Myślę, że skoro już wiele osób zagrywa się w nowego PES'a, w tym sporo osób w Master League, można powoli zacząć wrzucać opisy.
Każdy opis musi zawierać screena z umiejętnościami (trzeba napisać, czy są to początkowe, czy po rozwinięciu), dane zawodnika (narodowość, klub, wzrost, wiek etc) i krótki opis słowny, który powinien zawierać informację o tym, w jakich okolicznościach gracz może do nas przejść (czy już na początku gry, czy dopiero, gdy nasz zespół będzie w miarę silny) Mile widziana informacja, ile kasy trzeba dać za zawodnika.
Jeśli gramy na OF'ie zmieniającym statystyki graczy, lub dodającym nowych, koniecznie trzeba to zaznaczyć w opisie talentu.
Można wrzucać tutaj w miarę znanych zawodników, ale nie opisujemy supergwiazd typu Messi, Iniesta, Fabregas.
Żeby nie było chaosu, proszę powstrzymywać się od dyskusji, po prostu wrzucać talenty.
loco_666
Oct 28 2009, 18:46
Giovani Dos Santos
Narodowość: Meksyk
Klub: Tottenham Hotspur
Wzrost: 174 cm
Pozycja: SS,CF,WF,AMF (może grać zarówno na prawej jak i lewej stronie)
Silniejsza noga: Lewa
Zawodnika można kupić już na początku gry ( gram Juventusem nie wiem jak jest gdy gra się słabszą drużyną). Za zawodnika zapłaciłem cośw granicach 8-9 mln euro. DOsyć szybki zawodnik z dobrym przyspieszeniem. Dobrze sprawuje się jako skrzydłowy napastnik ale potrafi też uderzyć grając na środku. Jak na ten wiek (20 lat) dosyć niezłe umiejętności. Myślę że zawodnik wart zainwestownia. Dla pewności napiszę iż gram na patchu 0.4 gdyż nie wiem czy zmienia on statystyki graczy

KAITA
Narodowość: Nigeria
Klub: AS Monaco
Wzrost: 179
Pozycja: DMF, CMF, SMF
Umiejętności na początku:

Umiejętności po 2 sezonach:

Zawodnika odkryłem grając Monaco. Na początku sezonu nie zwracałem na niego uwagi, bo umiejętności jak na ten klub miał słabe, lecz po jakimś czasie odkryłem, że zawodnik szybko się rozwija. Po dwóch sezonach prezentuje się on dość dobrze. Grając Realem Madrid po niecałej połowie sezonu widziałem go na liście transferowej więc powinien przejść do innego klubu.
komarr0
Oct 30 2009, 23:27
to ja cos zarzuce :
HULK fc Porto
Jak dla mnie bomba kogoś takiego potrzebuje każdy z was na początku jego histori był przeciętny ale po 1,5 sezony rozwijał sie na maxa i oto mamy

VARELA fc.Porto
Solidny Skrzydłowy napastnik na początku nawet uwagi nie zwracałem na niego dopiero po 1 sezonie na maxa się rozwija polecam

ROZYKNECT
Pojawił się nagle nie wiem skąd odrazu go kupiłem super skrzydłowy

AMALFITANO chyba Toulusa
SUper pomocnik śr. kreatywny dobry strzał

ILUCZNICA
ahh tego potrzebowałem młody solidny pomocnik i to Polak żyć nie umierac dobrze walczy o górne piłki zdarza się często strzelić bramkę

