka, gameplay bije na głowę nie jedną dzisiejszą grę. Jak byłem mały to strasznie bałem się głownego menu (kto grał ten wie smile.gif ). Co tam jeszcze było... Żółwie Ninja 1 i 2, fajnie grało się w grę która nazywała się "Golf". Tiger Woods 10 wymięka. Było tego baaardzo dużo, kiedyś może napiszę jakiś referat biggrin.gif.
rafios
CYTAT(Jamnik @ Jan 17 2010, 18:15) *
Przy okazji mam pytanie, czy ktoś z użytkowników orientuje się, jak nazywa się gra na Amigę; fabuła polega na tym że biega się pingwinkiem, w górę zamku, wchodząc po kolei do poszczególnych drzwi. Przeciwnikami były jakieś misie, czy zmagaliśmy się w krainie słodyczy. Cechą charakterystyczną tego pingwinka było to, że potrafił się "wydłużać" (taka rura czy coś). Mam nadzieję, że znawcy będą wiedzieli o co chodzi.

James Pond II wink.gif jesli chodzi o amige to mam jeszcze swoja 500 na chodzie i niedawno w nia napierniczalem i powiem wam... klimat nie z tej ziemi biggrin.gif jednak jakby nie patrzec to jakies 8 lat na niej spedzilem tongue.gif (w swosa jestem mistrzem xD)
pzdr dla wszystkich fanow amigi wink.gif
kkkarolekkk
CYTAT(Jamnik @ Feb 3 2010, 21:41) *

Jak sie nie myle to chodzi Ci o gry z serii Nekketsu ;]

Prosze bardzo.

http://www.sendspace.com/file/jmq5ks
Jamnik
CYTAT(kkkarolekkk @ Mar 21 2010, 20:46) *
Jak sie nie myle to chodzi Ci o gry z serii Nekketsu ;]

Prosze bardzo.

http://www.sendspace.com/file/jmq5ks

Dziękuje śliczne happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.