MARSHALL
dobry młody bramkarz super przyszłośc przednim ma 20 lat na SS

FEYTON
Narodowość: Togo
Klub: Barcelona
Wzrost: 180 cm
Pozycja: SB, WB, SMF
Bardzo młody i dobry boczny obrońca. Jest w młodzikach Barcelony na początku. Szybko rosną statystyki. W wieku 18 lat jest podstawowym zawodnikiem u mnie w Barcelonie
MUTADOLEH
Narodowość: UAE (Zjednoczone Emiraty Arabskie)
Klub: Barcelona
Wzrost: 182 cm
Pozycja: Bramkarz
Mocniejsza Noga: Prawa
Bardzo dobrze zapowiadający się bramkarz. W wieku 16 lat ma umiejętności bramkarskie na 90. W wieku 18 lat zmiennik Buffona. Na początku w szkółce Barcelony
DOTAN
Narodowość: USA
Wzrost: 173
Pozycja: CMF, AMF, SMF
Młody i obiecujący środkowy pomocnik. Bardzo dobre statystyki w tak młodym wieku
BALOTELLI
Narodowość: Włoch
Wzrost: 189
Pozycja: SS, CF
Bardzo dobry, szybki napastnik. Statystyki bardzo szybko rosną.
Jak dla mnie to talenty powinny być tanie. Ja grając Wisłą kupuje zawodników za około 500 tys. a nie 9 mln. Za taką kasę to żaden talent to rasowy wyszkolony zawodnik.
Kup sobie takto z Rangersów chyba za 512 tysięcy do Realu kupiłem sobie go aby grał w pucharach ma dwadzieścia lat , jest bardzo bardzo szybki, ma dobry drybling i na tym zalety się kończą chociaż reszta jest na poziomie około 70-75 na Reale to nie genialnie ale Wiśle na bank się przyda( spróbuj go wypożyczyć)
Jak dokładnie sprawdze skąd go mam i za ile to zedytuje posta ale chyba i tak każdy bez tego go znajdzie w wyszukiwaniu( nie mogę teraz sprawdzić bo pożyczyłem PS koledze...
-HerrOs-
Nov 8 2009, 17:46
Dwa sezony i nic w juniorach, a tu nagle IVAROV... Niby IVAROV, a porównany do GIVENa przez skauta...

Myślę, że troche z tym przesadzili...
Looknijcie:
1234A swoją drogą, tak skopanego sędziowania jak w tym PESie to nigdzie nie widziałem... ;/
Dwa sezony i tylko jeden karny. Powinno być z 40 co najmniej...
;]
Czy np po drugim sezonie mogę zwiększyć umiejętności scoutów?
EDIT: przez pomyłkę ten komentarz znalazł się w tym dziale, prosiłbym o przeniesienie do działu dyskusje!
Rafinha - Shalke
jak dla mnie nowy Dani Alves, na poczatku gry kupilem go za około 1,5 miliona euro
Jo - Everton
podobnie jak wyżej, mozna go nabyc za ok 1 mln, idealnie nadaje sie na rezerwowego napastnika
Frederico Fazio - Sevilla
21 letni wysoki stoper, na początku jego overall wynosi ok 70, szybko sie rozwija
nomalas
Nov 11 2009, 18:48
Kowalski - Wisła Kraków - polski stoper ,23 lata - a w ciągu sezonu podskoczył o 7 w overallu, teraz ma 24 lata (skill 71) i caly czas lapie max trening . był u mnie od początku, więc cena nieznana ale zapewne nie trzeba za niego za dużo zapłacić . strzelił już kilka bramek głową.
Musacchio - River Plate - argentyński 19letni stoper , nie ma najlepszych warunków (tylko 179cm) ale na razie dobrze sie rozwija (20lat - skill 67) - do wyciagnięcia za mniej niż 500tys.
Aaron - Glasgow Rangers - może trzeba trochę wydać (ok. 2,5mln euro) na niego ale warto . super 20latek , na poczatku overall 69 , moze grac na wielu pozycjach w ofensywie : AMF , SS czy tez na skrzydle . w Wiśle absolutnie wymiata , bramki , asysty... zawodnik dość niski , ale za to z bardzo dobrym przyspieszeniem .
Majham - Wisła Kraków YT - uniwersalny gracz z Kostaryki , wyciągnąłem go z zespołu młodzieżowego Wisły na początku drugiego sezonu (miał wtedy 18lat przy overallu 53) i po kilku tygodniach jestem nim zachwycony . póki co rozwija się błyskawicznie . może grać na każdej pozycji w obronie, jednak u mnie zagrał kilka razy jako DMF i CMF i w 100% się sprawdził .
Asiss7
Nov 12 2009, 18:55
Po pierwsze to proszę żeby inni także dzielili się swoimi talentami

Ja się specjalnie po to zarejestrowałem, bo coś mnie natchnęło żeby to napisać xD
Bou - River PlateŁadnie się rozwija i dość młody. Zawodnik szybki i zwrotny, prawoskrzydłowy. Niski chociaż nie przeszkadza to. Poza tym tani

Przez 1 sezon skill podrósł mu o 10.

Nikci - FC ZurichSkrzydłowy, młody. Zawodnik szczerze mówiąc średni ale polecam.

Dzagoev - CSKA MoskwaOfensywny pomocnik. Niezle sie rozwija. Do kupna z tego co pamiętam do kupna za ponad 1mln€. Dobra opcja na przyszłość

mrgalgan
Nov 13 2009, 18:26
Ja wam polecę bardzo utalentowanego bramkarza - Ospina. Kiedy go kupowałem za dość śmieszną kwotę miał overall 69, teraz po jednym sezonie 71. Jego wartość wzrosła prawie dwukrotnie. Oprócz tego polecam Breno - środkowego obrońcę, również go można kupić za grosze, a rozwija się na prawdę szybko. Obydwaj zawodnicy są bardzo młodzi, 21 i 19 lat. Z droższych nabytków mogę polecić Mathieu i A. Cissokho.
majkel13
Nov 14 2009, 00:06
Michael Bastos
Klub : O.Lyon
Po pierwszym sezonie mial srednia 92, kupilem go za 10 mln euro barca
deathgleaner
Nov 22 2009, 18:50
Fajny temat ale mało tych zawodnikówna na razie, ale postaram sie cos dodać od siebie. Zaczne od tego że gram swoją druzyną, swoja nazwa , swoje stroje herb itd. Poziom wiadomo top player. Sklad edytowalem pes editorem starałem się znaleźć zawodników tanich młodych a przy tym mało istotnych dla innych klubów.
bramkarz: Devoulin (Belgia) wiek 18 lat. Wyciaga takie piłki że czasem przecieram oczy ze zdumienia
CB Chybnaskyi (Ukraina) oczywiście to Chygrynskyi tyle że z Master League Hide Players wiek 22 lata, Na razie najlepszy stoper z jakim mialem do czynienia swietny w obronie bardzo dobry w ataku, przez kilka lat jeszcze będzie się rozwijał
CB Gudelj (Czechy) nie pamiętam z jakiego klubu go wziąłem. Wiek 17 lub 18 . Szybko rozwijający sie stoper świetny w grze 1:1 Dobra gra glową ale i celne podania.
SB Goreaux (Belgia lub Francja nie pamietam) wiek 20 klub Standard Liege. Szybko rozwijający się prawy boczny obrońca. Bardzo szybki z dobrym podaniem.
SB Santon (Włochy) klub Inter Milan wiek 18 . Najlepszy lewy boczny obrońca jakim gralem. Szybki , zwrotny ,dobre panowanie nad piłką, mocne celne strzaly po ziemi.
SB Beck (Walia) Master League Hide Players wiek 21 lub 22 lata . Szybki zwrotny dobre panowanie nad piłką , zaskakujące podania na dobieg. Szybko sie rozwija
SB Castrol (Niemcy) Master League Hide Players wiek 22. bardzo dobry zarowno w ataku jak i obronie może rowniez grać jako cmf i dmf. U mnie gra jako DMF i doskonale sie sprawdza. Mocne celne uderzenie z dystansu. Niezla technika, szybko sie rozwija
DMF Nuchstein (Niemcy) Podebrałem go z jakiegoś drugoligowca wiek 18. Błyskawicznie sie rozwija o ile oczywiście gra, świetny pod każdym względem gra na pozycjach SB,WB,DMF,CMF, SMF. Najlepiej sprawdza sie jako defensywny, przynajmniej u mnie.
CMF Wilshere (Anglia) Skradziony z Arsenalu wiek 17. Szybko sie rozwija . Zawodnik kompletny, da sie przerobić na skrzydłowego. Chyba będzie jednym z najlepszych piłkarzy tej edycji.
CMF Razrough (Walia) Master League Hide Players. Wiek 17. Świetny pomocnik warto wzbogacić go o umiejetność gry jak DMF. Mimo młodego wieku dobre panowanie nad pilką. Minus to słaba forma, ale przy odpowiednio ustawionym treningu daje rade.
CMF Ilucznica (Polska) Wykradziony z KS Szelawce. wiek 18. Może grac zarowno w obronie jak i w pomocy. Blyskawiczny rozwój. U mnie świetny zmiennik wilshere'a
AMF Frequertoli (urugwaj) Master League Hide Players wiek 22 lata .Kompletny atakujący pomocnik, dobra technika, strzał, błyskotliwe podania. Po dwoch sezonach real zaplacil za niego 43 MLN. Poleciałem na kasę i sprzedałem. Trochę żałuje
AMF Lampertzen (Niemcy) tez z jakiegos drugoligowca wiek 18 . Szybko sie rozwija może grąc jako skrzydłowy. Dobre podanie i strzał
WF Resgral (Brazylia) Master League Hide Players wiek 19 . Dominująca pozycja to AMF ale może też grac jako SS i RWF. Szybko sie rozwija, Dobre celne wrzutki, trudno mu zabrac piłkę.
SS Villalba (Argentyna lub Urugwaj) Udinese lub Palermo. Wiek 17. Błyskawiczny rozwój, tylko musi grać a z tym z poczatku problem ze względu na słabą formę oraz body balance. świetne podania na dobieg. Bardzo dobra technika uzytkowa, dobry w grze sam na sam z bramkarzem
CF Nelsor (Brazylia) Master League Hide Players. Wiek 17 . Wszystko jak wyżej z tym że zwrotniejszy i szybszy
CF Aztore (nie pamietam) Wykradziony z Parmy .Wiek 19. Typowy środkowy napastnik, szybki rozwój. Po kilku sezonach jeden z najlepszych napastników tej edycji.
CF Mayukins (Nigeria) Bez klubu. Wiek 24. Świetnie sprawdza sie jako napastnik ale może grac jako skrzydłowy. Lis pola karnego , przy tym dośc mocne uderzenie
CF Landroam (Dania) Master League Hide Players. wiek 23 lata. Jeden z najlepszych napastników z którymi mialem do czynienia w tej edycji. Młotek w prawej nodze, świetne strzały z dystansu,sprawdza sie również jako skrzydłowy. Sprzedany do Barcelony po 3 sezonach za 64 MLN
CF Baxter (Anglia) klubu nie pamietam ale premiership. wiek 17 lat. Absolutny must have. Rozwój typu early\lasting, juz w tak młodym wieku potrafi zaskoczyć zwrotnościa techniką strzału, podaniem. Nie wiem jak bardzo sie jeszcze rozwinie ale po 5 sezonach rządzi i dograniu mu kilku umiejetności staje sie kompletnym pilkarzem ataku.
Mam nadzieje że troche pomogłem talentami.
Miłej gry życzę
Oto moje super talenty wynalezione przez 2 sezony w ML (gram na patchu PESEdit.com 0.8 ver.): Polecam tych pilkarzy:

JOUFFRE - świetny zawodnik w średnim wieku, z dosyć duzym trudem go pozyskałem, ale warto. Dopiero dostosowuje się do druzyny.

RENDULIĆ - proszę popatrzeć na umiejętności. Mówi to samo za siebie. Świetne warunki fizyczne i atomowy strzał.

DUDKA - juz w PES 2009 błyszczał umiejętnościami, ale w 2010 przechodzi samego siebie. Mega piłkarz z niego. Niestety trochę drogi się staje (blisko 2MLN), więc nie czekaj i kupuj teraz !!!!

HULK - jego nazwisko mówi samo za siebie. Idealny młot na środkowego napastnika (słabsze podania, ale kopyto i szybkośc to on ma)

BIRSA - jak zwykle świetny talent. Nic tylko brać.

VARELA - idealnie pasuje do Hulka w ataku, więc bierz ich dwóch!!

VALBUENA - aż nie wiem co pisać. Spójrz na te liczby!! Messi się chowa

BONNET - miałem problemy, aby go zdobyć bo przeszedl do Portsmouth ale może tobie się uda

CONTADEUR - stawaj w kolejce po niego póki nie stanie się gwiazdą !!

AMALFITANO - podobnie jak poprzednik, ale chyba nawet jeszcze lepszy od niego !!

MATUIDI - jeszcze tylko kilka parametrów, a stanie się maszyną do zabijania !!

AMEDICK - gracz wymyślony przez twórców patcha z druzyną Kaiserslautern, wszechstronny, moze grać w obronie jak i ataku!

KABOUL - słabszy od poprzedników, ale również warty grzechu.

MARSHALL - jeden z lepszych bramkarzy, którego probuję zdobyć
Geno21
Nov 25 2009, 16:13
Kilka moich talentow. Carson (BR), Abate (SMF,WF), S.FETCHER (SMF, WF). Tolchotrzyn (DMF), Miccko (DMF), Halitam (DMF), Petorbanov (CF) kupić, dać im pograć 3 lata i gwiazdy jakich mało!! no i jeszcze 2 naszych wychowankow przy graniu Minandami

Palmieri i Shimizu
Od siebie polecam:
- Lundberg - 18 lat, Szwecja, boczny pomocnik. Overall na starcie około 70 i po jednym, dwóch sezonach dochodzi do 80.
- Bouwman - 18 lat, Holandia, boczny pomocnik. Praktycznie identyczny jak Lundberg z tym, że może trochę szybciej się rozwija.
Polecam brać ich w pakiecie

Bardzo łatwo ich zdobyć, są to zawodnicy o których ubiegać możemy się już na starcie grając nawet bardzo słabym klubem. Ich cena to nie więcej niż 300 000 euro.
- Cywka - 20 lat, Polska, boczny napastnik, łatwo go zdobyć, szybko się rozwija od overall 70 do 80 przez dwa sezony.
- Schwarz - 18 lat, Niemcy, bardzo szybki rozwój, napastnik, wysoki, trochę jednak wolny.
- Cotza - 25 lat, Włochy, szybki rozwój, bardzo łatwy do pozyskania.
To na razie tyle, jeśli jeszcze coś znajdę to dopiszę.
Wszystkich zawodników których opisałem pozyskać jest banalnie łatwo. Naprawdę nie trzeba mieć dobrego klubu aby ich mieć u siebie. Nie są to jednak jakieś super talenty, lecz młodzi, bardzo dobrze rozwijający się (idealni na początku o ile gramy słabym klubem lub standardowym pakietem od Konami (Minanda, Ivarov, El Moubarki, Giersen itp.)).
Mam świetnego "talenta"
Ma na nazwisko Szalai, jest środkowym obrońcą, ale może też występować na bokach obrony i jako defensywny pomocnik. Wyciągnąłem go ze szkółki juniorów po 3 sezonach.
Oto linki do jego zdjęć:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f47f507a8fb7279.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0713c792fe59d173.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/394f28d324847f55.htmlProwadzę Manchester United, ale wybrałem na początku skład domyślny, czyli z Castolo, Ivarowem itd.
Gram na poziomie średnim.
Mój skład po kilku meczach w 3 sezonie:
BR Cristiano 195cm 20 lat 77 Bardzo wysoki i utalentowany bramkarz
OŚ Szalai 182cm 16 lat 84 Świetny gracz, absolutny hit wyciągnąłem go ze szkółki juniorów za darmo!
OŚ Jerdkov 189cm 26 lat 84 Dobry obrońca, bardzo wysoki, rusek
PO Rafael 172cm 21 lat 78 Wyciągnąłem go z Wisły Kraków, bardzo szybki często włącza się do akcji ofensywnych
LO Schnotesky 180cm 20 lat 76 Wolny, aczkolwiek przydatny w obronie
SP Ilucznica 181cm 20 lat 85 Polak, najlepszy w drużynie, kapitan, świetnie się rozwija, kupiłem go jak miał 18 lat i 73 ogółem, dobrze gra głową i ma mocny strzał
PP Mrkela 182cm 19 lat 76 Szybki, dość wysoki, dobrze dośrodkowujący
LP Wijnaldum 174cm 20 lat 82 Bardzo szybki, silny, jak na swój wzrost, dobry strzał
OP Buonanotte 160cm 23 lata 79 Najniższy, najszybszy, świetny strzał z dystansu, bardzo dobrze wykonuje stale fragmenty gry, zbiera praktycznie najlepsze oceny w zespole, często strzela bramki, dużo też asystuje
CN Agbetu 170cm 23 lata 79 Szybki, skuteczny, dość silny, potrafi uderzyć celnie głową
SN Oskaszow 187cm 25 lat 81 Uzupełnienie dla Agbetu, silny, wysoki, dobrze grający głową i bardzo skuteczny, polak
Rezerwy( tylko najlepsi zawodnicy, bez opisów)
SO Ulabcie 186cm 31 lat 76
SO Horymarqua 182cm 21 lat 81
loco_666
Dec 17 2009, 01:34
Holtby
Narodowość: Niemcy
Klub: FC Shalke 04

Wzrost: 174 cm
Pozycja: AMF, SMF, SS, WF
Bardzo dobry zawodnik na lewe skrzydło, szybki, dobre przyspieszenie. Popracować troche nad dokladnoscia podan i bedzie wspanialy. Bardzo szybko się rozwija. Grając Wisła Kraków kupiłem go na samym początju za kwotę niecałych 430 tys euro !! wiec za małe pieniadze mamy dobrego zawodnika na przyszlosc. Po połowie sezonu overall wskoczył na 75 przy czym dodałem mu karte passer.Gorąco polecam szczególnie grającym słabszymi zespołami chociaz nie tylko

po połowie sezonu:

A tu screen przedstawiający rozwoj:
Gram już chyba 6 sezon Master League i mogę się pochwalić kilkoma talentami. Nie wklejam oczywiście wychowanków bo to osobna sprawa. W każdym razie zaczynamy od bramkarzy:

Bramkarz występuje w Almerii bodajże. Kupiłem go za 25 milionów, ale to dlatego, że już był bardzo dobrze rozwinięty. Wcześniej na pewno można to zrobić taniej. Gość ma lepsze staty od Buffona, a także jest dużo młodszy co czyni go najlepszym bramkarzem w tym PESie.

Młody i świetnie rozwinięty. Dobra alternatywa dla tego powyżej, a jest dużo tańszy (chyba nawet poniżej 10 milionów poszedł)

Kolejny polski akcent w PESie. Warto monitorować czy nie pojawił się taki Krzynówek w waszej grze bo staty ma porównywalne np do Hamsika. Świetny skrzydłowy. Niestety nie mam kasy, żeby go kupić bo za dobrze się rozwinął i Bruggia chciała za niego 65milionów

Bardzo dobry skrzydłowy - szybko się w sumie rozwija, a można go kupić po bardzo dobrej cenie. Poza tym może grać na boku obrony, a bocznych obrońców dobrych w Pesie za dużo w sumie później nie ma.

Taki drugi Hamsik w sumie patrząc na statystyki, wzrost, pozycje, na których może grać. Tyle że można go od Hamsika kupić 2 razy taniej, więc polecam.
Tak poza tym to polecam Abate, ale to raczej żadne odkrycie. U mnie ma chyba 93 czy 94 overalla (nawet Złotą Piłkę dostał raz

)
Karmazyn
Jan 2 2010, 15:01
Witam , oto moje nabytki , godne uwagii ;
Wijnaldum ( feyenord ) u mnie po 3 sezonach ma overall 95 !! ( szybki , dobry technicznie , tani )
Horymarqua ( czy jakos tak ) rumuński środkowy obrońca , po 3 sezonach overall 89 !! ( silny , wysoki )
Zhang Pong ( prawdziwy ewenement ) lewy obrońca , ze szkólki , po 3 sezonach , 20 lat overall 95 !!!!! szok ..a do tego chińczyk ;p
czy ktoś jeszcze ..hmm..
a no i DUDKA , ale to przegięcie - overall 95 ...
sebo25_08
Jan 19 2010, 09:42
Gram MKS Kluczbork na patchu na Ekstraklase. W pierwszym sezonie gry wypożyczyłem sobie zawodnika z FC Toulusa brazylijczyka Luana spisywał się naprawdę świetnie,więc po końcu okresu wypożyczeniowego,postanowiłem wykupić "jego kartę" na własność powiodło się i jestem poprostu w niebo wzięty jego grą,bo jest zawodnikiem o przyzwoitych umiejętnościach technicznych. Przedstawię wam teraz krótko jego biografię,a potem staty.
LUAN
Klub: FC Toulusa
Narodowość: Brazylia
wzrost: 184 cm
lepsza noga: L

Ja gram w Pesa 2010 od 2 miesięcy i bardzo mi się podoba. Wcześniej grałem w Pes 2006.
Gram Karierę Realem Madryt - najlepiej rozwinoł Benzema
TheMichal
Feb 9 2010, 09:58
CYTAT(roofy @ Feb 7 2010, 10:47)

Ja gram w Pesa 2010 od 2 miesięcy i bardzo mi się podoba. Wcześniej grałem w Pes 2006.
Gram Karierę Realem Madryt - najlepiej rozwinoł Benzema

nie sądzisz, że taki talent jest bezużyteczny ?
Ja ze swojej strony polecam Paulo Machado z Tuluzy - bardzo przyzwoicie się rozwija i wymiata w środku pola u mnie...
Snake_PL
Feb 9 2010, 10:29
Sorry, że bez obrazków i większych konkretów, ale piszę z głowy. Gram bez żadnego patcha
Zacząłem grać karierę drużyną Boulogne (Francja), bo wydawała mi się najsłabsza (a chciałem mieć trudniej). Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że to jest prawdziwa wylęgarnia talentów.
Bramkarz Valverde- na początku ma słabego ogólnego skilla, gdzieś w granicach 61, ale cały czas systematycznie mu rośnie. U mnie ma 30 lat i nadal się rozwija. Ma już skilla 75 i umiejętności bramkarskie na 89
Perrinelle- fantastyczny
obrońca, może grać na boku obrony. Wszystkie staty żółte będą, rozwija się bardzo dynamicznie, skill ponad 80 u mnie, dobre podania, szybki i wysoki
Dembele -
środkowy obrońca, wysoki 188, ma 19 lat, teraz gdzieś po 3 sezonach ma skilla ponad 80 i ciągle się rozwija, bardzo pewny obrońca, chcieli go kupić ode mnie za paręnaście milionów
Marcq- wysoki jak na
bocznego obrońcę i moze grac z lewej strony, coś koło 183-185 z tego co pamiętam. Trochę slabe staty obrony (70), ale ogólny skill prawie 80 i można go drogo sprzedać, po roku chcieli za niego 7mln, szybki
z Toure -jeden z najlepszych
defensywnych pomocników. Ma po prostu same najważniejsze cechy defensywnego pomocnika, dobry balance (91 u mnie teraz, ciągle się rozwija), dobre podania, stamina, skocznośc, atrybuty do gry w obronie. na początku gry ma 19 lat i jest przeciętny, ale szybko się rozwija i dostaje się propozycje po 20 mln. Po 3 sezonach skill 83
Cuvillier-
lewonożny boczny pomocnik, ewentualnie SS, na początku staty w granicach 66-70 i ślamazarnie się rozwija, ale po około 2-3 sezonach ma boom i bardzo szybki wzrost , z zawodnika do odstrzału u mnie, stał się najlepszym zawodnikiem w drużynie. Skill 84 i nadal się rozwija
Thil -
środkowy napastnik, do początku w miarę dobry, rozwija się gdzieś do 30 lat (na starcie ma jakieś 27), i atrybuty do max 79 ogólnie (wszystko żółte, strzały prawie pomarańczowe

) Nie jest jakimś super napastnikiem, ale u mnie jest niezastąpiony i mimo iż ma 32 lata, jest nadal podstawowym napastnikiem w druzynie
Wszyscy zawodnicy wyżej mają ponad 180cm wzrostu
Dzacol92
Jul 11 2010, 12:24
Camacho lat 20 (DMF) Athletico Madryt rating 74 zaczynał baaardzo szybko sie rozwija w każdym meczu ma co najmniej 6 przechwytów, w górze jest prawie nie pokonany jeszcze (nie wiem czy trudno go pozyskać gdyż gram Athletico) radze jak najszybciej go kupować bo później będzie za dobry i będzie grał w pierwszym składzie !

Wilshere lat 17!(SMF ,CMF) rating 75 również szybko sie rozwija ma dobre podania na wyjście, dobre centry, dużo asyst z rzutów rożnych, dosyć łatwo go pozyskać z Arsenalu, polecam
Fabio (SB)lat 20 nie wiem czy to błąd gry ale wygląda on tak samo jak Rafael grają na tej samej pozycji są z Man Utd. graja podobnie, Fabio rozwija się bardzo szybko, praktycznie zawsze ma cały pasek treningu, szybki, dobrze się przepycha, dobrze jezdzi na wślizgu

)
Balotelli lat 20(SS) rozwija się na 3/4 paska ma MŁOT w nodze kilka razy strzeliłem nim co najmniej z 28 m. dobrze strzela wolne, szybki, dobrze sie przepycha
kacper_
Jul 14 2010, 11:56
CYTAT(Dzacol92 @ Jul 11 2010, 13:28)

Fabio (SB)lat 20 nie wiem czy to błąd gry ale wygląda on tak samo jak Rafael grają na tej samej pozycji są z Man Utd. graja podobnie, Fabio rozwija się bardzo szybko, praktycznie zawsze ma cały pasek treningu, szybki, dobrze się przepycha, dobrze jezdzi na wślizgu

)
Fabio to brat bliźniak Rafaela

Ja znalazłem w szkółce młodzieżowej piłkarza o nazwisku Macco. Ma 16 lat, gra na prawej pomocy i odrazu ma staty 90

Tylko, że teraz (ma 17 lat) już wogóle się nie rozwija... Ot taki przypadek w PES-ie się znalazł
Dzacol92
Jul 15 2010, 17:01
sorry ze tutaj pisze ale mam pytanie dotyczące, jak można kogos odrazu usunąc z druzyny mam 32 zawodnikow i niektorzy są bezużyteczni dlatego chce ich usunąc a mam wlasnie negocjacje i jest napisane że nie moge kupić, wiem moge ich wystawic na liste do transferów lub na wypozyczenie ale takich jak pablo assuncao nikt nie chce kupic... prosze o pomoc
kacper_
Jul 16 2010, 15:38
Możesz ich zwolnić
Dodam od siebie, że zwalniać najlepiej na koniec sezonu, bo każde wyrzucenie zawodnika wkurza resztę zespołu, a lepiej, by Twoi grajkowie za bardzo się na Ciebie nie denerwowali
Dzacol92
Jul 16 2010, 21:09
wlasnie jak mozna usunąc ich zdenerwowanie bo np. ze chce grac to wiadomo o co chodzi ale jak jest napisane ze niezadowoly jak jest traktowany tego nie da sie usunąc albo, nie wiem jak ;P
Dzacol92, zły wątek na taką dyskusję, tutaj talenty powinniśmy wrzucać

Przez wyrzucanie zawodników, reszcie się humory psują (chyba o pół kratki), niezadowolenie automatycznie zeruje się po wejściu w nowy sezon. Chcesz coś wiedzieć, pisz PM, bo tutaj nas moderatorzy niedługo pogonią
Dzacol92
Jul 18 2010, 14:07
Ok sorry, za pomoc napisze tu o jednym zawodniku

Verdi , lat 19 (SS) bardzo szybko się rozwija jest szybki dobrze uderza z prawej jak i z lewej nogi, łatwy do pozyskania polecam
Elhxaper lat 20 (gram 2 sezon) pozycje DMF, SMF, WB, CMF rozwije sie ciekawie jak narazie dobrze gra głową silny, szybki jak na swój wiek ;p
minnese
Jul 20 2010, 20:03
Witam wszystkich.
Mam nadzieję że nie zostanę zlinczowany za mały off-top. Jestem początkującym fanem PES'a i mam do was jako doświadczonych i ogranych graczy pytanie. Jakie patche radzicie mi wgrać ? Chcę mieć Ekstraklasę i I ligę polską, najmocniejsze ligi europejskie w oryginale oraz może coś innego co poprawia gameplay. Proszę o wyrozumiałość.
tobiziom
Dec 2 2010, 19:25
Ja chciałby przedstawić mooje talenty po 5 sezonach oczywiście nie wstawiam juniorów :
GK: Diego
OB: Santon
OB:Perrini
0B: Marcelo
0B:Fisher
POM:Balotelli(niby napastnik ale świetnie gra na pomocy)
POM:Niniis
POM:Varela(także napastnik ale dobry na pomocy)
N:Zarate
N:Hulk
N:Benthner
Witam. Gram w PES'a 2010 od dłuższego czasu a zwłaszcza w Master League dużyną MU i moje talenty na sezon 2024-2025 to :
- Ruskin (boczny obrońca - zakupiony z drużyny młodzieżowej w wieku 16 lat - aktualny skill - 102!)
- Bernacci (napastink - wiek zakupienia 16 lat, obecnie ma lat 20 - skill 93)
- Leydon (pomocnik - wiek 26 lat, skill 95)
- Bonomi (obrońca (obrońca,lat 23, skill 93 )
- Cristiano (bramkarz lat 31, skill 94)
- Corradi (napastnik, lat 22 , skill 76 )
Nie dam rady zapodać screen'ow, gdyż gram na PS3. Kupuje głownie piłkarzy młodych, jak również jakieś znane nazwiska z Youth team (młodzieżówka). W tej drużynie przewinęły się takie nazwiska jak : Owen, Berbatov, Lampard, Ji Sung, Camoranessi, Giggs, Schevchenko, Ferdinand, Del Piero,Gattuso...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.